Sağlıklı düşünemiyorum

SMMRR

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2019
341
129
33
Öncelikle yazacağım konu uzun olabilir bu yüzden özür diliyorum fakat okumanızı rica ediyorum...
Arkadaşlar evliyim ve bir yılımı doldurmak üzereyim. Normal şartlarda kayınvalidemle ayni evde yaşamıyoruz, bir de bekâr görümcem var. Onlar köyde oturuyorlar biz merkezde, aramız 30 dk sürüyor. Kışın köyleri çok soğuk olduğu için ve haliyle sobalı olduğu için ve de evde erkek olmadığı için; eşim kışın gelip bizde kalsınlar dedi, bende kabul ettim (Ki zaten eşimden başka erkek çocuk olmadığı için bir yandan mecbur kaldım yoksa aynı evde kalmak istemiyorum). Biz Ocak ayında evlendik , yeni evliyiz diye gelip bizde kalmadi, burda ablası var kv nin gidip orda kaldı, Mart ayında gelip bizde kalmaya başladı onlara yük olmasın diye, ramazandan bir hafta önce de köyüne döndü. Ama bu sene tam kalacaklar. Benim görümcem üniversite mezunu ama eşim çalışmasına izin vermiyor diye çalışmamis bu zamana kadar( benden büyük) ama yaklaşık bir ay önce kuzenlerinin okul servisi şirketleri var serviste ablalık yapmaya başladı (zaten akrabalar yanlış anlamasinlar diye eşim tamam dedi ama önce bana sordu çalışsinca bizde kalacak mecburen ne diyorsun diye, ben tamam deyince çalışmaya başladı) ve bizde kaliyor...
Benim sorunum şu; görümcem çok tembel ben soylemedikce bir tabak kaldırmaz ama eşim eve gelince fır döner sanki sabahtan beridir mutfaktaymis gibi(çok korkuyor eşimden), sürekli bahaneler bulur zaten her hafta hastaneye gider kolum ağrıyor boynum ağrıyor diyerek. Ama ben kesinlikle sessiz oturmam, eşim neyin ne olduğunu bilsin diye söylerim; sen eve girince mutfaktan çıkmıyor yoksa bir iş yaptığı yok diye. Ben sekiz ay boyunca onu nasıl cekicem bilmiyorum arkadaşlar yetmezmiş gibi kv de gelecek bu ay bide ona hizmet edicem( Allah var iyi kadın ama yıllardır dilden dile dolaşan Kaynanalar kötüdür imajından ötürü hep bir önyargı var bende). Eşime söyledim sen merak etme ters bişey yaptıkları an önlerini keserim dedi ama bir kaç defa annen şöyle yaptı kardeşin şöyle yaptı diyince de, sende kafanı onlarla mi bozdun diyor. Ne yapacağımi blmyorum.

Son düzenleme:
Ben onca sene okuyacağım, anam babam maddi manevi destek olacak, ben dünya kadar emek vereceğim; sonra erkek kardeşimin hanımının onayıyla çalışacağım

Kendi karıştığı yetmiyormuş gibi gelip size mi sordu bir de?
Siz de "kocaman kadının çalışıp çalışmaması seni ilgilendirmez. Beni zaten hiç ilgilendirmez" demek yerine "olur çalışsın" mı dediniz?
Lütfetmişsiniz

Diğer konularda ne yaparsınız bilemiyorum. Böyle bir adam bir şey yapmanıza izin verir mi onu da bilemiyorum.
Bol bol doldurun anasına bacısına karşı. Yapacak başka bir şey yok

Birincisi kendi orfunuze göre konusmussunuz her örf ve gelenek böyle değildir. Biz doğuluyuz ve bizde abi baba hükmündedir. Bakkala bile çıkarken abiden veya babadan izin alınır. İkincisi tabiki benden onay alacak eşim; çünkü kız kardeşi çalışınca gelip benim evimde kalacak, yaşadığımız ev sadece eşime ait değil bende bu evde bir bireyim ve evimizle ayrıca hayatimizla ilgili olan kararlar ortak alınır. Üçüncüsü ise siz doldurmak olarak algiliyorsaniz hayatınızda başarılar dilerim çünkü alttan iş çevirmek yerine dobra konuşmayı ve herşeyin olduğu gibi yansıtılıp anlatilmasini tercih ederim. Dördüncü ve son olarak ön yargılarımi sılip görümcem le aramı bozmadan bu durumu nasıl tatlıya bağlarım amacıyla bu konuyu açtım, onun çalışıp çalışmamasiyla ilgili fikrinizi düşüncesizce belirtin diye değil.

