o an öz kontrolum olmasa çok yıkıcı seyler yapabilirim ama her ne olursa olsun özkontrolumu koruyorum ama bu sinir beni mahvediyor saatlerce kendime gelemiyor bedenim bile , o tarz bir sinir harbi yaşıyorum .
öte yandan cok doğru insanlarla karsılastığımı söyleyemem ama her ne olursa olsun bu derece tepkisel olmak dogru gelmiyor .
örneklemem gerekirse birlikte vakit geciriyoruz mesela ama asla doymuyorum , gece bende kalmasını istiyorum hayır diyor ya da bir sekilde o gitmek istiyor ve ben sinir krizi geçiriyorum
Sanırım direkt yanimda iken bir tek uyuduklarinda sinir krizi geçiyorum. Ya da işte gittiklerinde.hmmm peki böyle anlarda onların yanında mı yaşıyorsunuz bu sinir krizlerini yoksa yalnız başınıza mı ? Yani demem o ki onların sizin onlardan ötürü sinir krizi geçirdiğinizden haberi oluyor mu ? yoksa kendinizi yiyip bitirme şeklinde mi ?
Sanırım direkt yanimda iken bir tek uyuduklarinda sinir krizi geçiyorum. Ya da işte gittiklerinde.
Sanmıyorum bu seviye olduğunu bilmiyorlardir.
Her zaman degil, mesela o uyurken salonda sınır krizi geçirip sabaha kadar uyumayıp sabah o uyanınca yanina gittiğimi biliyorum .ama bir şekilde belli ediyorsunuz yani onlara doğru mu anladım ? Sadece daha şiddetlisini yalnızken yaşıyorsunuz
sizde yorumlarımı begene üyeleri dikkate almamıssınız . herkes işine ne gelirse onu dikkate alıyor.
iyi dileklerinizin samimiyetine de inanmıyorum .
insanı böyle bir yerden vurmaya calışan birinin hiç bir konusa samimiyetine inanmam ya neyse .
siz bu güzel kalbinizle mutluluk akıtmaya devam edin ben de höt höt yazmaya .
Her zaman degil, mesela o uyurken salonda sınır krizi geçirip sabaha kadar uyumayıp sabah o uyanınca yanina gittiğimi biliyorum .
Bu ölçüde olduğından haberleri olmuyor genelde
Bu derece öfke krizi cidden çok sevince asik olunca oluyor sadece.
Benzer evrelerden geçmiş ve romantik ilişkisinde başarıyı (başarı olarak adlandırmak kendi tercihim) bulmuş biri olarak yazıyorum. İnanın bu şekilde evrilerek büyümek insana çok fazla şey katıyor.Şimdi ise romantik ilişkilerden tamamen kaçındığım bir döneme girdim. sorunlarım böyle evrilerek yok olacak diye umuyorum
Ee yani? Bunu kendiside biliyor ki boyle bi konu acti.. gayet yumusak yazdim emin olun.Yumuşak diye adlandırdığınız yorumun alt metni ; acımasızsın çünkü annen seni sevmemiş. Farketmiyor olamazsınız. Bunun adı empati değil.
