- Konu Sahibi zeynebimsilam
-
bu pek dostluk gibi değil sanki
dostluktan ziyade sizden faydalanıyor..hani ufak şeyler belki ama sonuçta onlarda ihtiyaç
açık açık isteyin canım paranızı ..
nasil istesem ki?? bilmiyorum , faydalaniyormudur acaba?? onun hakkinda hiç oyle dusunmek istemiyorum ama , bu sekilde ki davranislari da çok garibime gidiyor... mesela kizinin dogum gunu için davetiye bile bastirmis , çok bi para degil ama surekli parasizliktan bahseden bir insan için çok bile .. bilemiyorum
anlattıklarınızdan çıkardığım sonuç bu..bir günde siz götürmeyin birşey bakalım ne yapacak ..
denemiş olursunuz..
uygun bir dille isteyin tabi ne var bunda..
izine gideceğim şu lazım bu lazım uydurun bişeyler..
eğer dostunuzsa, gerçekleri söylediğinizde kırılmayacağını düşünüyorum daha doğrusu kırılmaması gerekir. bence oturup açıkça konuşun, gayet iyi niyetlisiniz, sizi yeterince tanıyor ve seviyorsa, anlayacaktır...
dışarı çıktığınızda yaşananlar için ise, bir gün dışarı çıkmadan önce telefonla arayın, yanına suyunu, mamanı her şeyini al bak, unutma diyebilirsiniz; ama para konusunu açık konuşun bence; çünkü dostlar arasında para olayının lafı olmamalı. siz nasıl ihtiyacı olduğu bir anda düşünmeden yardım etmişsiniz, o da size ihtiyacınız olduğu anda ödeemeli tekrar..
Şu borç konusu aynısı benim de başıma geldi.
Çok yakın dostum diyebileceğim insana,zamanın birinde çok da yüksek olmayan bi miktar borç verdim...Her görüştüğümüzde elime para geçsin ödiycem der, sürekli sıkıntıda olduğunu söyler ben de önemli değil olunca verirsin derim. Ama dikkatimi de çekiyo her seferinde kendine yeni ayakkabılar deri ceketler vs.almayı biliyo.
Neyse benim de sinirim bozuldu okuyunca paylaşmak istedim:)
siz de şu anda aynı durumda olduğunuz için, onun ne kadar zor durumda kaldığı sizi ilgilendirmemeli. çünkü size izinden önce ödeyeceğini söylemiş ve siz de kendinizi ona göre ayarlamışsınız, bunu düşünmeli. bir insan borcu varken tatile gitmemeli bence. önce borcunu ödemeli...
aynen iste ... surekli sorunlardan maddi sikintilardan behseder , ama salon tutar davetiye bastirir dogum gunu kutlar ne olursa olsun bir dunya masraf .. ogluna yapmisti , kizina yapmasaydi olmaz adaletsizlik olur diye yapti aslinda ama ...
Aslında onlar kadar biz de yüzsüz olabilmeliyiz de,malesef olamıyoruz işte, Ay aklıma geldi bu kız sonradan da benden borç isteyecek oldu, kurs murs bişeyler dedi de ben vermedim.İyiki vermemişim
Parayı eşinizden gizli verdiğinizi, izne bir hafta kaldığını ve 1 hafta içinde vermesi gerektiğini söyleyin. Böyle devam ederse çok problemler yaşayabilirsiniz hem eşinizle hem de maddi yönden.
Çocuklar mevzusuna gelince de annem hep "Çocuklar yüzünden kavga edilmez." derdi. Kavga boyutuna getirmeden ve kırmadan bize anlattığınız gibi ona anlatın derdinizi. O zaman gerçek dostunuzsa hiçbir problem kalmayacaktır.
parayi esimden gizli verdigimi biliyordu, zaten kendi esine bile benden aldigini soyleme dedim , çok patavatsiz bir esi var soylerdi bilseydi olmadik yerde.. bilmiyorum bi kaç gun daha beklesemmi yoksa istesem mi?? isteyemem gibi geliyor , nasil soylicem onuda bilmiyorum ... of ya zormus bu isler .. açikça konusmak isterdim ama kirilir diye bir korku duyuyorum, çok gordu baksana kendi içinde neler dusundu allah bilir diye dusunmesini istemiyorum oyle bir dusuncem yok ama rahatsiz oluyorum tabiki ...
Ama bu insan "dost"... Eğer kırılır mı diye düşünüyorsanız önce bu sıfatı ona yakıştırmaktan vazgeçin. Hele öyle fesat düşüncelere kapılırsa ilişkinizi en aza indirgeyin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?