- 7 Temmuz 2011
- 7.335
- 14.156
- 298
- Konu Sahibi garipbirkelebek
-
Ne yapacağını bilememek. Seviyorsan yapacağın şey ortada zaten.Ama aklın karıştıysa da yapacağın şey ortada. Bilmem anlatabildim mi.. seven ve isteyen insanın aklı karışmaz demek istiyorum... evet benim kalbimde ruhumda genetik rahatsızlık olması rağmen ailesinde evlendiğim o eşsiz adama hasta kabul ediyorum.Bu kadar acımasız yorum yapabiliyorsan esas senin kalbin ve ruhun hasta bende ne yapacağımı bilmediğim için üzüntümden konu açtım
Çok seven, sevdiği için korkan birinin açtığı konu nasıl olurdu biliyor musun?Teşekkür ederim ilk kez anlayan biri anlayışla cevap Yazmış annemde aynen bunu dedi erken yasta ölse kalp bı her an vurabilir bir de çocuğun olsa yanlız büyütebilecek misln maddi imkanım var mı hayatın her türlü zorluğunu düşün dedi tabi ki onu çok seviyorum ama bşy olmasından da korkuyorum Dediğiniz gibi çocuk yapsak onda da Çıkabilir bu hastalık
+1Çok seven sevdiği için korkan birinin açtığı konu nasıl olurdu biliyor musun?
- Sevgilimin kalp hastası olduğunu öğrendik yaşayan varsa nasıl sıkıntıları var? neler yaşarız? nasıl destek olabilirim? Tanıdığınız iyi bir doktor var mı?
Senin konun 'sevgilim kalp hastasıymış annem ayrıl dedi ben de uzaklaştım'.
Senin korkun sevgilini içermiyor, sadece kendini düşünüyorsun sırtını birine dayayacaksın ömür boyu kendini taşıtacaksın meselen bu, bizi sinirlendiren kısmı da bu. Bu kadar empatiden yoksun oluşuna şaşırıyor bu kadar insan.
Yok yani başka biriyle evlendin çocuğun oldu kocan trafik kazasında öldü. Ölüm bu ya nerden nasıl ne zaman geleceği belli mi? Hayatın gerçeği olan ölümden bahsediyoruz, e o zaman hiç evlenme. Yalnız başına hayatın sorumluluğunu yükleyemeyeceksen evlenme çocuk yapma.
Teşekkür ederim ilk kez anlayan biri anlayışla cevap Yazmış annemde aynen bunu dedi erken yasta ölse kalp bı her an vurabilir bir de çocuğun olsa yanlız büyütebilecek misln maddi imkanım var mı hayatın her türlü zorluğunu düşün dedi tabi ki onu çok seviyorum ama bşy olmasından da korkuyorum Dediğiniz gibi çocuk yapsak onda da Çıkabilir bu hastalık
Eğer çocuk saf değilse ki inşallah değildir, hastalığını söyledikten sonra konu sahibinin açtığı mesafeyi hissetmiştir. Gerçek yüzünü görüp, sen değmezsin deyip hayatına bakacaktır.+1
Yani şu da var, adam şimdi sağlıklı olsa bile 10 yıl sonra çıksaydı ne yapacaktı? Adamı mı boşayacaktı?
Pek güvenilir bir tablo çizmiyor konu sahibi. Ben erkek olsam konu sahibinin ipiyle kuyuya inmezdim. Her olumsuzlukta elimi bırakacak biriyle bir yola nasıl girebilirim ki?
Evlenmek demek her durumda, koşulda eşinin yanında olabilmek demek. Adam hastalandı, işi battı, yan yattı çamura battı deyip elveda diyebileceksen o verdiğin evlilik kararını gözden geçir demek istiyorum.
Yakınen şahit oldum, zor bir süreç kabul ediyorum. Ama şu durumda ilk önce kendini, psikolojik durumunu düşünmen çok bencilce oluyor. Çünkü inan eğer o ameliyatı olacak sen değilsen, ameliyat sonrası sürecini de yaşayacak olan sen değilsen bir çekil kenara yani. Yaşayan kişi emin ol senden yüz kat daha fazla sıkıntı çekecek. O ameliyat masasına o yatacak, o...Eğer çocuk saf değilse ki inşallah değildir, hastalığını söyledikten sonra konu sahibinin açtığı mesafeyi hissetmiştir. Gerçek yüzünü görüp, sen değmezsin deyip hayatına bakacaktır.
