şahsınıza ait bakım gideriniz ne kadar kızlar bakım+kuaför+giyim

sacim icin organik bi sampuan kullaniyorum -45 lira (2 ay gidiyor)
kas biyik agda manikur -kendim yapiyorum.
cilt bakimi - aldigim peeling 50 lira civari ve 6 ay rahat gidiyor,oldukca buyuk paket cunku.
krem vs - beni 6 ay goturuyor.
sac- ne fon cektiririm ne boyatirim,senede 1 -2 defa kestiriyorum o kadar.
kiyafet-indirimlerde saglam alisveris yaparim limit belirtemem
ayakkabi/canta - senede bir iki ayakkabi alirim maksimum,cantam yeterince var artik almiyorum.
parfum - kokular beni bayiyor,mumkun oldugunca kullanmiyorum.disari cikarken azcik sIkarim o kadar.

50 tl epilasyon
kuaföre gitmiyorum saç kestirirsem 35 tl
geçen ay parfüm aldım edt 80 tl (senede 2 kere alırım) aylık 15 tl diyelim.
kozmetik için en fazla 25 tl falan harcıyorum.
şampuanım 3 ayda bir 30 tl

toplamda 100 'ü geçmez.

kıyafet hariç.

Bu konuyu çok sevdim ya yazayımda bi bakayım kendime
Yılda 2-3kez kuaföre gidiyorum saçım için bi karış kestiriyorum bitiyo işi:) kaş bıyık vücut ağdası bende zaten onuda katsam ancak Yıllık en fazla 100tl
Yılda 5-6 tane deodorant bir tane de parfüm alıyorum küçük boy. Toplam 70tl
Yılda üç rimel üç kapatıcı alıyorum 120tl en fazla.
Güneş kremi alıyorum yılda bir kez 100tl
Krem oje şampuan makyaj temizleyici tonik jel falan yılda 100tl.
Kıyafet belli değil ablamgilden giydigim cok oluyor:) rakam veremicem bu kış hiç almadım mesela

Kıyafetsiz aylık 40,... Tlye denk geliyo:) öğrenciyim iyimis

Evet ben de solante pigmenta kullaniyordum gecen aya kadar ama ablamin gonderdigi de harika. O yüzden solanteyi simdilik biraktim. :))
Benim Alamanya da ablam yok solanteye de gebelik lekesi önleyici olanından başlamıştım, şimdi gebelik bitti pigmenta olanını kullanıyorum. Memnunum

Benim de harcamalarım pek bitmez. Bekar, öğrenci, anne-baba destekli olunca, bir de tek kız olunca biraz ölçüsüz olabiliyor insan
Şimdi ayda 2 defa kaş bıyık aldırmak için kuaföre giderim, kafadan 20 tl gider. Girmişken bir de fön çektiririm, kafama eser bir de makyaj yaptırabilirim, bunların parası da 20'den az olmaz
Parfüm her ay almam tabi de, sabit kullandığım bir parfüm var, 3-4 ay gider o, fiyatı 30-50 arası değişir.
Her ay kozmetik alışverişi yapmayabilirim, ama yapabilirim de belli olmaz, kafama eser, bir yerden görürüm falan gider alırım. Watsons-gratis mağazalarına girersem mutlaka bir şey alırım zaten, en fazla bir günde 150 tl harcamışımdır. Bunun içinde maskara, bb krem, ruj, makyaj temizleme suyu, cilt bakım ürünleri ( peeling, temizlemek için tonik vb.), oje, duş jeli vs. olur. Ama genelde hepsini aynı günde almam. Mesela dün sadece nemlendirici krem aldım. Ama 1 hafta evvel epey bir şeyler almıştım.
Giyime gelirsek, artık kışlık bir şey almam, çünkü 1 aydan bahar sezonu açılacak. Ama onu da toplu almam, görürsem alırım. Bir defada en fazla 200-250 harcamışımdır. Ama mont, kışlık ayakkabı gibi kalite isteyen parçalar yok içinde yoksa hesabın içinden çıkamayız.
He saçımı da kendim boyarım genelde, maliyeti asla 20'yi geçmez.
Biraz masraflı bir bayanım, ama bu özelliklerimle varım ben. Seviyorum makyaj yapmayı, oje sürmeyi, yüzümle uğraşmayı. Tuhaf şeyler deneyebilirim de, organik diye peeling malzemesi aldım geçen, ama yok böyle bir koku. Ciddi manada b.k gibi kokuyor, direkt yani. Ama yüzüme çok iyi geldi, atamam yani, bir sürü de para verdim.
Valla sırf süslenebildiğim için bile iyiki kadın olmuşum diyorum bazen

