sen olursen evlenirim diyen es

Evliliğimizin 6. ayında bende böyle bir soru sordum ben ölürsem evlenir misin diye.

Asla evlenmem dedi bende mutlu mesut sevgi kelebeği modundayım ay kocişim way koçisim arkamdan ne dedi biliyor musunuz? BİR DAHA BÖYLE BİR HATA YAPAR MIYIM?

Bir daha asla böyle bir soru sormadım, hatasıyla 10 yıldır evli şimdi bana kendi söylüyor bana bir şey olursa evlenme çocuk var.

o gün anladım ki kıçınla kuş tutsan kocaya yaranamazsın.
bir de CEMİL İPEKÇİ nin bir sözünü okumuştum çok doğru gelmişti bana : İSTEMEYEN KADIN MAKBUL DEĞİLDİR, KADIN İSTEYECEK DEĞERLİ OLACAK diye
 
İşte o fedakarlıkları çok merak ediyorum. Az önce mesaj attim. Sen söyleyene kadar ben senden hiçbir şekilde fedakarlık istemiycem diye. Eminim yarına kadar içi içini yiyecek. Bugün de nöbetçi yarın akşama ancak gelir. Ben zaten daha çok kizim için kaygilaniyorum. Ve böyleyaparak beni kendinden uuzaklaştırdığında farkında değil.
 
Benim de bir bebeğim var ve benim de sık sık aklıma gelir ölürsem bebeğime ne olur diye.Hatta düşünürken ağlarım bazen:)Eşime de bana birşey olursa kendine eş olacak bir kadından önce oğluma annelik yapacak bir kadın bul demek istiyorum zaman zaman ama dilim varmıyo.Ay annelik çok zor.Kendim yazıp kendim oynuyorum içimde.Eşimin ruhu bile duymuyo:)
 
Üzülmeyin bu bir süreç yakında sona erer

Mesela birlikte sinemaya gidemiyorsanız o gitsin

Eşim star wars gelecek diye bekledi gelince de baba internetten bilet al gideyim dedi

Aldım bilet akşam 9 seansına gitti oğlumu yatırdım eve getirilmiş işlerim vardı onları yaptım ikimiz de gerilmedik

Bu arada benimki 5,5 yaşında çocuk yürüse de konuşsa da gidemeyeceği yer hep olacak
 


biz anneler hep bunu düşünüyorum biz ölürsek çocuklarımıza annelerimiz baksın rabbim uzun ömürler versin bizlere ve evlatlarımıza inş.
 
Amcam eşini kaybettiğinde 48 yaşındaydı gayet yakısıklı maddi durumu da çok iyiydi ama evlenmedi 2 kızını evlendirdi ona bir gün sormustum neden evlenmedin amca diye o da eşimi çok sevmiştim dedi.Çok duygulanmıştım.İlla ki insanlar eşleri ölünce evlenmek zorunda değil yani arkadaşlar.Çocuklarına hep destek oldu torunlarını büyüttü bu sene amcamı da kaybettik.
 
kimin kimden önce öleceğini birtek Allah bilir de ,

artık kader kısmet bende genç bir herif alır onla günümü gün ederim de ve konuyu kapat
bak bakalım ondan sonra konuşabiliyormu
 
Erkekleri yaşlı insanlara soracaksınız.Yaşlı bir teyze demişti ki;erkek milleti mezarınızın başındayken bile kiminle evlensem diye düşünür.Bir yakınımın kuzeni kaza geçirdi,hastaneye gitti.Kuzeni öldükten sonra eşiyle aşık oldular,evlendiler.Eşi demiş ki; hastaneye geldiğin gün çok etkilendim senden.Karıma birşey olursa bununla evleneyim diye.Erkek değil mi, topunun köküne kibrit suyu.
 
Kadınların eşlerine bu soruyu sormaları bebekleri küçükken hafiften panik atağa yakalanmalarından.. Aynı soruyu bir çok kadın yöneltiyor eşine. Ve tabii ki erkekler evlenir kadınlar gibi kendilerini idare edebilmeleri mümkün mü ?
 


Aynen, gözlerimle gördüm, karısının cenazesine gelen yaşlı kadınlardan hangileri dul, yalnız diye soran adamı. El insaf bari cenazede rahat dur karrdeşim.
 
Niye olmayan seyler üzerine konuşup canınızı sıkıyorsunuz ? Başına gerçekten gelince ne yapacağını şimdiden bilemez insan. Gereksiz bir tartışma olmuş.
 
O ise sürekli ilgi gormek istiyor.
onunla ilgilenmemi ona özel şeyler
yapmamı. Mesela sinemaya gidelim birlikte diyor.

Çocuğumuz oldu sen beni ikinci plana attin diyor.

Çok yoruluyorum. Sürekli eve is getirmek zorundayim.

Eşim son olarak dün gece bu evlilikte ben senden daha cok fedakarlik yapiyorum dedi.

Yeniden evlenmekten ziyade ben yukarıda alıntıladığım kısımlara takıldım.
Eşinizle aranızda hala iletişim var göründüğü kadarı ile.
Ve eşiniz size sıkıntıda olduğu kısımları söylüyor. Neden bunları görmezden geliyorsunuz?

