- 30 Aralık 2012
- 5.761
- 5.078
- 198
- 36
- Konu Sahibi Mihmandar_34
-
kim bu davranışlara çok iyi yapmış dedi ki?
o zaman sizin sevgilinizin de sizi dövmesi gerekirdi ona bağırdıgınız için.
bu mudur yani? her kötü söyleyeni dövelim..
sen bi kere kadının evine giderken kendini şartlarsan, ay simdi ne yapacak da delirtecek diye düşünürsen mutlaka bir sey bulursun.. bak kendi kaynananı kötü sanıyorsun ya sana babannemden örnek vereyim de haline şükret..
annemler görücü usulu evlenmiş, annem gencken cok tutucu bi kızmıs, babanne istemeye geldiğinde basörtülü mutaassıp bir kadın imajıyla gitmiş, annem ve annanemler etkilenmişler aracı olan kimse de kötü bi sey söyle(ye)meyince vermişler kızı.
lakin bizim babanne göründüğü gibi cıkmamış, ilk nişan alısverisinde bir araya gelindiğinde kadın bilidiğin kokoş saçlar sapsarı tırnaklar ojeli bambska biri olarak gelmiş. yani modern olmasında bir sorun yok, sorun bastan oyun oynamasında.
neyse nisan alısverisi yapılacak diye cıkmıslar, anneme bir terlik alıp dönmüşler, babamın bir önceki ayrıldığı nişanlısından kalan, kartonları yırtık nişan bohcasını tutusturuvermişler annemin eline, o yırtıkları bile düzenleme gereği duymadan..
nişandan sonra düğüne gelmiş sıra, gelinlik alınacak, babannem gelinliği kendi seçmiş, anneme fikrini sormadan, ben bunu begenmedim hiç demesine rağmen ben beğendim ama diyerek ağlaya ağlaya istemediği gelinliği almış. ayakkabıyı da alıp dönelim demiş annem. bizim babanne ne dese beğenirsin? - ne ayakkabısı, nişanda aldığımız terlikleri giyersinannem tabi şok olmus terlik giyilir mi anne ayıp demesine rağmen, kim görecek gelinliğin altında diye ayakkabı aldırmamıs. sonradan babamla halletmişler tabi.
sen henüz sevgili olduğun için evlilik öncesi olan kısımlardan örnekler vermem yeterli sanırım. evlendikten sonra iyice kabusa dönüşmüş, babannemin annemle babamı ayırmak için büyücü büyücü gezmesine kadar varmış iş..
yani ben erkek annelerinin hepsini sevin demiyorum, ortada bu tip durumlar varsa zaten sessiz kalmayın, anneme de çok kızarım mesela, nasıl susabildin ya ben olsam yaslı maslı demem saçını basını yolardım diyorum bu kadarı tahammül edilemez cünkü.
ama öyle ufak tefek seylerden bahsediyosunuz ki, yalnız senin için söylemiyorum çok fazla sey okudum burada bu konuyla ilgili. verdiğiniz tepkilere şaşıyorum, yok benim yanımdayken daha sıkı sarılıyo oğluna yok kapıdan çıkarken onu iki kere öpüyo beni bi kere. kadın bariz bir sekilde kötü niyetlilik yapmıyorsa gülün geçin yoksa ömür boyu s.dik yarısı yapar durursunuz
canım durumunu anlattığın kadarını yorumluyorum ben, anlattığından anladığım kadarıyla abartılacak bir sey olmadığını düşünüyorum. ama kayınvalide de sana karsı sebepsizce ters tavırlar, bilincli bir sekilde seni ezme cabası filan varsa tabii ki kendini ezdirme, sevdiğin adamın annesi olması onun kölesi olacağn anlamına gelmez bu apayrı bi durum zaten ama oğluna ilgili diye de durduk yere aranıza soğukluk sokup kadını karsına alma.Oy oy...
Ne kadar kötü muammeleler bunlar.
Şimdi halime şükür mü etmeliyim arkadaşım?
Zavallı gelinler, zamanında her şeye boyun eğmişler, benim annem -ki dişli kadındır..
Babaanneme karşı susmuştur hep, nasıl baskın geldiyse...
Hep korkardım sonumun onlar gibi olmasından... Ve ne yazık ki korktuğum başıma geldi((((
Tabiiki bu yaptığımın hiçbir açıklaması olamaz...
