Yıllarda aldim . Salt bu konuda degil.Psikolojik destek almalısın. Bu tüm hayatını etkileyen büyük bir sorun. Ve bir anda düzelmesini bekleme. Gerçekten bir durumu değiştirmek, dönüştürmek zaman ve emek ister
Bebeklik ve cocukluk kisminin insan hayatinda "guvende " hissetmek adina en onemli zamanlar olduguna inanıyorum. Elbette farklı dusunebiliriz. Bütün hayatım ya da hatalarımi dönüp oraya bağlamıyorum tabiki ama yazdıklarımı bebekligim dışında bir yere baglayamıyorum . Çünkü bunun dışındaki olaylarda çok mantıklıyimdir, olabildiğince çözümcul bir hayat sürerim . Ama bu konular maalesef böyle ve belki de ben bunu geçmişe bağlayarak yanılıyorumdur .Çözüm şu diyebilmeyi isterdim. Benim ki ne kadar kendimle barışmakla düzeldi de desem birkaç dış etkenin bir araya gelmesiyle yoluna girdi.
Kendini tanımalak için bu kadar net yazdığını düşünmek istiyorum zira geçmişim şöyleydi de ben bu yüzden böyleyim diyenler bana pek samimi gelmiyor.
Çoğunlukla yorumlarını mantıklı bulup beğendiğim biri olduğundan objektif olmak açamaklı yazdığını düşünüyorum.
Malesef ne kadar çaba da gösterse insan bazen tek gereken şey zaman...
Evet maalesef o dönem sosyal fobim vardi . Evde yalnız kalınca şarj oluyor gibiydim . Ama eve bir kedi gelince (mantıklı düşünebilen bir beyin lobu olmamasına rağmen) anksiyete nöbetleri geçirdim 2 gün:)Bunu söylemesi kolay ama hepimiz aslında yalnızız yalnız geldik yalnız gideceğiz günün sonunda herkes çekilir kosesine kaliriz kendi iç sesimizle.Hayatimizda olan sevdiğimiz kim varsa çok baglanmamaliyiz.Bu sorununuzun bir çözümü değil belki ama sadece farklı bir bakış açısı sunmak istedim.Ne kadar cabalasak da bir insanin yerine başkasını koymak cok zor.Bir de bir evcil hayvan sahiplenmeyi düşündünüz mü hiç?
Bi psikolog , 2 psikiyatrist degistirdim.Annenizle ilk iki sene o kritik güvenli bağlanmayı gerçekleştirememişsiniz. Bu da sonraki ilişkilerinizi etkilemiş.
Ama işin ilginç yanı siz bunun farkındasınız. Kişi bunun farkına varınca yaşantısını olumlu bir hale çevirebilir. Psikolojik destek de aldım diyorsunuz, bence farklı bir doktorla terapi deneyin. Belki de çözdüğünüzü sandığınız şeyler hala çözülmedi ki yolunda gitmiyor hala bir şeyler.
Bi psikolog , 2 psikiyatrist degistirdim.
Hatta biri ile 2 yıl çalıştım . Maalesef bu konuda bir katkısı olamadi .
Belki de o dönem daha ciddi sorunlarım olduğu için bilemiyorum
Peki böyle düşünmen ne işe yarayacak? Geçmişe dönemeyiz sonuçta.Bebeklik ve cocukluk kisminin insan hayatinda "guvende " hissetmek adina en onemli zamanlar olduguna inanıyorum. Elbette farklı dusunebiliriz. Bütün hayatım ya da hatalarımi dönüp oraya bağlamıyorum tabiki ama yazdıklarımı bebekligim dışında bir yere baglayamıyorum . Çünkü bunun dışındaki olaylarda çok mantıklıyimdir, olabildiğince çözümcul bir hayat sürerim . Ama bu konular maalesef böyle ve belki de ben bunu geçmişe bağlayarak yanılıyorumdur .
Bende her zaman senin yorumlarını beğeniyorum. Bu yorumun içinde çok teşekkür ederim .
Teskkur ederim. Arkadaşlar konusunda çok şanslıyım. Muhteşem ilişkilerim var , etrafimda beni gerçekten cok seven iyi hissettiren insanlar var .Anne sevgisi bambaşka bunun eksikligini yaşadıgın için senin adına üzüldüm
Seni seven bir dostun falan var mı
Ben şunu düşündüm senin için sürekligi sevildigini bilmek istiyorsun bu sana bi güven veriyor bu yüzden belki sürekli birilerinden hoşlanmış sın senin tabirince
Ama bişey diyim bu şekilde ifade ede bilen biri bence çok özeldir kendini sev kendini mutlu et kendin için bişeyler yap çevrende eksik tarafını doldura bilecek birisi yoksa sen kendi kendine doldurmaya çalış
Mutlu kall
Şöyle bir işe yarayacak, eğer sorun bu ise belki çözümü bulurum . Ama yaramayadabilir. Belki iş/ kariyer vs konularda olsa bende kendime bu hakkı tanımazdım ama ilişkilerimde gerçekten mahvoluyorum ve çok rahat baskasina suç atıp kaçacağım şeyler yaşıyorum, bunların farkındalığına mak belki de biraz daha kendimle yüzleştiriyor beni .Peki böyle düşünmen ne işe yarayacak? Geçmişe dönemeyiz sonuçta.
Herkes hayatı yakaladığı yerden yaşıyor.
Bu konuda biraz hassasım galiba çünkü benim hiçbir zaman geçmişimi bahane etme lüksüm olmadı.
Sende yakaladığın yerden yaşamaya devam et. Geçmiş senin geçmişin de olsa elinde olmayan sebeplerin önüne çıkmasına izin verme.
EvetKardeşin var mı?
Onun ilişkisi nasıl anne babayla?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?