Sağlıklı Zayıflayalım Bir Ömür Zayıf Kalalım

Akşam19:30 2 tabak patlıcan slatası( hepsini yedim çok kötüyüm)
2 hindi kök kanat haşlama

Kaç gündür burnuma kokuyordu patlıcan salatası..Yaptın az ye değil mi? Yok hepsini yedim. Hindi de hafiftir yağsızdır dedim güya aman Kızlar hem sert hem yağlı hem de kalorili( 2 kök kanat 750 kaloriymiş) ..

Çok olmuş dimi?

kök kanat nedir tatlim .?
patlican yemissin tatlim abartma lutfen patlican ekmek degil tatli degil patlican yani kalorisi sayilmaz onun.)))

kahvaltimi 8 gibi yapmistim

oglen yemegim

tavuklu salata
ayran

aksam yemegim

iki kase bamya corbasi

bamya corbasini cok severim cok ictim bu yuzden ama ekmek fln yemedim yaninda sadece corbayi ictim kalktim .))

Mavim ve iskeder

Hepiz az kolori bir gun gecjrmisiz

Hindiyi abartma tatlmm

Ekmek yememişsin dengelemistir

Kahvaltı

2 dilim cavdar ekmegi
1 yumurta
Az peynir
4 zeytin
Domates salatalik

Ara

1 dilim kavun

Ögle saat 15.30
Salata
Cacık
4 yk keskek

Saat 16.30
Yesil elma
Minacik armut
Salatalik
3 kiraz
1 fincan yesil cay

17.30 da

4 adet kuru uzum
Az leblebi
Bir fincan sutlu kahve

Cnm tatli isteyince bunlari yedim

Aksam yemek yemedim

Acıkırsam eger sut icerimm

evet tatlım kolay bir tatlıya benziyor ama tarçın dedin mi mavimi kaçarak uzaklaşır hiç sevemiyorum maalesef

Mavim ve iskeder

Hepiz az kolori bir gun gecjrmisiz

Hindiyi abartma tatlmm

Ekmek yememişsin dengelemistir

alkışşş bizee aşırı alkış

maaşallah bize süperiz bu ara maaşallah tekrar tekrar

Yasemin, mavimi, sea 44,yakamoz, diğer arkadaşlar, herkese bravo herkese maşallah, başlayamayıp okuyanlar hadi bakalım üye olun gelin Maviminin güzel günlüğüne :2:

Tarçınsız da olur onun yerine küçük meyveler eklersin, wallahi çok tutucu hem de hafif, ceviz pahalı ama az koydum, 5 tane kırdım koydum kabuklu almıştım.3 tabak çıktı hergün yiyeceğim, şeyim yaklaşıyooo

Afiyet olsun, kahvaltın çok güzel. Sonrakilerde hafif, tatlı isteyince tarçınlı süt ve bugun yazdığım tatlı iyi oluyo. Benim de canım tatlı istiyordu o yüzden yaptım, öneririm farklı şeyler koyarakta yapabilirsin güzelim

kahvaltimi 8 gibi yapmistim

oglen yemegim

tavuklu salata
ayran

aksam yemegim

iki kase bamya corbasi

bamya corbasini cok severim cok ictim bu yuzden ama ekmek fln yemedim yaninda sadece corbayi ictim kalktim .))

Harika bir gün geçirmişsin, KUTLARIM, ALKIŞLAR çok sağlıklı dengeli ve hafif
Ancak o nasıl çorba merak ettim :18:

- Salatalığın %96’sı sudur ve bu içeriği nedeniyle diyet programlarında önerilen, sık tercih edilebilecek besinler arasındadır.
- Mideyi rahatlatıcı özelliğe sahiptir.
- Yapısındaki C vitamini sayesinde güneş yanığından sonra ciltte oluşan tahriş ve yanmalara karşı rahatlatıcı ve onarıcı özelliği vardır.
- Magnezyum ve potasyum içerdiğinden, pek çok spa tedavisinde de tercih edilir.
- Salatalık vücuttaki toksinlerin dışarı atılmasına yardımcı olur.
- Antioksidan kapasitesi sayesinde ve içerdiği A, B ve C vitaminleri ile immün sistemin güçlenmesine yardımcı olur.
- Yapılan çalışmalar, salatalık bileşenlerinin kanser ile savaşmaya yardımcı olduğunu ortaya koymuştur. Özellikle kanser oluşumuna neden olan nitrosaminleri baskılayan c vitamini içeriği, koruyucu özellik sağlar.
- Kan basıncını dengeler.
- Posa ve su içeriği sayesinde sindirime yardımcı olur.
- Özellikle gut hastalarında, yükselen ürik asit seviyesini düşürücü etkiye sahiptir. Bu nedenle böbrekleri korur.
- Salatalık pankreastan insülin salınımını destekler. Bu nedenle diyabet hastaları için faydalı bir besindir.
- Yapısındaki bitkisel steroller sayesinde kötü kolesterolü düşürücü etki sağlar.
- Salatalık kabuk kısmında yüksek miktarda A vitamini içerdiğinden, kabuklarını soymadan yemek gerekir.
- Salatalık Vitamin B1, Vitamin B2, Vitamin B3, Vitamin B5, Vitamin B6, Folik Asit, Vitamin C, Kalsiyum, Demir, Magnezyum, Fosfor, Potasyum ve Çinko gibi birçok vitamin ve mineral içerir.

