Sakinleşmek için

Kilit nokta zaten bu kısım.
Burada bile benzer konular açıldığın da bir çok yorum babanla aynı düşünce yapısında oluyor.
Mesleki üstünlük, erkeğin güçlü olması gerektiği. Düğün bile yapamayan, esya alamayan erkek bir zahmet evlenmesin şeklinde.
Sen Aşk demişsin, baban Sen diyor.

İki tarafsiniz ve ikinizde kendinizce haklısınız.

Baban şu noktada haksizlasiyor o da suan gelmiş oldugunuz noktayı göz ardı ediyor.

Bu eziyetin bir anlamı yok.

o ne güzel bir sözmüş ya
:)

Ben genelde çok sinirlenince atlar arabama, açarım müziğin sesini şehir dışına çıkarım. Kimsenin olmadığı boş bir alana avazim çıktığı kadar bagiririm. Sanki beni kıran insan K arsimdaymis gibi bağira bağıra konuşurum. Sonra eve gelip düşümü alırım. Sonra kahvemi yapar sigarami içip bir güzel rahatlarim. Hiçbirşey olmamış gibi hayatıma devam ederim.

1 gece uyusan iyi geliyor. İlk anda insan biraz kendi kendisini yiyor ister istemez. Duş almak, açik havada biraz yurumek de iyi gelebilir.

yani ben de onu anlamıyorum
hani mutsuz olsam ben haklıydım diye durmadan söylesin
ikimiz için de evlilik bizi sosyal statü olarak da manevi olarak da daha iyi noktaya taşıdı
eşim iş güç sahibi oldu
ben işimde iyi bir yere geldim
çevemdeki insanlar (hep çok güzel olduğumu söylerler dermişim) tanıdıklarımız arkadaşlarımız evliliğimizi takdir ettiklerini söylüyor. ben acayip bulmuyodum ne var ki bunda diye düşünüyodum ama demek ki biz yürütülmesi zor bir şeyi yürütebiliyoruz demeye başladım.

işte hal böyleyken neden bizim için sevinmiyor ailem?
ben geceleri seni düşünmekten uyuyamıyorum diyor babam ve ben gerçekten üzülüyorum. ben bu kadar mutluyken o neden mutsuz?

abdest al 2 rekat namaz kıl büyükler böyle yaparmış hiiiiiç bişeyin kalmaz emin ol ayrıca boşa konuşacağına rabbine anlat derdini sonuçta çare onda değil mi

ah şu an bi arabam olsa aynen onu yapmak isterdim

1 gece uyusan iyi geliyor. İlk anda insan biraz kendi kendisini yiyor ister istemez. Duş almak, açik havada biraz yurumek de iyi gelebilir.

duş alıp biraz oyalanıp yatıcam birazdan
sakinledim zaten azıcık derdimi dökünce

yukardaki mesajda çok güzel özetlemişsin, gönül isterdi ki baban böyle yüce gönüllü bir evlat yetiştirdiği için seninle gurur duyduğunu söylesin...
babam da tarz olarak senin babana çok benziyor onun için birşey doğruysa bitti! hiçbir alternatif olamaz kimsenin görüşü önemli değildir herkes akılsızdır (!) üstelik doğrusunu dayatmak için kırıp döker insanı
değişmiyorlar canım değişmiyorlar...
ben çözümü az ve öz konuşmakta buluyorum. aramız iyidir çok uzun bir süredir tartışmadık ama bunu az detay ve yüzeysel konuşmaya borçluyum. samimiyetsizlik değil kesinlikle, görüştüğümüzde özlem gideririz güler konuşuruz ama hayatımla ilgili detay vermem, sinirleneceği meseleyi öngörür asla mevzuyu açmam.

biliyorum senin olayında da bu böyle, sen açmadın o açıyor seni üzüyor sürekli...
bu tartışma sonrası bu konuda bir mesafe koymalısın. geçen senelerde tezimi bitirmediğim için her lafı oraya getirip üzüyordu beni, ne aptallığım kaldı ne beceriksizliğim. anneme dedim ki "lütfen söyle babama üstüme gelmesin, beni teşvik edeceğine geriletiyor psikolojimi bozuyor" artık annem ne dediyse bir daha açmadı meseleyi.
acaba annen araya girip "bu konuyu üstelersen zeytinağacını kaybedeceksin" gibi bişey söylese dinler mi?
nasıl bir yol izlersin bilemiyorum ama bu konuyu bir daha açmamak üzere bir hamle olmalı.
değişmeyecek, üzüleceksin çünkü...

evet çok benzerler gerçekten
ben olabildiğince bu tür konuşmalardan kaçıyorum işte ama bugün tuzağa düştüm
cumartesi yanlarına gideceğim zaten
orada da konuşmaları tekrar açacak
bu defa dediğin gibi önünü kesmem lazım
eşim özür dile baba sen yanlış anladın falan bi konuşma yapıp alttan al diyor

annem malesf yatalak hasta konuşamıyor
zaten herşey anneme konuşabilmesi için bir bilgisayar sistemi almaktan çıktı
telefonda biz anneme bu sistemi alacağız dedim - (eşim ilk maaşıyla almayı kendi teklif etti.)
babam eşimin parasıyla alınmış bişeyi asla evine sokmayacağını söyleyerek başladı sonra olay buralara geldi

bu arada 16-17 yaşında eşimle yaptığım messenger konuşmalrının hepsi elinde
durmadan sen ona böyle demişsin böyle yazmışsın diyip önüme koyuyor 10 yıl önceki şeyleri :)

off gerçekten çok zor bir adam eşin de sen de çok iyi insanlarsınız belli, baksana eşin herşeyi bildiği halde ne kadar olgun davranıyor, çok az erkek bunu yapar...
bence babanın zor karakteri ile birlikte annenin hastalığı onu psikolojik bir travmaya sürüklemiş yani sadece karakter deyip geçemiyorum, ve bir günah keçisi aramış sizi bulmuş takıntı, paranoya haline getirmiş ne yapsan da fikrini değiştiremezsin hatasını anlayamaz, senin zorlukla inşa ettiğin bazı şeylerin şimdi sana güzel, güven dolu bir ilişki olarak döndüğünü göremez şu an kendi kurduğu dünyada yaşıyor ve o dünyada sizin roller farklı...
psikolojik tedaviyi teklif dahi etmiyorum cevap belli...
zeytinağacıcım madem siz böyle geniş gönüllü güzel yürekli insanlarsınız, idare edeceksiniz. bu da sizin sınavınız... değiştirme çabası ile kendini yıpratma, eminim bir şekilde idare edeceksin.
belki mucizevi bir şekilde değişecek ama değişmese de -Allah gecinden versin- baban gözünü yumduğunda senin vicdanın rahat olacak, "kırmadım incitmedim" diyeceksin...
eşinle ağzınızın tadı yerinde ya bundan güzel nimet yok, Allah gönlüne göre versin...

ekleme: Annene acil şifalar diliyorum Allah zorluklarını kolaylaştırsın...

Son düzenleme:
Eşin çalışmıyor mu da?
Niye sen çok mu zenginsin. .
Bikaç konunda okumuştum ama ,
Baban eşini sevmiyordu ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…