Sevgili gelinimiz

Annenize acil şifalar diliyorum.
Ayrı ayrı değilde kardesınızle beraberken karsınıza alın konusun. Siz bu kadar fedakarlık yaparken ki annenin hakkı ödenmez, onlarında artık elini taşın altına koymaları gerektiğini izah edin.
Konuyu anneden mümkün mertebe uzak tutun. Gelini de uzak tutsanız daha iyi olur ya neyse.
Tecrübe sahibi olan kk üyeleri mutlaka yardımcı olacaktır.
Tekrar Allah Ya Şafi isminin yüzü suyu hürmetine şifa versin. Eski halinden ile daha sağlıklı olsun inşallah.

Ah ah onu da dedim

İnanın o kadar entrika çevirecek kafa yok bende. Düz bi insanım ben yemeğine falan mı tükürsem

Annenize acil şifalar diliyorum.

Vicdan ve merhamet abidesi gelininizi şok edip elini kolunu bağlayacak, kardeşinizin de gıkını çıkartamayacağı tek yöntem annenizi kardeşinizin dairesine yerleştirmek, ne gelinle konuşun bunu ne de kardeşinizle, direkt annenize söyleyin, zaten kadıncağız sizin ne hissettiğinizi anlıyordur, anneler dile getirmez ama herşeyin farkında olurlar, sizin yorulduğunuzu, gelinin umursamaz tavrını biliyor ve görüyor zaten, indirin annenizi gelin hanımın evine, oyyy ablacım annem sizleri görünce çoook mutlu oluyor bundan sonra sizin evde hep beraber mutlu mesut yaşarız deyin, evden yemek yapmak yerine de gelin hanımın evinde yemek yapın veya ona yaptırın, yemeği siz yapıyorsanız hadi ablacım bulaşıkları yıka deyin, yıkamazsa yıkamadan evinize gidin, kardeşinize sizi şikayet ederse de oy kurban olsun ablan sana, ben yemek yapmıştım, karında bulaşıkları ben yıkarım ablacım dedi, aşk olsun böyle mi anlattı aman bakma sen ona başka birşeye kızmıştır yanlış anlatmıştır olur böyle şeyler, yaptığım yemeği beğendin mi deyin, eğer mümkünse hafta sonları da anneme moral oluyor deyip eşinizle de gidin gelin hanımın evine, sofrayı hazırlatın, bulaşıkları yıkatın, çayı ben demledim servisi senden deyin, şöyle bir ne oluyoruz desin, 1 hafta kafi gelir sanırım iyi bir ders vermek için.

Normalde hiç ezik bi tip değilimdir. Olay çıkarıp anneme sebep olmaktan korktuğum için susuyorum.

Normalde hiç ezik bi tip değilimdir. Olay çıkarıp anneme sebep olmaktan korktuğum için susuyorum.

Inşallah teşekkür ederim.

Teşekkür ederim öberilerinize önce annemi ikna etmeliyim sanırım

Canm gittiğinde evi süpürüp sildiysen hadi sendr yemegi yap de
Yada sen yemeği yaptysan hadi sende evi temizle bu gun el elden yapalim ben tek yoruluyorum de cabuk bitsin isler de

Faydasi yoksa zararida olmasin. Siz ona bisy dusunun. Herkes kendi anasina kendi kizini uzulur genel olarak tabi. Istisnalari soylemyrm. Kizi olark sizle yakinlasmanin yolunu bulun derim.

İnanın o kadar entrika çevirecek kafa yok bende. Düz bi insanım ben yemeğine falan mı tükürsem
Mesela sevmediği yemekler yap eşi illaki farkeder durumu yemeği onun yapmadığını anlar

