Sevdiğim ve ailem Arasında kaldım

İstanbulda kal, artık iş için şehir orası.gitme ailenin yanına, istanbulda kalın beraber.nişanlına söylesene bağımsız bir iş arasın?gerçekten babanın kurduğu iş habire yüzüne vurulacak.seni de mecbur edicek

birkaç kere ayrılık yaşadık sebep bambaşkaydı ailesi çok kapalı tesettür istedi benden ama ben yapamadım ayrıldık sonra yine barıştık ama söyledim içimde var ama sen dedin diye yaparım gibi olur sevabı olmaz şuan düşünmüyorum dedim açık açık aramız bozuldu ama düzeldi. şimdi yine rest çekersem ayrılık olursa işte hele hele nişandan sonra yaparsa bana bunu kendimi geçtim ailem ikinci kez yıkılır ablamdan sonra.. napmalıyım hiç bişey bilmiyorum ve şuan havadan istanbulda kalacağım kız öğrenci evine orada olmadığım halde para veriyoruz gidip senetleri alamadık babannem rahatsıx olduğu için babam ilgilenemdi müdür bayan da bana senetleri geri vermez diye babam gidip almak istiyor havadan da para ödüyoruz acilen bişeyler yapmak lazım ama nee....

babam çok sıkışık bıraksam yüzüme bakmaz diyor. bikaç ay sonra bana işlerini toparlayınca iş yeri açacak diyor

babam çok sıkışık bıraksam yüzüme bakmaz diyor. bikaç ay sonra bana işlerini toparlayınca iş yeri açacak diyor
aradaki tutarsızlık ne ben anlamadım babasının yerinde %1 hissesi varmış dolayısıyla üzerine kalan borcuda vardır o oranda acaba ondan mı orayı terk edemiyor yoksa babasına yardım amaçlı mı sadece . soruyorum borç az bişey zaten %1 ne olucak ki diyor devrederim birine sorun buysa diyor bende devret dedim tamam dedi ama başka iş için illa da babama yardım edicem seçimler yüzünden sıkıştı biraz işler var hallolcak gibi olunca bana yer açacak diyor. vallahi anlamıyorum

acelenizi anlamadım

deseydiniz ki X şehrine gidip onunla bir hayat kuracağım birlikte yaşayacağız kazanıp yiyeceğiz olur derdim

ama şimdi neden o şehre gidesiniz ya da o gelsin diye bekleyesiniz

kararınızı verir evleneceğiniz zaman işinizi vs bulup gidersiniz yanına

hani o size destek olacak ya da birlikte hareket etseniz neyse de kız başına kalkıp bizim şehre geldi diye bir de kötü gelin olursunuz

bakın bunları yazdım ama ben ailemi bırakıp sevgilimin ailesinin olduğu şehre gelen birisiyim bunları buna rağmen yazdım zira ben gelince sevgilim ile ev tutup birlikte yaşadık her kuruşumuzu birlikte harcadık

onun ve ailesinin olduğu şehir aynı zamanda benim üniversitede okuduğum şehir İstanbul. bambaşka bir şehir olsaydı eğer tamam dicem ama benim 4 sene yaşadığım şehir... hani şunu söylemek istedim onun için gitmiş gibi olmaz diye düşünüuorum aile açısından çünkü kendi yaşadığım yer orası

ben olsam kabul etmem.açtığı yer çökse maddi açıdan hezimete uğrarsınız. ''ya bağımsız olarak git kendine bi mimarlık işi bul ya da bu iş olmaz'' derim ama maalesef kızlarımız sevgisinden susup göz yumuyor. kp de uzattıkça uzatıcak şimdi açmicak iş miş. açsa da parayı babaya akıtıcak önüne geç bunun

ben ablamın yaşadıklarını aileme yaşatmaktan korkuyorum bu yüzden rest çekemiyorum .o kadar çok rest çekmek istiyorum ki anlatamam size bir de tabii ki yılların alışkanlığı var bende restim ters teperse kendimi suçlarım pişmanlı yaşarım diye korkuyorum

evlenince daha çok pişman oluyor bak burada bir sürü evli ablan var anlatsın sana.ben de nişan attım senin hislerini anlayabiliyorum ama ailemi üzerim diye biriyle evlenmek çok mantıksız canım.ailen senin hep mutsuz olmanı istemez. kızımız nişan attı diye depresyona girmeyecekler ya? ortada aldatma olduğu için ablana böyle üzüldüler sende böyle bir durum yok ki.içinden geleni tutma, susup oturma.

