Sevgi açlığı

kendi içindeki sorunu çözmeden anne olması ne kadar doğru? insanlar ebeveyn olunca kendi çocukluğunu yaşıyor gibi oluyorlarmış yani çocukluğu acı içindeyse anne olunca çocuğu ona acı veriyor gibi olacak.

evlenip anne olmak boşluk doldurmak için değildir.

Sevindim sizin adınıza

Evet bahsettiğim buydu yani olduğun gibi olmak, zayıflıklarınla korkularınla, insan gibi yani

ilk önce şükür etmeyi öğrenin....
"kafanızı kaldırıp" şöyle bir etrafa baktığınızda hayatın ne kadar acımasız olduğunu belki idrak edebilirsiniz....
sizin sıkıntınıtı diye ifade ettiğiniz durum tamamen sizin şımarıklığınız ve rahatlık batması denelebilir....
çünkü;
yazmaya çalıştığınız cümlelerle içinde samimiyet göremedim....

Evet sevgilime annelik yapsam gecerdi belki .

Konunuza yaptigim yorumu begenmeyip eski konularima bakip beni incitmeye mi çalıştınız?
Insanin bu kadar bos vakti olmamali.

genelde senin tezini destekleyen yorumlar var.
belki de benim yapım farklı bilemedim..

@enenisa sen kız evlat diye istenmemişsin ben toptan evlat olarak istenmemişim babam annemi kürtaj masasından kaldırmış.
benide hamilelik boyunca annemde babamda istememiş babam kürtaj istemis annem günah diye yaptırmamış 34 yaşındayım beni hicbirsey mutlu etmiyor ve kendimi bildim bileli yaşamak istemiyorum annemin 9 ay bana hissettirdiklerine bağlıyorum benzer durum sizde de varmı

Kızlar herkese merhaba.
Ben bu kitabı okudum bu hafta. Bende anne sevgisizligi birde üzerine babamı küçük yaşta kaybetmem ve çeşitli yaşadığım hayatta bir çok insanın başına gelen bir takım sorunlardan sonra kendimi bazen inanilmaz güçsüz hatta değersiz hissettiğim bir bazi zamanlarim oldu ve her insan gibi arada olmaya da devam ediyordu.
Bu kitap bana inanilmaz iyi geldi hatta icinde uygulamaları falanda var. Her insanın yapabileceği düzeyde.
Uyduruk bir kişisel gelişim kitabı değil. Psikolojik bir kitap.
Hatta yazarın sorunlu ilişkileri düzeltmek diye baska bir kitabı daha varmış ama onu okumadim.
Bu kitabı herkese tavsiye ediyorum. Çok iyi geleceğini düşündüm bu sayfada benzer sorunlar yaşayan kişilere

Bu kitaptan ve dediğiniz diğer kitaptan var bende, henüz okuyamadım. Ama yazdığınız hoşuma gitti, daha şevkle okuyacağım.

Burdan @ derinsularda nın önerdiği kitapları aldım ve okuyorum hepsi cidden bize yönelik kitaplar.

O kitaplara da hemen bakayım.
Bu kitabı şiddetle tavsiye ediyorum bugüne kadar okuduğum ve en begendiklerimin basında oldu ve okumaya da devam edeceğim bir kitap. Çünkü bir kere okunup kitaplığa koyulacak bir kitap değil bence. Inanılmaz iyi geliyor. Ve bölümlerden oluştugu için nasıl hissediyorsak o hislerimize uygun bölümüde okuyabiliriz. Bence basucu dedikleri kitaplardan
Neden mutsuzum, neden hiçbişey yapmak istemiyorum, neden ofkeliyim, neden depresyondayım ve bunun gibi soruların cevapları ve bunları yenme şekilleriyle uygulamalari olan bir kitap. Ben fazla duygusal bag kurdum

Evet sevgilime annelik yapsam gecerdi belki .

Konunuza yaptigim yorumu begenmeyip eski konularima bakip beni incitmeye mi çalıştınız?
Insanin bu kadar bos vakti olmamali.
Sevgiliniz içeride uyurken odada kendi kendinize sinir krizi geçirip sabah yanına gideceğinize yada yanınızda kalmadığı için öfke nöbeti duyup hayatı karşınızdakine zindan edeceğinize annelik yapmanız daha hayırlı olurdu belkide. Yorumlarınızdan da sevgisiz olduğunuz belli oluyor. Çok yazık. Daha fazla yazmayacağım.

