Annemin yuzune kotu birsey demedim ki canim zaten arkadas gibiyiz kalkip da saka yollu annecim ya deme oyle elaleme esimden ayip bak araniz ne kadar iyi diyebilirimKonu sahibi annenize gereksiz yükleniyorsunuz.. Boşuna sinirlerinizi yıpratmayın.anne o sonuçta,diyebilir alınılmaması gerek.. Kayınvalidem iç anadolu kadını bana birşey söylediğinde yaşlı başlı kadın kırmıyım mizacı bu kötü niyetli değil diyorum.. Kaldıki öz anneniz..
Üzgünüm ama kızgınlığınız da üzüntünüz de yersiz... Bir de şöyle bakın olaya,orda akrabalar bebeğe doğru yöneldiğinde -ki arada mesafe varmış- sizde eşinizin yanından ayrılıp bak anne falanca ile filanca dicektiniz onlarda merhaba derdi hem tanış olunurdu..
Siz öyle karşıdan izlediniz mi?
Cok tesekkur ederimAslında annen haklı ama öyle bile olsa azıcık politik olsa, fikirlerni sevdiklerini kırmadan güzelce söylese daha hoş olurdu.
Onun yerine " aa selam vermediler mi? Ayıp etmişler ama öyle deme. Ayıptır , hem x onları çol sever, gerek yok böyle sözlere" diyerek konuyu kapatabilirdiniz.
Eşiniz gayet olgun maşallah. Siz de kendinizi üzmeyin, anneniz yalnızken size söyleyeceği sözü damadını oğlu gibi gördüğü için onun yanında da söylemiş. Doğru değil ama mesele de değil. Sıkmayın canınızı..
Haklisin canim gercekten kotu anlamda dusunerek onaylamadim, herkesin dusuncesi sonuctaAnlıyorum ama annene patavatsız dendiği zaman onaylaman beni gerçekten öfkelendirdi. Ne olursa olsun o senin annen. Kendi annem için biri patavatsız dese ciddi anlamda öfkelenirim. Bunu ifade etmenin çok yolu var ama patavatsız kelimesi beni rahatsız etti. Çünkü anlattığın konuda annenin bunu hak edicek bi davranışını göremedim ben.
merhaba canlar
Burada herkese yorumlar yaptim yeri geldi belki akil verdim ama icinden cikamadigim bir konuda yardimlarinizi ve yorumlarinizi rica ediyorum, simdiden herkese tesekkurler
Beni bilenleriniz vardir iki aylik bir oglum var, annem bayadir bizim evde kalip bana yardimci oluyor (esim israr kiyamet cagirdi, annem yalniz yasiyor ve evi cok buyuk isinmiyor kis gunu diye)
Esimle annem cok iyi anlasirlar, karsit goruslerde olmalarina ragmen iki medeni insan konusurlar, evde cok huzurlu yasar gideriz. Annem problem bir insan hic birseyi begenmez, insan secer, ayirir, dan dun fikirlerini beyan eder. Zordur annemle anlasmak, ben anlasamam esim cok iyi anlasir o derece anlayisli ve nazik bir esim var Allah bozmaz insallah agzimizin tadini
Cok uzattim durumu iyice anlatabilmek icin kusura bakmayin
bir gun disari gezmeye ciktigimizda annem bebise bakarken esimin iki akrabasi ile karsilastik ve akrabalar bebisi gorelim sevelim dediler, ben ve esim az uzaktaydik yani gormedik duymadik birsey
Meger iki bayan anneme merhaba selam vs dememisler direkt olarak oglumu almis sevmisler ( annem neden sorun etti veya sorun ettigi icin mi az sonra anlatacagim seyi soyledi bilmiyorum)
Neyse biz yeniden arabaya bindik eve gectik aradan saatler gecti aksam oturuyoruz sohbet arasinda annem esimin o iki bayan akrabasina ilkel dedi ben sok oldum, neymis kendisine selam vermemisler merhaba yok selam yok orada var miyim yok muyum onemli olmadan aldilar oglani sevdiler, insan bir kendini tanitir merhaba der dedi annem
Esim hic sesini cikarmadi, ben sok oldum. Ne diyecegimi bilemedim sadece dedim ki anne belki seni bakici falan sanmislardir tanimiyorlar ki seni dedim.
Konu kapandi
Ama ben cok uzuldum odaya gectim agladim ,esim geldi uzulme aglama lutfen dedi, ben sonucta nerden geldigimi unutmam dedi ben daha cok uzuldum. Annene birsey deme lutfen dedi, kendisi de o gunden beri anneme hic boyle bir konusma olmamis gibi yani eskisi gibi davraniyor ama ben hala kendime gelemedim
Bana bir akil verin kizlar, eksik birsey yapmam gereken birsey var mi esime veya anneme karsi? En onemlisi de su sacma olayi nasil aklimdan cikaririm?
Kesinlikle ilkel haric hakliAh ah kıymetini bilin annenizin lütfen.... söylediklerinde(ilkel kelimesi haric) sonuna kadar haklı, kim olsa görmezlikten gelinmek zoruna gider.... eşinizi de takdir ettim vefalı biri...
Cok tesekkur ederim, aminBence annen selam vermemeleri konusunda hakli ama illa birsey diyecekse size basbasayken soyleyip boyle anlayisli damadini kirmamayi dusunmeliydi. Esin birsey demediyse sende bir daha konuyu acip esinin aklina getirme bence. Ozel olarak annene de bahsedebilirsin. Esim bu sefer alinmadi ama ben alindim bir daha dikkat edebilir misin diyebilirsin. Mutlulugunuz daim olsun
Yok kadesacigim valla dram falan yaratmadim o an cok sasirdim annemden laf soylemesini beklemiyordumBen annen de bir sorun görmedim. Kadın çok mantıklı bir şey demiş. Medeni olan her insan gibi bir selam beklemiş.
