sevgilim evlenmek istiyor amaaa

Diksiyon kursuna gideceğimi söyledim, "boş işler bunlar" dedi=)

Ben olsam sen boş iş olarak görebilirsin ben gitmek istiyorum ve sevgilim olarak seninde beni yalnız bırakmamanı istiyorum sen gelmezsen tekte giderim.ben istiyorum ki eğlenceli farklı bir şeyler yapalım (diksiyon kursları eğlenceli geçer :)) falan diye elli tane cümle sıralamıştım o da eli mahkum kabul etmişti

Gel bir konuşalım arkadaşım. Sen bu adamı öyle çok falan sevmiyorsun. Çok sinirli, çok kaprisli, çok tembel falan yazsaydın hak verebilirdim. Çünkü bir ömür geçireceksin ve bunlar önemli sorunlara yol açabilir. Çocuğun diksiyonundan utanıyorsun ya sen! Buna aşk denmez bence. Denmemeli de zaten. Ayrıca ben arkadaşlarım sevgilimin diksiyonuyla dalga geçecek diye düşünmek bir kenara yorum dahi yapma cesareti vermem. Insanların kusurlarını dile getirecek arkadaşların olduğu için çok şanssızsın.

Son düzenleme:

demek sevdiğiniz insandan utanıyorsunuz onu çok seviyorum diyorsunuz başkasının diliyle diksiyonuyla mı etkiledi sizi ? hani huy noktasında ilk tanışmada ortaya dökülmeyen bir konu olsa anlayacam sizi de birebir tanışırken beden dili ile mi anlaştı sizinle....bence utandığınız biriyle hazır da tanıştırmamışsınız evlenmeyin zaten....

harfiyat yerine de hafriyat diyorsa doğru diyor çocuk bakmayın çoğu kişinin harfiyat dediğine

Elalem ne der, ne düşünür diye kendimizi yırtıyoruz, bayılıyorum toplumumuza. Eminim sizin de başka konularda eksiklikleriniz vardır, muhteşem değilsinizdir. O sizden utanıyor mu? Siz diksiyonundan rahatsız değilsiniz ki berabersiniz. Bu kadar temel bir şeyi değiştirmeye çalışmanız, karşınızdaki insanı bu sebeple germeniz çok yanlış. Sevgi bu değil Böyle bir teklifle gitmeyin bence hiç. Ailenize ve arkadaşlarınıza ne oluyor ki sevgilinizin konuşma tarzından onlara ne yani

Sevdiğinize emin misiniz önce onu düşünüp bulmalısınız bence. Utaniyorsaniz bu iş çok zor. Sevgilinizle hiç konusunu geçti mi bunun bilmiyorum.
Kendimden örnek veriyim benim nişanlım da bir çok kelimeyi yanlış telaffuz ediyor üstelik saygın bir firmada yönetici. Mesela konsept yerine komset diyor ya da muneccim yerine mumeccil diyor ben düzelince başta TDK diye benimle dalga geçiyordu. Ona ilerde çocuklarımızın düzgün bir Türkçeye sahip olmasını istediğimi anlattım bana hak verdi sen düzelt beni de hatalarimi göreyim dedi
Gerçekten seviyorsa konuşarak duzelebilecek bişey

Çoğunuz eleştirse de sonuçta bir çözüm yolu arıyorum. onun istekleri benim için hep yönlendirici nitelik taşıdı. ben onu üzmekten bu kadar çekinirken ailem onu rencide ederse ne yapacağımı bilemem. arkadaşlarımı çıkarayım hayatımdan diyelim. ailemi ne yapsam acaba. ikisinden de vazgeçemiyorum.

gerçekten sevseniz bu kadar takılmazsınız bence.benim erkek arkadaşım da bazı kelimeleri yanlış telaffuz ediyor hiç takılmıyorum sevimli bile geliyor bana.o sizin bir özelliğinizden vs dolayı arkadaşlarııyla,ailesiyle tanıştırmaya çekinse bunu hissetseniz ya da öğrenseniz ne düşünürsünüz?ilk söyleyeceğiniz şey 'beni gerçekten sevmiyormuşsun' olur bence...

