sevgilim evlenmek istiyor amaaa

öncelikle diğer arkadaşların dediği gibi erkek arkadaşına aşık olduğunu hele hele çok sevdiğini düşünmüyorum.

nasıl bir sevgi anlayışın var ki sevdiğin kişiden utanıyorsun ve sadece diksiyonu bozuk diye onunla evlenmek istemiyorsun.

bir konuda haklısın. evet arkadaşlarınla ve ailenle tanıştırsan eleştirirler laf söylerler küçümserler belki. neden?

çünkü insanlar çok kötüler gerçekten bunu çok görüyorum. çoğu insanda merhamet, vicdan falan kalmamış.

kendileri çok mükemmelmiş gibi herkesin kusurunu bulur dalga geçerler.

bilmiyorlar ki Allah verdiğini istese geri alır o küçümsedikleri insanlardan bin beter duruma düşerler. yani demek istiyorum ki kimse kimseyi küçümseyemez dalga geçemez.

biri dalga geçiyorsa sorun geçilende değil geçendedir.

senin çevren de böyle demekki ki böyle düşünüyorsun. üzüldüm senin için de.

ha şunu diyim kendi tercihindir farklı ortamlarda yetişmişsinizdir uyumlu değilsinizdir istemezsin ancak o zaman niye sevgili oldunuz da karşıdakinin vaktini çaldınız?

üzüldüm sevgiline de. inşallah kendini aşağılamadan kendinden utanmadan sevicek birini bulur.

Diksiyon bozuklugu degil sanirim tek derdiniz.
Acikogretimden de dem vurdugunuza gore sevgilinizin kendini gelistiremedigini dusunuyorsunuz muhtemelen.
Konuyu okudum, ben sevmiyorsunuz diyemem ama ben arastirmaci ruhluysam, bilgiye acsam ve azimliysem erkek arkadasim da bu konuda bana denk olabilmeli.
Kulturune vuruldugumuz insanlar var su dunyada.
Ve evet bugun gozunuze batiyorsa yarin da batacaktir ve evlenip tabiri caizse o sevgi atesi yerini dinlige birakinca daha da cok gozunuze batacaktir.
Mesele aileniz degil arkadaslariniz degil mesele sizin sevgilinize bakis aciniz.

canım bu çokta sorun edilecek bir mesele değil benim eskiden görüştüğüm çocukta bulunduğu şehirin önde gelen iş adamlarından biriydi ama konuşması ciddi manada itici gelirdi bana ama zamanla fark ettim ciddiye almadığı konularda esprisine konuşurmuş öyle meğerse yeri geldiğinde çok güzel konuşuyormuş şahitte oldum yani belki seninkide böyle bir durumdur seni samimi gördüğünden falan konuşuyordur öyle

diksiyonla kambur ve yamukla ne alaka . betimlemeniz çok incitici
Neden İtici olsun ki Dışarda bir sürü İnsan var Şekil olduğunu düşünüp yan yürüyen Asıl onlar İtici..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Konu Sahibi Sizde Oxford a mı Okudunuz? Yada Dizi lerdeki gibi Asil Aile Çocuğumusunuz? Ne Var Şimsi ye ye Şemşiye Vb.. Demişse? Dürüst olsun çalışkan olsun Namuslu bey efendi olsun Yeter... Seni Aldatsa Aşşalasa Evlenip evine bakmasa Türkçesi Düzgün Ağızı Laf yapan Birisi olsa Edebiyat Patlatıp Üstüne Gül Koklasa Hoşunamı Gidicek.. Düzelte Bilirsin Sevgilini Bunun bir çok yolu var....

Şimşi ye Değil Şemsiye T9 Azizliği Özür dilerim

Ne alaka ya hemen sevmiyosn diosunuz sanirim sizler hic toplumu dert etmeyen izole olmuş siniflarsiniz burasi Türkiye biz toplum ne der diye bakiyoruz..kiz seviyor ki onunla ilgili boyle eleştirileri duymaya tahammül eedemiyor zaten belli basli hazir mesajlariniz var sizin telefonlar daki gibi sevmiyorsun bosan utan boo kaka

