şahsınıza ait bakım gideriniz ne kadar kızlar bakım+kuaför+giyim

Saçımı kendim boyuyorum ama boyanın kendi altmış tl.
Kozmetik ürn çok kullanmıyorum ben.kremim yok mesela benim.onların yerine gül suyu,elma sirkesi,kayısı çekirdeği yağı,badem yağı kullanıyorum.hakiki olanlarını ama aya vurursak 100 tl civarı.
Her ay hapım var 150 tl.cilt için.
Kaş,bıyık aylık 30 falan..
Kıyafet belli olmuyor param varsa alıyorum yoksa almıyorum.makyaj a para harcamıyorum pek i her ay rimelim biter 30-40 ivarı d ğişiyo fiyatı.

Ha bi de paylaşayım iğrenç gelmezse yapın çok faydalı.ilikli kemiği kaynatın.buzlukta dondurun buzu akşam yatmadan yüzünüzde gezdirin,bi süre sonra yıkayın.cilt mükemmel oluyor.çok hassas tenim olduğundan bakımım hep doğal benim.inanmıyorum kozmetiğin dışarıdan iyileştirenileceğine.

Bende eskiden sarışınmışım şimdi kumralım
Çok koyu değil kaşım filan
Fazla dağınıkta değil bence, altlarda var işte dağınıklık. Alırsam alıyorum en altlardan birkaç tel almazsam da göze pek batmıyo

Kuaföre gitmeyi hiç sevmiyorum sadece özel günlerde vs. giderim.Ayda 1 defada kaşlarımı aldırırım.10tl
2 3 ayda bir saçlarımı kızıla boyuyorum.15 tl
Saç kremi şampuan da 3 ayda bir 25 tl
Makyaj hergün yapmıyorum ama en kaliteli ürünleri almaya çalışıyorum ama az alıyorum.
Kaliteli rımel,göz kalemi,fondoten,allık alırım bittikçe gereksiz şeyler almam.Yılda 200tl diyelim.
Cildime pek bir şey yapmıyorum gerek duymuyorum açıkçası.Bebek şampuanıyla temizlemek yetiyor.
Ancak şeffaf lens kullanıyorum yıllık alıyorum 200tl de o.

Kıyafete çok para harcıyorum ama.Mangodan, ADL Chima dan filan alıyorum.Ama indirimleri takip etmeye çalışıyorum çok uçuk pahalı şeyler de almam.
Yılda 1 2 tane derimod dan çanta alıyorum indirimleri kovalayıp.
Ayakkabı da iyi markaların indirimlerini kovalayıp senede 3 4 tane alıyorum ihtiyaca göre.İnci Tergan gibi markaların indirimleri çok iyi oluyor.

Ama şu da var aldığım şeyleri eskitene kadar giyerim.İhtiyacım olmayan lüzumsuz şeyleri almam.Minimalist yaşamaya çalışıyorum ama günümüz şartları buna pek izin vermiyor malesef.

Şöyle bi genel hesapladım da yılda 1.500tl filan gidiyor kabaca hesaplarsak.

Cilt için hangi hapı kullanıyorsunuz? Doktor mu verdi? Bugün cildiyeye gideceğim bende soracağım vitaminleri cilt için iyi olan, sizinkini de sorayım yarar mı bana.

Bi de kuaförde sıra beklemeyi sevmem, orda dönen muhabbetleri sevmem ben
Eskiden başka semtte oturuyordum orası bi hayli kalabalıktı
Şimdi oturduğum semtten çok memnunum, semt olarak sakin bi yer. Haliyle marketi de sakin kuaförü de. Kadın da tam istediğim gibi az öz normal düzeyde konuşuyo ayyy kadın kadınayız deyip her bi taraflarından bahsetmiyo ve kesimini beğendim. Eskiden daha geç giderdim şimdi 3 ayda bir kesime gidiyorum ( başka bişey içinde kuaföre hiç gitmiyorum zaten oldum olası kişisel temizliğimi kendim yaparım ağda filan hani, bi de yakın birinin düğünü varsa saç şekillendirmeye giderim bu kadar )

o Kadar iyi yürekli birisiniz ki, inanin bu yaptiginiz yardim kat kat size geri dönecektir

Çokteşekur ederim, eskiden de böyleydim ama anne olunca iyice abarttım kendim için birşey yapamıyorum suçluluk hissediyorum. Makyaj malzemesi vs almamak tamam ama kenarda 100 tl bile yok. Artık oğlum varonun için birikim yapmam lazım diyorum ama yapamıyorum, evde ( bankada) duran para bana batıyor, yine yardım yapıyorum. Umarım dediğiniz şekilde olur :)

Kuaför sadece kesim iki kez ( 150tl)

Kaş, mani, pedi evde.. Boya papatya suyu ile sapsarı..

