- 16 Haziran 2011
- 15.946
- 69.402
- 798
- Konu Sahibi Ayseeylull
-
Hem bebeğimle ilgilenmeye çalışıyorum hemde yorumları okuyup cvp yazmaya çalışıyorum, ilk önce hepinize teşekkür ediyorum vakit ayırıp okuyup cvp verdiğiniz için, kardeşim bekar,40im çıkana kadar annem durdu yanımda, sonra ise başladı işten çıkışta bana geliyordu direk 1 ayda böyle devam etti,40im cikinca babamda geldi, akrabamizin kavesi var oraya gitmeye basladi babam akşamlari yardima para kazanmaya basladi babam iyice kapak atti zaten cebi dolmaya basladi, insananne ve babasi hakkinda bu şekildekonusmaka istemez ama beni mahfettler, daha sonrakardesim tlfonlarda basladi agamayq ben yalnizim oluyorum burda kafayi yicem bide kedimiz var annem demezmi oda kizim dublexevin var 15 gun burda durur 15 gun gider, tamamdedim kojusayim esimle, şu korku var bende hadi kardeşimi söyledim kabul etti kediyi nasıl soyliycem neyse söyledim valla ben karışmıyorum napiyosaniz yapın dedi geldiler,1 gun 2gun 3gun bana bisey sormadan evde kendi çamaşırını atiyo makineye 1000 devirde sıktırıyor, işte kapıları açık birakacakmisiz kedi gezecekmis her yerin petegini açmadık çocuk olan oda açık, sigara içiyoruz mutfakta kedi orda yatiyo duman geliyormuş ee biz nerde içelim evimizde sadece mutfakta içiyoruz cami açıyoruz zaten, koltuk sermiş, çocuğum agliyo bu nebicim çocuk dedi kardeşim deme öyle dedim diye annemle ikisi neler yaptılar bana, basladi annem küfür etmeye evini ..... sok bizim evimiz var, çocuğuna bak kendin banami sordun yaparken, bakmak zorunda degilim senin cocuguna ,bunun gibi bir sürü şey
Yani? Konu sahibinin sigara içmesi, ailesinin takım taklavat evine kapak atmasını makul mü kılıyor? Zaten öyle evlat torun düşkünlüğünden böyle yapmadıkları da aşikar.
Evet öyle de büyük Bi adam işte, annendir bacindir asla girmem aranıza diyo, annem beni arıyor açmıyorum diye eşim hakkında diyor ki senin telefonunu kendi telefonuna mi yönlendir di yoksa diyo, senin sandığın kadar asla kötü biri değil benim kocam dedimAdam hala görüş onlar senin ailen diyormuş acaba kayınvalide yapsa bunları konu sahibi kadının adını andıracak mi evin içinde
İlk önce annem geldi yıllık iznini kullanım 21 gün sonra babam geldi annem iş çıkışları gelmeye devam ett, sonra kardeşim başladı arayıp aglamaya yalnız korkuyorum artık kalamıyorum demeye geceleri yatamıyorum yemek yiyemiyorum yalnız demeye başladı, kedi var diye gelemiyordu benim evime, abla Bi konuş eniştem kabul edermi kediyi dedi bana konuştum oda napiyosan yap dedi ben akşam eve gelince senin yüzünü gülerken göreyim yeterki dediYukarida 2 mesajinizi alintiladim. Birinde annem ve kardesim beni her yerden engellediler diyorsunuz, diger mesajinizda az once yine sesli mesaj attilar diyorsunuz.
Konunun basindan beri bana gecen his cocugunuza tek basiniza baktiginiz icin ailenize kizgin oldugunuz ama konunun icerigi hic oyle degil. Benim gercekten kafam karisti.