Şu son zamanlarda açılan anne konuları o kadar çok ki. Demek hemen herkesin bu problemi varmış. Dün bir üyenin yazdığı Freudun sözü de çok ilginçti: "ne yaparsanız yapın kötü olacak". Demek bu iki taraflı bir şey. Çocuklar annelerden yaralı, anneler çocuklardan vefasız gibi. Duygusal olarak gerçekten zor. Çözüm ne bilmiyorum ama yukarıda bir üye hadis yazmış. Bu da aklıma şunu getirdi. Geçen gün birisi dedi ki "geçmişin kapısını kilitleyin" diye hadis varmış. Ben duymadım ama çok mantıklı geldi. Beynimiz düşündükçe katlanarak artan bu stresi kaldırmıyor galiba. En mantıklısı gerçekten akıl ve ruh sağlığımız için geçmişin kapısını kapatmak
annem iyi karşılar çok mutlu olacagına bile eminim çnkü bu ilişki yıllarca benden cok onu yıprattı , kızı olmasını onunla çok iyi bir ilişki kurmayı hep cok hayal edermiş .Konu sahibi, benim de eskiden anneme karşı içimde çok öfke vardı hatta çalışmayacagim okul okusam da çocuğumu büyüyeceğim o benim gibi olmasın derdim. Sanırım biraz fazla demişim ki bunu hala iş bulamıyorum çünkü annemden değil de işinden de nefret etmiştim =/
Neyse, bir gün aldım annemi karşıma konuştum. İçimdeki her şeyi anlattım. O ağladı ben de ağladım. Açıkçası dedikleri çok mantıklı değildi ancak bu şekilde bir paylaşım yapmak, içimizi dökmek çok iyi geldi. Yakınlaştık. Anneniz nasıl karşılar bilmiyorum ama belki siz de deneyebilirsin böyle bir şeyi. En azından içinizde kalmaz. Öfkenizi bir miktar dindirisiniz
annem iyi karşılar çok mutlu olacagına bile eminim çnkü bu ilişki yıllarca benden cok onu yıprattı , kızı olmasını onunla çok iyi bir ilişki kurmayı hep cok hayal edermiş .
ama benim bunu yapabilecek cesaretim yok maalesef
Benim annemle aram yüzleşerek,ona sevgi beslemedigimi soyleyerek, çocukken yaptigi ufak ama unutamadigim hatalari her defasinda ayrintili ayrintili yüzüne vurarak, benim cocuklugumdan onun kendi cocukluk sorunlarina gecis yaparak bagirarak aglayarak ama rahatlayarak gecti :)annem iyi karşılar çok mutlu olacagına bile eminim çnkü bu ilişki yıllarca benden cok onu yıprattı , kızı olmasını onunla çok iyi bir ilişki kurmayı hep cok hayal edermiş .
ama benim bunu yapabilecek cesaretim yok maalesef
Aman tanrım. Konunuzu okuyunca size gerçekten üzüldüm. Psikolojik tedavi alın diyeceğim ama zaten almışsınız bir ton. Bunların yanında yeme bozukluğu vs. de varmış.Maalesef ankarada değilim. Bazen benim de geçiyor gibi oluyor ama sonra bir bakiyorum hic olmayacak insanlardan hoşlanıyorum sanıp insanların dengesini bozmuşum:/
En büyük travmayı 3 sene önce cidden aşık olunca yaşamıştım korkunç zamanlardı .
Her seferinde yanımdayken öfke krizleri geciriyordum ne verse yetmiyordu bana falan filan
Annem konusunda fikirlerimiz aynı .
Ama o erkek ve benim kadar rijit degil . Benim kadar umursamıyor onlarla ilişkisini, bu yüzden Sanırım etkisi benim kadar yıkıcı degil ve annem ona 1 yıla yakın baktı . Sonrasında da 6 yaşına kadar çok sevgi dolu bir akraba baktı .
Ben 2.5 yaşında kreşe başladım .
Bazı makalelere göre güvenli bağlanma doğru romantik ilişkiyle de kurulabiliyor. Yani o kritik zamanda aldığımız yarayı doğru sevgiliyle/eşle kapatabiliyoruz. Bendeki durum böyle oldu mesela kendi durumumu araştırırken keşfetmiştim. O yüzden hala şansınız var,kaygılanmayın.
Peki bakıcınız kimdi? Onunla ilişkide bağlanma kuramadınız mı acaba?
Ben bunu merak ediyorum mesela. Annem babamla ve ailesiyle olan sorunlarından ötürü bizimle duygusal olarak ilgilenemedi, aslında sevgi dolu bir anne ama psikolojisi çok bozuktu, hala da öyle. Baba dersen zaten bencil. Hayatımda ilk defa benden özür diledi, annemin zoruyla. Sebebini de biliyorum benden ev isteyecek :)
Dolayısıyla bende yanlış seçim yaptığım bir evlilikten sonra tekrar doğru bir bağ kurup geçmişimi tamir edebilir miyim merak ediyorum. Sanki herkes benim duygusal açığımı görüp beni kullanacak gibi geliyor. Ki bir kaç kişi bunu yapmaya çalıştı. İyice umudum kırıldı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?