Once zor olur... sen kabullenirsen herkes kabul eder zamanla...baska yonlerden denk goruyosan kendinizi yani baska seyleri problem etmiyosan ...........neden olmasin

Benzer bi sorun yaşamıştım. Konular ciddiye bağladıysa artık kırılma olmayacak karşılıklı olarak. Senden ötürü değil de ailenden çekindiğin için bunu istediğini kırılmaması gerektiğini bunun yalnızca formalite olduğunu güzel uygun bi dille anlatabilirsin.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bence de sorun bu. Dediginiz gibi insanlar bu konuda rencide edici yorumlar da yapabilir, dalga gecilebilir. Bunun kirmamasi incitmemesi olmaz, kisinin kendini egitmesi icin once farkindalik lazim. Yani adama bir farkindalik kazandirilacak, eksikligini anlayacak, sonra da duzeltme azmi olacak. Kolundan tutup zorla diksiyon kursuna goturmek cozum degil. Fark etmesi ve degistirmeyi istemesi lazim. Acik ve net konus, azmederse duzelir.

Çözüm yolu mu arıyorsunuz? Söyleyeyim o zaman;
Madem diksiyonundan bu kadar rahatsızsınız beraberliğinizi sürdürmeseydiniz. hele ki ciddi bir ilişki olarak hiç düşünmeseydiniz.
Ha ciddi düşünmeye devam edecekseniz,diksiyonundan utanmayacaksınız.
Sevgilinizin sizden utandığını ve bu yüzden sizi ailesiyle tanıştırmak istemediğini düşünsenize.
Makyajınızı kötü yapıyorsunuz misal. Ya da kötü giyiniyorsunuz. Bu kadar kıytırık bir sebepten sizden utandığını düşünün bir. Sonra karar verin.

Gerçekten seviyorsanız ailenize de "size ne diksiyonundan" diyebilirsiniz pekala. Ki onlara ne bize ne kime ne. Kim nasıl konuşursa konuşsun.
Birileri yüzünden birilerini niye çıkarıyosunuz hayatınızdan? Hoşnut olmayan görüşmez o kadar. Silah dayayıp arkadaşlarınızla sevgilinizi buluşturacak değilsiniz. Çok dar düşünüyorsunuz,daha doğrusu düşüncesizlik yapıyorsunuz.

Herkes sevmiyorsun demis ama ben oyle dusunmuyorum. Acikcasi ben ne kadar iyi olursa olsun boyle biriyle iliskiye baslayamazdim. Kocamin ilk diksiyonuna vuruldum dersem aciklayici olur herhalde.
Agiz ozelliklerinden kaynakli bir durum olsa anlarim da oyle de degilmis. Insan kendini gelistirmeli. Benim babam 9 yasinda karadeniz'in bir ilcesinden istanbul'a gelmis. Aynanin karsisinda kendi kendine alistirmalar yapmis. Su an babamdan karadeniz agzinin en ufak bir ozelligini duyamazsiniz ki yasadigi memleketin agiz ozelliklerini tasiyan insanlari normal karsilayan bir insanim. Insan anadilini guzelce kullanmali. Ben sizin yerinizde olup boyle biriyle iliskimi devam ettiriyor olsaydim yanlis her kelimesini duzeltirdim. Rencide olmasini istemezdim. En onemlisi dogruyu bilip kullanmasi icin bunu yapardim. Kirilacagini dusunmuyorum. Eglenceli bir oyuna bile donusturebilirsiniz bunu. Tabii sevgiliniz ogrenmeye acik bir insan ise.

Şu yazınızı okur okumaz erkek arkadaşınıza hissettiğiniz şeyin 'aşk' değil 'alışkanlık' olduğunu anladım. İnsan sevdiği adamdan utanır mı hiç ya ? Bence erkek arkadaşınızı da oyalamayın ona da yazık etmeyin daha fazla kendinize düzgün diksiyonlu bir sevgili bulun.

sevgilin nereli?

Ben diksiyon kursuna gitmistim. Bol bol tekerleme okumustuk. Her gun 2-3 tekerleme okusaniz zamanla faydasi olur bence. Her harfle ilgili tekerlemeler var. Diksiyon dokumanlarini internetten bulabilirsiniz sanirim.

samsung

Bu mesele öyle kursla filan düzelmez herhalde.Yani senin sözettiğin şive değil,kelimeleri yanlış kullanıyor.
Daha çok bilgi ve kültürle ve tabii okumayla,araştırmayla alakalı.Ne bileyim şemsiyenin şemsten geldiğini bilmek gibi mesela.
Baştan nasıl soğumadın,evlenecek kadar ilerledin şaşırdım aslında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…