Yarın öbür gün eşinizin sizi aldattığını öğrendiğinizde eşiniz size bahane olarak ne diyecek biliyor musunuz? "Sen benimle ilgilenmiyordun, benim de sevgi ve ilgiye ihtiyacım vardı"

Çocuk olunca eşleri ikinci plana atmak Türk kadınlarının en büyük hatası. O çocuk sizin evliliğinizin bir meyvesi, önce evlilik vardı, sonra bebeğiniz oldu. Bunu neden yazdım biliyor musunuz, çünkü biz eşimle evlilik terapisine giderken psikoloğun bize önerisi/ödevi idi bu. Haftada 1 gece başbaşa dışarı çıkın. Yemeğe restorana değil, kahve içmek bile şart değil. Yürüyüş yapın, konuşun. Başbaşa. Eminim bebeğinizi 2 saatliğine bırakacak yeriniz bulunur. Üniversite öğrencileri saatlik iş arıyor, güvendiğiniz komşuya 2 saat ücreti karşılığı emanet edebilirsiniz. Veya bir öğle yemeği arası eşinizle buluşup yemek yiyebilirsiniz. Alternatif çok ama sizin niyet etmeniz gerek.

Çok yoruluyorum, eve iş getiriyorum demişsiniz, bu eşinizin suçu değil ki. İşiniz sizi ilgilendiren bir konu. İş nedeniyle nasıl ki çocuklarımızı ihmal etmiyorsak, eve gelince açığı kapatmaya gayret ediyorsak eşlerimizle olan ilişkimizde de bunu yapmalıyız.

Farkında mısınız, eşiniz size sinyaller gönderiyor, hatta açık açık söylüyor. Kendisinin fedakarlık yaptığını dile getiriyor.

Yani eşinizle sinemaya gitme keyfini ona çok görmeniz bence eşinize haksızlık. Eski konunuzda da eşiniz sizin onunla konferansa gitmenizi istemişti ama siz onu yalnız göndermiştiniz.

Doğal olarak da siz ölünce başka bir kadınla evlenir, hatta siz ölmeden başka kadınlarda ilgi arayabilir.

Bence bir toparlanın siz.
 
Son düzenleme:
siz de aynısını söyleyin.
sen ölürsen ben de evlenirim, hayat yalnız çekilmez diye.
tamam çocuk büyük ve ağır sorumluluk, üstelik çalışan anne olmak zor.
erkek milleti biraz rahatından feragat edince öleceğini sanıyor herhalde.
eşimi gece uykusundan kaldırıp çocuklardan birini sen uyut deyince adam bana düşman oluyor resmen.
e ben 3 senedir iki çocukla uykusuzum, ne yapayım boğayım mı kocam olacak adamı?
kusura bakmasınlar efendim sadece analık değil de babalık da zor.
iş çocuk ev üçgeninde biraz ihmal edilince erkek yardımcı, anlayışlı olmak yerine aldatmayı tercih ederse defolsun gitsin zaten. en azından kadının yükü azalır.
 
Her ne kadar asla istemeyense Eşim ben öldükten sonra evlenebilir fakat oğluma asla üvey anne istemediğimi vasiyet ettim ben . Evlenirsen de anneme bırak dedim . Evlatlarımız herşeyden önemli
 

Kelimesi kelimesine katılıyorum. Şikayet etmek yerine esinizin sizinle iletişim kurma çabasını görmeye bakın.
Aldatmak için herhangi birsey asla bahane olamaz ama erkekler bizim gibi düşünmüyor malesef. Olası bir durumda size söyleyeceği şeylerde bunlar zaten. B biyoist
 
Ben ölüp gittikten sonra da hayat devam edecek. Kim ne yaparsa yapsın bana ne? Bana bir etkisi olacak mı? Ben şahsen öyle bir şey olsa eşimin hayatına devam etmesini isterdim. Ölenle ölünmüyor. Niye bu kadar takıntı yaptıysanız..
 
Eminim hepsi boyle değildir, Allah yardımcın olsun kolay degil. Benim esim de hamile kaldığimdan beri daha da kalp kırıcı oldu. Ben elimde olmasan hormonlar dan zaten aşırı duygusalim ve onun beni üzmesine fazla tepki veriyorum o da bunu bebegi kullanıyorum sanıyor. Hamile kaldın beni garantiye aldın gibi saçma bir düşünce. Bebegi aldırmayı bile düşünüyorum bazen ve sonra ayrılmayı. Yüzüne söyledim bunu. Ona da hayır diyor. Konu bu okuyunca ileride beni beler bekliyor merak ettim. Gözüm korkuyor.
 
erkekler kadınsız duramazmış yani evi işi erkeklere göre olmadığında bulaşık yemek çamaşır vb gibi erkekler eşleri ölüce evlenmek ister bizim memlekette okadar çok genç yaşta dul kalam kadın hiç biri evlenmedi erkkler 7 ayda buldu evlendi
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…