Sevgilimin annesi haddini aştı artık ! Yine Kaynana Vakası... :(

Evet. Ok dogru yasayan bilir ancak

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ben dusuncemi yazdim o bana msj yazmis zaten ama herkes istedigini yazmakda hur ozgur bu benim dusuncem ... Boyle baskalariin dusuncesine mudahale yapilmasin ..

Annelik yapmıştır yapamamıştır belki onunda kendine göre haklı sebepleri vardır. Boşanmış bir bayan ve psikolojisi çok iyi biri değil belkide elinde olmadan yaptı tüm yaptıklarını. İnsana bilerek yapmış gibi gelsede hastaysa ona bağlı olarak olmuş olabilir hiç belli olmuyor. Ve annelik yapmamış ama dünyaya gelmesine bir vesile olmuş bu açıdanda bakın. O kötü kadın olmasaymış o iyi kalpli sevgiliniz olmazmış. Gerçekten annesinin yaptıkları çok kötü birşey ama yapılacak fazla birşey yok.
Onu utandırmak istiyorsanız siz mutlu olduğunuzda o utanmayacaktır. Aksine hastalığından kıskançliktan krizlere girip üzerinize saldırıcaktır.Hele de onu ailenin mutluluğunuz dışında tutarken mutlu olmanız onu delirtir. Kıskançlıkta bir hastalıktır unutmamak lazım. Bence onu utandırmanızın tek yolu ona iyi davanarak onu ailenizin mutluluğunuzun çok dışında tutmamanız evet mutluluğunuzu bozmak için uğraşır ama siz ona iyi niyetle yaklaşıp mutluluğunuzuda bozmazsanız (ki bunu yapabilmek çok zor sorunlu bir insan insanı çileden çıkarır) ilerleyen zamanlarda bak ben neler yaptım ama mutlular banada sırtını dönmediler demekki bu kız iyi biri diye size alışıp kıskanmayabilir.

İşte bu çok büyük bir fedakarlık ve özveri gerektiriyo. Sevginizle bunları aşabileceğinizi düşünüyorsanız ki olabilir olmaz diye birşey yok ne sizi ne sevgilinizi tanıyoruz hem bu dünyada hemde müslümanların inancına göre ( inancınızı bilmediğim için bu şekilde yazdım kusurabakmayın) ahiret hayatınızda mutlu olabilirsiniz. Çünkü cennet annelerin ayakları altındadır dinimizde annenin yeri çok büyüktür sizin dediğiniz gibi bakmamış olsa bile annesini kimse atamaz dinende bu böyledir. Dediğiniz gibi sırf annesi yüzünden ayrılmakta kolay birşey değil. Dediğiniz gibi Allah size güç versin çok zorlu bir süreç. Burada her ihtimali düşünün değerlendirin ileride pişman olmayın diye yazıyoruz kırılmayın lütfen dediklerimize.

maalsef bazı anneler boyle oluyor...bir benzeri de bende var. ne namusum kaldı ne de oglunun karakteri.

aldırıs etmeyin, siz kendinizden eminseniz arkanızdan istedigi kadar konussun, erkek arkadasınız sizin buyu yapacagınıza inanıyorsa da yol yakınken bu bahaneyle ayrılmanız daha iyi, ilerde başınız cok agrımaz.

fakat onlar her kosulda ailesi, alısşverise de cagırırlar, istedikleri kadar da naz ederler... kusura bakmayın ama burda size pek laf dusmez bence.
erkek arkadasınız bu durumdan memnun degil ve size dert yanıyorsa size dinlemek dusuyor, sikayete ortak olmak degil.
cok rahatsız ise onlara desin, şöfürünüz muyum ben diye... bakalım ne yanıt alacak.
boylece istemedigi (ozellikle ucu ona dokunan durumlarda) ailesine kendi dusuncelerini soylemeyi ogrenir... yoksa ilerde sizin sikayetlerinizi de surekli gecistirmeye calısan biri olabilir...

dediğiniz gibi hepimiz bir düşünmüyoruz. ve herkes kendi yaşadığını bilir ancak. Bende yaptıklarını doğru bulmuyorum. Hatta yapıp edip hastalığın arkasına sığınıp bunu kullanıyor bile olabilir hoş bir durum değil aslında özünde aynı şeyi düşünüyoruz ama dile getiriş yolumuz farklı aynı olmak zorunda tabikide değil. İşte bende dile getiriş noktanızda size saygı biraz lütfen dedim. Yorumumdada size saygısızlık edicek birşey kullanmadım. Rahatsız etti beni yorumunuz evet üzerime düşmeyerek biraz karışmış oldum haklısınız. Neyse sizin görüşünüz sizin dile getirişiniz. İyi günler

Daha sevgiliyken cok icli disli olmaktanda kaynaklanabilir , ama her insan bir degil tabii...

