• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sanirim hic bir zaman evlenemicem

Turkiye'de mutsuz kadinlar ordusu var cherry. Bazilari ciddi sinirini asiyor.Ben evlilik karari verirken bana gelen onerileri soyleyeyim, hic birini de erkekler soylemedi hepsi kadinlardan geldi.

1. Gez toz eglen, parani kazan ye (18 yasindan beri yalniz yasiyorum, bunun 10 yili yurtdisinda yalniz yasamak).

2.Daha gencsin cok mu acalesi var(30larimda yol aliyorum ve cocuk sahibi olmak istiyorum , sanirim 60 yasina kadar dogurabilecegimi saniyorlar).

3.Cocuk icin evleniyorsan evlenme (cidden mi sana mi soracagim, soyleyenlerin hepsinin cocugu var).

4.39 yasina kadar bekle, olmadi evlatlik alirsin ya da sperm bankasindan aliriz, sorun olmaz beraber buyuturuz(sana mi
sordum ben bunu, soyleyenin anlasamadigi nefret ettiigi bir kcoasi ama cocuk sahibi olmak istedigi icin surdurdugu bir evliligi var, benim cocugumun yasayasagi toplumsal baski onun icin sorun degil bunu gogusle diyor, ama kendisi aynisini yapmiyor)

5.Niye acele ediyorsun ki, biz evlendik de ne oldu( soyleyen 21 yasinda evlenmis insan).

6.Ya sanki kafan karisik gibi, bence evlenme (ehh yuh yani tabi ki kafam karisik olur, yasim geregi daha mantikli bakiyorum olaya , deli dumrul gibi dalmiyorum isin icine, arti eksi degerlendiriyorum).

7. Nisanlin kedi gibi hic pesinden ayrilmiyor. ne gicik bir durum (soyleyenin esi evde hic degil gece gunduz calisiyor, pazar gunleri bile evde degil, tek basina yalniz cocuk buyutuyor)

Ee arkadas herkes sizin esinize benzemez, belki mutsuz olacak belki de mutlu ama birakin bunu o deneyimlesin hele 30 yasindaki kadina evlilik icin erken demek kimseye dusmez bence.
Tavsiyeden çok kiskançlik hissettim :) yazik özgüvensiz kadinlarimiza..

Tavsiyeden çok kiskançlik hissettim :) yazik özgüvensiz kadinlarimiza..

Yok serce oyle degiller, yakin cevrem soyleyen ama hayatima mudahale hakkini buluyorlar kendilerinde, Cok kulturel bir sey bu bence, ustune lazim olmayan seyi sormak, israrci ve yargilayici olmak, kendi deneyimlerine bakarak tavsiye adi altinda baski olusturmak... Farkinda olmadan yapiyorlar.

Beni zivanadan cikaran cocuk mevzusu.. kendisi cocuk yapmis, bana akil veriyor " cocuk gereksiz cok zor" diye ama kendisinin cocugu var " ya cocuk cok zor , evlilik cok zor, evin yuku uzerimde" hala soyleniyor kotu kotu:) hic mi guzel yonu yok bu evliligin:) bir de partnerimle yillardir beraberim, yeni tanimiyorum ki adami , ustelik cocuk sahibi olmak istiyoruz ve ne yazik ki bunun bir yas sinirlamasi var kadin icin..
Yabanci bir arkadasim Turkiye'ye tasindi, komsulari iki sey sormuslar cocuga : evli misin, kac para aliyorsun:)
"Ya philly bunlar ne abuk sorular, insanlarin kisisel hayatiyla alakali, neden soruyorlar "dedi. Ne diyeim bizde samimiyet ile laubalilik arasindaki cizgi sik sik asilir mi.

kizlar 31 yasindayim. Meslegimi elime almis, genelde evden ise isden eve diye hayati gecen biriyim. Kötü tecrübelerimden sonra tekrar birini sevmek okadar zor ve imkansiz gibi geliyor ki.. zaten dogru düzgün biride karsima cikmiyor. Ailem, kardeslerim veya arkadaslarim artik biri var mi diye bile sormuyolar. Biri ile tanissam nasil ilerliyor diye bile soran yok. Onlarinda benim evlenecegime dair ümitleri kalmadi. Gezilere katiliyorum, yeni insanlar tanimak icin. Ama nedense bi türlü olmuyor. Cok yoruldum ve cok üzgünüm :KK43: bazen her serde bi hayir vardir diyorum, öyle avutuyorum kendimi
Evden işe işten eve modundan çıkıp hayatını gençliğini şu günlerini dolu dolu yaşa.Evlenmek bir hedef olmöamalı ya.İnsan biraz şükretmeli.Demek ki daha vakti var.Ne evlenenlere madalya takıldı ne de henüz evlenmeyenler zer zelil perişan oldu.

Uğraştıkça olmaz ne zaman uğraşmayı bırakırsan oluyor hayatta her sey:KK43:

Gerçekten böyle oluyor ya haklısınız. Ne zaman aklından çıktı artık uğraşmayı bıraktın o zaman gerçekleşiyor her şey.