Çok çok yanlış, kendime hakim olamadım...
Ama demem o ki; kimse boşu boşuna delirmiyor, çıldırtan birileri mutlaka var(((
Keşke yapmasaydım, onu bugün öyle tırmık içinde görünce içim nasıl parçalandı...
Ama elden ne gelir..
Aynen öyle.
Sanki tek erkek çocuk onlarda var, benim annemin iki kızı var vallahi sevgilime karşı çok anaç...
Hiç ayrım yapmıyor o geldiğinde.
Aksine ona önem veriyor...
Ama onun annesi öyle mi?
İnsan ister istemez kıyaslıyor....
İlk buluşmaya onların evine gitmiştim; şehirler arası yolculuk yapınca midem bulanıyor benim filan dedim muhabbet arasında...
Bana ne dese beğenirsiniz?
Keşke gelmeseydin o zaman kızım dedi.
Merak ediyorum; bu davranışı hanginize yaptılar hanımlar?
Çok sağol arkadaşım, içimi döktüm rahatladım.. Dinlediğin ve yorumda bulunduğun için için...
Ben çok pişmanım ben istiyorum ki o ilerde benim eşim olsun...
Bu uyarılarınızı dikkate alacağım...
'' elden ne gelir '' bunun cevabının öfke kontrolü için psikolojik yardım almak olduğunu siz genç bir bayan olarak bilirsiniz ama naçizane bir kez ben de hatırlatayım istedim..
bugün siz şiddet uygularsanız yarın da çocuğunuz uygular! zira şiddet öğrenilmiş bir davranıştır.
ayrıca da sevdiğiniz adamın annesinin davranışlarında kötü niyet aramak yerine iyi niyet aramış olsanız hem kendinize hem de ilişkinize iyilik yapmış olursunuz. yoksa bakış açınızı değiştirmezseniz kendinize en büyük kötülük olur.yazıktır gençliğinize.
siz ne tatlı bir annesiniz yahu :)) herkese boyle kv lazım... cocuk yetistirirken bile gelininizi o kadar guzel yonlendirirsiniz ki...
bir onceki mesajınıza da bayılmıştım zaten :) umarım kalabalık torunlar gelinler vs guzel mutlu bir aile olarak devam edersiniz...
begen butonunu kullanamıyorum 24saati bekliyorum. o yuzden alıntılamak istedim.
Arkadaşlar merhaba, şiddete karşıyım normalde ama dün gece tartışma anında annesini savunurken önce bi tokat attım, susmadı ve tekrar attım ayağa kalkıyordu tam kaburgasına tekme attım kollarını cimdikledim kafasına vurdum bağırdım filan...
Sonra tabii çok pişman oldum ama elden ne gelir....
O ise tüm bunlar karşısında hiçbir tepki vermedi bana sadece tek bir şey dedi; ne yaparsan yap ben bir kadına asla el kaldırmam....
Ardından çok kez daha vurdum çığrımdan çıkmıştım, annesini bana karşı savunması beni delirtiyor arkadaşlar....
Ne olur akıl verin bana, özür dilemedim bu sabah aradı buluştuk filan, barıştık ama çok kötü hissediyorum....
Ne yapmalıyım, hiç iyi bir durumda değilim..... [/COLOR]
başlığı görünce böyle oldum
ama sevgilinin sana söylediği sözü okuyunca
böyle adamlar kaldığı diye düşündüm.
kusura bakma ama canım çok fenasın
zaten böyle adamları sesin gibi haketmeyenler bulur nedense.
hem annesini savunuyor olması onu dövmenin gerektirmez.
annesini niçin savunuyor bilmiyorum ama belkide haksizsindir .
valla ıyı yapmışsınız hep adamlarmı kadınları dövücek[/COLOR]
tolin konuyu okudum ve tek senin yorumuna göz attım
canım ne demek iyi yaptın.şiddet siddettir erkeği kadını olmaz ki.
valla çocuk iyi adammışmasallah ona.
onun yerinde başkası olsa kırmıştı bunun ağzını burnunu.
zaten öyle adamları da böyleleri bulur.
yanarım yanarım ona yanarım.....
not: konu sahibi dikkat ette adami şiddete alıştırma.
yarın bir gün konularını okumayalım.SEVGİLİMDEN DAYAK YEDİM diye..................:26:
bayıldım sizegüzel dileklerinize teşekkür ederim, o sizin güzelliğiniz...
