Sağlıklı beslenme ve spor günlüğüm

Menümü yazayım (öğlen ve akşam işyerinde olanları yiyorum)
Sabah 7 bir adet diyet kurabiye neskafe

Kahvaltı 11.00
2 dilim diyet köy ekmeği
Bol peynir
10 zeytin
Salatalık domates

Öğlen 15.00
4 kaşık domatesli bulgur pilavı
2 kepçe cacık

Akşam 19.00
2 kaşık domatesli bulgur pilavı
Bi küçük şinitzel
3 parça patates

23.00 bi avuç çekirdek

Karnım acıktı az önce bi tane muz yedim bi bardak sütle
Su 1.5
Spor yok
Nego Bonus

Canım beğendim menünü, tabi geç saat de meyve olmamış sen zaten bilirsin bunu ama genel olarak kilona göre beğendim.
Su ne öyle azcık

Canım beğendim menünü, tabi geç saat de meyve olmamış sen zaten bilirsin bunu ama genel olarak kilona göre beğendim.
Su ne öyle azcık
Zati şu bildiklerimizi bi uygulayabilsek 50 kiloyduk şimdiye çok açtım efom masum bişeyler aradım muzun masumiyetine kandım
Suyu arttırmam lazım evet kasada da lok lok içemiyom habire çişe gidiyom o zaman da.evdeyken içmeye çalışim artık

Aynen kuzum uygulasak fıstık oluruz
Ama olsun gayet güzel Maşaallah
Abır cubur olmasın o bile yeter ki
Ya evet iş de su olmaz, evde bile sürekli wcye gitmeye eriniyorum

Aynen kuzum uygulasak fıstık oluruz
Ama olsun gayet güzel Maşaallah
Abır cubır olmasın o bile yeter ki
Ya evet işte su olmaz, evde bile sürekli wcye gitmeye eriniyorum
Sende mi ben de çok üşeniyom indir kaldır indir kaldır hep öğlene kadar 1 litre içim bari kalan 1 litreyi de işte hallederim artık napak.hava da serin burda aklıma içmek gelmiyo hiç

KAN GRUBU A

Faydalı Olan Yiyecekler

Et Ürünleri: Balık: sazan, sardalya, uskumru, kırmızı levrek

Süt Ürünleri: Kefir ve kefir suyu; yoğurt ve yoğurt suyu

Yağlar: Zeytinyağı, ceviz yağı, badem yağı, kuyruk yağı/iç yağı

Karbonhidratlar: Eski Türk buğdayı ve ürünleri, çavdar ekmeği, yulaf ürünleri, karabuğday ürünleri

Sebzeler: Börülce fasulye, enginar, hindiba, marul, havuç ve havuç suyu, kırmızı pancar ve suyu, semizotu ve suyu, kabak, pırasa, ıspanak, pazı, beyaz lahana, brokoli, yer elması, sarımsak, soğan, kereviz, maydanoz ve her türlü yeşil yapraklı sebze

Bakliyatlar: Her tür mercimek, kuru fasulye, nohut

Meyveler: Kayısı, dut, incir, üzüm, kiraz, vişne, erik, greyfurt, limon, mürdüm eriği

Kuru yemişler: Yer fıstığı, ceviz, kabak çekirdeği, acı badem, badem

Baharatlar: Zencefil, zerdeçal, kakule, hardal, kedi otu, keten tohumu, kimyon, kekik, biberiye, doğal yetiştirilmiş aloe vera, magnezyum sülfat (İngiliz tuzu), karanfil, sinameki

Çaylar/İçecekler: Kuşburnu, taze kavrulmuş kahve, yeşil çay, biberiye, ıhlamur

Diğerleri: Pekmez

Yenilebilecek Olanlar

Et Ürünleri: Tavuk ve hindi eti (kurban bayramlarında ve 10 – 14 günde bir defa koyun, kuzu eti yenilebilir), taze yumurta

Süt Ürünleri: Koyun, keçi peyniri ve sütü, beyaz peynir, salamura peynir, eski kaşar, tulum peynir, deve, koyun, keçi sütü (Peynirlerin sütü ve mayasına dikkat edilmelidir.)

