20 tl sanirim aldigim bi vazelin bakimsizmiyim hayir cok sukur temizimdir mis kokarim 6 ayda bide sac kestirdimi arayada parfum sıkıstir. Makyaj malzemesi zaten her ay alinmaz yani cok bisey turmuyo her ay bunlari almiyorum sonucta
Gunes kremim cabuk biter benim cunku yuzum hassas ve surekli yenileyerek kullanıyorum. Onceden 90 lira veiryordum. Simdi yurt disindan ablam gondermis hem harika hem de cok ucuz 10 lira gibi bir rakam.
Saclarim icin 6 ayda bir kuafore gider kestiririm, 30 lira falan sanirim.
Kas biyik onceden kuaforde yapardim ama kuaforler bozunca evde yapmaya basladim.
Nemlendirici krem alirim 2 ay gidiyor 70 lira.
Cilt yenileyici kremim var 150 lira ama 3 ay gider.
Peeling ve tonige de 3 ayda 150 gider.
Aktardan cildim icin lavanta papatya falan alirim haftada bir onunla yuzume buhar banyosu yaparim.
Bir de duzenli olarak cilt bakimina giderim 6 ayda bir 600 lira..
Parfumum baya gidiyor cunku cok sıkmam 350 lira.
Rimel surerim disari cikinca ve cabuk bitiyor ayda 50 lira.
Elbise ayakkabi ve cantayi ne sen sor ne ben söyleyeyim. Onlara giden paranin haddi hesabi yok. Begendigimi illa alicam maalesef.
:)
Yani kiyafet falan saymazsak ayda
Benim aylik baya gidiyomus ya.. Allah Allah.
Yılda 1 kere uclarından kestirirm saçımı 25Tl , aylık 2 tlye geliyor
Kaşbıyık, ağda ayda 1 , 50 tl
Toplam 52 Tl aylık masrafım
Makyaj yapmam , makyaj malzemesi almıyorum en son 2008 de almıştım birşeyler hiç kullanmadan
son Kullanma tarihi geçti :)
Parfüm, kullanamıyorum oğlumun alerjisi var
Cilt bakım ürünü , normal sabun ve arkadaşımın almanyadan getirdiği penateni kullanıyorum
Kıyafet almıyorum, eşimin giymediklerini ve annemin hediyelerini giyiyorum ( yılda 4-5 parça)
Ayakkabı, bot 4-5 senede 1 alıyorum parçalanana kadar giyiyorum
Böyle bakınca masrafsız bir kadınım ama asıl masrafım başka ( hayvanlara ve insanlara yaptığım yardım )
bazen kendime alıcam artık diye gidip yine başkalrına alıyorum. gratiste indirim olduğunda gidip cilt bakım ürünü alıyım dedim tam kasada sıra beklerken kağıt toplayıcısı bir kadın ve çocuğu kapının önünde durdular , kuru ekmek yiyorlardı ,elimdekileri bırakıp yandaki lokantadan onlara yemek tatlı ısmarladım ve para verdim o parayla.
Bu konuyu çok sevdim yayazayımda bi bakayım kendime
Yılda 2-3kez kuaföre gidiyorum saçım için bi karış kestiriyorum bitiyo işi:) kaş bıyık vücut ağdası bende zaten onuda katsam ancak Yıllık en fazla 100tl
Yılda 5-6 tane deodorant bir tane de parfüm alıyorum küçük boy. Toplam 70tl
Yılda üç rimel üç kapatıcı alıyorum 120tl en fazla.
Güneş kremi alıyorum yılda bir kez 100tl
Krem oje şampuan makyaj temizleyici tonik jel falan yılda 100tl.
Kıyafet belli değil ablamgilden giydigim cok oluyor:) rakam veremicem bu kış hiç almadım mesela
Kıyafetsiz aylık 40,... Tlye denk geliyo:) öğrenciyim iyimis
Tamamen ihtiyacıma göre değişir.
Minimalist yaşama geçtiğimden beri genelde sadece kuaför ihtiyacım oluyor düzenli aylık olarak.
