Sevgilimin ailesi beni evden kovdu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
cringe festivali resmen yani cok olagan bir sey gibi anlatiyorsunuz gittim kaldim diye. bir de sizi istemediklerini belli ettikleri halde gitmissiniz. of cok sacma ya kendinize gelin.

sevgilinizin de gercek yuzunu gordunuz.

Babanız ilişkinizden haberdar bile değilken siz gidip elalemin evinde kalıyorsunuz.
Ne sandınız, sevgiliniz de sizin gibi ailesini yok sayar mı sandınız?
Öyle bir dünya yok işte. Olan ilişkinize olmuş. Bundan sonra da bir cacık olmaz bu ilişkiden.
Ama sizin derdiniz hala asker kınasından size fotoğraf atmamaları. Fotoğraf yollasalar kovulduğunuzu, duyduğunuz hakaretleri unutacak mıydınız?

Hadi siz cahilsiniz diyelim annenize de şaştım kaldım doğrusu . Hiç mi demez aman kızım etme kızım diye .
Toplum olarak bu tür ilişkilere hiç alışık değiliz ve ayrıca çok tehlikeli de olabilirdi bu durum . Mesela evli değil , nişanlı değil bu kız niye gelip gidiyor derler ve sonra bunu duyan kötü niyetli erkekler yolunu kesip bizde de kalsana diyebilirlerdi . Benim kızım yok evet ama her yaştan kızlarım , öğrencilerim var . Bazen ergenlikte bazı hatalar yapıyorlar aklım çıkıyor zarar görürler diye . bence ne tarafından tutarsan tut çirkin .
Oğullarım sevgilileriyle dışarda gezsin , sinemaya gitsin tamam . Ama ev apayrı.
Büyük konuşmakta istemiyorum ama sana tavsiyem bu ilişkini bitir ve yeni başlayacağın ilişkide aynı hataları yapma .

ailece tanıştığınız insanlarla babanızın haberi yokken nasıl kalabiliyorsunuz? sevgililiğiniz ailesiyle ilişkiniz çok güzel gitse bile yarın öbür gün en ufak problemde pat diye babanıza alttan alttan söylerler bunu. bu belli bir şey. ikinci olarak hadi bir kere gittiniz, baktınız bir gariplik var ikinciye neden gidiyorsunuz? bu kadar yüz göz olmanın sonu her zaman budur. mesafe olmadıkça hiçbir şey olmaz, saygı görmezsiniz. aynı şey benim kuzenimin başına geldi, gitti evlerinde kaldı başka şehire. ailesiyle de başta çok iyiydi, sonra bir şey oldu çocukta -ailesi de- kaçarak gelmezsen evlenemeyiz düğün yapamayız filan dediler çünkü habersiz gelip kalıyor, demek ki ailesine o kadar değer vermiyor düğün yapmak yerine masrafsız kaçarak evlenin mantığına girdiler. kuzenim kaçmak istemeyince de çocuk kapısında kul köle olup kabul etmeyince gelip yaşadığımız yerde rezalet çıkarıp ailesine anlattı her şeyi, bizimkiler de öğrenmiş oldu gidilip kalındığını, sıkı fıkı olunduğunu. hoş olmadı. evlilik sürecine kadar mesafeli olunması taraftarıyım.. konu size gelince de artık kaç gün kaldıysanız, ya da onlar için ne problem olduysa patlama yaşanmış. sevgiliniz de arkanızda durmamış. evlenince de durmayacak. bu şekilde evlenip bin pişman olan çok insan varken hazır yüzlerini görmüşsün bence yol yakınken ayrıl derim

Evet kalmak saçma da eltiniz sevgiliyken kayınvalidenizde kalsa bu sizi ne ilgilendirir ki? Kayınvalide, gelin adayı ve evde yaşayan diğer fertleri ilgilendiren bir konu bu

Evet kalmak saçma da eltiniz sevgiliyken kayınvalidenizde kalsa bu sizi ne ilgilendirir ki? Kayınvalide, gelin adayı ve evde yaşayan diğer fertleri ilgilendiren bir konu bu
Normal karşılamazdım yani bu durumu, bir insan kendi kalitesini kendi belirler gözümden düşerdi demek istiyorum.

ben anlamadım .
abi ve eşi ailesiyle mi yaşıyor sevgilinizin?
yaşamıyorsa abi ne alaka?
siz niye yatılı kalıyorsunuz elalemin evinde?