çok haklısınız gerçekten çok doğru söylüyorsunuz. bende ablam gibi bir durum olmadı evet ama burası Amasya küçük şehir kimseyi tanımıyorum bir daha biri ile birşeyler olur mu ister miyim evliliğe gider mi bu kişi ile bu kadar yaklaşmışken hayaller kurmuşken korkuyorum bir yandan rest çekmeye ablacım...

Amasya şart mı, bak kendine istanbulda iş bulmuşsun, daha iyi bi kısmet bulma ihtimalin yüksek.hem vizyonu genişlemiş insanlarla tanışırsın amasya çok küçük bir yer. kafana yatan biriyle evlenmek seni mutlu eder ileride bak ben de eski nişanlımlayken ev döşemiştim gelinlik almıştım o kadar hevesliydim ki.ama sonradan farkettim ben onu değil sadece evlenme fikrini seviyomuşum.evlenince hayallerin yıkılırsa canın daha çok yanar.nişanı yapın evde olucak zaten ama böyle çeyizi düğün salonu vs ertele bunları, iyice bir düşün. ''İşin kurulmadan ciddi hazırlıklar yapamam güvenemeyiz'' dersin bakarsın gidişatına.

çok haklısınız.... nişan yap ama iyice düğüne kadar ki süreçte ölç tart gerçekten ona bir iş yeri açtılar mı ona göre karar verirsin senin için bişeyler göze aldı mı ayrıldı mı babasından diye bak ondan sonra da önüne bak diyorsunuz dimi?... çokta haklısınız gerçekten....
ailemde maddi açıdan istanbul istemiyor aldığın maaş kaldığın yere ve yeme+yol paran olur istediğin hiçbişrşeyi alamazsın uzun bir süre boğaz tokluğuna çalışırsın istanbulda ilk etapta diyor ama burada kalsan cebine kalır tüm paran ev kirası yok yemek yok yol parası yok çünkü bu sebepten razı değiller içlerine sinmiyor yoksa istanbul istiyorum çok seviyorum kaç yıl orada okudum alıştım ve her anlamda benim için vizyonu mesleki açıdan yüksek ama ilk etapta yeni mezun olduğum için maaşım hepsi gidicek kenara para koyamicam diye ablacımm....

Son düzenleme:
ama direk işin merkezinden başlamışsın öyle düşün.bir iş verecek olsan amasyadaki tecrübeye mi bakarsın istanbuldakine mi? İş konusunda her şeyin en iyisi burada, ilk zamanlar kim sıkıntı çekmemiş ki, bu konuda yapacak bir şey yok ama zor gelir artık sana küçük yerler. birikim için kariyerini harcama çünkü yükseldikçe iyi ki kalmışım diceksin. kapılar her zaman zorluk çekip yükselenlere açılır.kesinlikle gidişata bak,parayı aileye mi yediriyor senin için birikim mi yapıyor,aile etkisi altında mı, en ufak bir anlaşmazlıkta işimi onlar kurdu yapamam edemem nasıl paramı yollamam diyor mu?iyi gözlemle, iyice gözlemle her şeyi yaz kenara.ama bilmiyorum kendi ayakları üstünde durmaya bakmıyor da babasının parasıyla açılacak iş yerini bekliyor, aile işi çok sıkıntı türkiyede.

gerçekten şekillendi aklımdaki şeyler yavaş yavaş.... ben sizin de önerdiğiniz gibi düğüne kadar ki süreçte ölçüp tartayım ve bağımsız olması için ufaktan aklına giriyim baktım olmuyor reddediyor kesinlikle diyor o zaman yapacak şey zamana bırakmak ve hayırlısını dilemek.... çok teşekkür ederim size ablacım gelişme olursa yazıcam ... Allah evliliğinizde sizi daima mutlu etsin sizi...

Canim ilk olarak, bakkal dükkani degil ki bu babasi isyeri acsin. Yeni mezun, is tecrübesi müsteri kitlesi yok. Mutlaka bir mimarlik bürosunda calisip tecrübe ve pratik sahibi olmak gerek. Tip fakültesi, avukatlik,mimarlik falan kimse mezun olur olmaz kendi bürosunu kurmuyor. Önce staj sonra da nerden baksan en az 4-5 sene bir büroda calismasi lazim. Okulu bitirmek yetmez ki. Kendi adima ben müsteri olsam yeni mezun sifir tecrübe tercih edemezdim. Büro acip esya alip dösemekle olmuyor; referans, müsteri, cevre lazim.

