sevdigim "dostum" ve tuhafliklar ...

zeynebimsilam

HüzünlüGurbet😔
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2009
546
50
298
Diğer
merhaba arkadaslar ; buraya ilk defa konu açacagim ... o yuzden , anlatisimda herhangi bir sorun olursa kusuruma bakmayin :) benim çok sevdigim, arkadasim diye bile hitap etmedigim bir dostum var.. (benim için arkadas ve dost kavramlari farklidir) neyse konuya geçeyim, bu dostumla ikimiz çok iyi anlasiyoruz ve dertlesiyoruz. birbirimizin her derdini biliriz neredeyse . fakat dostumun bazi davranislari benim pek hosuma gitmiyor soyleki ; mesela çocuklarimizla disari hava almaya gideriz (her ikimizinde 2ser tane çocugu var) dostum yanina çocuklarinin disarida ihtiyaç duyabilecegi hiç bisey almaz .. çunku bebek çantasi kuçuktur, ogun pembeli siyahli bebek arabasiyla çikmissa siyah bebek çantasini alir oda çok kuçuk oldugu için içine bisey sigmaz... ben ise su , içecek seyler yedek kiyafet, islamk mendil , kuru mendil, çocuklarima biskuvi , muz , yada yogurt gibi seyler alirim sidarida oyanlandirabilemk için .. mesela bisey olur oyun varmi buyun varmi habire bana sorar, bir degil iki degil bi yerde insan dusunuyor o niye yaninda bulundurmuyor diye ?? neyse kuçuk çocuguma yogurt yedirecem mesela , kizi oteki taraftan bagirir mama mama diye , hiç bisey vermez eline çunku yaninda yoktur bende kizima vermeyi birakirim onun kizina yediririm ... sonra buyuk çocugum oynar ziplar gelir annecim susadim diye, ona su içirirken bu sefer onu oglu gelir okadar bagiri ki bende bende içecem tepinir çocuguma içirmeyi birakir onun ogluna içirmeye baslarim suyu benimki yuzunu asar yavrum benim .. dun beraber bir arkadasimiza gittik mevlutu vardi, bizimkiler oynuyor onun oglu ne aliyorsa kizimin elinde bagira çagira aliyor elinden benimde kizim çok hassas hemen agliyor bisey demiyor çocuguna .. sonra benim kizim elinden biseyi almak istediginde yuksek sesle deminde o senin elindekini ali sende bu sefer vermeyeceksin dedi çok uzuldum .... hayret edilecek sekilde pek dikkagtli degil boyle seylere, oysaki çok temiz çok titiz ve dost canlisi bir insandir .. neyse tum bunlari geçelim, birde para mevzusu var... dostuma ehliyet sinavini geçebilmesi için çok acil para lazimdi , benimde kenarda kosede az birikmisim vardi verebilirim dedim verdimde , esimden habersiz hemde ... neyse arada bir dedi iste izine gitmeden once verecegim falan diye, bende acelesi yok diyordum (izine gitmeden verecegim dediginde bisey demiyordum, çunku o parayi izinde kullanmak için biriktiriyordum) neyse simdi benim izin yoluna çikmama 1 hafta kaldi, su siralarda hep parasizliktan bahsediyordu, ama gel gor ki o parasizlik içinde , kizina salon tutup pahali bir dogum gunu yapti ustune birde izine gidecegini soyledi uçakla beraber??? yani ben para mevzusunu , zamaninda acelesi yok dedigim için açamiyorum çekiniyorum, sizce paraya ihtiyacim oldugunu nasil fark ettirebilirim.. çok uzun oldu hakkinizi helal edin ama bana bir akil verin ne olur.. dostumu kaybetmek istemem ama parayida almam lazim ?? fikirlerinizi bekliyorum arkadaslar, kirmadan kirilmadan isin içinden çikmam lazim ... sevgiler... :18:

bu pek dostluk gibi değil sanki
dostluktan ziyade sizden faydalanıyor..hani ufak şeyler belki ama sonuçta onlarda ihtiyaç
açık açık isteyin canım paranızı ..

