Sanırım Nişan Atacağım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çüş.Millete bohçaya en fazla erkeğe gömlek kadına eşarp olur takım elbise ne lan.Neyse eee sen gelin halinle istemezsen olacağı budur.Anacım isteyende evleniyo istemeyende.Keşke isteseymişin.Gerçi yinede onunkiler oha yani baya abartı.Şaşşşşırrrrrmış.

Sankı sız oglan tarafı da kızı alıyorsun gıbı olmus:):)
İstedıgın kadar dugun prosedurlerını sevme,gayet de yapmak zorunda kalıyorsun aıleler araya gırınce.
Ben boşanmıs bırı olarak sana en buyuk tavsıyem;ne koparsan kardır ve asla da alttan alıp sız bılırsınız tamam falan deme.İlk evlılıgınde ne alırsan kardır.Ben de ex esıme acımıstım aılesı destek degıldı,herseyı ucuz aldırdım ;ama o dönem abısının para ıhtıyacı oldu pat dıye bı tarla satıp 15bını abısıne verebıldıler mesela...Bak,evlılıgımde ennn buyuk pısmanlıgım verdıgım tavızdır.Asla tavız verme,acıma.Ve annenden ögrenıp ne adetınız varsa onune sun;yok yapamayız derse de gule gule..

Hangi yörenin adeti acaba?? Sende bizde adetler değisti deseydin bunlara karşılık

siz kendinizi çok kurnaz sanıyorsunuz heralde derdim
iyi vallahi sana düğün bile yapmasınlar ama bohça istemeye gelince adetten özellikle dedesine takım elbise annesine bilmem kime elbise de ağzımdan bir çüş çıktı af edersiniz

bazen burada konular açılıyor kızlara kızılıyor şunu istedim bunu istedim yazınca ama bunları okuyunca o kızlara hak veriyorsun
taviz tavizi doğurur diye boşuna dememişler

sizde çok pasif kalmışsınız millet neler neler yaptırıyo damat bohçası istiyo karşılıklı olmalı onlar ve siz eşit olmalı teyze hala ne ayak
düğünü size yaptırcaklar öyle adetmi olur ya aile arasında bohçada erkeklergömlek annesine penye yada hırka filan tüm sülalesinin düğünlüğünü size aldırmaya niyetlenmişler hiç hoş değil
bizde kız evi tarafından yontulduk ama yapacak birşey yok Allah insanlarla karşılaştırsın inşalllah
kararını kendin ver ya onlar doğru yolu bulucak ya da sizi elinizde ne var ne yok millete kıyafet alcanız biraz ağzınızı açın

ben ilk kkda okumuştum düğün yapmayan erkek ailelerini
sonra ki level düğünde takacağı altını oğluna kredi çektirerek ödeten ailelerdi
şimdi de kızın hiç bir şey istemeyip damadın ve yedi sülalesinin giydirildiği aşamaya geldik
yakındır biz kızlar evlenmeden önce başlık parası biriktirip kurban bayramında süslü koç alacağız erkek ailelerine

ayrıca Diyarbakırlılarmış adetleri buymuş güya onları kimi yiyor asıl doğuda çoğu şeyi erkek tarafı yapar
ben burada kıyafet iç çamaşırı isteyen kızı ayıplarım bunlar erkek tarafı olarak istemeye utanmıyor

Daha yeni evlendim . tecrubemden yola cikarak soyluyorum acikca konus derim yani sen madem dediklerini kabul ettin onlarin da istemeye hakki yok haa eger ki istiyolarsa once onlar senin herseyini tastamam edicek oyle isteyecekler. Ama gene de sacma olmus erkek tarafinin boyle birsey istemesi. ha eger ki sen fedakarlik etmene ragmen boyle devam ediyosa ben olsam uzatmam iliskiyi cunku bu agiz kadin agzidir ve erkegin diline kadin laflari dolasirsa skinti olur . Sende o kdr fedakarlik gosterme madem o gelinligi giyiyosun sacma da gelse yorenizde adet olani yaptir asiriya kacmadan . Sahaen ben de hic sevmem ama adet olani yaptirdim

sizi yolunacak kaz olarak görüyorlar evlenince hem maddi hem de manevi kanınızın son damlasına kadar sömürecekler vakit varken ayrılın diyorum

sizde isteyin düğün dernek 10 adana burması bilezik gerdanlık hint işi olsun ee madem onlarda bu adet sizdede bu olsun.. bakalım ne yapacaklar

karşılıklı düğün protokolü imzalayın sizde saçma bulduğunuz o adetleri tek tek yaptırın .

Nişanlın ne içmişse aynısından sana da içirsin.
Hem kıza düğün yapma hem eşya alma hem altın takma hem gelinliği kirala yüzsüz yüzsüz bizim adetlerimiz ağır dıdısının dıdısına bohça yapacaksın kıyafet alacaksın de.
Sizin alnınızda kocaman enayi mi yazıyormuş.
Terbiyesiz adam ben burdan sinirlendim.
Sen de kendine hiç değer vermiyor musun her şeye tamam denir mi ?

Baştan aşağı kriz geçirerek okudum. Ben de senin gibiyim pek "hayır!" diyemiyorum karşımdakine.. Arama o nişanlını. Annenle konuş, o her şeyin en iyisini bilir. İnceldiği erden de koparsa kopsun

Yyuh ya olamay öyle bisiy bohca bile anasarak yapilir ama karsi tarafin tüm sülalesine elbise vs alinmaz akillarinca enayi bulmuslar

böylelerini terk edeceksin gerizekalı anasının aklıynan gelmiş konuşuyo mal.anasına diyememişmi ana bunları talep ediyosunda sen ne yaptında ne yüzle istiyosun.hani bi laf vardır ne sı...tında avcuma ne çalayım suratına...

Hangi köyün adeti o. Gelinyolan falan mı? Bayağı işin var senin bu aileyle. Kolay gele.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…