Ben sizin konunuzu okudum. Yalnız sizin erkek arkadaşınızla yaşadığınız durumla Yesyess in yaşadığı durum inanılmaz farklı. Bunu anlayamadiniz mi?
Kendi konunuza yaptığı yorumdan sonra Yesyess inde dediği gibi araştırıp can acıtmak adına bunları yazıyor olduğunuz enerjisi belli oluyor zaten. Ama yanlış kıyaslama yapıyorsunuz. Ayrıca bir insanın sevgisiz büyümesi yazık ve acınacak bir durum değildir. Bunu insanların yüzüne bu şekilde acımasızca vurmak asıl acınacak bir durumdur -bence-
Birde bu şekilde bilerek ve isteyerek can acıtmak için yorum yapan birinin de sevgi dolu olduğunu düşünmüyorum.

Ince yorumunuz icin gercekten cok tesekkur ederim.

Bir insan kendisi yorum yaparken karşısındakinin ne hissedeceğini yada düşüneceğini umursamadan ‘dan dan’ yazıyorsa, karşılığında da sevgi dolu bir yorum değil ‘dan dan’ bir yorum alır.
Ayrıca ben arada bana yorum yapanların profiline bakıyorum eğer profili açıksa ve yorumu bir şekilde iyi yada kötü dikkatimi çektiyse. Kişiye özel bir durum değil. @derinsularda adlı bir üye var mesela. Yorumlarına çok denk gelirim ve severim. Onun da profiline bakıyorum ne gibi tavsiyelerde bulunmuş diye.
Benim konumla hanımefendinin konusu arasında içerik olarak bir bağlantı kurmadım ben, yorumumda da kendi konuma değinmemiştim. Sadece bana Özdeğer’den bahsediyordu ben de konusuna girince kendisinin de bu tarz bir sorunu olduğunu belirttim. Kendisi benim konumu gündeme getirip laf soktu. Ayrıca kimseyi de birşeyle vurmuyorum.
Tabi herkesin hayattaki durumu, gücü farklı. Kimi annesini babasını kaybeder fakat güçlü durmak zorunda kalır, kimisi de annesi 40 günlükken işe girdiği için travma yaşar. Bir şey diyemiyorum. İyi günler

Şu konunun sahibi, tedavi sürecinde ve sorunun farkında olduğu için onunki geçer de; sizinki "Henüz farkında olmadığınız" için daha zor bir halde gibi görünüyor, oturun bence; "Ben, bana sert gelen ve hoşuma gitmeyen bir yorum sonrasında, gittim o kişiyi arattım ve salt onu incitmek için -hususi hassas- bir konusunu bulup psikolojik durumu-kendini analizi ile alay ederek kendimi tatmin ettim ve ona empati yaptırdığımı düşünerek vicdanımı susturup esasen öfkemi kusarak rahatladım, bu ne kadar doğru bir davranış?" diye kendinizi bir sorgulayın ve kızı da, konunuzdaki yorumunda haklı çıkarmış olduğunuzu bir düşünün kendi faydanız için derim.

Gerçekten buna gerek yok.

Ne yani, tedavi sürecinde olduğu için yaptığı sivri ve gereksiz agresif yorumlarla alakalı ona vah vah mı demem gerekiyordu? Bana hiç farkında gibi de gelmedi.. Önceki sayfaları olduğumda en ufak bir ‘olumlu’ eleştiriye dahi tahammül edemeyip insanları bozup geçmiş.
Kendi adıma da, sizin tanımınızla eşdeğer bir şey yaptığımı düşmüyorum. Zira empati yapacağını da düşünmüyorum. Aksine, herkes gibi kendi düşüncemi onun yaptığı gibi içinde herhangi bir ‘empati’ barındırmadan yazdım. Bu kadar. Bana eski konumla laf sokan yine oydu.
Her neyse, size iyi günler diliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Biyoenerjiden bahsediyorsunuz sanırım uzaktan faydali mı sizce hep farklı illerde oluyor uzmanlar.

Biyoenerjiden bahsediyorsunuz sanırım uzaktan faydali mı sizce hep farklı illerde oluyor uzmanlar.
Yok, kast ettiğim şey bilinç altımızdaki düşüncelerin hayatımızı etkilemesi. Barış muslu'yu araştırabilirsiniz mesela. İlişkilerde sürekli terk ediliyorsak veya karşımıza hep şiddete meyilli kişiler çıkıyorsa bilinç altı bunları çekiyor. Yani en azından böyle ben buna inanıyorum.

Hayat düşüncelerden ibaret maalesef negatif şeyler evrende yansıma şeklinde geri dönüyor maalesef buna bende çok inanıyorum. İnandığınız şey maalesef doğru

Hayat düşüncelerden ibaret maalesef negatif şeyler evrende yansıma şeklinde geri dönüyor maalesef buna bende çok inanıyorum. İnandığınız şey maalesef doğru
Endişelerimiz, korkularımız veya hoşlanmadığımız şeyler illaki önümüze geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…