Zaten çalışmaya başlayınca işte olacak günün büyük bir kısmı. Az göreceksiniz. Ev işlerine yardımcı olmasını söyleyin.
eğer gerçekten hasta değilse (belki gerçekten hastadır o zaman zorlamayın. ) evde yapılan işlere yardımcı olsun.
görümcenizi çok fazla takmayın aklınıza.
abisine çok şikayet etmeyin. Korkuyor zaten ondan. O yüzden akşam çok iş yapmış gibi göstermeye çalışıyor.
eninde sonunda o da evlenecek kendine düzen kuracak. ( aile yapısı gereği evlenmesi gerekecek diye düşündüm. Yoksa herkes evlenecek diye bişey yok. ) o zaman sizde kışları artık kalmaz.
kayınvalideniz iyi birisi bence. Bugüne kadar gerçek yüzü çıkardı ortaya. Bu kadar uzun süre rol yapamaz kimse. Çok iyi kv si olanlar var. Şaşırmayın bence size de kötü biri denk gelmemiş. Kalsın kışları. Soğukta kolay değil.
yalnız o insanlar eşinizin kanı canı size yabancılar. O yüzden rahatsız olabilirsiniz. Bir aile olmaya çalışın.onları sevmeye çalışın.

Konunuzu düzenleyin isterseniz, çünkü çoğu kişi okuyunca sizden izin alındı sanacak görümcenin çalışması için. Oysa sizin evde kalmasına onay vermek anlamında izin verdiğinizi söylemişsiniz. Bunu çoğu kişi yanlış anlar o yüzden uyarmak istedim. İsiniz zor, kabul etmemeliydiniz bence. Bunun kv yada görümcenin iyi kötü olmasıyla alakası yok,dünya iyisi insanlar da olsa ev ev üstüne olmuyor. Herkesin bir düzeni var, eşinizle özel hayat bile kalmaz onlar varken.

Kayınvalidem çok şükür ki kötü biri değil gerçekten aşırı dusuncelidir çok şükür bir kaç kötü huyu var ama göz ardı etmeye çalışıyorum kimse dört dörtlük değil sonuçta ama niyeyse seyatn vesvese veriyor işte ufacık bir hareketi bile çok sinirlendiriyor beni hal böyle olunca da hemen odayı terkediyorum kendime gelene kadar da yanına gitmiyorum kalbi kırılmasın diye ama görümcem ciddi anlamda rahatsız değil yani biliyorum çünkü ilgi manyağı bir insan kolum ağrıyor der sürekli bunun için de defalarca doktora götürdük zorla ama doktor birşey yok diyor kas gevşetici krem veriyor. Kaç farklı doktora gitti bilmiyorum siz düşünün yani. Her doktor da kötü olmaz ki illa içinde biri iyidir ama anlatamiyoruz. Şikayet etmemeye çalışıyorum ama elimden gelmiyor inanın çünkü evde kendimi hizmetçi gibi hissediyorum temizliği ben yapıyorum ( hadi o saatte görümcem evde değil diyorum kendimi tatmin ediyorum) yemeği ben yapıyorum kalkıp yardım etmiyor cagirmadikca onun çamaşırlarını bile ben yıkıp katılıyorum o ise günde iki saat çocukları almaya gidiyir sonrası eve gelip uzanıyor tlfnu eline alıp akşama kadar uzanıyor ben onu gördükçe deli oluyorum. Defalarca konuştum bu evde birlikte yaşıyoruz seninde sorumlulukların olmalı diye ama bir kulağından girip ötekinden çıkıyor bende mecburen abisini dinliyor diye eşime söylüyorum o uyarıyor

Uyarınız için teşekkürler ben düzelteyim o zaman evet Kesinlikle öyle ama benim de vicdanım el vermedi ki kadıncağzın eşi (kayinpederim)evlendikten üç yıl sonra vefat etmiş bu zamana kadar da hep eşim babalik yapmış annesine ve kız kardeşine. Kadın alışık değil erkeksiz eve ki köy de baya kar yagiyormus odunu kömürü vs cabasi bende gelsinler kalsınlar dedim ama inşallah pişman olmam

Normalde zaten insan yardımcı olmak ister ama görümcenizin hiç bir işin ucundan tutmaması normal değil, siz yeni evlisiniz sonuçta. İnsan eşiyle oturup film izlemek ister, basbasa yemek yemek ister. Hepsini geçtim rahatça banyo yapmak duş almak bile sıkıntı. Yani kv niz tamam kalsın da görümcenizin işini onaylayıp 8 ay sizinle kalması çok gereksiz olmuş. Böyle düşünmek fesatlık değil bence , siz daha evinize alışamadan iki katı iş yüklenmiş sırtınıza. İki kişinin yemeği bulaşığı çamaşırıyla 4 kişinin ki bir değil. Yardımcı olmazlarsa size hepten zor. Eşinizi karşınıza alıp kardeşinin değişmediğini söyle böyle olacağını bilsem kabul etmezdim de, seneye çalışıp sizde kalmasını istemediğini de söyleyebilirsin.