O da 50 tl yi geçmez
Benim de harcamalarım pek bitmez.Bekar, öğrenci, anne-baba destekli olunca, bir de tek kız olunca biraz ölçüsüz olabiliyor insan
Şimdi ayda 2 defa kaş bıyık aldırmak için kuaföre giderim, kafadan 20 tl gider. Girmişken bir de fön çektiririm, kafama eser bir de makyaj yaptırabilirim, bunların parası da 20'den az olmaz
Parfüm her ay almam tabi de, sabit kullandığım bir parfüm var, 3-4 ay gider o, fiyatı 30-50 arası değişir.
Her ay kozmetik alışverişi yapmayabilirim, ama yapabilirim de belli olmaz, kafama eser, bir yerden görürüm falan gider alırım. Watsons-gratis mağazalarına girersem mutlaka bir şey alırım zaten, en fazla bir günde 150 tl harcamışımdır. Bunun içinde maskara, bb krem, ruj, makyaj temizleme suyu, cilt bakım ürünleri ( peeling, temizlemek için tonik vb.), oje, duş jeli vs. olur. Ama genelde hepsini aynı günde almam. Mesela dün sadece nemlendirici krem aldım. Ama 1 hafta evvel epey bir şeyler almıştım.
Giyime gelirsek, artık kışlık bir şey almam, çünkü 1 aydan bahar sezonu açılacak. Ama onu da toplu almam, görürsem alırım. Bir defada en fazla 200-250 harcamışımdır. Ama mont, kışlık ayakkabı gibi kalite isteyen parçalar yok içinde yoksa hesabın içinden çıkamayız.
He saçımı da kendim boyarım genelde, maliyeti asla 20'yi geçmez.
Biraz masraflı bir bayanım, ama bu özelliklerimle varım ben. Seviyorum makyaj yapmayı, oje sürmeyi, yüzümle uğraşmayı. Tuhaf şeyler deneyebilirim de, organik diye peeling malzemesi aldım geçen, ama yok böyle bir koku. Ciddi manada b.k gibi kokuyor, direkt yani.Ama yüzüme çok iyi geldi, atamam yani, bir sürü de para verdim.
Valla sırf süslenebildiğim için bile iyiki kadın olmuşum diyorum bazen
bazı ay 0.00 tl bazı ay 50, değişiyor yani. ama 50 yi geçmez. kuaföre hiç gitmem, saçımı zaten boyamıyorum, kaşlarımı da aldırmıyorum yıllardır, diğer şeyleri evde hallederim. bi tek yazın düzenli kuaföre giderim ağda için. onun dışında makyaj nerdeyse hiç yapmıyorum, cilt bakımı zaten yapmıyorum, ortalama bir nemlendirici kullanırım o da 3 ay yeter. saç derim problemli olduğu için şampuanımı değiştirdim bu ay, 30 tl. kıyafet konusunda da elimdekilerle idare ederim, bişeyi çok çok beğenirsem alırım.
ayy masrafsızmışım baya. beni alan yaşadı
aynen bende öyle0.00 TlBen kendime bakmıyorum galiba :)
Saçımı kendim boyuyorum ama boyanın kendi altmış tl.
Kozmetik ürn çok kullanmıyorum ben.kremim yok mesela benim.onların yerine gül suyu,elma sirkesi,kayısı çekirdeği yağı,badem yağı kullanıyorum.hakiki olanlarını ama aya vurursak 100 tl civarı.
Her ay hapım var 150 tl.cilt için.
Kaş,bıyık aylık 30 falan..
Kıyafet belli olmuyor param varsa alıyorum yoksa almıyorum.makyaj a para harcamıyorum pek i her ay rimelim biter 30-40 ivarı d ğişiyo fiyatı.
cnmmm
Rakam verince bas derde giriyor zaten
Onceden benzer bir konuda ayda ne harcadigimi yazdiydim amanin duymadigim kalmadi sinir oldum yok kocisime soyledim rakami kiymetimi bil dedim diyen mi istersin, o parayi harcayacagina iki ogrenci okut diyen mi istersin....artik rakam vermiyorum
Aynen yaBir ay 600 700 bir ay 0 olabiliyor. Ama rutin hiç bir bakımim kremim falan yokmus onu farkettim :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?