Sevgilimin ablasının söyledikleri..

Benimle aynı düşüncede olan bir tek siz varsınız herhalde arkadaşların çoğu normal karşılamış artık kendimin abarttığını düşünmeye başladım..
Ben ablasını ailesini zaten isterim onları kabul etmemek evimde istememek gibi bi lüksüm olamaz çünkü hiç bi kötüklerini görmedim ve başta eşimin ailesi onlar..Ama sevgilime bu şekilde sorulması sanki laf aramak gibi geldi sevgilimin düşüncelerini öğrenmek istercesine sorulmuş bi soru..

Amma abartilmis ya. Sanki herkes kardesiyle oturup politika tartisiyor, kuantum fizigi konusuyor. Insan kardesiyle herseyi konusur. Hic mi yakininiz yok, hic mi insan icine cikmiyorsunuz anlamadim ki. Amac ne amac ne diye altinda illa birsey aramak sacma. Bu kadar masumane birseyin bile altinda birsey arayan zihniyet cok tehlikeli. Adamlar baslarina dert aliyorlar, haberleri yok.

Arada olur ya hani sende ilerde bizi gezdirirsin, bize gelirsin, yemek yaparsın tarzı konuşmalar buda öyle olmuştur muhtemelen. Dediğim gibi takma kafana gereksiz ve gelip geçici şeyler bunlarr
Sadece sizin düşüncelerinizi merak ettim ve çoğunluk önemsemediğine göre takmaya gerek yok..

bence aklina sizin gelecekteki günleriniz gelmistir.
ondan öyle demistir. bazen ben de düsünürüm öyle kardesim evlense, evine gitsem vs.
ya da cok sevdigim yegenlerim okula baslamis falan.
ne bileyim araba alinca beni de gezdirisin degil mi gibi. havadan sudan ama güzel beklentiler iyi duygular iceren sözler bunlar

Niye sacma olsun yada arg niyetli, ailecek otururken kücük kardeslerininde evli oldugunu falan hayal etmisler, asil siz fesatlik yapiyorsunuz hemen kötü düsünüyorsunuz....olurda evlilik yoluna girdiginiz zaman her lafi böyle evirip cevirirseniz vay o ailenin haline... Erkekler dengeyi zaten zor kurarlar ama bide siz zorlastirmayin isini...

Arkadaşım mevzu benim evime gelip kalıcak olmaları değil, gelselerde başımın üstünde yerleri var zaten elimden geldiğince ağırlarım en iyi şekilde, ablasının laf arar gibi sen de bizi böyle ağırlıcak mısın evinde demesi çok tuhaf ne gereği var bu sorunun tabi ki ablasısın herhalde ağırlıcaz seni niye soruyosun

Yuh ya bunun nesine taktiniz Allah askına. Kadın durduk yere arayıp da sormamış ya. Belli ki kardeşinin ağırlamasından hoşlanmış sevgiline de boyle bi soru yöneltmiş.atiyorum yengesi cok guzel yemek yapar der ki o esnada insallah senin esinde biyle guzel yemek yapar. Bu ornekler uzat gider niye illa fesatlik ararsınız bilmem ki Valla sizin içinizde bi kötü gelin yatıyor hatta kalkmış yatmıyor bile hayırlısı olsun.

Ooo bu kadarcik sözden de anlam çıkarmaya çalışırsak biz kimseyle geçinemeyiz. Bir kere adı çıkmış görümceyle kaynananın her söylediklerinde acaba bunu mu demek istedi diye içimizde kuruyoruz. Hepimiz birer görümce ve kaynana adayıyiz unutmayalım...

Ben de şöyle düşündüm zaten ablasısın tabi ki elimizden geldiğince en iyi şekilde ağırlıcaz seni ne gerek var bu soruya neden kardeşine soruyosun bi de

Actiginiz konulara bakinca evlilik öncesi nazi endişelere kapildiginizi düşünüyorum ki bunda da haklisiniz. Sonuçta yeni bir aileye giriyorsunuz e alismak bir anda benimsemek kolay değil. Ben 2 senelik evliyim ben bile tam alisamadim. Bunu zamana bırakmak ve aileyi iyi taniyip ona göre yol izlemek gerekiyor. Öncelikle evlendiginizde esinizle bazi kurallar koyacaksiniz. Ve sonra sen söyledim ben boyleyim demek zorunda kalmayacaksiniz. Aileniz ne kadar uzak olursa olsun mesela senin ailene 2 gidiyorsak benimkine bir gidelim ama seninkine 10-20 giderken benimline bir gidersek olmaz deyin. Sonuçta siz de ailenizi ozleyeceksiniz. Biz genelde ilk kaynanama gideriz ve bir gün sonra hemen kaynanam bizi anneme gonderir annen senin yolunu gözler onlari da sevindirin diye. Kayinvalideniz anlayisli ve görmüş geçirmiş biriyse korkmayin.

hiç işi bilmiyorsunuz kızlar
aa tabi canım çok güzel ağırlarım ellerimle börekler yaparım sarmalar sararım diyeceksiniz:)) bu işler böyle..
sonra ne olacağını kim bilir ...ama siz hep tatlı dilli olun

Ay ruhum daraldı

Herkes kardeşine söylemez mi ya "aman da aman sen de evleneceksin, bize yemek yapacaksın, senin evinde kalacağız" fln diye.

o zamn bunu ona soracaksınız

bende abime sorardım evine geleceğiz misafir olacağız falan..
bunda garip olan nedir ki
hiçte aklımda laf aramak gibi bişey yoktu

Ben de şöyle düşündüm zaten ablasısın tabi ki elimizden geldiğince en iyi şekilde ağırlıcaz seni ne gerek var bu soruya neden kardeşine soruyosun bi de
bulunulan ortama göre konuşulmuş bir konu
bak abine geldik misafiriz seninde evine geleceğiz bizi ağırlayacakmısın?
aile ortamı böyle bişeydir
nasıl bir artniyet olabilir ki
böyle ince düşünürsen mutlu bir evliliğin olmaz

Endişelerim var doğru gözlem yapmışsınız tavsiyelerinizi mutlaka değerlendiricem umarım benim kayınvalidem de sizinki gibi iyi olur..
Sevgilim annem kayınvalidesinden çok çekmiş sen şanslısın sana çok iyi bi kayınvalide olucak seni sevicek diyor umarım öyle olur :)
Ah Ah üniversitede zaten ailemden uzak kaldım bi de evlenince nasıl yapıcam bilmiyorum uzakta hiç istemiyorum tek sıkıntım ailemin uzak olması yoksa kayınvalideyle de aynı ilde yapabilirim yeter ki ailemde o ilde olsun ama şartlar işte..
İkna etmeye çalışıyorum ama gerekçelerimi tam belli edemiyorum yanlış anlar ailesi sonuçta..

Sormus olabılır ne varkı bunda gorende yedı göbekten sulalenızı arastırmısta bu kadar hıddetlenmıssınız sanacak .

Umarım öyle sorulmuş bi sorudur

bende abime sorardım evine geleceğiz misafir olacağız falan..
bunda garip olan nedir ki
hiçte aklımda laf aramak gibi bişey yoktu
Yaşamış biri olarak bunu söylüyorsanız o halde art niyet yoktur içim rahatladı biraz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…