Şampuan şu bu yazıyosunuz ya
Onu eve almıyo musunuz zaten, hani eşiniz de kullanmıyo mu ? Şahsi gider olmuyo ki
Diş macunu gibi evdekilerin ortak ihtiyacı bence o

Eskiden en marka cilt ve makyaj ürünlerini parası gözüme gelmeden alırdım..şimdi cildime yarayan doğal ürünleri bulduğumdan bu yana aylık 20 tl yı bulmayan bir giderim var,kaş içinde aylık 20 ,onun dışında her ay düzenli kıyafet almam,ihtiyacım olan şeyleri almaya özen gösteririm,gecdıgımız ay 420 kıyafete vermısım,bu ay bırşey almadım.

Onu eve almıyo musunuz zaten, hani eşiniz de kullanmıyo mu ? Şahsi gider olmuyo ki

Eşim yok mesela benim
Aldığım sadece bana
Çocuklara çocuk şampuanı ve diş macunu

Yetişkinler için olan sadece bana ait

Her ay öyle belli bir bütçem yoktur ayırdığım.
Zaten bakım ürünleri 4-5 ay rahat gidiyor. Hepsi de aynı anda bitmiyor ya. Hadi en fazla 50 lira o olsun.
Kıyafet için de para ayırmam. Genelde sezon sonları toptan alışveriş yapar ona da 150-200 gibi bir miktar ayırırım ki fazla fazla yeter. He arada çok beğendiğim bir şey olur onu alırım tabii. Bir kazağı iki ay giyip atmadığımıza göre... Moda olan şeyleri değil de her zaman giyebileceğim tarzıma yönelik parçaları tercih ederim.
Bazı aylar hiç almam. Rutin bir bütçe ayırma ihtiyacı duymadım o yüzden.

Eşim yok mesela benim
Aldığım sadece bana
Çocuklara çocuk şampuanı ve diş macunu

Yetişkinler için olan sadece bana ait
Senin ki şahsi oluyo evet
Ama acaba bitkisel ya da bakım için ayrı şampuan mı alıyorlar kendine onu merak ettim
Ben normal elidor vs. olandan kullanıyorum, eşimde onu kullanıyo. Şahsi giderim olmaktan çıkıyo
Bitkiselleri de merak ediyorum ama

Aylık komple ağda kaş bıyık 35 tl. Saçımı 6 aydır boyatmıyorum o yok. Onun dışında makyaj malzemelerim var. Bu yıl borcumuz olduğu için watsonstan aldım aylık 20 tl anca eder. Şu an az. Ama normalde cilt bakımına gitmeyi saçlarımı boyatmayı falan severim. Ki cilt bakımı gerekli bence. Şubat'tan sonra başlamayı düşünüyorum tekrar o zaman baya artar. Giyim masrafım da bu sene aylık 30u geçmedi. Çekimiz vardı onu kullandım. Böyle

Ben evli olsam herhalde kocam ayrı kullanırdı.
Loreal'in boyalı saçlar için olanını kullanıyorum çünkü, kuaförde satılanlardan. Zaten pahalı, gitsin marketten ucuzundan kullansın

Bazi aylar hicbirsey almiyorum.
hatta bu ara evden cikmadigim ay bile olmus

Bazen cok avm gezdigm donemler 300 400 giyim ve kozmetige harcadigim da oluyor (kozmetkk dedigimde maybiline rimel fondoten essence kalem ve allik)
Avmlerin alisverise iten iluzyonlari var bence.

kuafor masrafim da yok. ha agda kartusunu saymazsak tabi o da 5-6 lira gibi birsey..

Ha birde gunes kremim var tupu 100-110 tl bir yil yeter bana :)

Son düzenleme:
Ben kaşımı kendim alırım hep; tanesi 13 tl diye ilk okuduğumda " vay be kaş piyasası da amma değişikmiş" dedim tekrar okudum anlayabilmek için

o Kadar iyi yürekli birisiniz ki, inanin bu yaptiginiz yardim kat kat size geri dönecektir

yok canım biz ayrı kullanıyoruz.. ben otacı kullanıyorum eşimde saç dökmediğini iddia ettiği bir şampuan aklıma gelemdi şimdi markası:)) şahsi gider oluyor bizde:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…