Akşam19:30 2 tabak patlıcan slatası( hepsini yedim çok kötüyüm)
2 hindi kök kanat haşlama
Kaç gündür burnuma kokuyordu patlıcan salatası..Yaptın az ye değil mi? Yok hepsini yedim. Hindi de hafiftir yağsızdır dedim güya aman Kızlar hem sert hem yağlı hem de kalorili( 2 kök kanat 750 kaloriymiş) ..
Çok olmuş dimi?
Arkadaşlar öğle yemeği yiyememiştim, arkadaşın söylediği bi tatlıyı yaptım. Yazayım ki siz de yaparsınız belki, hafif ucuz doyurucu ve lezzetli. Bir elmayı rendeleyip süt ve tarçınla pişirdim. Diğer tarafta süt müsli ceviz içi ni pişirdim. Elmayı da koyup azcık kavurdum. Kaplara koyup üstünü meyve ve cevizle süsledim. Soğuk soğuk.. Oh afiyet olsun
Mavim ve iskeder
Hepiz az kolori bir gun gecjrmisiz
Hindiyi abartma tatlmm
Ekmek yememişsin dengelemistir
kök kanat nedir tatlim .?
patlican yemissin tatlim abartma lutfen patlican ekmek degil tatli degil patlican yani kalorisi sayilmaz onun.)))
evet tatlım kolay bir tatlıya benziyor ama tarçın dedin mi mavimi kaçarak uzaklaşır hiç sevemiyorum maalesef
alkışşş bizee aşırı alkış
maaşallah bize süperiz bu ara maaşallah tekrar tekrar
Afiyet olsun, kahvaltın çok güzel. Sonrakilerde hafif, tatlı isteyince tarçınlı süt ve bugun yazdığım tatlı iyi oluyo. Benim de canım tatlı istiyordu o yüzden yaptım, öneririm farklı şeyler koyarakta yapabilirsin güzelimKahvaltı
2 dilim cavdar ekmegi
1 yumurta
Az peynir
4 zeytin
Domates salatalik
Ara
1 dilim kavun
Ögle saat 15.30
Salata
Cacık
4 yk keskek
Saat 16.30
Yesil elma
Minacik armut
Salatalik
3 kiraz
1 fincan yesil cay
17.30 da
4 adet kuru uzum
Az leblebi
Bir fincan sutlu kahve
Cnm tatli isteyince bunlari yedim
Aksam yemek yemedim
Acıkırsam eger sut icerimm
kahvaltimi 8 gibi yapmistim
oglen yemegim
tavuklu salata
ayran
aksam yemegim
iki kase bamya corbasi
bamya corbasini cok severim cok ictim bu yuzden ama ekmek fln yemedim yaninda sadece corbayi ictim kalktim .))
Mavim ve iskeder
Hepiz az kolori bir gun gecjrmisiz
Hindiyi abartma tatlmm
Ekmek yememişsin dengelemistir
- Salatalığın %96�sı sudur ve bu içeriği nedeniyle diyet programlarında önerilen, sık tercih edilebilecek besinler arasındadır.
- Mideyi rahatlatıcı özelliğe sahiptir.
- Yapısındaki C vitamini sayesinde güneş yanığından sonra ciltte oluşan tahriş ve yanmalara karşı rahatlatıcı ve onarıcı özelliği vardır.
- Magnezyum ve potasyum içerdiğinden, pek çok spa tedavisinde de tercih edilir.
- Salatalık vücuttaki toksinlerin dışarı atılmasına yardımcı olur.
- Antioksidan kapasitesi sayesinde ve içerdiği A, B ve C vitaminleri ile immün sistemin güçlenmesine yardımcı olur.
- Yapılan çalışmalar, salatalık bileşenlerinin kanser ile savaşmaya yardımcı olduğunu ortaya koymuştur. Özellikle kanser oluşumuna neden olan nitrosaminleri baskılayan c vitamini içeriği, koruyucu özellik sağlar.
- Kan basıncını dengeler.
- Posa ve su içeriği sayesinde sindirime yardımcı olur.
- Özellikle gut hastalarında, yükselen ürik asit seviyesini düşürücü etkiye sahiptir. Bu nedenle böbrekleri korur.
- Salatalık pankreastan insülin salınımını destekler. Bu nedenle diyabet hastaları için faydalı bir besindir.
- Yapısındaki bitkisel steroller sayesinde kötü kolesterolü düşürücü etki sağlar.
- Salatalık kabuk kısmında yüksek miktarda A vitamini içerdiğinden, kabuklarını soymadan yemek gerekir.
- Salatalık Vitamin B1, Vitamin B2, Vitamin B3, Vitamin B5, Vitamin B6, Folik Asit, Vitamin C, Kalsiyum, Demir, Magnezyum, Fosfor, Potasyum ve Çinko gibi birçok vitamin ve mineral içerir.
Salatalık mümkün olduğunca kabuğu soyulmadan ve tuz yerine limon ya da yoğurt ile beraber tüketilmelidir. Kabızlık sorunu olanlar için ara öğünlerde iyi bir alternatiftir. Kilo kontrolü için ise açlık hissedilen durumlarda 1-2 adet salatalık yiyerek açlık hissi bastırılabilir.
TEŞEKKÜRLER CNMAfiyet olsun, kahvaltın çok güzel. Sonrakilerde hafif, tatlı isteyince tarçınlı süt ve bugun yazdığım tatlı iyi oluyo. Benim de canım tatlı istiyordu o yüzden yaptım, öneririm farklı şeyler koyarakta yapabilirsin güzelim
Aynen canım iyi ki ekmek yada masadaki diğer şeylrden yemedim( börekten tut kızartmaya kadar. yemedim :))
Hindiye dikkat iskender
selamlar kizlarr
kahvaltim saat 8 gibi
bi parca yumurta
bi kac catal peynir
yesil zeytin
salatalik
ve cay
oglen yemegim saat 12-1 gibi
3 kepce bamya corbasi
sonrasinda bi top kadar sade dondurma ve demin de ceyrekten az kokorec ve bi ayran. kokorec ekmek arasiydi kardesim israr etti kiramadim artik bi kac isirikla kurtardim kendimi eskiden bi butun ekmek kokorec yer bana misin demezdim .))
ah İskender sen sıcak görmemişsin
gel Antalya yada sıcağı görrrrrrr
evet gelelim benim menüme
sabah tartı beni çok güzel karşıladıııı
kahvaltı 9.30
1 yumurta
2 dilim çavdar ekmeği
az peynir
4 zeytin
domates salatalık biberrr
4 kiraz
1 fincanyeşil çay
ara saat 14 gibi
2 hurma
5 tane kuru üzüm 6-7 leblebi
1 fincan sütlü kahve ( 1 çaybardağı süt 1 çay baradağı su)
saaat 16.30 da
1 tabak taze fasulye
salata ve cacık
1 dilim çavdar ekmeği
inşallah sabah tartı beni çok mutlu ederr
kızlar bende canım bir şey yemek istedimi tercihimi hep salatalıktan yana kullanıyorum kalorisi 12
spor yapmıyorum birde spora başlasammmm daha iyi olacakkk
bekle beni 66 kg geliyımmmmmmmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?