Sevgilim kalp hastası çıktı ?

Bu konuyu ben açsam bir kadın olarak, sevgilim hastayım diye beni terk etti desem herkes adamı topa tutardı emin ol.
Aynı şey sana yapılsa, hastasın diye evlilik öncesinde terk edilsen ne yapardın?
Kayınvalide adayın seni istemese mesela?
Ama sana şunu söyleyeyim karma diye bir şey var.

Bu kadar acımasız yorum yapabiliyorsan esas senin kalbin ve ruhun hasta bende ne yapacağımı bilmediğim için üzüntümden konu açtım
Ne yapacağını bilememek. Seviyorsan yapacağın şey ortada zaten.Ama aklın karıştıysa da yapacağın şey ortada. Bilmem anlatabildim mi.. seven ve isteyen insanın aklı karışmaz demek istiyorum... evet benim kalbimde ruhumda genetik rahatsızlık olması rağmen ailesinde evlendiğim o eşsiz adama hasta kabul ediyorum.

Annen seni düşünüyor evet ama kendi kararlarını verebilecek yaşta olduğunu düşünüyorum.bizim yorumlarımiz mi kararına yardımcı olacak.bak herkes ayrıl diyor. Ama bırak bizi otur ve iyi düşün.bu adamı seviyor musun her şekilde yanında olabilecek misin,onunla bi gelecek istiyormusun.zaten eksileri artıları düşünürsen yapman gerekene kendin karar verebilirsin

Gerçekten sevseniz bunu düşünmezsiniz bile ilerde ne olcağınızı biliyormusunuz. Ben 27 yıllık evliyim eşiminde şimdi kalbinde sorun çıktı kalp büyümesi ve kalp kapağında sorun var mış. Şu an tahliller falan onla uğraşıyoruz şimdi boşanayımmı yani

Çok seven, sevdiği için korkan birinin açtığı konu nasıl olurdu biliyor musun?
- Sevgilimin kalp hastası olduğunu öğrendik yaşayan varsa, ne gibi sıkıntıları var? neler yaşarız? nasıl destek olabilirim? Tanıdığınız iyi bir doktor var mı?
Senin konun 'sevgilim kalp hastasıymış annem ayrıl dedi ben de uzaklaştım'.
Senin korkun sevgilini içermiyor, sadece kendini düşünüyorsun, sırtını birine dayayacaksın, ömür boyu kendini taşıtacaksın meselen bu, bizi sinirlendiren kısmı da bu. Bu kadar empatiden yoksun oluşuna şaşırıyor bu kadar insan.
Yok yani başka biriyle evlendin çocuğun oldu kocan trafik kazasında öldü. Ölüm bu ya nereden, nasıl, ne zaman geleceği belli mi? Hayatın gerçeği olan ölümden bahsediyoruz, e o zaman hiç evlenme. Yalnız başına hayatın sorumluluğunu yüklenemeyeceksen evlenme, çocuk yapma.

Son düzenleme:
Konuyu okuduğumdan beri bir kalp hastası olarak tek bir şeye dua ediyorum. Beddua gibi olmasın ama

İnşallah annen ve sen bir gün nisanlına empati yapabilirsiniz.

Ya Bir gün annende bir problem çıkarsa ve baban tekmeyi basarsa haklı mıdır?

Ya Sağ salim evlendiğin kişi sen hasta olursan seni kolundan tuttuğu gibi kapıya atarsa haklı mı olur ?

Allahtan benim sözlüm "insan". İnsan ki hastalığımın her anında yanımda.

Allah nişanlınızı sizin gibilerden kurtarsın kendi gibi insan olan kişilerle karşılaştırsın.

