Saka gibi

Valla erkek guclu olmali dedigin gibi.. ama benimde basimdan gecti canim emin ol evledigin gunun ertesi gun geciyor babaya muhtaclik belki esinde simdi tamam diyordur sonra degisir ama lutfen dikkatli ol ve herseyi ailenle konusmalarini soyle.. siz konusmayin tartisir kavga edersiniz.. birak babalar yada anneler konussun.. benim arkadasimin hep aileleri konustu bana da dedi boyle yap daha saglikli oluyor diye ama yapamadim cok pisman oldum en azindan sana örnek olsun bunlar canim..

O niye tamam demiyo bazi seylere "seni sevdigi icin"? Cok bencil gordum nisanlini malesef.. Ve en korkuncu da 'aileci' olmasi.. Aileci erkek karisina da sahip cikar diye bi zirva var, kuyruklu yalan.. Ailesini sevmek baska, aileci olmak bambaska..

Evlendikten sonra genelde daha beter oluyor.. Sizinki duzelmis sukur ama istisna bence..

Görüyorum allah belami versin benim... nasil bit kaderse beni hep böyleleri buluyor nasil bir sansdir. Biktim usandim kendimden. Seviyorum nasil uzaklasicam. Kalbimle aklimin arkadasinda kaldim resmen
O müstakbel kv ye kp ye bir bak. Ben bu insanlarla evleneceğim. Hep onlarla birlikte yaşayacağım. Annem babam gibi her şeyime karışacak ama beni de sevmiyor olacaklar de kendine. Bir de tabi eşinin bu aralar seni nasılsa anne babasıyla birliktesin diye rahat rahat ardında bırakıp bütün boş zamanlarını arkadaşlarıyla geçireceğini de unutma. Sevdiğin adamla evlenmeyeceksin. Ailesiyle evleneceksin, onları o adamdan daha çok göreceksin.
Evlensen de kavuşamazsın sen sevdiğine evlenmesen de yani. Hangi tür aşk acısı daha iyi? Her gün her dakika sevdiğin adam tarafından kalbinin kırılması ve bilmediğin bir yerde hapis hayatı gibi bir hayat yaşamak mı yoksa unutmaya çalışıp bir gün de gerçekten unutup gerçek bir erkeğe aşık olup onunla evlenmek mi?

Çok kötü, babası ne derse o olacak sizin evde. Bu karakter meselesi bazı insanlar böyle. Oturup konuşuyorum mesela Nuh diyor peygamber demiyorlar, tek bildikleri anam, babam, kardeşim. Bu tiplet kendileri gibi kişilerle evlenmeli. Yani günümüzde gelin oldum eş ailesine katıldım, onlar ne derse o zihniyetinde ki kadınlarla evlenmeliler. Yoksa boşanma gerçekleşiyor. Sonra vay efendim neden ülkede boşanma oranı yükseldi. E kadınlarımızın gözü açıldı ondan. Bak okumuşsun, yurt dışındasın, hemşireymişsin, gidip bir erkeğin ailesine köle olma.

Evlendikten sonra genelde daha beter oluyor.. Sizinki duzelmis sukur ama istisna bence..

Valla canim inan hamilelikten sonra degisti biraz.. henuz tam kivamda degil bende coi cilveli degilim ger dedigimi yaptirayim artik oyle boyle derken kivama geliyor.. benimki babaci degil pek isi gorulene kadar baba der ama anne dedin mi akan sular duruyor.. nerdeyse cikar gider anne diyince.. ama degisiyor Allaha sukur cocuk olduktan sonra insallah daha da degisecek diye dusunuyorumm..

konuştum diyorsun ama düzelmez sadece şimdilik evlenene kadar, ailesine düşkün birini düzeltmek zor,düzeltim diye uğraşırken kendin yamuluyorsun ,huzursuz oluyorsun başkaları yüzünden ya cidden dişini göster herşeye he deme ,ya da yolları ayır

+1

Bak burda bazen bazi konular açılır, kucuk biseydir gercek hayatta ama burda yazilinca berbat gorulur ve "bosan, ayril, bitir" yorumlari cok rahatlikla yazılır.. Ama inan bu konu hic oyle degil.. Senin anlattigin tarzda bi ailenin icine bile bile lades diyerek girenlerin sonu nerdeyse hep hüsran, ne yazik ki.. Ciddi bi bencillik, yok sayma ve saygisizlik var.. Onun ailesi yol tepemez ama kız evi tepebilir, hem de 2 kere.. Gelinin ne hakki var ki bi talepte bulunmaya, sonucta evlenen o degil kayinbaba, onun gönlü olmalı herkesten once(!)
Okurken bile daralip sinirleniyoruz, bazi seyler bagira bagira gelir, nişanlılık tanima sürecidir.. Ve bosanma sureci oyle zor ki.. Bak seni ve birbirini tanimayan onca kadin sözbirliği etmis, ayni seyleri soyluyor..
Illa da evlenicem diyorsan bu kisiyle, asla "duzelir, degisir, anlar" diyerek yola çıkma.. Bunlarin hepsi olabilir belki ama sen yola "karsimdaki kişi bu, huyu boyle" diye kabullenip çıkacaksın mecburen.. O yuzden "duzelir" demek yerine "ben bu mevcut kosullarla yapabilir miyim" demelisin..
Benim anladigim, ne yaparsan yap, istersen her sey onlarin dedigi gibi olsun, yine de huzurlu mutlu olamayacaksin bu sekilde..
Rabbim en hayirli, en mutlu olacagin karari aldirsin dilerim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…