Aç aç otursun kicinin üstüne yemeği annene yedir geri kalanına bas tuzu biberi

Burun kivirir illa sen daha güzelini yaparsın de

Öncelikle çok geçmiş olsun ben annemi bu halde düşünemiyorum çok çok üzülürdüm Rabbim sağlık şifa versin inşallah...
Geline gelince çocuğu rahat bırakmak ve rahat davranmak konusunda haksız sürekli kendi evinde olsa arada bir uğrasa tamam derim...Eşiyle beraber yemeğin etlerini seçip yemelerine diyecek laf bulamadım...
Ama şöyle birşey daha var malesef kardeşinizin evlenme işi nasıl oldu.Severek mi görücü usulü mü?Severekse lafım yok ama görücü usulüyse diyecek çok şeyim var.Çünkü bende böyle evlendim.Eşimi bana dünyanın en sakin,uyumlu ve sıkıntısız insanı olarak tanıttı görümcem ve annesi. Ben buna iki sene boyunca inanmaya çalıştım daha doğrusu kendimi kandırdım.Eşim en ufak fikir ayrılıklarında bile sesini yükselten,binde bir pikniğe gitme isteğimde bile gelmeyen,hesaptan kitaptan haberi olmayan biri çıktı vb. tabiki kimse kusursuz değil kusursuz olmasını beklemiyordum ama bana anlatılanın yanından bile geçmiyor bu adam...Ve ben zaten onunla uğraşırken ailesiyle hiç uğraşamazdım...
Düğünüm olduktan sonra bir ay geçmeden eşimin annesi anju olmuştu onu görmeye gittiğimizde görümcem elini kolunu sıvamış en hayırlı evlat havalarındaydı yani normalde ne olduğunu bilmesem helal olsun derdim.Eşimin annesinin yattığı yatak gözüme ilişti sonra jilet gibi ütülenmiş dantelli yatak takımı falan vardı aklıma eşimin yattığı yatak geldi o an görseniz çöpten çıkmış dersiniz...Ertesi gün annesi gezmelere devam etti zaten ağır bir durumu yoktu...Velevki gördüğüm şu ki adaletli anneler kazanıyor gerekli hürmetide görüyor anneniz yapmışta buluyor demiyorum yaşadığım şeyi anlattım ne mutlu ki hayırlı bir evladı da olsa var kimisinin on tane çocuğu olur biri bile umursamaz maşallah...

Canım hepsini okumadım yorumların ama hemen yazayım dedim konunu görünce. Öncelikle allah şifa versin. Benim annemde meme ca kemoterapi dönemi çok zor bir dönem kadının kafası hiçbir şey kaldırmaz bir kere. Benim annem günlerce komada gibi yatardı. İyileşemeden diğer kemoterapi zamanı gelirdi ki akciğer kanserinin kemoterapisi çok daha ağırdır. Annen istemez onları kadın yine üzülmesin diye bir şey demiyor sanırım ama siz konuşun gelinle yani annemin durumu belli biz biraz daha dikkat edelim yardımcı olalım olmadı siz bir süre evinizde yemek yiyin en azından tedavi süresi bitene kadar sonra kendini toparlar zaten deyin. Çok kızdım çok sinir oldum. Eve misafir bile gelmemesi lazım mikrop kapmamalı.çok hassas bir dönem.

evinizde yiyip için çocuk çok hasta oluyor anneme bulaşıyor dedim 3 gün sürdü. Yine geldi yüzsüz.
Ay söylemişsinde yine aynı davranıyorsa çok yüzsüz ya insan biraz vicdanlı düşünceli olur tekrar tekrar söyle evi dağıtmayalım toplayalım yemek yapalım temizlik yapalım hep uyar olmadı ama nereye kadar kardeşine çok iş düşüyor.

Hasta bir anne var ortada kardeşinizi doldursa ne olur?
Hasta annenizlemi kavga edecek?
Sizinlemi?
Size bisi derse kardeşiniz ben annem icin geliyorum diyip anlatirsiniz.

Annenize laf soylicekse ki hasta kadin kardeşiniz zaten düşüncesiz vicdansizin biridir.

Ben olsam geline bari is yapmıyorsun dagitma.
Annem yemek yapamadığı hasta olduğu icin çabalıyorum ben otur pişir yemeğini derdim.

Söz konusu annemse akan sular durur bende.
Gelin bakmıyorsa bakmasın bak demem.
Ama ayağımın altından kabolsun.

Bu sebeple bana laf soyleyecek kardesde benimle konuşmasin Zaten.
Hatta zahmet etmesin ben o kardeşi zaten silerim.

Canm gittiğinde evi süpürüp sildiysen hadi sendr yemegi yap de
Yada sen yemeği yaptysan hadi sende evi temizle bu gun el elden yapalim ben tek yoruluyorum de cabuk bitsin isler de
İş bölümü yapmak mümkün değil ben anneme gidene kadar o annesine kaçoyor ya da çocuğu uyutuyorum diye evine iniyor uyanık biri yani

İş bölümü yapmak mümkün değil ben anneme gidene kadar o annesine kaçoyor ya da çocuğu uyutuyorum diye evine iniyor uyanık biri yani
Uyarmaniz lazm boyle olmaz ki
Uzulup kırılacak diyr kendinizi yipratmayin
Cekin bi koseye
Bacm böyle böyle birlikte yapsak bana faydan olur yoruluyorum ben hem.annem hem ev hem.yemek
Diyerekten konusun bence

Öncelikle çok geçmiş olsun, annenizin sağlığı herşeyden önemli, ben olsam o gelini eve sokmazdım bile, bırakın doldursun abinizi şuan söz konusu olan anneniz,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…