şahsınıza ait bakım gideriniz ne kadar kızlar bakım+kuaför+giyim

gayet bakımlısın güzel bence olması gerektiği gibi

o kadar göreceli bir konu olmuş ki, 3-4 ayda bir saç kestiririm 40 tlden, ayda bir de kaş 10 tl.
kuaför masrafım bu kadar.

aylık bakım giderim yok. hiç bir bakım ürünü kullanmıyorum, nemlendirici krem alırım sadece yılda bir iki kere, ucuzundan :)

makyaj malzemelerimi düzenli olarak son kullanma tarihleri geçmiş olduğu için atıyorum, hiç zamanında bitirebildiğim yok bugüne kadar.

giyim alışverişimi mevsim başında topluca yaparım, emin değilim ama yılda iki kez 500 tl lik alışveriş yapıyor olabilirim, olmaya da bilirim. bu yıl geçti mesela, çünkü kışlık mont da dahil oldu.

20 tl sanirim aldigim bi vazelin bakimsizmiyim hayir cok sukur temizimdir mis kokarim 6 ayda bide sac kestirdimi arayada parfum sıkıstir. Makyaj malzemesi zaten her ay alinmaz yani cok bisey turmuyo her ay bunlari almiyorum sonucta

Kuafore gitmekten hic hoslanmam. Sacimi boyatmiyorum.
Kas biyik ve kol aldiriyorum oda 25tl civari tutuyor.
Cok aşırı kiyafet, taki ve ayakkabi alirim birikmis parami bile bunlari alarak bitirdim.
Her aldigimida giymiyorum etiketi uzerinde dunya kadar kiyafetim var.

ben evde kendime bakıyorum doğal bakım yapıyorum...
makyaji temizleme ürünüm olarak bimden aldığım doğal zeytin yağlı losyonu kullaniyorum. hemen çabucak çikiyor cildime zarar vermedi şükür başkasi ne der bilmem...
el kremleri çok önem veriyorum nivea soft alirim..
parfüme bitince alirim. 7,5 lira alirim çünkü dolduruyorum..
doğal şeyler için çok iyi.
kaşlarimi kendim alirim..
bide saçimi görümceye boyatcam alcam saç boyasini... 1,5 senedir hiç boyamadim valla

Eskiden çok harcıyordum. Şimdi o kadar değil...

Kaşımı ayda bir aldırıyorum. Onun dışında çıkanları kendim alıyorum ortasını felan. Aylık:10 TL
El ve yüz için nemlendirici bepanthan kullanıyorum. 13 tl felan tüpü.
Saçlarımı sık sık şekillendirip,boyatıyorum. O baya masraf yapıyor. Buraya yazmayacağım :))
Makyaj ürünü rimel,eye liner ve fondoten alıyorum çok masraflı değiller.
Allık vs uzun süre gidiyor zaten.
Oje ve ruja dayanamam onlar da aşırı pahalı markalar değil.
Lazer epilasyona gidiyorum. 4-5 ayda bi çıkıyor zaten.
Yılda 5 senaslık cilt bakımına gidiyorum kampanyalar oluyor 300 tl lik paket programlar felan.
Ayda bir manikür:20 tl.
Giyim maddi durumuma göre değişiyor. ayda 1000 tl harcadığım zaman da oluyor aylarca hiç birşey almadığım da.

Gunes kremim cabuk biter benim cunku yuzum hassas ve surekli yenileyerek kullanıyorum. Onceden 90 lira veiryordum. Simdi yurt disindan ablam gondermis hem harika hem de cok ucuz 10 lira gibi bir rakam.
Saclarim icin 6 ayda bir kuafore gider kestiririm, 30 lira falan sanirim.
Kas biyik onceden kuaforde yapardim ama kuaforler bozunca evde yapmaya basladim.
Nemlendirici krem alirim 2 ay gidiyor 70 lira.
Cilt yenileyici kremim var 150 lira ama 3 ay gider.
Peeling ve tonige de 3 ayda 150 gider.
Aktardan cildim icin lavanta papatya falan alirim haftada bir onunla yuzume buhar banyosu yaparim.
Bir de duzenli olarak cilt bakimina giderim 6 ayda bir 600 lira..
Parfumum baya gidiyor cunku cok sıkmam 350 lira.
Rimel surerim disari cikinca ve cabuk bitiyor ayda 50 lira.

Elbise ayakkabi ve cantayi ne sen sor ne ben söyleyeyim. Onlara giden paranin haddi hesabi yok. Begendigimi illa alicam maalesef.

Yani kiyafet falan saymazsak ayda
Benim aylik baya gidiyomus ya.. Allah Allah.

Her ay giyim almam.
Kuaför için dip boya 50 lira 2 ayda bir yatırıyorum.
Kaş 5 lira 2-3 haftada bir.

Bakım ürünleri de taş çatlasın 50-70 lira tutar.
Ki onu da her ay almam.

Yılda 1 kere uclarından kestirirm saçımı 25Tl , aylık 2 tlye geliyor
Kaşbıyık, ağda ayda 1 , 50 tl

Toplam 52 Tl aylık masrafım

Makyaj yapmam , makyaj malzemesi almıyorum en son 2008 de almıştım birşeyler hiç kullanmadan
son Kullanma tarihi geçti :)
Parfüm, kullanamıyorum oğlumun alerjisi var
Cilt bakım ürünü , normal sabun ve arkadaşımın almanyadan getirdiği penateni kullanıyorum
Kıyafet almıyorum, eşimin giymediklerini ve annemin hediyelerini giyiyorum ( yılda 4-5 parça)
Ayakkabı, bot 4-5 senede 1 alıyorum parçalanana kadar giyiyorum

Böyle bakınca masrafsız bir kadınım ama asıl masrafım başka ( hayvanlara ve insanlara yaptığım yardım )
bazen kendime alıcam artık diye gidip yine başkalrına alıyorum. gratiste indirim olduğunda gidip cilt bakım ürünü alıyım dedim tam kasada sıra beklerken kağıt toplayıcısı bir kadın ve çocuğu kapının önünde durdular , kuru ekmek yiyorlardı ,elimdekileri bırakıp yandaki lokantadan onlara yemek tatlı ısmarladım ve para verdim o parayla.