bu pek dostluk gibi değil sanki
dostluktan ziyade sizden faydalanıyor..hani ufak şeyler belki ama sonuçta onlarda ihtiyaç
açık açık isteyin canım paranızı ..

nasil istesem ki?? bilmiyorum , faydalaniyormudur acaba?? onun hakkinda hiç oyle dusunmek istemiyorum ama , bu sekilde ki davranislari da çok garibime gidiyor... mesela kizinin dogum gunu için davetiye bile bastirmis , çok bi para degil ama surekli parasizliktan bahseden bir insan için çok bile .. bilemiyorum

anlattıklarınızdan çıkardığım sonuç bu..bir günde siz götürmeyin birşey bakalım ne yapacak ..
denemiş olursunuz..
uygun bir dille isteyin tabi ne var bunda..
izine gideceğim şu lazım bu lazım uydurun bişeyler..

cevaplariniz için tesekkur ederim objektif bir bakis açisina ihtiyacim vardi, demmekki oradan bakilinca durum boyle gorunuyor... uzgunum ya , çok çok degerli benim için , ama insAllah bazi seyleri kendimce yalnis anliyorumdur da gerçek olan bu gorunen sekil degildir ...

eğer dostunuzsa, gerçekleri söylediğinizde kırılmayacağını düşünüyorum daha doğrusu kırılmaması gerekir. bence oturup açıkça konuşun, gayet iyi niyetlisiniz, sizi yeterince tanıyor ve seviyorsa, anlayacaktır...
dışarı çıktığınızda yaşananlar için ise, bir gün dışarı çıkmadan önce telefonla arayın, yanına suyunu, mamanı her şeyini al bak, unutma diyebilirsiniz; ama para konusunu açık konuşun bence; çünkü dostlar arasında para olayının lafı olmamalı. siz nasıl ihtiyacı olduğu bir anda düşünmeden yardım etmişsiniz, o da size ihtiyacınız olduğu anda ödeemeli tekrar..

tesekkur ederim yorumunuz için ... yani normalinde kimsenin soylemesine gerek kalmadan almasi gerekmez mi tum ihtiyaçlari? yani çok dusunceli, sevecen ilgili bir anne olmasina ragmen bu ince detaylari neden atliyor anlayamiyorum.. yada ebnimli çikacakken yapiyor bunu, belkide nasil olsa onda bulunuyor diye dusunuyior bilemiyorum ... paylasmaktan hiç çakinmem, ama bi zaman sonra çocuklarimin huzursuzlugunada goz yumamam .. o kendi çocuklari için asla ve asla goz yummazken , ben dostum oldugu için goz yummaya çalisiyordum, ama artik olmayacak maalesef ... bu arada para konusuna gelince , izine gideceklerini bildigim için , yani biletleri bile almislar okadar yoklugun içinde bu imkani bulabilmisler , ama bana olan borcunu odeyebilecegini sanmiyorum .. eger istersem , belki parasiz kalacak ve tam izin uzeri buyuk sorunlar yasayacaklar esiyle bilede ... offf ne yapsam bilemiyorum ....

bi yandan da sinir oluyorum diyebilirim, bi gun geliyor salon tuttum; davetiye siparis ettim , baska bi gun borçtan harçtan faturalardan bahsediyor, ertesi bi kaç gun sonrada turkiyeye izne gideceklerini!!! çok çaliski olmuyor mu??

Şu borç konusu aynısı benim de başıma geldi.

Çok yakın dostum diyebileceğim insana,zamanın birinde çok da yüksek olmayan bi miktar borç verdim...Her görüştüğümüzde elime para geçsin ödiycem der, sürekli sıkıntıda olduğunu söyler ben de önemli değil olunca verirsin derim. Ama dikkatimi de çekiyo her seferinde kendine yeni ayakkabılar deri ceketler vs.almayı biliyo.

