- 7 Kasım 2015
- 298
- 517
- 103
- Konu Sahibi kivircikpin
-
Kardeşim yemekleri benim yaptığımı biliyor zaten umursamıyorMesela sevmediği yemekler yap eşi illaki farkeder durumu yemeği onun yapmadığını anlar
Aç aç otursun kicinin üstüne yemeği annene yedir geri kalanına bas tuzu biberi
Burun kivirir illa sen daha güzelini yaparsın de
Severek evlendi kardeşim biz hiç karışmadık ne görümcelik yaptık ne kaynanalıkÖncelikle çok geçmiş olsun ben annemi bu halde düşünemiyorum çok çok üzülürdüm Rabbim sağlık şifa versin inşallah...
Geline gelince çocuğu rahat bırakmak ve rahat davranmak konusunda haksız sürekli kendi evinde olsa arada bir uğrasa tamam derim...Eşiyle beraber yemeğin etlerini seçip yemelerine diyecek laf bulamadım...
Ama şöyle birşey daha var malesef kardeşinizin evlenme işi nasıl oldu.Severek mi görücü usulü mü?Severekse lafım yok ama görücü usulüyse diyecek çok şeyim var.Çünkü bende böyle evlendim.Eşimi bana dünyanın en sakin,uyumlu ve sıkıntısız insanı olarak tanıttı görümcem ve annesi. Ben buna iki sene boyunca inanmaya çalıştım daha doğrusu kendimi kandırdım.Eşim en ufak fikir ayrılıklarında bile sesini yükselten,binde bir pikniğe gitme isteğimde bile gelmeyen,hesaptan kitaptan haberi olmayan biri çıktı vb. tabiki kimse kusursuz değil kusursuz olmasını beklemiyordum ama bana anlatılanın yanından bile geçmiyor bu adam...Ve ben zaten onunla uğraşırken ailesiyle hiç uğraşamazdım...
Düğünüm olduktan sonra bir ay geçmeden eşimin annesi anju olmuştu onu görmeye gittiğimizde görümcem elini kolunu sıvamış en hayırlı evlat havalarındaydı yani normalde ne olduğunu bilmesem helal olsun derdim.Eşimin annesinin yattığı yatak gözüme ilişti sonra jilet gibi ütülenmiş dantelli yatak takımı falan vardı aklıma eşimin yattığı yatak geldi o an görseniz çöpten çıkmış dersiniz...Ertesi gün annesi gezmelere devam etti zaten ağır bir durumu yoktu...Velevki gördüğüm şu ki adaletli anneler kazanıyor gerekli hürmetide görüyor anneniz yapmışta buluyor demiyorum yaşadığım şeyi anlattım ne mutlu ki hayırlı bir evladı da olsa var kimisinin on tane çocuğu olur biri bile umursamaz maşallah...
Kardeşim değişik bi karakter eniştemle kavga ettiği için ablam taşınmak zorınfa kaldı yoksa birşikte bakıyorduk ablamla o yüzden ona bulaşmak istemiyorum sinditdi yani biziHasta bir anne var ortada kardeşinizi doldursa ne olur?
Hasta annenizlemi kavga edecek?
Sizinlemi?
Size bisi derse kardeşiniz ben annem icin geliyorum diyip anlatirsiniz.
Annenize laf soylicekse ki hasta kadin kardeşiniz zaten düşüncesiz vicdansizin biridir.
Ben olsam geline bari is yapmıyorsun dagitma.
Annem yemek yapamadığı hasta olduğu icin çabalıyorum ben otur pişir yemeğini derdim.
Söz konusu annemse akan sular durur bende.
Gelin bakmıyorsa bakmasın bak demem.
Ama ayağımın altından kabolsun.
Bu sebeple bana laf soyleyecek kardesde benimle konuşmasin Zaten.
Hatta zahmet etmesin ben o kardeşi zaten silerim.
Selam sevgili arkadaşlar.
Başlıktan da anlaşıldığı gb konu sevgili gelinimiz. Artık onun davranışlarından yoruldum. Annem akciğer kanseri son evrede bunun için ağır bir kemoterapi tedavisi görüyor. Bunun için de günlük rutin olan işlerini yapamıyor. Kardeşimle annemler altlı üstlü oturup beraber yiyip içiyorlar. Annem bu durumdan hiç mutlu değil yıllardır ama gelin hanımın işine geliyor bu durum. Hem kardeşimin maaşı az olduğu için babamın maaşından faydalanıyorlar hem de hiç bir iş yapmadığı için rahat rahat geziniyor.
Gelelim beni sinir eden duruma ben anneme bakabilmek için mesleğe bi süre ara verdim. Sabah kalkıp evde yemek yapıyorum küçük bebeğimle eşimi işe yollayıp anneme gidiyorum yaptığım yemeği de götürüyorum. Bazen de annemde yapıyorum.