Anneniz cocugunuzun 40i cikana kadar sizde kalmis sonra is cikislarinda size gelmeye devam etmis, sonra bir bakiyorum anne kotu anne. Konunun basinda butun ailem diyorsunuz, sonra kizkardesim evlenene kadar kalacakmis diyorsunuz konuda eksik ya da farkli anlatilan seyler var ama anlamadim.
eşin iyi biriyse ardına bakma sana kimse bu şekilde davranmasına izin verme.8 senedir sevdiğim adamla evlendim çalışıyordum Bi kızım oldu 2 aylık şuan, işi bırakmak zorunda kaldım, eşim evimide aldı istediğim herseyi aldı, ama ailemle sorunlar yaşıyorum benim evine gelip yerleştiler hepsi kendimize kadar getirdiler, yatak almayı düşündüler, ev üstüne ev olurmu kız kardeşim evlenene kadar benimle kalicakmis annem oyle diyo, tabi anne sonucta bisey diyemiyorsun olur dedim esime sorayim dedim, niye soracakmisim, biz kimiz biz sejin ailen degilmiyiz ona niye soruyorsun diye delirdi annem kız kardeşim beni heryerden engelledi annem pis kelimeler konuşup evimden gitti, şuan yalnızım çocuğuma tek başıma bakmaya çalışıyorum, çok zorlanıyorum çok korkuyorum çok agliyo, gün içinde eşim 8den önce gelemiyo eve, yalnızlıktan kafayı yiycek gibi oluyorum, ailemin öyle yapması beni çok üzüyor, kızımı çok seviyorum eşimi de çok seviyorum, evde yalnız başıma üzülüyorum sütüm kesilecek diye çok korkuyorum çok ağlıyorum, dertleşmek istedim sadece, bana akıl verin lütfen ne yapayım nasıl hareket edeyim ben, eşim onları kesinlikle istemiyorum diyo, senin annemdir bacindir konuş diyo ama bu zor günlerini unutma diyo
İlk önce annem geldi yıllık iznini kullanım 21 gün sonra babam geldi annem iş çıkışları gelmeye devam ett, sonra kardeşim başladı arayıp aglamaya yalnız korkuyorum artık kalamıyorum demeye geceleri yatamıyorum yemek yiyemiyorum yalnız demeye başladı, kedi var diye gelemiyordu benim evime, abla Bi konuş eniştem kabul edermi kediyi dedi bana konuştum oda napiyosan yap dedi ben akşam eve gelince senin yüzünü gülerken göreyim yeterki dedi
Düşünceniz için teşekkür ederiz biz bebegimize zarar vermiyoruz, değiliz anne ve babasiyiz, bebeğim gece 2 de bazen 3 te bazen 1 de uyuyunca gelip mutfakta bitane içip yatıyorum, ona kesinlikle duman falan gitmiyor evim dublex alt kattı mutfak, üst katta yatak odası, annemlere gelince benim ailem sorunlu Bi aile eşimde çok iyi bilir sen nasıl oldu da onlardan çok farklı oldun der durur, onlar gibi olsaydin seninle asla olmazdım der hep, annem kendi evine göre burda yaşamak istedi bana hiç birsey sormadan, eşimin parasına asla acımaz banada acıma şu adamın parasına der dururKonunun başından beri, olayı anlamak için konu sahibine: ailesini kendisinin mi çağırdığını, ailesinin uzakta mı yaşadığını soran mesajlar mevcut.
Bebeğe bakmak için annesini yanında isteyen ve ailesinin mevcut düzenlerine müdahale eden konu sahibi mi ; bu da önemli.
Annesi 40 gün yanında kalmış, kadın işe başlamış 1 ayda iş çıkışı gelmiş. Babası da son 1 ay gelmeye başlamış. Anne, baba kendi ev düzenlerini bozmuş; kardeş isyan edince iş "sen de gel" e dönmüş gibi duruyor.
Asıl kavga, sigara dumanından etkilenmesinden endişe edilen kediden çıkmış gibi duruyor; konu sahibinin bu mesajına göre.
Çocuğun ağlamasına laf söylenene kadar, küçücük bebeğin olduğu evde içilen sigaraya da laf söylenmeliymiş. O kısım da çok eksik kalınmış.
Herkes kendi evinde, düzeninde dursun. Konu sahibi ve eşi de evde sigara içmeyi hemen bırakır ve bebeklerine daha fazla zarar vermezler umarım.