Asıl sorun,senin bunu niye bu kadar abartıp üstüne anneni suçlu çıkarıp bir de dram yaratman.
Ben oyleyimdir iste canim aglar aglar susarim sonraE anneniz haklı olarak bozulmuş. Yanı insan bi selam vermez mi.Bakıcı da sansalar öyle görmezden gelmeleri garip. Ama esinizin akrabalarına ilkel dedi diye odaya gidip ağlamak da garip. Ne biliyim cidden dedikleri gibi kadınları anlamak zor sanirim.
Yalnız cidden bakilinca ilkel bir davranış sergilemisler. neyse sen anneni suçlama ve bunun için de kendini üzme.Yok kadesacigim valla dram falan yaratmadim o an cok sasirdim annemden laf soylemesini beklemiyordum
Esim de basbasayken ben nerden geldigimi unutmadim deyince ilkel kelimesini kendi uzerine de alindigini gordum cok uzuldum
Annem kadar esim de iyi bir insandir ikisi de birbirine surdan kalk suraya otur dememistir cok da severler birbirlerini simdi ne gerek var kirginliga diye uzuldum
Ya ne desin mahmut mu desin :)
Bizde de deware çole denir selamsızlara
Ama bak cidden eşinin yanında söylemesi hoş olmamış.
Elbette her insan hata yaparBazen yazılan yorumlara şaşırıyorum, taraflı mı okunuyor yoksa yazan kişi KKdan olduğu için mi torpil geçiliyor, anne haklı ama suçlanmış resmen.
Annene karşı o kadar cephe almışsın, kafanda her zaman onu suçlu olarak ya da haksız olarak kabul etmişsin herhalde, Annen çok haklı ve doğru demiş ama sen annem neler yaptı diye ağlamışsın, şaşırdım, annen haklı, bakıcı bile olsa insan yanına gidip bebeği almadan önce bi selam verir bi güler, katılıyorum, aynı duruma kendini koy, eşinin bi arkadaşı eşinle konuşuyor ve sen korkulukmuşsun gibi seni görmezden gelip bebeği alıyor, seninle muhatap bile olmuyor, olur mu hiç ?
Annenize karşı olan tutumunuz gözünüzü kör etmesin lütfen, ayrıca onlar büyüklerimiz ve yaşlılar, pot da kırarlar hata da yaparlar, anlayış nerede ? Sizinde evladınız var, siz de annenizin yaşına gelince illa ki hata yapacaksınız, evladınızdan ne görmek istiyorsanız annenize o şekilde davranın derim ben.
Elbette her insan hata yapar
Annemin hatali oldugunu dusunmek degil de fikirlerin daha guzel ifade etmesi gerektigini dusundum sadece
O zaman anneniz haklı galiba . Sadece üslup hatali . ya takmayin bosverinnn tek derdiniz bu olsun:):)
Aslinda cok aciklayici yazmamisim
Biz arabayla gezmeye cikmistik, esimin akrabalarinin oldugu bir cemiyet vardioraya on dakikaligina ugradik bu sirada oglum annemle beraber arabadaydi hava cok soguk oldugundan
Arabamiza donerken esimin akrabalarindan 4 kisi (annemin tanidigi kisilerdi bunlar) esim ve ben arabanin disinda sohbet ediyorduk, bebegi ilk kez gorecek olan iki bayan arabanin icine girip bebegi sevmek istediler
Uzay meselesi iyiymis kulaga sevimli geliyorBenim annem olsa oğlum sizin akrabalar uzaydan mi geldi yol yordam öğretip dışarı salin derdi:))) haklı da yani kimse kalkıp yüzüne bakmadan bi selam vermeden cocugu annemden alamaz insan da biraz saygı olur annen çok kibarmis ilkel diyip bırakmış bravo. Sende odalara kapanıp aglicagina eşine söylede onlar adına kusura bakma anne diye konuşsun burda kimse eşine hakaret etmiyo aksine annene hakaret ediliyor. Bide üstüne annen icin okuzce bunları dedi diyosun.
Opuyorum babaannenizin ellerinden :) ne hos, elbette ki kiyamaz insan , kalan omru saglikla gecsin insallahBenim babanemde öyledir, bazen gaza geldi mi muhabbet ettiği kişinin akrabası bile olsa hakkında ters konuşabilir ama babaneme asla kıyamam, tabi günah dedikodu yapma diyorum, uyarıyorum ama napayım canım o benim, zaten kaç yıl daha yaşayacak ki, günaha girmesin, kalp kırmasın tek derdim o yoksa etraftakiler umrumda değil.
Bana cok dokundu esimin nerden geldigimi unutmadim demesiAnnen sadece ilkel mi dedi? En hafif halini soylemis.Ama esine de soyledigi laftan dolayi uzuldum,ben olsam aklimda tek o lafi kalirdi.
Aminn, çok sağol çok teşekkür ederim :))Opuyorum babaannenizin ellerinden :) ne hos, elbette ki kiyamaz insan, kalan omru saglikla gecsin insallah
O konuya bende sinir oluyorum yazık günah daha canı ne ki onun böyle hirpaliyolar sevmek adinaKesinlikle ilkel haric hakli
Bizde de hata var tanistirmadik ama arabanin icinde yer kalmamisti
Zaten sinir oluyorum bebegimin opulup minciklanmasina o da ayri bir dert
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?