Saygılu olmaya çalışıyorum ama..

Net bir şekilde anlatın. Ben çok idare edebilen birisi değilim insanları.

Allahım böyle konuları gördükçe evlenmekten çok korkuyorum. Hep aynı konular kv eş görümce üçlüsü. Çöpsüz üzüm ağrısız başım istiyorum Allahım

Eşiniz istemediğiniz davranışlarda bulunduğunda huzursuzluk çıkmasın diye susmayın tavrınızı net belirtin.Umarım bu ortamda birde bu insanlara yemek filan yapmıyorsunuzdur.

Allahım böyle konuları gördükçe evlenmekten çok korkuyorum. Hep aynı konular kv eş görümce üçlüsü. Çöpsüz üzüm ağrısız başım istiyorum Allahım
şu konulardaki suçlu kim biliyor musun kadın ve ailesi asla eş ve ailesi değil kendim de yaptım ordan biliyorum bizi bir kültürle ywtiştiriyorlar bi şeyler yaşıyoruz aman kızım takma herkes yaşıyor seninki yine iyi diyorlar yanlış olduğunu biliyorsun ama susuyorsun bi yerden sonra benim gibi aklın çaaaat diye başına geliyor diyorsun ki hayır ya bak öyle değilmiş insanlar da böyle değil bunu kabul etmek zorunda değilim işte o zmaan benim diyen sana ağzını açamıyor eş olsa bile en değerli kendinsen herkes susması gerektiği durması gerektiği yeri öğrenioyr

Çocuğunuzu ona baktırmayın gerekirse kıyamet kopsun , ana oğul işlerine böyle geliyor, gerekirse mahkemenin kapısına atın bu adamı, nefret ettim yaa...

bakıcı tutarım . kaynana kişisinin yaptıklarına katlanamam.
iyi sabır gösteriyorsunuz

biz de anlaşamıyoruz kv ile. benimki hiç durmadan laf sokar. sürekli rahatsız eder seninle uğraşır
eski türk filmlerindeki kadınlara benziyor .
böylesini görmedim .
aman gelmesin. uzakta iyi mutlu olsun . benden uzak olsun.

bende çok çektim rahmetliden. ölmüş gitmiş kadın arkasından çok ağladım, çok üzüldüm ama ben hakkımı helal etmedim ölüm gibi bir gerçek hayatımızdayken ve ben gerçekten ona hep iyi yaklaşmaya çalışırken hem kendine hem bize bunu yapmasını affedemedim. benim eşimin babanesi pamuk gibi biriymiş, değil benimkine hiç bir gelinine kaynanalık yapmamış. ama gördüğünü yansıtmıyormuş insanlar onu öğrendim.

benim eşim hep yanımda durdu, beni kimsenin ezmesine izin vermedi. annesine karşı çatır çatır konuştuğu zamanlarda oldu sessiz kaldığıda, bazen konuşamıyor insan onuda anlıyorum. ama buna rağmen resti çekip anneni hayatımdan çıkarmak için seninle boşanmayı bile göze alabiliyorum dedim. ki uzaklaşmamız için gerekli adımları atmasaydı ayrılırdım. kendimden, akıl sağlığımdan daha önemli değil evliliğim. siz eşinizden nefret ediyorken ayrılma gibi bir seçeceği niye düşünmüyorsunuz onu anlamadım.

Aslında haklısınız. Anneme bakıyorum. Bana verdigi nasihatler aman kızım kayinvalidene gitgel, hizmetini et, hoş tut,tadsızlık çıkmasın. Peki benim iç huzurum nolacak. Ya ben insan pohpohlamayı sevmiyorsam. Bana batan şeylere annem iyi niyet gözüyle bakıyor. O yüzden anneme en ufak şey anlatmam. Çoğu gelin kayınvalidesine eşini verse kolunu kaptırır.Her geline aynı davranmıyorlar. Demekki kayinvalidelerin davranışlarını biz belirliyoruz. Bir arkadaşım şöyle dedi. Benim kayınvalidem bana geline maksimum 1 hafta kalır, eltime gidince 20 gün kalır dedi. Neden dedim. Çünkü rahat ettirmiyorum dedi. Bence daha sert, dedigim dedik bir kadın olsaydı, eşi 70 yaşındaki anasını torun bakma bahanesiyle evine getiremezdi. Gelmişsin 70 yaşına. Git hayatını yaşa. Ki ne kadar hayatın kaldı muamma.

cidden annem de bana vicdan yaptırdı hele nişanlıyken çözebileceğim şeyler varmış evliliğin ilk üç ayını kabus gibi yaşadım sonra ne oldu biliyor musun birgün eşime dedim ki en değerli şey benim canım ve akıl sağlığım hiçbir şey daha kıymetli değil ben mi gideyim evden sen mi gidersin kabul etmedi o zmaan bir daha bana bunları yaşatmayacaksın yüzümü göremezsin dedim sonra tabi ki küçük tarşışmalar büyükler de oldu ama şimdi kimse ne laf sokabilir ne yorum yapablir ne karışabilir "iyi niyetli ,sevdiğinden" gibi şeyler de söyleyemez. İyi olan cennete gitsin valla saçlarım beyazladı tüm bu süreçte .Ama ben suçu eşim ve ailesinde bulmuyorum yetiştiğim kültür ailemin aşırı saflıkları bana iyiliği değil kötülüğü dokundu.

Evet bu iyi niyet lafını hep duyuyorum ben. Ve eşime hep cehenneme giden yol iyi niyet taşlarıyla döşeli diyorum. Benimde eşim beni böyle kabul etti. Ben çözümü az görüşmekte, mesafede buldum.Ne kadar samimiyet olursa o kadar sorun çıkıyor. Aile kültürüde çok önemli. İnsana vicdan yaptırıyorlar. Kendi bildigini yapsan vicdan azabı duyuyorsun. Onların istedigini yapsan mutsuz oluyorsun. Ben çözümü mutsuz olacagım hiçbirşeyi yapmamakta buldum. Fedakarlık yapmıyorum artık.

kesinlikle öyle ben mutsuz olunca evde de mutsuz huzursuzum eşime çatıyordum yaşananları ondan çıkarıyordum biraz görüşmede sınır olunca ne güzel işte kimse kimseye çatmıyor

Benim annem Bir bu konuda idare et demez.
Ben seni boşa okutmadim der.
Bu hayatta hadi biz çektik ama siz bizle niye aynı kaderi yaşıyorsunuz der?
Saygısızlık yapma ama kendini de ezdirme der.

Benim annem Bir bu konuda idare et demez.
Ben seni boşa okutmadim der.
Bu hayatta hadi biz çektik ama siz bizle niye aynı kaderi yaşıyorsunuz der?
Saygısızlık yapma ama kendini de ezdirme der.
aynılarını söyler ama olur arada böyle şeyler boşver sen zaten dediklerini yapıyor musun ki takma umursama der istemiyorsan ayrılabilirsin ama ... emin ol her erkeğin ailesi başka sorun çıkartıcak diye başlar konuşmaya kendileri çok kötülerini yaşadıkları için benim haklı olduğumu biliyor ama gaza getirmek istemiyor
oysa en başında kendi bildiğim gibi olsaydım belki çok daha az zarar görürdüm

Benimki de aşırı gaza getirir
Ben ona çok anlatmıyorum.
Başta anlatmistim kaynanamın yaptıklarını aşırı sinirlendi.
O yüzden daha tanimadigim kişilere anlatıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…