''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

topik super olmus kizlar bende bu aksamki menumu yazayim

serhiye corbasi
turlu
manti
arkasindan belki 1 sutlu tatli...

Yabancı değil gelenler gerçi, eşimin kuzeni, eşi 2 çocuğu.
Bi de zeytinyağlı ekliyim doğru dedin.

canım pişiyi eşimin teyzesi çok güzel yapar normal mayalı hamuru yarım cm kalınlığında açıyor. açtığı yuvarlak hamuru eşit genişlikte şeritler halinde kesiyor(mesela 4 parmak genişlikte) şeritlerede üçgen şekil vererek kesiyor. çukur tencerede bol yağda kızartıyor(sanırım püf noktası bu çünkü tavada yaptım ben onun gibi kabarmadıda kızarmadıda) enfes oluyor yaaa... gecen yaz yapmıştı yedik şimdi gelmesini bekliyorum gelince yaptıracam yine cokacimcoookcokacimcoook

Kuzum bence de yanına zeytinyağlı bişi eklesen daha hoş olurdu sanki,ben de özbek pilavı diyorum,ya da uğraşırım diyorsan yanına pidevari bişi ya da börek gibi bişi yapabilrisin,ekmek niyetine

selam kızlar bugün bendede bitmek bilmeyen...
şehriye çorbası bugün bitecek inş.
bamya yemeği
salata
güllaç
herkese hayırlı iftarlar.

Akşamki menüm:
Domatesli bezelyeli şehriye çorbası
Karnıyarık
Pirinç pilavı
Havuç salatası
Pirinç unu muhallebisi

selamlar kaç gündür yazmıyodum
pzrsiden beri annemlerin yanıana memlekete geldik hep beraber iftar açmak çok başka bi zevk tabiki...
dün misafir vardı iftarda
domates çorbası
paçanga öreği
barbunya pilaki
hasanpaşa köfte
şehriyeli pilav
patates püresi
ve tatlı olarak kadayıflı tavuk gögs diyorum ben :)
bunları yapmıştımm

bugünki menümüz ise

et sulu mercimek çorbası
etsiz çiğ köfte,
beyti kebap (ilk defa deniycem )
ee bide pilav
tatlıda dünden baya kaldı zaten :))

herkese hayırlı iftarlar allah kabul etsin oruçlarımızı inşlhhh opuyorumnanaktan

kuzu apla bu özbek pilavını nasıl yapıyosun sen
ben bi kere şarkıcı şahsenem yaparken izlemiştim halen aklımda bak
yapıcam da benim eşim yemez kendime göre yaparım bari

Bence pirinç pilavı daha güzel olur. Hem mercimek çorbası hem bulgur pilavı ağır gelebilir mideye... Bildik hasanpaşa köftesi patates püreli olur ama köfteyi değişiklik olsun istersen, garnitür sebze ile doldurup yanında veya üzerinde patates püresiyle de servis yapabilirsin. Bence menu gayet güzel, yoğurtlu bir meze de iyi olabilir yanına...

ne güzel sahur için fikir oluyo sürekli düşünüom ne yapsam diye

iftar menüm

domates çorbası
sebzeli et sote
pilav
salata
kavun
tatlı olarakda tulumba

sahur içinse ya makarna böreği yapacam yada milföyden sosisli börek yapcam bakalım

Kuzum bence de yanına zeytinyağlı bişi eklesen daha hoş olurdu sanki,ben de özbek pilavı diyorum,ya da uğraşırım diyorsan yanına pidevari bişi ya da börek gibi bişi yapabilrisin,ekmek niyetine

İyi olurdu hoş olurdu ama valla uğraşamam o kadar, pide alırım olur bitersempatiksalakcinni

kuzu apla bu özbek pilavını nasıl yapıyosun sen
ben bi kere şarkıcı şahsenem yaparken izlemiştim halen aklımda bak
yapıcam da benim eşim yemez kendime göre yaparım bari

Özbek pilavını bende eltimden öğrendim şekerim. İnce ince doğranmış kuşbaşı etleri bir güzel pişiriyorsunuz. Sonra içine küp küp doğranmış havuçları koyuyorsunuz. Birkaç dakika tencerede çevirin havuçlar bıraksın kendini teslim olsun sizekaydirigubbakcemile3, en sonundada yıkanmış ayıklanmış pirinci dökün karıştırmadan suyunu koyun. Pişmeye bırakın. Bu kadar

Yoğurtlu havuç kızartmasımı yapsam ciddenbilmiyorumkismile

bnmde bugunkü menüm eve gidince inş.:):)
Çorba ( ne çorbaı henuz bilmiorum ama muhtemelen şehrie olur:)
bulgurlu semizotu yemeği
salata
yoğurt
tavuk göğsü

Arkadaşlar ya bide pazar günü eşimin arkadaşı gelicek nişanlısıyla

bi menü tasarlayamadım
iftariyelikler
çorba(ama ne çorbası:)
et sote
kaşarlı mantar
bol şehriyeli pilav
salata
bide yoğurtlu havuç
bide milföylü börek ama neli olacağına henuz karar veremedım(kaşar ve beyaz peynir karşımı olabilir)
tatlı olarak güllaç

menüm çokmu hafif neler ekleyebilirim fikirlerinizi alım lütfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…