Aslında adam çelişmiyor. Siz “şu an” evlilik düşünmemesini “hiç evlenmeyi düşünmüyor” olarak algılamışsınız. Adamı yanlış anlamışsınız. İnsanların büyük bir çoğunluğu “Bir başlayalım, birbirimizi tanıdığımızı düşündükten sonra mutlu uyumlu olursak evlilik düşünebiliriz” olarak yaklaşır evliliğe. Tam evlenilecek bir adammış bu yönden. Çünkü kendine Ayşe olmasa Fatma olur gibi figüran bir eş aramıyor. Adam doğru söylemiş, bir 6 ay bari geçmesini bekleseydiniz keşke “yıllarca birlikte olsak bile evlenmez miyiz?” demek için.
Mesela benim için evlilik hiçbir zaman gelecek hedeflerim arasında yer almadı. Büyük oranda hayatım boyunca hiç evlenmeyeceğimi düşündüm. Bana kalsa birlikte yaşamayı tercih eder aileleri ilişkimize dahil etmem bile. Ancak tamamen erkek arkadaşımdan kaynaklı, evlilik için sabırsızlanıyorum. Erkek arkadaşımla evlenmek için sabırsızlanıyorum, daha doğru. Yarın bir gün ayrılsak önceliğim onunla olduğum gibi uyumlu mutlu huzurlu olacağım birini bulmak olur, yine en az 2-3 yıldan kısa sürede evlilik düşünmem. Bu evliliği hiç düşünmediğim ve düzeltilmem gerektiği anlamına gelmiyor.
Daha başlangıçta “2 sene süre veriyorum sonra yokum” demeniz çok çirkin. Kontrat mı imzalıyorsunuz? 2+1 yıl, uzatma opsiyonlu falan deseydiniz oldu olacak. “Birbirimize uyduğumuzu düşünür birlikte mutlu olursak 2 seneye evlenmiş olmayı isterim” gibi bir cümle kurabilirdiniz. Bir de belki o aşamaya gelmeden o sizden ayrılacak -ki ayrılmış- cümleniz sanki adam size kör kütük aşık olmuş da sizi zorla bu ilişkide tutuyormuş gibi bir izlenim veriyor. Böyle bir cümle büyük bir çoğunluk tarafından “gidersen git, 2 yılı beklemeye gerek yok” şeklinde karşılanır. İlişki baştan böyle pazarlıklarla yürütülmez.
Ha bir de 2 aylık ilişki için de 2-3 kez bile çok fazla evlilik lafı geçmiş demektir. Şimdiye kadarki en uzun ilişkiniz ne kadar sürdü? İki aylık ilişkide sevgiden bahsettiğiniz için ilişkiler konusunda çok toy gibi duruyorsunuz.