- Konu Sahibi zeynebimsilam
-
her insan ince fikirli olamaz siz çok ince fikirlisiniz ama arkadaşınız siz gibi değil..arkadaşınız sizi kullandığını sanmıoyorum sadece biraz düşüncesiz diye düşündüm ben..borç meselesine gelince siz şimdi isterseniz tam izine gideceğim sırada istedi diye bozulabilir..siz bilirsiniz ama çok ihtiyacınız yoksa biraz daha bekleyin derim ben..ayrıca siz gibi bi arkadaşa sahip olduğu içinde çok şanslı değerini bilsin bence :) :)
benimde dost bildiğim bir insan vardı. ben onun için hep fedakarlıklar yapardım o benim için kılını kıpırdatmazdı. iyiliği bana iyilik yapsın diye yapmıyorum tabiki de ama insan karşılık görmeyince sinir oluyor. bende sizin gibiyim yüzsüz olamıyorum. ama istemeyincede vermek akıllarına gelmiyor.
Bence isteyin paranızı utanılacak bir şey yok.Siz gerek yok dediğiniz için de geciktirmiş iyicene..İ
htiyacım var deyip isteyin bence bir daha da isterse vermezsiniz ama çocuklarla ilgili bir şey yapmayın derim..çocuklar sonuçda kavga ederler barışırlar oynarlar.
Dostunuz sizin gibi ince ruhlu bir dosta sahip olduğu için çok şanslı.
arkadaşımız sizi kullanıyo ya da yaptıklarının farkında değil...paranızı da açık açık isteyin... anlamasını beklersinizz uzatır da uzatır....
Her şeyi anladımda neden uzaklaşmaya başladı onu anlamadım, siz parayı daha istemediniz anladığım kadarı ile eee niye sıkılıyor sizden durup dururken. Arkadaşınız dost vasfında değil ve sizden bir şeyler beklemeye çok alışmış, öyle ki oğlu bile sizin çocuğunuzun elindekini izin almadan zorla alabiliyor, çocuk ailesinin aynasıdır derler. Eğer gerçekten sizden uzaklaşıyorsa, sıkılmış bir tavır içine girmişse, sizden alacağını almış. Üzgünüm bu ifadeyi kullanmak istemem ama kullanım süreniz dolmuş onun için.
Keşke borcundan bahsettiği vakit acelesi yok diyeceğinize ben izine çıkınca verirsin deseydiniz...
üzgünüm ama elalem için kendi çocuğunun rızkını başkasına yediriyorsun kendi çocuğunu bastırıyorsun
çocuk bu neticede böyle böyle öğrenicek hakkını yedirmemeyi kendini savunmayı annesinin arkasında olduğunu hissetmeyi hakkı yendiğinde yaygara koparmayı..
arkadaşlığınız karşılıklı değil ne yazık ki..
mesafe her zaman iyidir benden demesi..
Annem de çok yakın zamanda çok yakın bir dostuna acil ihtiyaçtan bir miktar para verdi.10 gün içinde ödenecekti.Üstünden 3 ay geçti, hala annem isteyemiyor.Ödemeleri birbirine girdi, kredi kartlarından nakit avanslar çekti, şimdi parasını geri alamadığı gibi bir de ektra faiz ödüyor.İnsanlar "aman o kırılmasın, yanlış anlamasın, üzülmesin" derken, borç alıp sözüne sadık olmayanlar, başkalarını mağdur edenler beni çıldırtıyor.Gerçekten dostsa, dürüstse, sözünün arkasındaysa ve karşı tarafa değer veriyorsa sözünde durup, borcunu ödeyecek.Ha insalık halidir, olur sıkışır, zamanında ödeyemez o zaman da bir zahmet "x hanım, böyle böyle oldu, inanın çok üzgünüm ama paranızı şu tarihte vereceğim" demeli.Borcum, harcım var ama özel salonlar tutup, tatile gideceğim ama arkadaşımın parasını vermeyi bırak bir de açıklama yapmayacağım bile.Bence bu kadarı iyi niyetli davranış değil.
borç para geri getirildi bugun ... demekki yinede sadikmis borcuna .. anlayamadigim, surekli parasal sorunlardan bahsedipte , boyle hepsinin altindan nasil kalktigi ?? masallah diyecegim geliyor ....
Arkadaşın mı getirdi? sana olan tavrı nasıldı?
Çocukla ilgili gerilim yaşamışsınız ya acaba borcunu ödemediği için senin ona tavır aldığını mı düşündü
siz o kişiyi dost olarak görüyorsunuz ama o kişi öyle görmüyor.sizden faydalanmaya çalışan biri yavaştan mesafeyi koyun bence.
Dostumu kaybetmek istemiyorum diyorsunuz ama onun aynı endişeyi taşımadığı ortada. Tek taraflı bir dostluk bu. Hiç hoşlanmam böyle insanlardan. Yüzeysel bakınca dünyanın en iyi insanı gibi görünür ama alttan alttan sömürür durur. Rahatsızlıklarınızı yüzüne karşı söyleseniz, bir de safa yatar, sizi suçlu duruma düşürür. Bence böyle insanlara gerekenden fazla tolerans göstermeyin. Onlar alışkın başkalarını rahatsız etmeye, hiçbir şey yokmuş gibi yaşamaya devam ederler ama olan size ve huzurunuza olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?