Seni o kadar iyi anliyorum ki. Gercekten cok cok zor bir durum, benimde eski sevgilim oyleydi. Kofteye kofde, anahtara anagtar, dimi yerine deme.... Aklima gelenler sadece bunlar, bir de kisaltarak yaziyordu, anlamakta inan zorluk cekiyordum. Hani guzel mesajlar atardi bende en yakin arkadasima gostermek isterdim ama arkadasimda okuyamazdi 😔 bir de insanin onunde sadece bu engel olmasi gercekten insani cok uzuyor. Ben bir gun cesaretimi topladim ve soyledim.onceden cok soyledim ciddiye almadi. Sonrada Sen boyle kisa kisa yazarak, kelimeleri yanlis kullanarak beni kendinden uzaklastiriyosun, ben boyle seylere cok dikkat ediyorum dedim. O da bana "bn bylym" diyerek kendince kesin tavrini koydu, bu olaydan sonra baska bir konu yuzunden kavga ettik, son tavri koyanda ben oldum. Ve ayrildim.....

bu konuyu okuyunca endişelendim....
iyiki "şu tarafıya" dediğim için "açıköğretim" okuduğum için kocam beni boşamamış...:18:
ne şanslıyım...

Neden İtici olsun ki Dışarda bir sürü İnsan var Şekil olduğunu düşünüp yan yürüyen Asıl onlar İtici..

itici yazmadım incitici yazdım. diksiyon javramıyla fiziksel bozukluğun ilgisi ne bunu anlamkandıramadım.

İnsanlar ne der diye değil de birde olaya şöyle bakalım. Bu çocuk açıköğretim mezunu. Okuduğu bölümü bilmiyorum ama iş başvurularında sadece Türkçe değil,İngilizce mülakata bile sokabiliyorlar. Eğer diksiyonu kötüyse pek tercih edilen bir personel olamaz. Arkadaşlarınla tanıştırmamışsın ki bence arkadaşların çok eleştiren insanlar ve bu olay seni itmiş. Ayrıca herkes ister evleneceği insanın iç güzelliğinden çok iyi bir görünüşe,mükemmel bir diksiyona sahip olmasını. Örnek vermem gerekirse benim kayınvalidem inşaat mühendisi ve şuanda edebiyat öğretmenliği okuyor ve iyi bir hitaba sahip olabilmek için diksiyon kursuna gitti. Yani erkek arkadaşınız önce kendini geliştirmeli. Eğer hayat standartlarınıza uymuyorsa,eğitim olarak düşük görüyorsanız bu ilişkiyi bitirip kendi belirlediğiniz bir standartlarda birini hayatınıza sokmanızı öneririm

Bazı eleştiriler ağır olmuş. Ben de diksiyon ve imlaya çok dikkat ederim. Kitap okuduğunu iddia edenlerin -de/da ve -ki bağlaçlarını inatla yazamamaları beni sinir ediyor mesela. Benim gibi takıntılı insanlar mevcut, ve ben sevgilimle ilk tanıştığımda diksiyonuna, ses tonuna ve mesajlardaki imlasına dikkat etmiştim. Diyeceksiniz ki kalbi yetmiyor mu, elbette yeter ama az önce saydığım kıstaslar da önemli noktalar ilk izlenim olarak. Bence arkadaş sevgilisini seviyor ama dışarıdan gelen yorumlarla çabuk demoralize olacak bir yapıya sahip demek ki, herkes aynı umarsızlıkta olmayabiliyor ilerde üzülebileceğini hesaba katarak bu konuyu açtığını varsayıyorum.

Konu sahibesi, erkek arkadaşın nereli ve ne gibi diksiyon hataları yapıyor örnek verir misin ? Kursa gitmeyi teklif etmişsin sanırım, tek gitmek istemediğin konusunda biraz daha ısrarcı olabilirsin. Belki kursa para vermek için durumu yoktur o yüzden reddetmiş olabilir mi? :26:

Son düzenleme:
Çok haklısın isteğin de düzeltilebilir bir durum ise niye devam ettirsin ki,açık açık söyle, bana çok sevimli geliyor ama sana sıkıntı verir bu durum diye izah edebilirsin .
Bak arkadaşım yarın çocuklarınız olacak , kendisini sen böyle de kabul edebilirsin ama çocuklara da sirayet edebilir.
Yan komşumuz var vallahi billahi 5 dk konuşuyorsa beden dilinden anlamaya çalışıyorum onu,oğluda aynı , çocuk annesinden hiç bir şey kapmamış.