+1
Yani şu da var, adam şimdi sağlıklı olsa bile 10 yıl sonra çıksaydı ne yapacaktı? Adamı mı boşayacaktı?
Pek güvenilir bir tablo çizmiyor konu sahibi. Ben erkek olsam konu sahibinin ipiyle kuyuya inmezdim. Her olumsuzlukta elimi bırakacak biriyle bir yola nasıl girebilirim ki?
Evlenmek demek her durumda, koşulda eşinin yanında olabilmek demek. Adam hastalandı, işi battı, yan yattı çamura battı deyip elveda diyebileceksen o verdiğin evlilik kararını gözden geçir demek istiyorum.

Hayır benim demek istediğim bu değil. Ben ayrılmanızdan yana değilim çünkü dedim hastalık ne zaman kimde çıkar bilinmez. Ki kalp delikliği ameliyat ediliyor artık çok basit. Eğer ayrılırsanız sevgiliniz çok üzülür be daha da kötü olur. Ona destek olun her zaman.
C caninfistigi size katılıyorum burda zaten sıkıntı yok, ben ayrılsın demedim fakat çocuk tedavisini olduktan sonra evlensin dedim. Böyle düşünmesi kafasının karışması normal. Biz neler düşünüyoruz sadece açığa vurmuyoruz belki de. Ne korkularımız ne telaşlarımız vardır. Belki buraya yazmasa direk kestirip atardı ama burda yazılanlarla bir yol bulabilir. O yüzden hani acımasızca değil de daha yumuşak yapabiliriz yorumlarımızı diyorum. Sevgiler.
Bu arada eşinize de uzun hayırlı sağlıklı ömür diliyorum sizle beraber.

Eğer çocuk saf değilse ki inşallah değildir, hastalığını söyledikten sonra konu sahibinin açtığı mesafeyi hissetmiştir. Gerçek yüzünü görüp, sen değmezsin deyip hayatına bakacaktır.
(Ya ne kadar üzücü bir durum, Vallahi sinir oluyorum, desteğe ihtiyaç duyan sevgilisiyken, bu konuyu kendisine çevirip kendi derdine düşmüş )

Kalbinde kocaman bi delik olan siz ve aileniz insaAllah sevgilin seni sinamak icin yapmistirda gercek yuzunu gorebilirrr yok erken yasta cocuk olurda olurde cocuklar perisan olur gibi bisey demis bide konu sahibi hangimizin cocugunun garantsi var babalarinin erken veya gec oleceklerine yazikk cok yazikk..

Yakınen şahit oldum, zor bir süreç kabul ediyorum. Ama şu durumda ilk önce kendini, psikolojik durumunu düşünmen çok bencilce oluyor. Çünkü inan eğer o ameliyatı olacak sen değilsen, ameliyat sonrası sürecini de yaşayacak olan sen değilsen bir çekil kenara yani. Yaşayan kişi emin ol senden yüz kat daha fazla sıkıntı çekecek. O ameliyat masasına o yatacak, o...
Uyandıktan sonra farklı bir süreç onu bekleyecek, tüm bunlarla o savaşacak zaten. Bir de sen kenardan çıkıntılık yapma Allah'ını seversen. Çünkü bunca sıkıntının arasında bir de senin varoluş problemlerin, güvensizliğin, sevgisizliğinle uğraşacak hali olmayacak. Bir de ben de sıkıntılıyım, derdim var, ne yapacağımı bilmiyorum demiş. Dertmişmiş, ya sanki adam böyle olsun isterdi. Senin şu kafa karışıklığın onunkinin yanında devede kulak bile değil. Birden beri ciddi bir sağlık sorunun olduğunu öğrenmek nasıl bir şey biliyor musun? Parmağını kestiğinde ne yapacağını bilemez hale gelen bir insan, neşter kesiğini düşününce... Kısacası eğer yanında olmayacaksan, gölge etme başka ihsan istemez!

Kalbi ve vicdanı "delik" asıl sizin ve annenizin..çok vicdansızsın bu arada. Acıyorum size çünkü gerçek sevginin ne olduğunu öğrenememişsiniz ve bu kalple de asla öğrenemezsin. Ne deyim umarım allah seni ve anneni sağlıkla sınamaz!