Ikincisi asiri mutaasaip kapali bir aile ve hem ogullari hem de kendileri renklerini belli etmisler. Kapanma mevzusu icten gelerek Allah icin yapilir. Sevgilinizin size lafini bile etmemesi, ailesine ben onu böyle tanidim böyle sevdim demesi gerekirdi. Ya milletteki cesarete bak, daha tanimadan görmeden baska bir anne babanin evladina sart kosuyorlar. Kendilerinde bu hakki görmeleri size ipucu aslinda tehlike isareti. Ama asktan gözünüze batmayacak önemsemeyeceksiniz orasi belli. Cünkü uzun zamandir okul ortaminda beraber yasiyorsunuz ve asla kopmazsiniz zannediyorsunuz. Aslinda bu uzaklik ayri sehirde yasama sizin icin de sinav olur bence. Okulda gece gündüz her dakika duygular cok yogun olur. Birak sevgiliyi oda arkadasini bile ömür boyu ayni sekilde görecek gibi sanirsiniz ama araya mesafe girince o yogunluk geciyor.

Bence de bu sevgilinin ipiyle kuyuya inmeyin. Biraz zaman taniyin iliskinize. Bu sartlarla ben olsam yanina gitmezdim. Ailem ayrilmama üzülür diyorsunuz ama ogullariyla beraber olmaniz icin kapanma sarti koyan sizi hic tanimadan önyargili olan bu insanlari duyunca üzülmezler mi? Babasinin yaninda calissin iyi tamam da ciddi bir firmaya özgecmis verse mezuniyet sonrasi icin ne yazacak CV ye? Madem gecici bir durum babasi gecici bir yardimci tutup oglunu meslegi yönünde tesvik etseymis. Sevgiliniz icin cok kesin konusamam cünkü hayat tecrübesi yok ve daha cok yolun basinda. Yasayacaklari onu size karsi iyi yönde de etkileyebilir, belki kisiligi oturdukca kendiliginden yanlisini hatasini farkedebilir. Iyi bir es olma yolunu secebilir ama o aileyle bu is yürümez hic gözüm tutmadi. Bu insanlar sizin ve ailenizin bir hayli basinizi agritirlar.

Bunda arada kalacak bir durum yok tabi ki ailenizin yanına donmelisiniz. Sırf sevgilinize yakın olacaksınız diye karın tokluğuna mi yaşayacaksınız. Hem görüntülü konuşma var telefon var sürekli gorusebilirsiniz. Siz orda kalırsanız komşulara, akrabalara aileniz ne diyecek. Ayrıca erkek tarafına ve ailesine bu kadar vazgeçilmez olduğunu hissettirmeyin derim.

Sen mezun olmadin mi. Milli eğitime bağlıysa mezuniyet belgeni görür görmez sana senetleri vermeleri gerek yönetmelik böyle

Haklısınız.. Sorun şu ki Dediğiniz gibi hem sevgi var ortada hem planlanan ve nişana kısa zaman kalan günler... Kapanma mevzusunda sert bir şekilde ben Allah inancım için içimden geldiği zaman yaparım ama şuan yada evlendikten sonra hemen yapamam bunu bil dedim(onun bana ailesinin kapalı kız isterler görüşünü söyledikten 3 yıl sonra,o 3 yıl boyunca hep olumlu konuştum bu konuda). Ben söyledikten sonra sen ne istersen ne zaman istersen o zaman olsun ben karışmıyorum dedi bana ve 3 yıl onu değiştirdi diye düşündüm bende kapalılık anlamında. Fakat iş konusunda babası ile olmak istiyor daha sonra birikim yapıp kendine büro açabilecek seviyeye gelince açacağını söylüyor ama Dediğiniz gibi çok bir çevre edinmeden açar açarsa bürosunu, o da ne kadar Yürür bilmiyorum birilerinin yanında işin inceliklerini öğrenmeden... Bende aynı meslekteyim memleketimdeki iş beni köreltir gibi düşünüyoruz ailemde böyle olduğunu biliyor ama körelmemi istemedikleri için Istanbul olunca mevzu bişey diyemiyorlar bir de nişan durumu var tabii. Ama söylediğim gibi Istanbulda ancak ucu ucuna yetecek param fakat gelişme durumum var büyük şehir olduğu için, ama burası küçük şehir evet param çok rahat yetecek masraf yok fakat burada da gelişememe durumu söz konusu.ailemle hala istişare yapıyoruz ama arada kaldık. Bana sordular sen ne istersin diye gelişmek için Istanbul ama orada her anlamda maddi olarak zorda olucam dedim onlarda burada işe girsen buraya alışırsın ve tekrar büyük Şehre adapte olman zaman geçtikçe zorlaşır dediler. Hem ben hem ailem her anlamda arada kaldık... Bir bilsek ahhhh.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…