(Ya ne kadar üzücü bir durum, Vallahi sinir oluyorum, desteğe ihtiyaç duyan sevgilisiyken, bu konuyu kendisine çevirip kendi derdine düşmüş)
Hayır benim demek istediğim bu değil. Ben ayrılmanızdan yana değilim çünkü dedim hastalık ne zaman kimde çıkar bilinmez. Ki kalp delikliği ameliyat ediliyor artık çok basit. Eğer ayrılırsanız sevgiliniz çok üzülür be daha da kötü olur. Ona destek olun her zaman.
C caninfistigi size katılıyorum burda zaten sıkıntı yok, ben ayrılsın demedim fakat çocuk tedavisini olduktan sonra evlensin dedim. Böyle düşünmesi kafasının karışması normal. Biz neler düşünüyoruz sadece açığa vurmuyoruz belki de. Ne korkularımız ne telaşlarımız vardır. Belki buraya yazmasa direk kestirip atardı ama burda yazılanlarla bir yol bulabilir. O yüzden hani acımasızca değil de daha yumuşak yapabiliriz yorumlarımızı diyorum. Sevgiler.
Bu arada eşinize de uzun hayırlı sağlıklı ömür diliyorum sizle beraber.
Böyle bir konunun yorumu nasıl olmalıysa öyle yaptık, hepimizin çevresinde hasta ya da hastalığı atlatmış insanlar var, sanki ısırırsa bulaşacak gibi, çok kötü bir durummuş gibi, eksiklikmiş gibi lanse edilirse,alıp alacağı yorumlar bunlardı yani. Asıl bizim yorumlar kendine getirir, bu kadar bencil olunmaz-olunmamalı, sanki başımıza gelmeyeceğinin garantisi var, sözleşme imzaladık hayatımız sağlıklı sorunsuz geçecek diyeEvet yapılan yorumlar bazen konu sahibine yardım etmektense onu daha da zor durumlara itebiliyor. Eğer konu sahibine yardım etmek istiyorsak haklısın yorumlar cidden bu amaçla olmadı bu konuda. Ama ben bu konu sahibine yardım etmek istemiyorum şahsen. Başka bir konuda da başka bir arkadaş yazmış ne işiniz var engellilerle diye. Bu kafadaki insanlar beni çıldırtıyor. Bu sitede engelli insan da var, kalp hastası insan da. Şu yazılanlar onlar için ne demek düşünebiliyor musun? Bak yukarda Muhtelif Evhanımlı Hatun kalp hastasıymış. Nasıl canını yaktı bu konu kim bilir? O yüzden ben böyle bir konu sahibine yardım falan etmem. Etmek istesem evet yol gösterici bir yorum daha yapıcı olur o konuda haklısın. Ki ben konu sahibi için üzülebilirdim. Eğer yazdıklarından tereddütlerini, sevgisini, aradakalışlarını hissetseydim. Hiç böyle bir durum yok. Çok soğuk ve çok kırıcı bir konu. Eşim için iyi dileklerine çok teşekkür ederim. Allah hepimize uzun hayırlı ömürler versin.
Asıl bizim yorumlar kendine getirir
Merhaba arkadaşlar içinden çıkamadığım bir konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum 2 Yıldır birlikte Olduğum erkek arkadaşımla sonbaharda evlenmeyi planlıyorduk aileler tanışmıştı hersey yolunda gibiydi ama ters bir durum ortaya çıktı sigara bırakmak için doktora Gittiği Sırada kalbinde delik oldupu ortaya çıktı ameliyat olması gerekiyormuş sonrasında da ilaç tedavisine başlanacakmış bunu sadece benimle paylaştı bende annemle paylaştım bunun üzerine annem hastaysa evlilik sorun yaratır hersey em baştan sağlıksız baslar en iyisi bitirelim bu işi o da tedavi olsun bugun yarın hasta bakamazsın önünde uzun yıllar var dedi ve Ayrılma aşamasına geldim içinden çıkamıyorum ne yapmalıyım ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?