- 22 Nisan 2015
- 7.358
- 25.439
- 548
- Konu Sahibi zeytinagaci
-
babam evlenmemizi istemedi ama sonra evlenin dedi
eşim o zaman inşaatta çalışıyodu ben öğretmendim
evlendikten sonra bi süre benim yanımda çalışmadı sonra da askere gitti
geldikten sonra çalışmaya başladı asgari ücretle
şimdi ikimiz de kamudayız eşim başlayalı 1 hafta olmadı daha
benim maaşım ondan 1500 tl falan fazla olacak
evlenirken eşyaları falan ben aldım
ilişkimizi öğrendiklerinde çok üzülmüşlerdi
ben aileme yalan söyleyerek görüştüm çünkü o zamanlar eşimle.
anneni üzdü o yüzden hasta etti diyo işte,
önceleri sen hasta ettin diyodu şimdi eşime kaldı ihale
4 senedir evliyiz bu arada
beni sinirlendiren her kimse ona ağzıma geleni sayıyorum evet rahatlatıyor ama rahatlama geçince sonrası kesif bir pişmanlık "hay dilim kopaydı" diyorum. böyle anlardan biri yüzünden çocukluk arkadaşımla üç sene konuşmadık.
hiç tavsiye etmem hiç...
kolay kolay sinirlenmemenin ne kadar güzel bir özellik olduğunu düşünün, kendinizi sevin bizim buraların deyişiyle "ben bana gurban olam" deyin
bir anlık sinirinizin bu güzel özelliğinizi gölgelemesine izin vermeyin unutun gitsin
Kilit nokta zaten bu kısım.
Burada bile benzer konular açıldığın da bir çok yorum babanla aynı düşünce yapısında oluyor.
Mesleki üstünlük, erkeğin güçlü olması gerektiği. Düğün bile yapamayan, esya alamayan erkek bir zahmet evlenmesin şeklinde.
Sen Aşk demişsin, baban Sen diyor.
İki tarafsiniz ve ikinizde kendinizce haklısınız.
Baban şu noktada haksizlasiyor o da suan gelmiş oldugunuz noktayı göz ardı ediyor.
Bu eziyetin bir anlamı yok.
Ben genelde çok sinirlenince atlar arabama, açarım müziğin sesini şehir dışına çıkarım. Kimsenin olmadığı boş bir alana avazim çıktığı kadar bagiririm. Sanki beni kıran insan K arsimdaymis gibi bağira bağıra konuşurum. Sonra eve gelip düşümü alırım. Sonra kahvemi yapar sigarami içip bir güzel rahatlarim. Hiçbirşey olmamış gibi hayatıma devam ederim.
1 gece uyusan iyi geliyor. İlk anda insan biraz kendi kendisini yiyor ister istemez. Duş almak, açik havada biraz yurumek de iyi gelebilir.
yukardaki mesajda çok güzel özetlemişsin, gönül isterdi ki baban böyle yüce gönüllü bir evlat yetiştirdiği için seninle gurur duyduğunu söylesin...
babam da tarz olarak senin babana çok benziyor onun için birşey doğruysa bitti! hiçbir alternatif olamaz kimsenin görüşü önemli değildir herkes akılsızdır (!) üstelik doğrusunu dayatmak için kırıp döker insanı
değişmiyorlar canım değişmiyorlar...
ben çözümü az ve öz konuşmakta buluyorum. aramız iyidir çok uzun bir süredir tartışmadık ama bunu az detay ve yüzeysel konuşmaya borçluyum. samimiyetsizlik değil kesinlikle, görüştüğümüzde özlem gideririz güler konuşuruz ama hayatımla ilgili detay vermem, sinirleneceği meseleyi öngörür asla mevzuyu açmam.
biliyorum senin olayında da bu böyle, sen açmadın o açıyor seni üzüyor sürekli...
bu tartışma sonrası bu konuda bir mesafe koymalısın. geçen senelerde tezimi bitirmediğim için her lafı oraya getirip üzüyordu beni, ne aptallığım kaldı ne beceriksizliğim. anneme dedim ki "lütfen söyle babama üstüme gelmesin, beni teşvik edeceğine geriletiyor psikolojimi bozuyor" artık annem ne dediyse bir daha açmadı meseleyi.
acaba annen araya girip "bu konuyu üstelersen zeytinağacını kaybedeceksin" gibi bişey söylese dinler mi?
nasıl bir yol izlersin bilemiyorum ama bu konuyu bir daha açmamak üzere bir hamle olmalı.
değişmeyecek, üzüleceksin çünkü...
Vhalla...hic bir sey ise yaramiyor bende
o sinir butun hucrelerimde dolasacak anca oyle ...bir sure sonra geciyor...
Temizlik yapmak dagınıklıgı toplamak çok iyi geliyorr
Bir bardak süt içip uyarmaya çalışın. Inşallah takintilar olmadan uyursunuz. Iyi geceler sakin geceler.ilk 1 saat benim de öyle oldu
sonra bıraya yazdım işte
temiz hava iyi geldi bana
çok sağolun size de iyigeceler dilerimBir bardak süt içip uyarmaya çalışın. Inşallah takintilar olmadan uyursunuz. Iyi geceler sakin geceler.
evet çok benzerler gerçekten
ben olabildiğince bu tür konuşmalardan kaçıyorum işte ama bugün tuzağa düştüm
cumartesi yanlarına gideceğim zaten
orada da konuşmaları tekrar açacak
bu defa dediğin gibi önünü kesmem lazım
eşim özür dile baba sen yanlış anladın falan bi konuşma yapıp alttan al diyor
annem malesf yatalak hasta konuşamıyor
zaten herşey anneme konuşabilmesi için bir bilgisayar sistemi almaktan çıktı
telefonda biz anneme bu sistemi alacağız dedim - (eşim ilk maaşıyla almayı kendi teklif etti.)
babam eşimin parasıyla alınmış bişeyi asla evine sokmayacağını söyleyerek başladı sonra olay buralara geldi
bu arada 16-17 yaşında eşimle yaptığım messenger konuşmalrının hepsi elinde
durmadan sen ona böyle demişsin böyle yazmışsın diyip önüme koyuyor 10 yıl önceki şeyleri :)
Eşin çalışmıyor mu da?konu uzun ama en çok sinirlendiğim şey
babam eşimin benle param için birlikte olduğunu, beni Yağlı kapı olarak gördüğünü, para için sevdiğini, eşimin bir yiyici olup beni yiyip bitirdiğini ve mutlu olduğumuza asla inanmadığını söyledi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?