şükürler olsun ki, şimdilik bir canparçam var beni ''annanimm'' diye kucaklayan, umarım ''babanimmm'' diye kucaklayan bir veya birden fazla canparçam da olur..
hayat güzel yaşamak ve yaşatmak için...
bayıldım sizeyasınızı çok merak ettim torun filan deyince gelin ve torunlar nasıl şanslılar imrendim simdiden.. böyle ileri görüşlü bir kayınvalide nasip etsin Allah hepimize inşAllahh :)
Arkadaşlar merhaba, şiddete karşıyım normalde ama dün gece tartışma anında annesini savunurken önce bi tokat attım, susmadı ve tekrar attım ayağa kalkıyordu tam kaburgasına tekme attım kollarını cimdikledim kafasına vurdum bağırdım filan...
O ise tüm bunlar karşısında hiçbir tepki vermedi bana sadece tek bir şey dedi; ne yaparsan yap ben bir kadına asla el kaldırmam....
Ardından çok kez daha vurdum çığrımdan çıkmıştım, annesini bana karşı savunması beni delirtiyor arkadaşlar....
Ne olur akıl verin bana, özür dilemedim bu sabah aradı buluştuk filan, barıştık ama çok kötü hissediyorum....
valla ıyı yapmışsınız hep adamlarmı kadınları dövücek[/COLOR]
tolin konuyu okudum ve tek senin yorumuna göz attım
canım ne demek iyi yaptın.şiddet siddettir erkeği kadını olmaz ki.
valla çocuk iyi adammışmasallah ona.
onun yerinde başkası olsa kırmıştı bunun ağzını burnunu.
zaten öyle adamları da böyleleri bulur.
yanarım yanarım ona yanarım.....
not: konu sahibi dikkat ette adami şiddete alıştırma.
yarın bir gün konularını okumayalım.SEVGİLİMDEN DAYAK YEDİM diye..................:26:
ya sımdı ben sıddet yanlısı bı insan değilim başta bu konuda anlaşalım ama bu erkek milletinin saçma dayatmalarını da hergün burada okuyoruz evet dayak atmamalıydı buna katılıyorum ama demekkı kızı çileden çıkarmış bu gibi konularda birazda yapana değil yaptırana bakarım demek ki kızı bu noktaya getirmiş yani ben burda erkeği sütten çıkmış ak kaşık görmedim kimse kusura bakmasın
ya sımdı ben sıddet yanlısı bı insan değilim başta bu konuda anlaşalım ama bu erkek milletinin saçma dayatmalarını da hergün burada okuyoruz evet dayak atmamalıydı buna katılıyorum ama demekkı kızı çileden çıkarmış bu gibi konularda birazda yapana değil yaptırana bakarım demek ki kızı bu noktaya getirmiş yani ben burda erkeği sütten çıkmış ak kaşık görmedim kimse kusura bakmasın
canım senin ne amaçla yazdigini anladım ben
tamam tatlım adam buna şiddet uygulamış olsa
oh ettin iyi ettin iyi aferin kız sana.derdim
ama adam sabirla ne yaparsan yap ben hiç bir kadına el kaldırmam diyor.
kadın halâ vurmaya devam ediyor.cimdikliyor falan.
haa eşinden dayak yiyen hanımlar hiç korkmayin valla
eşim haksizken bana bagirdimi ben ondan çok bağırıyorum susup kalıyor.
kaldı ki dayak yiyecem Peh
valla iki mislini atarım ona....
yani tolin bönce şiddet meraklısı herifi dövecen.
öyle uysal adamı değil.
Evet arkadaşlar, ben dövdüm kendimden geçmiş gibiydim ve etrafta birçok insan vardı rezil oldukkkk....
Çok ama çok utanıyorum arkadaşlar, bugün elinde tırnak izlerim vardı
Bu nasil bir mantiktir??
Karisini doven adamlarda aksam sporu olarak dovmuyorlar heralde.. Onlarda sinirlenip, cileden cikiyorlar. Eeee?? Ofkelenmek birine siddet uygulama hakki mi veriyor insana? Sastim kaldim. Sizin gibi dusunen insanlar yuzunden toplum bir adim ileri iki adim geri gidecek. Boyle dusunen insanin vay haline arkadas..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?