Konu sahibi üzülme lütfen. Bazı insanların karşısına doğru insan yıllarca çıkmıyor. Sonra karşılaştıklarında 3-4 ay içinde hemencik evleniyorlar ne olduğunu kimse anlamadan. İstediğiniz gibi birini bulur çok mutlu olursunuz umarım :KK68:

bn de takıyorum, hadi bazen takmayayım diyorum gezeyim eğleneyim falan. ama o da olamıyor arkadaşım yok kiminle eğlenicem?
konu bile açtım ona da yazan olmadı.

itici miyim neyim allam:KK61::KK61::KK61:

Yok serce oyle degiller, yakin cevrem soyleyen ama hayatima mudahale hakkini buluyorlar kendilerinde, Cok kulturel bir sey bu bence, ustune lazim olmayan seyi sormak, israrci ve yargilayici olmak, kendi deneyimlerine bakarak tavsiye adi altinda baski olusturmak... Farkinda olmadan yapiyorlar.

Beni zivanadan cikaran cocuk mevzusu.. kendisi cocuk yapmis, bana akil veriyor " cocuk gereksiz cok zor" diye ama kendisinin cocugu var " ya cocuk cok zor , evlilik cok zor, evin yuku uzerimde" hala soyleniyor kotu kotu:) hic mi guzel yonu yok bu evliligin:) bir de partnerimle yillardir beraberim, yeni tanimiyorum ki adami , ustelik cocuk sahibi olmak istiyoruz ve ne yazik ki bunun bir yas sinirlamasi var kadin icin..
Yabanci bir arkadasim Turkiye'ye tasindi, komsulari iki sey sormuslar cocuga : evli misin, kac para aliyorsun:)
"Ya philly bunlar ne abuk sorular, insanlarin kisisel hayatiyla alakali, neden soruyorlar "dedi. Ne diyeim bizde samimiyet ile laubalilik arasindaki cizgi sik sik asilir mi.
Çocuk istemeyene yap yap yap der dururlar. İsteyene yapma. Cidden kadın milleti bir tuhaf..

Evden işe işten eve modundan çıkıp hayatını gençliğini şu günlerini dolu dolu yaşa.Evlenmek bir hedef olmöamalı ya.İnsan biraz şükretmeli.Demek ki daha vakti var.Ne evlenenlere madalya takıldı ne de henüz evlenmeyenler zer zelil perişan oldu.

Pff bisey yazmayacagim bunaldim su evlilerden. Iki debir verdikleri akila bakin. Sende evlenmeseydin ozaman.

Pff bisey yazmayacagim bunaldim su evlilerden. Iki debir verdikleri akila bakin. Sende evlenmeseydin ozaman.
Yürü git o zaman evlenme depresyonundayım diye psikoloğa görün.Hayatta ki tek hedefim bu,evli olanlara gıcık oluyorum,yorum yazmaları bile hasetlenmeme sebep oluyor,hayatım aklım herşeyim kocadan ibaret de.Sen daha insanların ne demek istediğini algılayamacak kadar evlilik odaklı olmışsun.Gez dolaş zamanı vardır evlilik odaklı olma dedik.Ayy neyse biz napalım burdan şimdi sana ASllahım bu kıza acil evlenmeyi bnasip et de idrak etme gücü açılsın.ANLAYANA ANLADIĞI DİLDEN CEVAP.Önce saygıyı öğren sonra kocaya gidersin.

Yürü git o zaman evlenme depresyonundayım diye psikoloğa görün.Hayatta ki tek hedefim bu,evli olanlara gıcık oluyorum,yorum yazmaları bile hasetlenmeme sebep oluyor,hayatım aklım herşeyim kocadan ibaret de.Sen daha insanların ne demek istediğini algılayamacak kadar evlilik odaklı olmışsun.Gez dolaş zamanı vardır evlilik odaklı olma dedik.Ayy neyse biz napalım burdan şimdi sana ASllahım bu kıza acil evlenmeyi bnasip et de idrak etme gücü açılsın.ANLAYANA ANLADIĞI DİLDEN CEVAP.Önce saygıyı öğren sonra kocaya gidersin.

Sana sadece gülebiliyorum hahahahahhahahahahahahhahahahahha. Hadi kocisinle ugras beni rahat birak :) baska avunabilecegin bir seyin yok cünkü