4 gün oldu tartışma çıkalı evde ve annemler gideli gittiği gün engellemiş 2 gün sonra kaldırmış engeliBen su anlattiklarinizda sizin ve bebeginiz icin seferber olmus ve butun duzunlerini degistirmis bir aile goruyorum. Zira sizin 5 gundur bebegimi yikamadim esimle birlikte yikiyoruz diye kurdugunuz cumle bu dusuncemi dogruluyor. Bu kadar kotu bir aile olsa siz gidip o ailenin yakinindan ev almazdiniz degil mi? Evi ozellikle yakin aldiginizi yazmistiniz. Konununun basinda sizi her yerden engellemis aile simdi ne hikmetse sesli mesaj atmis yine.
Konu sizin tabi ki dilediginiz gibi anlatabilirsiniz ama ben size su kadarini soyleyebilirim ki burada size haklisiniz ya da haksizliniz denilmesi sizin ya da bizim hayatimiza bir sey katmaz ama olaylari dogru anlatirsaniz size cok yarari olacak tavsiyeler gelecektir ve bu tavsiyeler bizim isimize degil yine sizin isinize yarayacaktir.
4 gün oldu tartışma çıkalı evde ve annemler gideli gittiği gün engellemiş 2 gün sonra kaldırmış engeli
Hamile olduğumu öğrendiğim an evlendik 11 aylikSiz kac senelik evlisiniz?
Konu sahibi zaten ailesinin yakınında ev almamış mıydı, 2 adımlık yerde ne düzeni bozulacak bilemedim. Kardeşi ağlamış yalnız kaldım diye falan, 2 adımlık yerde neyin draması onu da anlamadım. Babası da konu sahibinin evine taşınmış , akrabasının kahvesinde mi ne iş bulmuş, bunlar aynı mahallede mi geçiyor şimdi, o da ilginç. Ama yine de düşünüyorum, konu sahibinin ailesi bozulan düzenlerini sizin kadar düşünsün. Kaz gelecek yerden tavuk esirgememişler, kaz da gelmemiş.Konunun başından beri, olayı anlamak için konu sahibine: ailesini kendisinin mi çağırdığını, ailesinin uzakta mı yaşadığını soran mesajlar mevcut.
Bebeğe bakmak için annesini yanında isteyen ve ailesinin mevcut düzenlerine müdahale eden konu sahibi mi ; bu da önemli.
Annesi 40 gün yanında kalmış, kadın işe başlamış 1 ayda iş çıkışı gelmiş. Babası da son 1 ay gelmeye başlamış. Anne, baba kendi ev düzenlerini bozmuş; kardeş isyan edince iş "sen de gel" e dönmüş gibi duruyor.
Asıl kavga, sigara dumanından etkilenmesinden endişe edilen kediden çıkmış gibi duruyor; konu sahibinin bu mesajına göre.
Çocuğun ağlamasına laf söylenene kadar, küçücük bebeğin olduğu evde içilen sigaraya da laf söylenmeliymiş. O kısım da çok eksik kalınmış.
Herkes kendi evinde, düzeninde dursun. Konu sahibi ve eşi de evde sigara içmeyi hemen bırakır ve bebeklerine daha fazla zarar vermezler umarım.
Düşünceniz için teşekkür ederiz biz bebegimize zarar vermiyoruz, değiliz anne ve babasiyiz, bebeğim gece 2 de bazen 3 te bazen 1 de uyuyunca gelip mutfakta bitane içip yatıyorum, ona kesinlikle duman falan gitmiyor evim dublex alt kattı mutfak, üst katta yatak odası, annemlere gelince benim ailem sorunlu Bi aile eşimde çok iyi bilir sen nasıl oldu da onlardan çok farklı oldun der durur, onlar gibi olsaydin seninle asla olmazdım der hep, annem kendi evine göre burda yaşamak istedi bana hiç birsey sormadan, eşimin parasına asla acımaz banada acıma şu adamın parasına der durur
Bizim evimiz yakın değil Bi dolmuşla gidiliyorKonu sahibi zaten ailesinin yakınında ev almamış mıydı, 2 adımlık yerde ne düzeni bozulacak bilemedim. Kardeşi ağlamış yalnız kaldım diye falan, 2 adımlık yerde neyin draması onu da anlamadım. Babası da konu sahibinin evine taşınmış , akrabasının kahvesinde mi ne iş bulmuş, bunlar aynı mahallede mi geçiyor şimdi, o da ilginç. Ama yine de düşünüyorum, konu sahibinin ailesi bozulan düzenlerini sizin kadar düşünsün. Kaz gelecek yerden tavuk esirgememişler, kaz da gelmemiş.
