- 30 Nisan 2023
- 3.030
- 3.118
- 63
- 32
Zaten dikişler sayesinde bebek duruyor ve açışma olmuyor. Bence onu kast etmiştir, eğer ilk haftaları atlattıysan , son haftalara kadar dikiş götürüyor genelde emin ol. Doktorum bana ilk haftalarda dikiş sağlam olunca sonra zaten gidiyor gittiği kadar demiştiBirde birşey soracağım , dr um dün bana dikişler tutuyor bebeği gibi birşey söyledi. Hiç bu tarz birşey demiş miydi doktorun hamileliğinde
Elinde olmadan takılman normal, ama öksürüğü engelleyemezsin, istersen boğazını yumuşatan bi şeyler iç, ıhlamur bal gibi :) psikolojik olarak da iyi gelirBen malesef hastayım şu an ve çok öksürüyorum o nedenle canım sıkıldı biraz kuzu ya elimde degğil kafama takılıyor
Evet doğru dikişler sayesinde duruyor ama içerden hafif açıklık var gibi falan dedi tadım kaçtıZaten dikişler sayesinde bebek duruyor ve açışma olmuyor. Bence onu kast etmiştir, eğer ilk haftaları atlattıysan , son haftalara kadar dikiş götürüyor genelde emin ol. Doktorum bana ilk haftalarda dikiş sağlam olunca sonra zaten gidiyor gittiği kadar demişti
Elinde olmadan takılman normal, ama öksürüğü engelleyemezsin, istersen boğazını yumuşatan bi şeyler iç, ıhlamur bal gibi :) psikolojik olarak da iyi gelir
Kuzum benim dikiş atan doktorumla normal kontrole gittiğim doktorum farklıydı. Kontrole gittiğim doktorum bana 28. Haftada doğumu başka yerde yapacak buralarda erken doğum yaparsan yenidoğan bakım ünitesi iyi bi hastane yok dedi ( küçük bi ilçedeyiz)Evet doğru dikişler sayesinde duruyor ama içerden hafif açıklık var gibi falan dedi tadım kaçtıdikişi bu yüzden attık zaten dedi. Jepsinde haklı da ne bileyim öyle söyleyince insan biraz geriliyor. Bide ısrarla bi 28 haftayı görsek falan diyor dr. Seninkide der miydi böyle.
Dikiş atılalı şükür 1 ayı geçtik. Sağlıkla turmaya devam eder dimi dikişimiz
engelleyemiyorum ki zaten çok canım sıkılıyor ya.. ballı ılık su içiyorum şimdi bide gebelik diyabeti de var. Bugünde insüline başladım.
Kuzucum çok teşekkür ederim. Demek ki çoğunlukla bu konuşma geçiyor her ihtimale karşı. Bende özellikle bi 28 i görsek fln diye ısrarla söyleyince de o kadar mı zor 28 leri görmek diye gerildim.Kuzum benim dikiş atan doktorumla normal kontrole gittiğim doktorum farklıydı. Kontrole gittiğim doktorum bana 28. Haftada doğumu başka yerde yapacak buralarda erken doğum yaparsan yenidoğan bakım ünitesi iyi bi hastane yok dedi ( küçük bi ilçedeyiz)
Her gittiğimizde erken doğumla ilgili konuşuyordu, moral bozucuydu, hani onu da anlıyorum en kötü senaryoyu söylüyordu iyiliğimiz için bir 28. Ve 32. Haftalara yakın böyle oldu. Ama ben iç sesimi dinledim. Erken doğum olacak korkusu ile evimden uzaklaşmak istemedim.
İç sesimi dinledim ve 39. Haftada doğum yaptım. Ama tabii kendimi yormadım hep dikkat ettim ayriyeten. Forumlardan tanıştığım arkadaşlar oldum 37 de dikişini aldırıp 39da doğuran da oldu, 37 de dikiş alınır alınmaz doğum yapan da. Çoğu kişinin dayanıyor emin ol
İnşallah canımBenimde şu ana kadar bir sıkıntım olmadı çok şükür ayın 22sinde detaylı ultrason randevum var inşallah bir sorun yoktur
28. Hafta ve 32. Haftayı geçmek en kritik eşikler , ama stres yapılacak bi durum değil , yine de insan ister istemez gün gün sayıyor , hatta ben telefon takvimime 28 32 ve 34. Günlere denk gelen günlere oh be yazmıştımKuzucum çok teşekkür ederim. Demek ki çoğunlukla bu konuşma geçiyor her ihtimale karşı. Bende özellikle bi 28 i görsek fln diye ısrarla söyleyince de o kadar mı zor 28 leri görmek diye gerildim.
Yoksa bende hedef 38 diyorum hep. 36 da olur
Kalbimi feraha ve güzel şeyler olacağına inandırıyorum hep
Ay inşallah benimde öyle olur da 38 leri görürüm yaaumudum ve inancım tam
Demek ki belli haftalara yaklaşınca bu konu daha çok konuşuluyor.
