- 11 Eylül 2015
- 3.281
- 12.589
- 208
- Konu Sahibi kaldi2sene
-
Üzülmeye degmez sürekli dgurmak marifetmi saniyor kendisi. Benim icinde neler söylenmisti ben 6 sene sonra yaptim pismanda degilim herseyin zamani var bence Abuk subuk konusan insanlara kulagini tikaYani sürekli art arda hamile kalıyor demeye çalıştım hani bende vucuduna yazık demeye çalıştım hani derler ya kadın en az 2 yil toplamali filan diye .
Eşi erkek istiyor diye sürekli hamile kalıyor mus bende sana yazık dedim
Ama o da sen doguramadin dedi.
Iste maalesef ben sadece şaşkınlıkla tepki verdim ağzımdan çıkti birden. Ahh kafam bilsem hic demezdim.m Vücudun toparlanamayacak deyiverdim.Bence eltiniz sizi kıskanıyor çalışıyor mu bilmiyorum da sürekli çocuk doğurduğuna göre calismiyor diye dusundum hem çalışıp hem okuyor olmanizi yediremiyor sizde öyle diyince onu yanlış anlayıp size laf çarpıtmis gibime geldiayrıca çok takmayın okulu bitirin olur hayirlisiyla en sinir olduğum birinci şey erkek olacak diye takıntı yapmaları ve çocukları cinsiyet nedeniyle ayırmalari insanların hangi çağdayiz ya şimdi erkekler eşinin soyadını Bile alabiliyorken dunyada bu ne anlamsız bişey ayrıca ikincisi de böyle çocuk yapıp yapıp durmakta anne baba olunmuyor sırf çocuk yapmak için yapıpta ortaya bırakıyorlar çocuğu mecazen yani
Aynen bende boyle dusunuyorum.. Oglum 9 aylikken kizima hamile oldugumu ogrendigimde, kayinvalide, ve bazi akrabalar ah dedi vah dedi napacaksin ne edeceksin iki kucuk cocukla, nasil bakacaksin bilmem ne.. Nasıl üzülürdüm.. Yahu olan olmuş.. Geriye donuş yok.. Can sıkıcı seyler soylemenın mantıgı var? Ya yeminle, yeniden hamile oldugumu duyanların bazıları aaa ne guzel ikisi bır arada buyur, birbirlerine arkadas olurlar, yaparsın, cok sanşlısın dediginde boyle gozlerinin içine bakardım.. Hatta kimi zaman gozlerim dolardı onlar olumlu seyler soyledıkce.. "Yapar mıyım, öyle mi dersin diye sorup agzının içine bakardım olumlu bişey dedıkce insanlar.. Bıraz daha konussa da dinlesem derdim.. İhtiyacım var çünkü.. Zorluğunun farkındayım azcık destek, azcık motive nasıl sevindirirdi beni.. içinde bulundugum durumu, guzelleştirirlerdi onlar.. İnce düşünebilen insanları seviyorum.Sizin sonu gelmeyen yorumunuzun onu kırmış veya sinirlendirmiş olabileceğini düşündünüz mü peki? Hayırlı olsun der geçersin, ne diye ama öyle ama böyle uzatıp duruyorsunuz ki? O bilmiyor mu çocuk yapmanın vücuduna olan etkilerini, siz söylediniz diye hamileliğini mi sonlandıracak? Hamileymiş işte, ne diye moral bozuyorsunuz ki? Ya bilemedim, amiyane tabirle siz kendiniz kaşınmışsınız. O da öyle bir cevap verip kendince sizi susturmuş. Kendisi de size sinirlenip o şekilde patlamış da olabilir. Evet kırıcı bir laf. Ama siz de çok farklı değilmişsiniz.
Aslında bende bunu merak ediyorum .Sizlerin görüşünü de merak ettiğim için soruyorum bunu. Lütfen kimse yanlış anlamasın. Bu kadar yakın aralıklarla çocuk doğurmak çocuklara da haksızlık olmuyor mu? Benim çocuğum yok ama doğurduğum zaman en azından 3-4 yıl kendimi çocuğuma adamak isterim. İlgimi sevgimi enerjimi bölmek istemem.