Ben dedim konuya nokta koyduktan sonra, bi sevgilim daha dersin. Her cümlenin başı sonu sevgilim o kadar çok mu seviyosun yavrum be. Vazgeçilmesi gereken bi sevgili ama sen bu aşkla kolay kolay ayrılamazsın gibi.

Kendisi ayrılmazsa erkek ailesi zaten ayıracak.
Şimdiden evlenecekleri kızı seçmişlerdir, erkek de gider “tamam anacım sen de yoluna kurban” der o kızla iki günde nişanlanır. Konu sahibi itiraz ederse de oturup babasına anlatmakla tehdit ederler.

Onuruyla ayrılıp ayrılmayacağını tartışıyoruz aslında.

ben anlamadım .
abi ve eşi ailesiyle mi yaşıyor sevgilinizin?
yaşamıyorsa abi ne alaka?
siz niye yatılı kalıyorsunuz elalemin evinde?

evet gelin aynı evdeymiş. hatta kayınvalide sen ayrı ev istiyorsun bak gelinim benimle oturmayı kabul etti demiş.

Adamlar iki gelinide kayinvalideyle aynı evde oturtma kafasındalar. konu sahibi daha sevgiliyken gideyim kalayim erkek arkadasimla gezip tozayim aksam geri geleyim kalmaya devam edeyim normal karsılasinlar diyor.

Ya gelinini yanında oturtacak mantiktaki bir anadolu ailesi bunu hoş karşılar mı?

Birde abi sen kardesimle yattın herhalde boyle mecbur hissediyorsun kendini demiş.

yani aile bu kız zorla bize gelin gelecek mantığındalar.

Bu işin oluru yok iliskiler çok lackalaşmiş. en iyisi bitirip bir daha yuzlerini görmemek.

e abi haklı o zaman. karısı hizmet görecek konu sahibesi fıldır fıldır gezecek.
onca insanın içine yatılı misafirliğe giden de suç.

e abi haklı o zaman. karısı hizmet görecek konu sahibesi fıldır fıldır gezecek.
onca insanın içine yatılı misafirliğe giden de suç.

Geliniyle aynı evde oturan pandemi de bile asker kınası yapan abi nin bile her sozu soylemeye hakkı olan bir aileden ben onlarda kalayim sabah gezip aksam geleyim laf etmesinler tavrı beklemek zaten bastan tuhaf.

Ben boyle aileleri taniyorsam yarin bir gun en ufak bir tartismada kızin ailesinin yuzune vururlar kızınız bizim evden cikmadi zorla gelin oldu bize diye.

konu sahibi ailesini düsünüyorsa bu işi burada bitirmeli.

Afedersiniz ama niye özür dilesinler ? Kovulmuşsunuz hala sevgilim diyorsunuz net bir tavrınız duruşunuz yok ki geri çekilmemişsiniz ki niye özür bekliyorsunuz ? Bir de bir sorum olacak ciddi ciddi soruyorum şu kadar olaydan sonra gerçekten karşılıklı birbirinizden utanmadan yüz yüze bakıp aile olabilecek misiniz?

Sevgilim ondan ayrılmayacağımı sanıyor. Sanırım aileside bizi yatmış sanıyor ve bu yüzden rahat. Ama yatmış bile olsam neden onlara mecbur olayım ki gerçekten aklımı yitirmek üzereyim
E o zaman ayrılmak için daha ne bekliyorsunuz ? Şu an bende ayrılmayacağınızı iki özüre affedeceğinizi düşünüyorum sevgiliniz niye öyle sanmasın bence aklınızı zaten yitirmişsiniz biraz toplanın kendinize az saygınız kaldıysa bu ilişkiyi bitirin

