severken boşanmak..

Bazen öyle bi an gelirki çok sevdiğiniz onsuz bi dünya düşünemediginiz insandan boşana biliyosunuz istemiyerekte olsa ilerde keşke yapmasaydık dediğinizde çok geç olabilir o yüzden iyi düşünüp öyle karar verin diyorum ben

konunun ne olduğunu tam anlatmamışsınız yazsaydınız belki daha iyi yardımcı olabilirdik ama size şunu söyleyeyim ailesi için sevginizi yormayın bitirmeyin ben 5 yıllık evliyim ailesi ne derse bizim evde o olurdu annesinin sözünden asla çıkmazdı eşim defalarca boşanmanın eşiğinden döndük ama baktım onsuzda olamıyorum bununla yaşamayı öğrenirim dedim bir psikolog arkadsımda vardı onunda desteğiyle daha doğru iletişim kurmayı başardık hem eşimle hemde ailesiyle rabbime çok şükür birde evladımız var artık çok iyiyiz dua edin sabredin aşarsınız bence aşkınıza kıymayın..

Bir şeyler yazacaktım ama böyle hassas konularla ilgili yorum yapmaktan çekiniyorum. Yaşamayan bilemez. Allah sabır versin.

Canım bende 1 yıl 8 aylık evliyim ve hiç bilmediğim küçük bir şehire geldim evlenince. Ailem yurt dışında burda hiç kimsem yok. Bi kaç komşu var senin ki gibi onlarda ne yaşıtım ne kafa dengim. Yaşadığımız şehirde doğru dürüst yemek yiyebileceğimiz bir restoran bile yok yani sosyal hayat sıfır.Evlendiğimden beri evdeyim sınava hazırlanıyorum bi de. İnan kafayı ha yedim ha yiycem diyorum. Eşime de başka şehre taşınalım deme gibi bir seçeneğim yok kamuda çalışıyor bırakamaz.Evlenmeden önce çalışıyordum, arkadaşlarım sosyal çevrem vardı. Evde oturmak hiç bana göre değil derdim ki gerçekten öyle inan o kadar bunalıyorum ki. Mesela bir derdim var ha deyince arkadaşlarımı ailemi de arayamıyorum sürekli konuşsak aylık kazancımızı telefon faturasına yatırmak zorunda kalırız. Yani senden hiçbir farkım yok. Ama önümüzdeki hafta işe başlıycam sende bir iş bulsan veya kurslara falan gitsen. Boşanmak yerine mücadele etsen şartları zorlasan. Bak eşini çok seviyormuşsun kıymasan evliliğine.

bu mesajı onyüzbinmilyon kere beğenebilsek keşke...

Şu Türk anne babaları evlatlarının yuvalarından ellerini bir çeksinler ya hu! Bok yoluna yuvalar dağılıyor resmen. TÜİK verilerini okumuştum, Türkiyede biten evliliklerde -yanlış hatırlamıyorsam- %83'ünde ailelerin de payı varmış.

%83'un %80'i de erkek aileleridir.. net!

%83'un %80'i de erkek aileleridir.. net!
Valla manyaklık ya. Hani burada ihanet/şiddet sebebiyle olan boşanmalara üzülmüyorum o kadar hayırlısı olsun diyorum ama aile yüzünden boşananlara içim acıyor resmen. Yok yere ya resmen. Bir hiç için.
Neyse bizim kuşak kayınvalide/kayınpederler böyle olmayacak ben inanıyorum. Bizim kuşak da bireyselliğine düşkün, kadınlarımız artık sosyal yaşamda daha aktif, ev dışında da bir yaşamları var. Bütün gün oğluşum oğluşum diye dolanmıyorlar.
Biz bari böyle olmayalım da bir nesil daha yanmasın.

o %80in %75i de erkek anneleridir, net. kadın oğlundan önce kocasını hadım ediyor çünkü.

Severken boşanan olmaz diye düşünüyorum, boşansalarda tekrar barışırlar diye düşünüyorum. Ne kadar doğru bilemiyorum. ancak şunu söyleyebilirim ki, sevgi çok zor oluşan bir duygu, boşanarak riske atmak pek doğru değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…