Diğerleri: Bal, nöbet şekeri, kestane, susam ve ürünleri, pirinç ve ürünleri yerli, mısır ve ürünleri, arpa çeşitleri, barbunya, turp, nar ve “Zararlılar”a girmeyen ve yiyecekler

NOT: Kan grubu A olup 0 taşıyan gruplarda (A0) kırmızı et haftada bir tüketilebilir. 0 taşımayan A’lar ise (AA) kırmızı eti ancak iki haftada bir veya ayda bir tüketebilirler. AA’lar için bal tavsiye edilmezken, A0’lar ara sıra bal kullanabilirler.

Zararlı Olan Yiyecekler

Tavuk ve hindi hariç) her türlü et, deniz hayvanları (kerevit, kalamar v.b.) ve havyar, inek sütü, patates, pul biber, domates salçası, siyah çay, mandalina, portakal ve suyu, maden suyu

Not: Sağlıklı insanlar ve tamamen iyileşenler zararlılara giren yiyecek ve içecekleri, doğal ve genetiği değiştirilmemiş ise ara sıra ölçülü olarak tüketebilirler.

A GRUBU

Faydalı olan yiyecekler (Aynı zamanda en emniyetli ilaçlar):

Balık, Zeytinyağı

Yer fıstığı, ceviz, kabak çekirdeği, badem, hardal (sirkesiz), kedi otu, ginseng, kuşburnu, papatya, kahve, yeşil çay, keten tohumu, kimyon, kekik, biberiye

Börülce fasulye, her türlü mercimek, soya ve ürünleri (doğal, genetiği değiştirilmemiş), çavdar ürünleri ve ekmeği, yulaf ürünleri ve ekmeği, karabuğday ürünleri ve ekmeği, eski tip buğday ürünleri ve ekmeği (amarant veya eski Türk buğdayı)

Enginar, karalâhana, marul, havuç, kabak, pırasa, ıspanak, pazı, beyaz lahana, brokoli, sarımsak, soğan, kereviz, maydanoz ve bütün yeşil yapraklı sebzeler

Kayısı, dut, incir, üzüm, kiraz, vişne, erik, greyfurt, limon, mürdüm eriği, zencefil, pekmez, aloe vera, yer elması, Magnezyum sülfat (İngiliz tuzu)

Zararlı olan yiyecekler:

Her et (tavuk ve hindi hariç); karışık et (salam, sucuk, sosis gibi); deniz hayvanları (kerevit, kalamar v.b.) ve havyar

Süt, dondurma, tereyağı; herhangi sıvı veya katı yağ (balık yağı, inek iç yağı, zeytinyağı ve keten yağı hariç), piyasa zeytinleri (boyanmış ve beyaz sirke veya limon asidi ile karıştırılmış)

Kavrulmuş ve bekletilmiş kuru yemiş, buğday tip 405–550

Patates, biberler, pul biber, domates salçası, portakal ve suyu

Soda, gazoz, şarap sirkesi, früktoz, glikoz, tatlandırıcı, sakız, jelâtin, bayat yiyecekler, hazır yiyecek ve içecekler, mide ve bağırsaklarda gaz oluşturan her yiyecek

Yenebilenler:

Tavuk ve hindi eti, taze yumurta, yoğurt, kefir, koyun keçi peyniri ve sütü, beyaz peynir, salamura peynir, eski kaşar, tulum peyniri, mozarella

Kestane, badem, susam ve ürünleri, pirinç ve ürünleri, mısır ve çeşitleri, arpa çeşitleri, barbunya, nohut

Turp, kırmızı pancar ve ‘Zararlılar’a girmeyen meyve, sebze ve yiyecekler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…