Şaşkınlıkla çıktı ağzımdan zaten. Bilsem soylemezdim öyle.Sizin sonu gelmeyen yorumunuzun onu kırmış veya sinirlendirmiş olabileceğini düşündünüz mü peki? Hayırlı olsun der geçersin, ne diye ama öyle ama böyle uzatıp duruyorsunuz ki? O bilmiyor mu çocuk yapmanın vücuduna olan etkilerini, siz söylediniz diye hamileliğini mi sonlandıracak? Hamileymiş işte, ne diye moral bozuyorsunuz ki? Ya bilemedim, amiyane tabirle siz kendiniz kaşınmışsınız. O da öyle bir cevap verip kendince sizi susturmuş. Kendisi de size sinirlenip o şekilde patlamış da olabilir. Evet kırıcı bir laf. Ama siz de çok farklı değilmişsiniz.
O konuda öyle düşünmüyor olabilir sonuçta ekonomik bağımsızlığın var bu çok büyük bir artı belki onun gözünde kıskanma değilde imreniyor bile olabilir aslında yanlışta bişey soylememissin çünkü gerçekten vücuduna yazık sarkma olacak vücudunda fazla yakın ben olsam bene aynı şeyi söylerdim yanlış bişey dediğini yada kötü niyetle söylediğini düşünmüyorum sen kendi hayatına odaklan boşver okulu bitir şu an bile ev işi okul is zor yetisiyorsun çocuk içinde hazir değilsen kimseyi bağlamaz ayrıca inşallah hersey gönlünce olur hersey esinle hayırlı evlatlarıniz onlarla Güzel bir hayatiniz olurIste maalesef ben sadece şaşkınlıkla tepki verdim ağzımdan çıkti birden. Vücudun toparlanamayacak deyiverdim.
Hayır calismiyor ev hanımı kendisi .
Çalışmam kiskanilacak bişey değil sanki :)
Onlar rahat hani bense hem ev hem iş yardırıyorum :)))))
Peki nasıl oldu yani 6 sene sonra olmasının size ne gibi avantajları ve dezavantajlari oldu ?????Üzülmeye degmez sürekli dgurmak marifetmi saniyor kendisi. Benim icinde neler söylenmisti ben 6 sene sonra yaptim pismanda degilim herseyin zamani var bence Abuk subuk konusan insanlara kulagini tika
Soz alıyım ben o zaman :) oglum 9 aylıkken hamile oldugumu öğrendim.. Korundugumuz halde üstelik.. Eger bana kalsaydı o durumda planlarım oğlum 4 yasında iken ikinci bebeği dogurmaktı.. Ama kısmet.. Cok agladım.. Üzüldüm.. Üstelik eşimin işleri berbat durumdaydı.. Aradım soyledım.. Madem yola çıkmış geliyor, başımızın üstünde yeri var dedi.. Hiç yadırgamadı.. Hiç nasıl olacak demedi.. Kızım doğdugunda oğlum 1,5 yasındaydı.. Ve eşim, o zamana kadar hiç yapmadıgı kadar iş yaptı o dönem.. Cok şükür ki.. İlgi bolunuyor tabiki ister istemez.. Ama hiç kıskançlık yasamadık biz mesela.. Sahiplendi kardesini çok sevdi.. O dınemler benim için çok zordu.. Anneme dedim ki anne yaa ne zormuş gececekmi bu gunler? Bana dedi ki 3,4 sene sonra tekrar goruselim :) iyiki mi diyeceksin keşke mi dicekn bakalım dedi.. Şimdi oğlum 5 kızım 4 yasında.. Ve ben tüm yüregımle iyiki diyorum.. İyiki de oyle olmuş.. Yas aralıkları yakın oldugu için hiç kimseyi aramadan birbirlerine yetiyolar.. Oyun kuruyolar, sohbet ediyolar, birbirlerine masal anlatıyolar.. Beraber buyudukleri için belki de birbirlerine çok baglılar.. Kızıma biraz sesimi yükseltsem oğlum yanıma gelir tehditvari bi sekilde anne kardesime alcak sesle konus bak der :) Yine kızıma al bu gofretleri abinle yetin desem, soyle bi bakar ama Ediz çilekli gofret sevmez ki. Gidelim ona da cikolatalı gofret alalım oyle yiyelim der.. Bunlar hep birer ornek.. Şimdi o kucucuk eller birbirine nasıl kenetlendi ise, hep oyle kalması en buyuk dileğim..Aslında bende bunu merak ediyorum .
Güzel sormussunuz.
Kimisi diyorki bi arada cikartirim.
Hani birlikte buyur giderler diyor.
Bende merak ediyorum bu sorunun cevabını.
Tecrübeli arkadaşlar cevap verirse iyi olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?