Kusura bakmayın ama sevgiliniz ailesinin yatılı kalmalara laf edicegini bilmiyor muydu velev ki rahat buldular sizi bu çocuk da en az sizin kadar rahat sayılmaz mı. Ben hiçbir kaynana görümce vs.. konularında o kişilere kızmam. Tek görev partnerinize düşüyor. Herkes partnerini bu olaylardan uzak tutmayı bilmeli. Dik durmali

Sevgilim ondan ayrılmayacağımı sanıyor. Sanırım aileside bizi yatmış sanıyor ve bu yüzden rahat. Ama yatmış bile olsam neden onlara mecbur olayım ki gerçekten aklımı yitirmek üzereyim

Şantajla evlilik olmaz.

Bakın burada hata yaparsanız yıllarınız gider, size saygı duyulmayan ortamdan hemen uzaklaşın. Mutlu değiliz şu bu diyin telefonunu da engelleyin uzaklaşın.

Nişanı geçin bu eş ailesi saygı duymadığı için her yerde sorun çıkartacaktır. Düğün masrafını vermek istemezler, herşeyi siz alın derler, şu bu. Uğraşılmaz.

Siz ayrıldıktan sonra sağda solda konuşsalar bile ayrıldığınız için zaten aileniz pek ciddiye almayacaktır. Ayrılma sonrası öfkeyle iftiralar atılabileceği bilinen birşey. Sahip çıkarlar.

Ancak siz beraberken nişan hazırlıklarında bir öfke anında onun annesi sizin babanıza hakkınızda yalan konuşursa inandırmanız çok zor olur.

İşte bu yüzden saygı bitince ilişkinin de bitmesi gerektiğini savunurum, iki taraf için de eziyete dönüşüyor. Kendinizi kurtarın oradan, aileniz sizi bu duruma düşmek için mi yetiştirdi, onları üzmeyin.

Sorunuzun cevabı, hiç de mecbur değilsiniz. Hatta devam ederseniz korktuğunuzun yaşanması çok daha yüksek bir olasılık.

Çok ayıp etmişler evden kovmak ne demek bide ailelerde birbirini tanıyomuş hiç utanmıyolarmı ailesi bu yaptığımızı öğrenseler ne düşünürler hakkımızda diye ben net tavır koyardım

Gururunuz yok mu diyorum susuyorum.
Adam chat sitelerine üye olmuş, eskiden konuştuğu kızı aratmış (önceki konunuz) siz hala vay efendim bir özür dilemiyorlar diyorsunuz. Gerçekten özür dileseler barışacak gibisiniz ya pes diyorum size.

Neden devamli sevgilinizin ailesinin yanında kalıyorsunuz? Ne kadar tanıdık olursanız olun zorunlu durumlar haricinde kalmak cok gereksiz.
Daha sevgilinizin karakteri oturmamış, sizi koruyamamış. Çok yüzgöz olunmus, ilişkinin devamı gelmeyecek gibi gözüküyor. Gelirse de o aile rahat vermez size.

Herkes yazmış gerçi ama ne akla hizmet sevgilinizin “ailesinin” evine kalmaya gittiniz ki? Bir de günlerce Çok istiyorduysanız birlikte kalmayı tatile çıksaydınız, hiç düşünmediniz mi insanları rahatsız etmeyeyim diye. 7 yıldır aynı insanla birlikteyim hatta şu an nişanlıyım, hayatımda sadece bir gece evlerinde kaldım o da darbe olduğu geceydi. Bütün ailem/akrabalarım herkes tatildeydi kimse yoktu Ankara’da benden başka, erkek arkadaşım babasıyla gelip beni evden alıp zorla kendi evlerine götürmüşlerdi de o gece bile istemeyerek kalmıştım evlerinde. Gerçekten hayret ettim bu rahatlığınıza.

Neyse bu vesileyle erkek arkadaşınızın da gerçek yüzünü görmüşsünüzdür umarım, (sanmıyorum ama) umarım ayrılıp yolunuza bakar bir dahaki ilişkinizde de aileyle böyle yüz göz olmazsınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…