herkesin kendi tercihidir. herkesin elbette düzgün diksiyonlu ve eğitimli biriyle beraber olmayı isteme hakkı vardır.

ama konu sahibinin sevgilisi başta düzgün diksiyonlu muydu da sonradan mı bozuldu? hayır baştan beri öyleydi.

diyorsunuz ya dikkat ederim diye baştan dikkat edersin olmaz der kestirir atarsın. evlenme aşamasına gelip karşıdakinin o kadar zamanını çalıp sonra ben ailemle arkadaşlarımla tanıştıramam demek hoş değil. konu sahibi bildiğin utanıyor sevgilisinden. sevgilisinden utanan bir insan aşık olabilir belki ama seviyor olamaz benim sevgi anlayışıma göre.

sevgi başka bir şey çünkü.

despera arkadaşım sana yorumum ise evet Türkiye'de yaşıyoruz ve maalesef Türkiye'de birçok insan empati kurmadan insanları yargılamaya bayılıyor. herkes bizim gibi şehirde büyümüyor. belli ki küçük bir yerde büyümüş. herkes aynı imkanlara sahip olamaz. kendimizle aynı olmayanı dışlayıp aşağılama hakkımız yok. bu durumda ben dışlanana değil, dışlayana acırım. insanların ne dediği değil beni kendi hayata bakışım, doğrularım ve inancım ilgilendirir.

elbette arkadaş böyle birini istemeyebilir bunu kınamıyorum ama keşke evlenme aşamasına gelmeseydi. diksiyon belli bir yaşta pat diye düzelecek bir şey değil neticede. eğitimleri de çok farklıysa elbette bu da bir sorun ama ne derece farklı bilmiyoruz. neticede açıköğretimden farkı olmayan üniversiteler var. konu sahibi ne mezunu bilmeden bir şey demek zor.

benim eleştirdiğim nokta arkadaşlarımla tanıştıramam eleştirirler kısmı.

Ne kadar acımazsınız hanımlar ya yani bir insan sevdiği halde bir özelliğinden rahatsız olamaz mı bunu düşünemez mi :26:
Diksiyonum düzgün olduğu halde ben bile gitmek istiyorum kendimi geliştireyim her yönden diye ne var bunda anlamadım ama insanın içinden gelmeli böyle durumlar sanırım zorlamayla olmaz .

Insan rahatsiz oldugu birini nasil sever ben de burayi cozemedim. Hele de konusma sekli bence cok onemli, insan konusmasini sevmedigi birine nasil asik olabilir ki?

Benim sevdigim erkek icin de arkadaslarim "garip, cins" diyorlar, "yampiri yampiri yuruyor" diyorlar ama ben onun her haline hayranim. Yurumesi de , gariplikleri de hosuma gidiyor, millete batan ozelliklerine bayiliyorum ben. Her seyine hayranim, cerine copune, kendine hastayim.

Son düzenleme:

Anlattığınız duygular bana çok uzak yıllardır sevmek sevilmek unutmuşum bir şey de ifade etmiyor ama sevmiş yani sevdim diye yalan söylemiyodur konu sahibi bana kalırsa :)
Diksiyonu kötü olsa da sevmiş ama iş ciddiye binince 'etraf ne der nasıl tepki verir diye düşünüyor'
Bende düşünürdüm etrafımda eleştirmeye bayılan insan çok etkilenirmiydim bilemiyorum tabi bu düşüncelerden .

Bence sevmemis, sevdim saniyor, sevmek boyle bir sey degil cunku, sevince cer cop konular goze batmiyor. Insanin sevdiginden baskasini gozu gormuyor, kulagi duymuyor.

Kac yasindasiniz? Icinizdeki duygular oldugune gore evlisiniz diyorum, hem de bir odunla

Diksiyon onemsizdir demiyorum ancak sevmekte paylasim bulmakta sakinca gormediginiz birini arkadaslarinizla dahi tanistirmaktan cekinmeniz biraz tuhaf geldi.
Bence oncelikle bu sorunu asin, sonra kursmus aileumis ilerde is basvurusunda karsilasacagi sorunlarmis.. bunlari sonra dusunun.
Utaniyor iseniz;
utandiginiz biriyle evlenmeyin ya da evleneceginiz kisiden utanmayin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…