Peki bebişin hareketlerini çok aşağıda hissettiğin oluyor muydu kuzum
Canım benim başıma serklajdan önce gelmişti , şekerin yoksa eğer pekmez yut yatmadan önce, bol bol ılık su içKızlar serklajlı olupta öksürük yaşayanlar nasıl hallettiniz var mı başına gelen? Öksürdükçe geriliyorum.
nergiscicegi6 Zeytin_zey diğer kızlar hepiniz
Hamileliginde de böyle pozitif olabiliyor muydun kuzum ya28. Hafta ve 32. Haftayı geçmek en kritik eşikler , ama stres yapılacak bi durum değil , yine de insan ister istemez gün gün sayıyor , hatta ben telefon takvimime 28 32 ve 34. Günlere denk gelen günlere oh be yazmıştımama en en iyisi 37 den sonra doğum yapmak çünkü erken doğumlar sonradan anneyi de bebeği de yoruyor, hatta mümkünse olabiliyorsa 38 39 lara kadar kalınmalı bence , çünkü bebek küçük oluyor , ne kadar kalsa kardır :)
Serklajdan sonraki haftalarda hissettim ama bebeğim doğum pozisyonunu aldıktan sonra aşağıda hissetmedim çünkü başı aşağı yerleşmiş oldu. Dikişlerimde baskı hissediyordum ara sıra , adet olacakmışım gibi ağrılar da oluyordu, yalancı sancılar da yaşadım süreç içinde
Hayırlısı ile sen de gelirsin o haftalara hiç merak etme
Merhaba canım ben genel anesteziyle oldum ama belden aşağı uyuşup olanlar da varmış değişiyor sanırımMerhabalar güzel anne adayları bende yarın serklaj olucamda anestezi altındaömı yapılıyor işlem bilgi verirmisiniz en azından kendimi hazırlayıp gideyim
Şekerim var malesefCanım benim başıma serklajdan önce gelmişti , şekerin yoksa eğer pekmez yut yatmadan önce, bol bol ılık su içdikişlerine zarar gelmez stres yapma sen onlar çok içeride uzaktalar ilk zamanları atlattın artık şükür gerisi de gelir
Ayakların aşağıda olmasına takılma benim de bir süre öyleydi hep aşağıya vurdu doktorum baş kadar baskı yapmaz ayakları o yüzden ayaklarım aşağıda olması şu an için iyi demiştiHamileliginde de böyle pozitif olabiliyor muydun kuzum ya
Simdi bide hastayim diye ekstra galiba kendimi huzursuz hissediyorum.
Dedigin gibi oluyor 28 i bi gecelim demeye basladim bende 2 gündür. Normalde de hic saymazdim kac günlük olduk kac haftalik olduk diye.
Bilmiyorum herkese mi yapiyorlar ama bana baya bi 28.hafta baskısı oldu resmen
Ahh umarım ki durur o haftalara kadar. 38 39lari görmek hedefim zaten. Duam o yönde hep
Benim bebegimde başı asagidaydi hep bu hafta ayaklar asagi dönmüş. Ama doktorum 5 dk sonra bile pozisyon degistirir simdi ona cok takilma dedi.
Alt tarafa vuruyor benim bebişim cogunlukla. Oraya vurmayi bir birakamadi. Cani sagolsun
Ayy amin amin aminn bizde gelelim bebisimle 38 39 haftalara Allahım noluur
Merhaba bende genel anestezi ile oldum. Her iki yöntemle olanlar da var.Merhabalar güzel anne adayları bende yarın serklaj olucamda anestezi altındaömı yapılıyor işlem bilgi verirmisiniz en azından kendimi hazırlayıp gideyim
Ah kıyamam bilirim o duyguyuŞekerim var malesefama yine de bugun ballı ılık su iciyorum yoksa cok daha fazla öksürük geliyor. Resmen oksurmemek icin konusmak istemiyorum
Dr dikisler tutuyor iyiki attik dikisleri vs dedi dün biraz tadım kaçtı
Amiiiinnn gerisi gelsin de bebegim saglikla 38 39 haftalari görsün
Aslinda benim bebişim uzun zamandir başı asagidaydi belki ilk defa ayaklar asagida uzun zaman sonra.Ayakların aşağıda olmasına takılma benim de bir süre öyleydi hep aşağıya vurdu doktorum baş kadar baskı yapmaz ayakları o yüzden ayaklarım aşağıda olması şu an için iyi demişti
Geçmiş olsun ben ameliyat olduğum zaman hasta olmuştum balgam öksürük hapşırma hepsi vardı ılık su içtim sürekli başka yöntemler denedim işe yaramadı antibiyotik yazdı doktor alerjım vardı almadım neredeyse 8-10 gün sürdü atlatmam bağışıklıkda düşüyor çok zorluyor en kısa zamanda atlatırsın inşallah öksürürken dikişlerimi hissediyordum çok şükür sıkıntı olmadı sende de olmazKızlar serklajlı olupta öksürük yaşayanlar nasıl hallettiniz var mı başına gelen? Öksürdükçe geriliyorum.
nergiscicegi6 Zeytin_zey diğer kızlar hepiniz
Aminnn aminnn aminnAh kıyamam bilirim o duyguyubol su iç canım meyvelerden vitamin al geçecek bu günler de
Canım cok sağolGeçmiş olsun ben ameliyat olduğum zaman hasta olmuştum balgam öksürük hapşırma hepsi vardı ılık su içtim sürekli başka yöntemler denedim işe yaramadı antibiyotik yazdı doktor alerjım vardı almadım neredeyse 8-10 gün sürdü atlatmam bağışıklıkda düşüyor çok zorluyor en kısa zamanda atlatırsın inşallah öksürürken dikişlerimi hissediyordum çok şükür sıkıntı olmadı sende de olmazbu arada bana da doktorum rahım ağzı uzunluğumun hala kısa olduğunu dikişlerime baskı yapıp ağrı olabileceğini söyledi nasıl önlem almalıyım dediğinde dinlen dedi başka çözümü yok dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?