Bi gidiyorum eve ev darmadağın kızımız yeğenimin eline vermiş her türlü yiyeceği o da evin her yerine saçmış. Sonra da kendi evine kaçmış. Hadi bakalım evi süpür sil. Akşam olunca da gelsin benim anneme yaptığım yemeği yesin. Ya bu kadar da yüzsüzlük olmaz. Ben annem üzülmese ona yapacağımı biliyorum ama bişey söyleyince kardeşimi dolduruyor kardeşim de bize sarıyor.
Sevgili arkadaşlarım biraz uzun oldu ama çok doldum bu olaylardan daha bir sürü yüzsüzlüğü var da anlat anlat bitmez ben bu sorunu nasıl çözebilirim biraz akıl verin lütfen bana.
Ev babamın hem babamın imkanlarından yararlanıyorlar hem de böyle yapılıyorlae.Abini ara anneme haftada 2 -3 gun yardımcı kadın alalım. Ben baş edemiyorum. Çok yoruluyorum. Yemek de yapar hem siz de o evi kullanıyorsunuz. Diyin. Bakalim ne diyecek.
Bir de annenize çok geçmiş olsun.
Abiniz nasıl aynı apartmanda oturuyor. O ev babanızın mi?
Herşey beklenir ondanGelin hanımla ne konuşacaksanız kardeşiniz yanınızdayken konuşun...
Mazaallah sonra ‘yok işte şöyle dedi böyle dedi’
İftiralar atmasında
Aynen adını deliye takmış diye bi deyim varya kardeşim o taktiği uyguluyorAllah şifa versin annenize öncelikle.Konunuzu baştan sona okudum ve bana göre sorun abinizde.Öfke kontrolü yok adı altında sizi susturmuş keyif yapıyorlar resmen.Öfke kontrolü yoksa gözü de mi kör karısının bu tavırlarını görmüyor mu yada hasta annenizin steril bir ortamda olması gerektiginden haberi mi yok.Cocugunun o ortamı kirletmesinden sizi sorumlu tutmanın öfke kontrolü ile alakasi neymiş..Bana kalırsa bunlar konuşmakla yola gelmezler çünkü söyleyeceklerinizi zaten biliyorlar nasıl olsa bana bişey diyemezler öfkemden korkarlar veya öfkelenmemi istemezler düsüncesindeler..Yapacak pek birşey yok sadece iyilikle anlatacaksiniz o da vicdanlarına dokunabilirseniz işe yarar.Anneniz etkilenmeyecek olsaydı doğrudan kovun diyecektim ama anneniz üzülürse hastalığı açısından iyi olmaz.O üzulmesin diye siz üzüleceksiniz bir süre daha gibi görunüyor.
İş yapmasın gerek yok onlar gelmeyince zaten ev az kirleniyor. Anneme sıçramayacağını bilsem s.çcam ağzına ama anneme de yansıtırlarBence kardeşinizle halletmeye çalışın bunu. Sonuçta annesi, anneniz için en iyisinin gelinin eve yardımcı olması olduğuna ikna ederseniz belki kardeşiniz gelini iş yapmaya zorlayacak, bunu istemeyen gelin de ayağını çekecektir. Bak ben işi gücü bıraktım her gün geliyorum, gelin de alt katta oturuyor ben gelmeden silse süpürse, en azından haftada 2 gelse temizliğine baksa, küçük işleri, günlük işleri ben yaparım diyin bakalım kardeşiniz ne diyecek. Annemin iyiliği için sonuçta, ben olsam o kadını yolarım, anahtarları değiştiririm eve giremesin diye, kapıları açtırtmam ya, neyse.
Ah yaa, anneniz istemiyormuş ama biraz kendi evinize mi alsanız? Ne bileyim bugün de gel benim evde oturalım sana değişiklik olsun falan deseniz, o gün evde yemek pişmese, o gelin olacak kadın da kendi işini kendi görmek zorunda kalsa, ya da annenizle konuşsanız, bak bunlar sana zarar veriyor anne, müdahale etmezsem daha çok zarar verecekler, biz kardeşiz, küseriz barışırız sen bizim aramızdakilere takma,üzülme deseniz, yavaş yavaş müdahale etseniz dicem ama... Gerçekten zor işiniz, ve acayip sinir oldum o gelinle kardeşinize.İş yapmasın gerek yok onlar gelmeyince zaten ev az kirleniyor. Anneme sıçramayacağını bilsem s.çcam ağzına ama anneme de yansıtırlar
Ev babamın hem babamın imkanlarından yararlanıyorlar hem de böyle yapılıyorlae.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?