Ailenize yakın diye almışsınız, dolmuşla 10 dk falandır o da.Bizim evimiz yakın değil Bi dolmuşla gidiliyor
Hamile olduğumu öğrendiğim an evlendik 11 aylik
Konu sahibi zaten ailesinin yakınında ev almamış mıydı, 2 adımlık yerde ne düzeni bozulacak bilemedim. Kardeşi ağlamış yalnız kaldım diye falan, 2 adımlık yerde neyin draması onu da anlamadım. Babası da konu sahibinin evine taşınmış , akrabasının kahvesinde mi ne iş bulmuş, bunlar aynı mahallede mi geçiyor şimdi, o da ilginç. Ama yine de düşünüyorum, konu sahibinin ailesi bozulan düzenlerini sizin kadar düşünsün. Kaz gelecek yerden tavuk esirgememişler, kaz da gelmemiş.
Gerçekten bebeğe duman gitmiyor mu zannediyorsunuz emzirdiginizi düşünüyorum içilen o sigara bebeğe anne sütünden geçiyor emin olun .Düşünceniz için teşekkür ederiz biz bebegimize zarar vermiyoruz, değiliz anne ve babasiyiz, bebeğim gece 2 de bazen 3 te bazen 1 de uyuyunca gelip mutfakta bitane içip yatıyorum, ona kesinlikle duman falan gitmiyor evim dublex alt kattı mutfak, üst katta yatak odası, annemlere gelince benim ailem sorunlu Bi aile eşimde çok iyi bilir sen nasıl oldu da onlardan çok farklı oldun der durur, onlar gibi olsaydin seninle asla olmazdım der hep, annem kendi evine göre burda yaşamak istedi bana hiç birsey sormadan, eşimin parasına asla acımaz banada acıma şu adamın parasına der durur
Ne munasebet size yerlesmek. Sokakta mi.kaldilar? Oyle sey olabilir mi ya. Bebek bakma konusina gelince. Benim 5 yasinda ve 5 aylik 2 oglum var. 2. Dogunca kabus gibiydi hayat 3 ay. Surekli aglayan sallanmadan uyumayan birakinca uyanan memeyle savasan bi bebek ve onu kiskanan bi cocukla bi basimaydim. Esim bazen 11 lere kadar calisti. Ama ne annem ne kv yoktu yanimda. Cunku yaparken onlara danismadm. Zor oluyo ama geciyo. Esiniz hakli gorusun konusun ama bu yapilani unutmayin. Ailenizle yasarsaniz muhtemelen bosanirsiniz. Bunu goze alacaksaniz yasayabilirsiniz birlikte ancak8 senedir sevdiğim adamla evlendim çalışıyordum Bi kızım oldu 2 aylık şuan, işi bırakmak zorunda kaldım, eşim evimide aldı istediğim herseyi aldı, ama ailemle sorunlar yaşıyorum benim evine gelip yerleştiler hepsi kendimize kadar getirdiler, yatak almayı düşündüler, ev üstüne ev olurmu kız kardeşim evlenene kadar benimle kalicakmis annem oyle diyo, tabi anne sonucta bisey diyemiyorsun olur dedim esime sorayim dedim, niye soracakmisim, biz kimiz biz sejin ailen degilmiyiz ona niye soruyorsun diye delirdi annem kız kardeşim beni heryerden engelledi annem pis kelimeler konuşup evimden gitti, şuan yalnızım çocuğuma tek başıma bakmaya çalışıyorum, çok zorlanıyorum çok korkuyorum çok agliyo, gün içinde eşim 8den önce gelemiyo eve, yalnızlıktan kafayı yiycek gibi oluyorum, ailemin öyle yapması beni çok üzüyor, kızımı çok seviyorum eşimi de çok seviyorum, evde yalnız başıma üzülüyorum sütüm kesilecek diye çok korkuyorum çok ağlıyorum, dertleşmek istedim sadece, bana akıl verin lütfen ne yapayım nasıl hareket edeyim ben, eşim onları kesinlikle istemiyorum diyo, senin annemdir bacindir konuş diyo ama bu zor günlerini unutma diyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?