kizlar 31 yasindayim. Meslegimi elime almis, genelde evden ise isden eve diye hayati gecen biriyim. Kötü tecrübelerimden sonra tekrar birini sevmek okadar zor ve imkansiz gibi geliyor ki.. zaten dogru düzgün biride karsima cikmiyor. Ailem, kardeslerim veya arkadaslarim artik biri var mi diye bile sormuyolar. Biri ile tanissam nasil ilerliyor diye bile soran yok. Onlarinda benim evlenecegime dair ümitleri kalmadi. Gezilere katiliyorum, yeni insanlar tanimak icin. Ama nedense bi türlü olmuyor. Cok yoruldum ve cok üzgünüm :KK43: bazen her serde bi hayir vardir diyorum, öyle avutuyorum kendimi
canım Merhaba seni çok iyi anlıyorum aynı yaşlardayız ve bekarım burada herkes kendine göre yorum yapmış ama en iyi ben ve bizim yaşlarımızda bekar olanlar anlar senin duygularını...
herkes toplum içinde bir eksiği varmış gibi bakar insana sanki evlenince makam veriliyor...
ama beni tek acıtan annelik duygusunu tadamayacak olma hissi... bunu burada evlenmiş ve anne olmuş kişiler bu acı duyguyu bilemezler...o nedenle tüketme kendini Allaha havale et...
her insan bir düzeni olsun yanında hayat arkadaşı evladı olsun ister bu doğanın kanunudur... umarım bu kadar zaman olmadı en güzeli olsun arkadaşım...30 yaş üstü bekarların topiği var oraya gel dertleşelim öptüm :KK200:
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/30-yas-ve-uzeri-bekar-bayanlar-sohbet-topigi.585336/

Son düzenleme:
canım Merhaba seni çok iyi anlıyorum aynı yaşlardayız ve bekarım burada herkes kendine göre yorum yapmış ama en iyi ben ve bizim yaşlarımızda bekar olanlar anlar senin duygularını...
herkes toplum içinde bir eksiği varmış gibi bakar insana sanki evlenince makam veriliyor...
ama beni tek acıtan annelik duygusunu tadamayacak olma hissi... bunu burada evlenmiş ve anne olmuş kişiler bu acı duyguyu bilemezler...o nedenle tüketme kendini Allaha havale et...
her insan bir düzeni olsun yanında hayat arkadaşı evladı olsun ister bu doğanın kanunudur... umarım bu kadar zaman olmadı en güzeli olsun arkadaşım...30 yaş üstü bekarların topiği var oraya gel dertleşelim öptüm :KK200:

Gelirim canim amin insallah hepimize hayirli esler nasip eder allahim...

Canım ya millete evli diye kin bağlamışsın resmen. Çok zor bisey değil sen de evlenebilirsin. İs gücün varsa elin yüzün düzgünse evlenirsin ama sen takıntı yaptığın için insanlar psikolojik sorunun olduğunu düşünüp kaçarlar. Gerçekten psikologa gitmeyi tercih etmez misin ben de 30' da boşanıyorum çocuğum yok toplum etiketi vs. derken zor durumda gözüküyorum ama hayata ben öyle bakmıyorum. Bu takıntıdan kurtulamazsan isin zor ki bu is takıntı yapılabilecek bir durum değil bazen ne yapsan olmaz kabullenmek gerek.

Sana sadece gülebiliyorum hahahahahhahahahahahahhahahahahha. Hadi kocisinle ugras beni rahat birak :) baska avunabilecegin bir seyin yok cünkü
Yazık.Gerçekten durumun vahim.Verdiğin cevapları bile kocişe kocaya bağlayarak veriyorsun.Sen önce kişisel gelişimini tamamla tatlım.Koca çokta önemli bir hedef değil.Daha önemli hedefler var hayatta.Okumak yüksek lisans yapmak dilini geliştirmek sinema kitap,gündemi takip etmek gibi.Yoksa hayat böyle haahhaaa haa diyerek kociş kocam kocam evlilik diyerek geçmez.

Yazık.Gerçekten durumun vahim.Verdiğin cevapları bile kocişe kocaya bağlayarak veriyorsun.Sen önce kişisel gelişimini tamamla tatlım.Koca çokta önemli bir hedef değil.Daha önemli hedefler var hayatta.Okumak yüksek lisans yapmak dilini geliştirmek sinema kitap,gündemi takip etmek gibi.Yoksa hayat böyle haahhaaa haa diyerek kociş kocam kocam evlilik diyerek geçmez.

Evet haklisin sus simdi

Seninle ugrasamam gercekten. Okadar mutsuzsan git bosan. Benimle ugrasma

Yakın bir arkadaşım da (34 yaşında) evlenememeyi kafasına takıp biriyle evlendi. Adam şiddet uyguladığı için ve aldattığı için arkadaşım babasının evine geri döndü.. öylesine, saçma sapan bi evlilik yapmayın sakın acele edip de... en iyisi kafanızda tam oturana kadar beklemek... çoluk çocuk olup boşanmak, mutsuz bir hayata katlanmak.. inanın bunları yaşayan insanlar hiç de az değil... böyle olmasındansa, yalnız ve mutlu olmanız bile şükür kaynağı ...

Seninle ugrasamam gercekten. Okadar mutsuzsan git bosan. Benimle ugrasma
ay ümitsiz vaka dedikleri bu olsa gerek.Yine cvap evlilikle ilgili .Git boşan ne demek ya :).Canım sana ben evliliğimin e sini mi andım.Sana ben evlilik çok kötü evlenme mi dedim.İdrak idrak çok önemli,.Gerçekten bu kafa iyi değil.Ağır evlilik sendromundasın.Ciddi anlamda destek almalısın.Umarım en yakın zamanda iyi bir evlilik yaparsın.

Back
X