Neyse benim de sinirim bozuldu okuyunca paylaşmak istedim:)

siz de şu anda aynı durumda olduğunuz için, onun ne kadar zor durumda kaldığı sizi ilgilendirmemeli. çünkü size izinden önce ödeyeceğini söylemiş ve siz de kendinizi ona göre ayarlamışsınız, bunu düşünmeli. bir insan borcu varken tatile gitmemeli bence. önce borcunu ödemeli...

aynen iste ... surekli sorunlardan maddi sikintilardan behseder , ama salon tutar davetiye bastirir dogum gunu kutlar ne olursa olsun bir dunya masraf .. ogluna yapmisti , kizina yapmasaydi olmaz adaletsizlik olur diye yapti aslinda ama ...

aslinda oyle tabiki , kendi kendime diyorum ki borcum olsa uyuyamazdim heralde ... esimde bilmiyor bu sIkIntI ustune bide o ogrenirse , daha kotu olacak benim için ... arkamdan gizli isler çeviriyorsun da diyebilir haklida olur valla ... :18:

aynen iste ... surekli sorunlardan maddi sikintilardan behseder , ama salon tutar davetiye bastirir dogum gunu kutlar ne olursa olsun bir dunya masraf .. ogluna yapmisti , kizina yapmasaydi olmaz adaletsizlik olur diye yapti aslinda ama ...

Aslında onlar kadar biz de yüzsüz olabilmeliyiz de,malesef olamıyoruz işte, Ay aklıma geldi bu kız sonradan da benden borç isteyecek oldu, kurs murs bişeyler dedi de ben vermedim.İyiki vermemişim

Son düzenleme:
Parayı eşinizden gizli verdiğinizi, izne bir hafta kaldığını ve 1 hafta içinde vermesi gerektiğini söyleyin. Böyle devam ederse çok problemler yaşayabilirsiniz hem eşinizle hem de maddi yönden.

Çocuklar mevzusuna gelince de annem hep "Çocuklar yüzünden kavga edilmez." derdi. Kavga boyutuna getirmeden ve kırmadan bize anlattığınız gibi ona anlatın derdinizi. O zaman gerçek dostunuzsa hiçbir problem kalmayacaktır.

Aslında onlar kadar biz de yüzsüz olabilmeliyiz de,malesef olamıyoruz işte, Ay aklıma geldi bu kız sonradan da benden borç isteyecek oldu, kurs murs bişeyler dedi de ben vermedim.İyiki vermemişim

iyi yapmissin valla :)) parayi alirken iyi , odemeye sira geldiginde geciktiriyorlar.. bencede olabilmeliyiz ama olmaiyoruz iste ...

parayi esimden gizli verdigimi biliyordu, zaten kendi esine bile benden aldigini soyleme dedim , çok patavatsiz bir esi var soylerdi bilseydi olmadik yerde.. bilmiyorum bi kaç gun daha beklesemmi yoksa istesem mi?? isteyemem gibi geliyor , nasil soylicem onuda bilmiyorum ... of ya zormus bu isler .. açikça konusmak isterdim ama kirilir diye bir korku duyuyorum, çok gordu baksana kendi içinde neler dusundu allah bilir diye dusunmesini istemiyorum oyle bir dusuncem yok ama rahatsiz oluyorum tabiki ...

Ama bu insan "dost"... Eğer kırılır mı diye düşünüyorsanız önce bu sıfatı ona yakıştırmaktan vazgeçin. Hele öyle fesat düşüncelere kapılırsa ilişkinizi en aza indirgeyin...

her insan ince fikirli olamaz siz çok ince fikirlisiniz ama arkadaşınız siz gibi değil..arkadaşınız sizi kullandığını sanmıoyorum sadece biraz düşüncesiz diye düşündüm ben..borç meselesine gelince siz şimdi isterseniz tam izine gideceğim sırada istedi diye bozulabilir..siz bilirsiniz ama çok ihtiyacınız yoksa biraz daha bekleyin derim ben..ayrıca siz gibi bi arkadaşa sahip olduğu içinde çok şanslı değerini bilsin bence :) :)

benimde dost bildiğim bir insan vardı. ben onun için hep fedakarlıklar yapardım o benim için kılını kıpırdatmazdı. iyiliği bana iyilik yapsın diye yapmıyorum tabiki de ama insan karşılık görmeyince sinir oluyor. bende sizin gibiyim yüzsüz olamıyorum. ama istemeyincede vermek akıllarına gelmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…