Lazer epilasyon senede bir kez 300 lira tüm vücut

Spor salonu, sauna, şok havuzu, havuz , pilates dersi ıvır zıvır senelik 2400

Bakım kremlerim 1000 tl tutar yıllık. Artı parfüm 300 lira

Kıyafet çanta ayakkabı ne siz sorun ne ben söyleyeyim. Gördüğümü alıyorum.
( Adamın ocağına incir ağacı dikecek Türdenim o konuda)

Kozmetik unutmuşum ; 500 de ona diyorum senelik.

Kuaföre birkaç yılda bir giderim o da saç kestirmek için.. Makyaj+bakım ürünleri ayda ortalama 100tl yi geçmez. Bazı aylar 0 lira hatta.. Giyim de her ay almıyorum, bazı aylar 100 olur, bazen 200 olur, nadiren de 300..

Kuafore gitmeyi hic sevmem cok üşenirim.Kas ve diger isleri kendim hallederim.Sac kesimi 6 ayda bir 30 tl
Makyaj sevmiyorum bi ruj bi rimel tamam.O da 1 yil da bitmiyor.

Roll on cok kullanirim parfüm de sene de 1 alirim ki hediye de geliyor bitiremiyorum.

Kiyafete iyi harcarim.Toplu yaparim sezon ortsinda 1000 tl tuttu mesela gecen ay.Ama arada da alirim aylik ortalama 150 tl tutuyordur.

Bunun disinda kozmetik filan kullanmam bi nemlendirici krem kullanirim o da bikac ayda 20 tl filan.

Kabaca aylik 200 tl giderim var

Kuaföre yıllardır gitmiyorum eskiden sadece saç kesimi içindi şimdi onada gerek yok kestirecek olsam annem kesiyor :) saçlarımı şimdiye kadar hiç boyamadim uzun bir sürede düşünmüyorum .Saç rengimi seviyorum o yüzden boyamiyorum.

Kasimi. Biyigimi agdami kendim yapıyorum gerek kalmıyor kuaföre fon cektirmeme gerek yok zaten saçlar dümdüz

Cilt bakimini evde kendim yaparım yoğurt +limon ile.Makyaj yapmıyorum sevmediğim için sadece parfüm alırım oda 1 sene gider fazla sikamiyorum alerjim olduğu için.

Giderler genelde değişiyor tabi. Ama ben bu yaz sonuna kadar giysi konusunda biraz abartılıydım çok şukur kendimi dizginlemeyi öğrendim. Yani her hafta mutlaka bir 70-80-100 tl harcardım giyime. Bir hafta almayınca eksiklik hissederdim artık almıyorum şimdi saydım eylülden beri 8 parça giyim almışım (iç çamaşırı hariç tabi) kuaföre giderim genelde 70 civarı olur 1.5 ayda bir. Cilt bakım ürünleri uzun sure kullanılıyor zaten bittikçe alıyorum zamanlamaya dikkat etmedim ama haziranda aldığım nemlendiricim halen bitmedi. 50 tl idi. Kaş bıyık ağda ve manikür işlerini kendim hallediyorum. Şampuanım lorealin 90 tl ama minicik bile kullansam köpürüyor yani 750ml 2 aydan uzun suredir kullanıyorum sanırım yarı olmamıştır. Dün bb kremim bitmişti onu aldım birde makyaj temizleyici 45 tl. Uzun sure gidecek ikiside. Hergun makyaj yapmıyorum zaten. Makyaj malzemesi zaten çok uzun sure gidiyor bu konuda senede bir aldığım far bazım var 40 tl ama indirimleri takip ederek daha hesaplı da aldığım oluyor. Diğer malzemeler bittikçe. Kalem,eyeliner,rimel far. Cezbedici bir şey görmediysem bitene kadar almam. Kalem 15 tlye de alıyorum 5 tlye de.

Abla her şey tamam da kaş niye o kadar pahalı. :O

Düzeltiyorum iki haftalık fiyat 13 tl imiş

Yaşım ilerledikçe kuaförde beklemek işkence, hele bu zamansızlıkta. Kızımın zamanından çalıp gitmek gibi geliyor bana fön için falan.
Ben de düzleştirici aldım. 20 dk tüm saçımı yapıyorum. Kuaföre gitsem yakın bile olsa giyin, çık, var yolda geçer zaten.
Evlendikten sonra hiç o kadar çok zamanım olmadı.

Evet . Kastettiğim çayının suyu ile yıkıyorum düzenli. Epey acıyor rengini ..
Ben kumralım sanırım bana da olur, kimyasalı bırakayım diyorum da. Tam sarı olsun istemiyorum ama az az yapsam birazcık açılır herhalde
Teşekkür ederim
Çayını hiç denememiştim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…