Salatalık mümkün olduğunca kabuğu soyulmadan ve tuz yerine limon ya da yoğurt ile beraber tüketilmelidir. Kabızlık sorunu olanlar için ara öğünlerde iyi bir alternatiftir. Kilo kontrolü için ise açlık hissedilen durumlarda 1-2 adet salatalık yiyerek açlık hissi bastırılabilir.

Merhaba herkeslere,
Sıcak bir Ankaradan..
13:00 2 biber, 1 salatalık, 1 domates, 10 kiraz 5 çilek, 2 yumurta ve 1 yk peynirden omlet, çay ve kahve
16:00 Dünkü tatlım ve türk kahvesi

selamlar kizlarr

kahvaltim saat 8 gibi

bi parca yumurta
bi kac catal peynir
yesil zeytin
salatalik
ve cay

oglen yemegim saat 12-1 gibi

3 kepce bamya corbasi

sonrasinda bi top kadar sade dondurma ve demin de ceyrekten az kokorec ve bi ayran. kokorec ekmek arasiydi kardesim israr etti kiramadim artik bi kac isirikla kurtardim kendimi eskiden bi butun ekmek kokorec yer bana misin demezdim .))

Son düzenleme:

canim salatalik istedi okuyunca bak kitir kitir bayilirim yazin da hakkaten susuzluga birebir ramazan da sahurda bol bol yiyelimm .))

TEŞEKKÜRLER CNM

Aynen canım iyi ki ekmek yada masadaki diğer şeylrden yemedim( börekten tut kızartmaya kadar. yemedim :))
Hindiye dikkat iskender

BOŞVER HEPSİNİN Tadını tuzunu lezzetini biliyoruz iyi ki yememişsinnnnn

kahvaltı az kahvaltı en önemli öğün dikkat edelim lutfennnn

artık dondurma ile kokoreç tartıda seni güldürür mü güldürmez miii acepppp

ah İskender sen sıcak görmemişsin

gel Antalya yada sıcağı görrrrrrr

evet gelelim benim menüme

sabah tartı beni çok güzel karşıladıııı

kahvaltı 9.30

1 yumurta
2 dilim çavdar ekmeği
az peynir
4 zeytin
domates salatalık biberrr
4 kiraz
1 fincanyeşil çay

ara saat 14 gibi

2 hurma
5 tane kuru üzüm 6-7 leblebi
1 fincan sütlü kahve ( 1 çaybardağı süt 1 çay baradağı su)

saaat 16.30 da

1 tabak taze fasulye
salata ve cacık
1 dilim çavdar ekmeği

inşallah sabah tartı beni çok mutlu ederr

kızlar bende canım bir şey yemek istedimi tercihimi hep salatalıktan yana kullanıyorum kalorisi 12

spor yapmıyorum birde spora başlasammmm daha iyi olacakkk

bekle beni 66 kg geliyımmmmmmmm

Canım bu beslenme düzenin çok iyi, eminim ki tartı sana hep gülecek, beklediğinden de güzel rakamlarla ödüllendirecek emeklerini.Ben de cacığa baylıyorum wallahi.Sıcak kalmadı yağmur başladı Ayrıca tatlım ben mersinde yaşadım aman ALLAH bilirim ordaki nemi çay içirmez insana

Akşam yemeği 6 tavuk kanat, 7 yk fasulye, 2 kase cacık, birazcık salata-turşu

Çok iyi bir hafta sonu geçirdim desteklerinizle kızlarr. Yürüyüş olmadı ama inşallah bu hafta yapıcam tembelliği bırakıp
Sizi seviyorum
Öpüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…