Kaş için kuaföre gitmeye gerek var mı yaa, ilk gidersin şekil verdirirsin sonra çıktıkça alırsın kendin, zaten dağınık kaş moda artık

ağdayı falan öğrendim ama şu kaş alma işini bi türlü kıvıramıyorum her kuaförden sonra diyorum bu ay çıktıkça alayım diye öyle kalem kaşlı da değilim kalın kaşlarım ama ikisi hiç birbirine benzemiyo ben aldığımda o kadar da video izliyorum ama simetriyi tutturamıyorum inişli çıkışlı tuhaf bişi oluyor

Saçlarına çok yazık ama. Boya ve fön. Yanlış anlamayın, saçı seven birisi olarak yazdım :)

Saçlarına çok yazık ama. Boya ve fön. Yanlış anlamayın, saçı seven birisi olarak yazdım :)
Oldukça bakımlı saçlarım canım. Elimde değil fon olmayınca kötü hissediyorum yıllardır böyle. Ve gerekli bakımları da yaptırıyorum saçlarıma.

kozmetik zaten kullanmam öyle cilt doktorum ne verirse,

saçımın kendi rengini kulanıyorum hiç kasmıyorum:
masrafı yok,
yıpranması yok,
hamdolsun beyazlanmadan da o kanserojen şeyleri kafama sürüp vücudumun emmesini beklemeye niyetim yok ...

bazı aylar hiç birşey almam bazı ay alışveriş yaparım.. genelde bir kaç parça standart şeyim vardır aldım mı da ona göre alırım hep aynı şeyleri çevirip çevirip giyerim kaliteli şey alırım saçma markaların pispis ürünlerini kullanmam, çok hızlı hazırlanırım böyle olunca

kuaföre sadece senede 2 kere manikür pediküre giderim

saçımı kendim keserim...

şampuan saç kremi vücut şampuanı kullanmayı bıraktım

sadece zeytinyağlı köylü sabunu ve beyaz sabun kullnıyorum misss gibi kokuyorum

nemlendirici sadece rosense kullanıyorum o iyi geliyor birtek

avon mavon görünce kaçıyorum fiyatlar uygun ama evde yığılıyor vıcık vıcık bilinçli olarak almıyorum...

makyaj olarak göz kalemi ve rimel özle günlerde yaparım o kadar

gelen hediyeleri beğensem bile sürekli giyebileceğim günlük kullanacağım kaliteli şeylerle değiştiririm

benim masrafım kitap, çay kahve... budur kalan parayı tatil için flan biriktiririm ha bu arada çok da şık gezerim haa millet tiki falan der bana ....

2 ayda bir dip boyası 35 tl.
6 ayda bir saç kesimi 15 tl.
manikür, bıyık alımı evde kendim yaparım.
Kaş almıyorum.
Kıl tüy için lazerle hallettim (internet sitelerinde indirimler oluyor o şekilde ucuza kapattım)

Kıyafet, ayakkabı, çanta sezonda almam. Outlet avm leri takip ederim. Mesela geçen yaz babet yazlık spor ayakkabı ihtiyacım vardı ama çok para vermek istemedim. Bu hafta bir ayakkabı mağazası indirim yapmıştı aldım baya. 2 ayakkabı fiyatına daha çok aldım. İndirimi bulunca ihtiyacım varsa bir kaç parça alırım onlarda baya gider.

Kozmetik 1 rimel alıyorum neredeyse hergün sürmeme rağmen 1 sene gider. Diğer ürünler de öyle. watsons gratis gibi yerlerin indirimlerini takip ederim.

Gunes kremim cabuk biter benim cunku yuzum hassas ve surekli yenileyerek kullanıyorum. Onceden 90 lira veiryordum. Simdi yurt disindan ablam gondermis hem harika hem de cok ucuz 10 lira gibi bir rakam..
Bende fazla beyazım yaz-kış güneş koruyucu krem kullanıyorum 90 TL ( solante )
Ama bir sene gidiyor

hiç hesaplamadım. aylık düzenli olarak kaş aldırırım. eskiden düzenli saç boyardım. şimdi boyamıyorum.. doğal takılıyorum.. 3 ayda birde kırıkları aldırırım. 20 lira.. ağdayı, pedikürü kendim evde hallederim..makyaj malzemesi pek kullanmam. rimel allık ve parlatıcı kullanırım.. düzenli cilt ürünleri kullanırım.. kıyafeti de ihtiyacım oldukça alırım.. aylık dergi aboneliklerim var ortalama 30 lira.. düzenli almasam da, sık sık kitap alırım.. İnsanın ruhunu da beslemesi lazım.. Geçen ay 120 lira vermiştim kitaplara. Bu ay kitap almadım.. Geçen ay aldıklarımı bitiririm..
Aylık ortalama 200 - 300 lira civarındadır..

Ne güzel

Ayda bir komple ağda ve Kaş aldirma= 50 tl
makyaj malzemeleri 2-3 ayda bir 25 tl yi geçmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…