Evet yapılan yorumlar bazen konu sahibine yardım etmektense onu daha da zor durumlara itebiliyor. Eğer konu sahibine yardım etmek istiyorsak haklısın yorumlar cidden bu amaçla olmadı bu konuda. Ama ben bu konu sahibine yardım etmek istemiyorum şahsen. Başka bir konuda da başka bir arkadaş yazmış ne işiniz var engellilerle diye. Bu kafadaki insanlar beni çıldırtıyor. Bu sitede engelli insan da var, kalp hastası insan da. Şu yazılanlar onlar için ne demek düşünebiliyor musun? Bak yukarda Muhtelif Evhanımlı Hatun kalp hastasıymış. Nasıl canını yaktı bu konu kim bilir? O yüzden ben böyle bir konu sahibine yardım falan etmem. Etmek istesem evet yol gösterici bir yorum daha yapıcı olur o konuda haklısın. Ki ben konu sahibi için üzülebilirdim. Eğer yazdıklarından tereddütlerini, sevgisini, aradakalışlarını hissetseydim. Hiç böyle bir durum yok. Çok soğuk ve çok kırıcı bir konu. Eşim için iyi dileklerine çok teşekkür ederim. Allah hepimize uzun hayırlı ömürler versin.

Böyle bir konunun yorumu nasıl olmalıysa öyle yaptık, hepimizin çevresinde hasta ya da hastalığı atlatmış insanlar var, sanki ısırırsa bulaşacak gibi, çok kötü bir durummuş gibi, eksiklikmiş gibi lanse edilirse,alıp alacağı yorumlar bunlardı yani. Asıl bizim yorumlar kendine getirir, bu kadar bencil olunmaz-olunmamalı, sanki başımıza gelmeyeceğinin garantisi var, sözleşme imzaladık hayatımız sağlıklı sorunsuz geçecek diye

Asıl bizim yorumlar kendine getirir

Ben artık hiç sanmıyorum. Konuda onca yorum yapılmış ama minicik bir gelişme bile yok konu sahibinde. Kendisine yol gösterici yorum yapan arkadaşı bile yanlış anlamış. Neyse belki de kendine gelmemesi daha iyi olur sevgilisi açısından.

Allah korusun ama evlendiğiniz insanın trafik kazası ya da başka sebeple ölmeyeceğinin garantisi mi var ya da sizin anlaşmanız mı var uzun uzun yaşamak için. Hayat bu belki siz daha önce vefat edeceksiniz kim nereden bilebilir...
Bu zihniyetle kimse evlenmesin, kimse çocuk yapmasın bir gün öleceğiz nasılsa.
Nişanlın umarım iyileşir Allah uzun ömür versin, annen ve sana da biraz vicdan diliyorum.

Bu sebebden dolayı ayrılık olmaz ben yapamam yani evlendikten sonra ogrenseydin yine mi birakacaktin onun şu anda sana daha fazla ihtiyacı var yapma bunu ona

Birde bu soruyu dile getiriyorsun sende de annende de ne vicdan varmış beAynı şey Senin başına gelse erkek arkadaşın Seni bırakıyor miydi sence yada biraksaydi sen ne hissedersin bi kendini muhasebe et. Ayrıca senin başına daha kötü birşey gelmeyeceği ne malum bir dakika sonrasına garantimiz var mi. Erkek arkadaşına acıdım vallahi. Senin gibi vefasız biriyle hayat planlari yapıyor ve derdini söylüyor. Ama şunu unuttma sen o çocuğu yüz üstü bırakırsan Rabbim ahini çıkarır senden başka biri ile evlenirsin ama onun ahi senden er yada geç çıkar daha beteri başına gelir. Ayrıca zamana bırak kaderinde varsa zaten evlenirsiniz kaderinde yoksada başka bir sebepten ayrılmış olursunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…