Son düzenleme:
Aslında haklısınız öyle bir nokta geliyor ki insan kendini hizmetçi gibi hissedebiliyor. Kullanılıyor gibi .

kolunda bir sorun olabilir yinede bizim doktorlarımız spesifik bazı hastalıklar dışında teşhis koymakta çok kötüler. Bende kronik hastayım. Teşhisim konulana kadar yıllar geçti. Bir tanıdığım 20 farklı doktora özel muayene parası Ödeyerek gitti bişeyin yok dediler hep. Yurtdışında bir doktora gitti. Bir enzim eksikliği genetik ve çok ağır bir hastalık çıktı.
ama tabi illa bilinmeyecek diye bişey yok. Belkide gerçekten bişeyi yoktur. Onu da bilemiyorum.
Size yardımcı olmalı. Siz direk söyleyin . Şu işi sen yap. Bunu ben yapayım diye. İş bölümü yapalım şekline konuşun . Kolunu çok yormayacak işleri isteyin. Ama isteyin. Kendinizi kullandırmayın. çocuklar da var. Yeterince yoruluyorsunuzdur zaten.

Aynen bu cümleleri kurdum saat oniki civarı içimi okumussunuz sanki. Eşimde bir hafta daha bekle gözlemle onu böyle yapmaya devam ederse çıkar işten dedi. Bende tamam dedim. Şu başbasa kalma durumundada size katılıyorum çok zor olacak benim için. Gelecek günleri düşündükçe içimi sıkıntı kaplıyor

İşte ev ev üstüne olmuyor. Hep söylüyorum. Tabiki annesi kardeşi yani başınızın üstünde yeri var . Tabiki gelecekler kalacaklar ama zor işte .
herkesin kapısı ayrı olsa. Sizin oralardan ev tutsanız böyle bir imkan var mı. Sizin evinize yakın taşınsalar kalıcı olarak köyden ayrılsalar belki sizin için daha iyi olur.

Henüz çocuğum yok ne yazikki bir düşük yaşadım.yedi ay oldu ama gebe kalamadm inanın hem onun stresi hemde eşimin ailesi üst üste binince benim evliligime karşı olan heyecanım sönüyor çünkü abili kardeşli bir ailedeymisim gibi hissediyorum su iş bölümü yapmayı deniyim inşallah ondan elim yüzüm temiz çıkarım sizede Allah şifa versin umarım görumcemn de çok ciddi birşeyi yoktur bu hafta yine hastaneye gidecek

Eşinle konuşmakla iyi yapmışsın canım, o da bilsin olan biteni. Erkekler cok çabuk bunalıyorlar, uzun uzadıya dinlemiyorlar yani. Bir dinler iki dinler üçüncü de annemlere taktın der, öyle de olmuş zaten. Bekle bakalım bu süreçte de görümcene artık üsteleme. Değişmezse eşinin dediği gibi işten çıkıp kendi evine döner seneye. Denemeden hayır desen belki vicdan azabı çekerdin, iyi niyetli birisin belli çünkü. En azından deneyip görmüş oldun, bundan sonrası için rahat karar verirsin. Eşinle de onların yanında rahat olamadıkça esin de belki seneye farklı bir çözüm yolu arar, o da anlar ev ev üstüne olmadığını.

Bu sefer görümcem başka işte çalışmak isteyecek çünkü burda aldığı para aylık 750 TL eşim izin vermez çalışmasına (görümcem ne yazikki çizgilerini pek bilen bir insan değil yani bazen ben bile ondan daha olgun düşünüyorum, eşim kardeşini bildiği için izin vermiyor)bu defa onların arası bozulur. Böyle birşeyi de istemem aralari bozulmasın. İşte iki arada bir deredeyim

İnşallah anlar üstüne de gitmek istemiyorum empati kuruyorum, benim ailem aynı durumda olsaydı gonderemezdim onları bir yere ama bakalım hayırlısı inşallah güzel bir kapı açılır

Kabak sana patliyo yani.. esine noluyoki onu anlamadim. Koskoca kadinin yapacagi ise neden kocan karisiyo?
Eşim 28 yaşında kız kardeşi 24 bizim buralarda adet böyledir yani abiden babadan izin alınır babaları da olmadığı için eşimden izin aliyor. Görümcem biraz olgunluk konusunda sıkıntı yaşıyor yani davranışları pek yerine oturmamış eşim ondan dolayı izin vermiyor. Ne zaman evlenirsin kocan izin verir o zaman ben karışmam diyor

Valla canim bu iş zor boyle tabiki. Yani ortada cok bi mecburiyet varsa diyebilceginde pek birsey yok.
Bu sene bunu deneyimliceksin.. birlikte yasamanin sorumluluğunu almalari gerekir herkesin.Kayinvalide kötü olacak diye bi kavram yok tabiki.
Ama gorumce yapmiyorsa yapmaz iş zor işin o yönden. Koskoca kizla kavgada edememessin. Bende gittigimde gorumcem cok aģir iş yapar bazen yapmaz.. oturup onu beklemiyorum dogal olarak mecbur kayinvalidemdeyken işleri bi sekilde hallediyoruz
Yani demem o ki. Madem mecbursunuz diyebilcegimiz cok birsey yok.Ortada birsey yokken kötü gecimli olmayin..
Gözlemleyin bakalim nasil olcak.olmassa diger yil ona gore onlem alirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…