Daha bu asamada bukadar sorun cikartan bir kaynanayla ilerde kesinlikle bas edemezsin.
Ki bazen Aile onemli degil diyoruz ama COK YANLIS , ne kadsr seversen sev , ne kadar sevilirsen sevil. Malesef aile cok önemli.
Ilerde sana cok sorun cikartabilirler , Kaldiki eger sevgilin sirtini tutmasa. Daha simdiden araniz bozuluyorsa , onlarin yuzunden malesef evlenince bosanmaya kadar gider durum.
Onun icin iliskini gozden gecirmelisin , acaba ilerde esin olacak adam daima senin sirtini tutarmi sana laf getirirmi .. bi dusun .
Suan sevgilisiniz , evlenince hersey baska oluyo!!

haklısınız herkes yaşadığını bilir ve kayınvalide adayınızın bence raporu olmasına gerek yok davranışlarıyla belli etmiş ve aşırı kıskançlık zaten başlı başına bir hastalıktır kıskançlık dışında kafasından düşünüp uydurma yapıyor gibi bir anlam çıkıyor yazdıklarınızdan. Zaten hasta olan insanlar hiç doktora gitmek istemezler ama yaptıkları kötü şeylerden sorumluluk almamak için hastalığın arkasına sığınabilirler. Hepimiz çok kendine göre çok kötü şeyler yaşıyoruz ama insanların verdikleri tepkiler onların kişiliklerini gösterir. Kayınvalide adayınızın sizi olmadığınız bir insan haline sokmasına izin vermeyin yaptıklarıyla sizi çok üzmüş ve yıpratmış ama kabaca siz onun seviyesine inmeyin.
Sevgilinizin gerçekten uzak tutabileceğine inancınız varsa sonuna kadar ilişkinizin arkasında olun diğer türlü çok yıpranıcaksınız. Ne iyilikten ne kötülükten anlıyabileceğini sanmıyorum annesinin.

Rahatsiz olusunu u aanlarim ama sonucta ben kendimden eminsem bir dusuncem vrsa bunu belirtirim sert veya yumusak deddigim gb yasanmisliklar var ve bu yasanmisliklardan dolayi ve bu kisinin yasamis oldugu durum benim bu sekilde yazmama nedn oldu . Olaya bir anne olarak bakarsak iyi annelerimizin hakki odenmez ama duruma kayinvalide olarak bakarsak . Zaten toplumda kayinvalide gelin tartismalari bilinir e bu kadari fzla dedirtecek cinsten bu kisinin yazdiklari e tabi bnmde yasadiklarim oyle . Kimsenin basina ne gelir bilinmez evet hepimiz kayinvalide olucaz hasta da olabiliri ama bu demek degilki gelinine iskence et kotule iftira at mutsuz et cocuklarini , onlar olaya yani kayinvalidper olaya el kizi diye bakiyorsa bend o zaman elin annesi diye dusunur ve sert tarafimi gosteririm . Vebu sekilde tepki gelecegini bilseydim yinede yazardim cnki bu bnm dusuncem yani anlatabiliyormuy sizin birseyler soyleyip BENIM annemin ve BENIm ustumdn bu. Tur ornek vermeniz beni bir tlk bile etkilemez sadece aksine ustumden ornek verdiginiz icin sinirlerndirir. Ben kotu niyetliliklede soylemedim daha da kin duysun diye ama bu sekilde giderse o da bunu yasayan herkadin gb mutsuz olacak ! Aksine uyardim neyse iyi aksamlar size

sevgilim dediğine göre hala nişanlı bile değilsiniz. bence sen hatayı daha iş resmiyete binmeden bu kadar içli dışlı olmakla yapmışsın.erkek anneleri buna çok dikkat eder ve takarlar. evlendikten sonra daha çok sorun yaratacağına eminim

çok haklısınız kimse kimseye kötü davranıp eziyet etmeye hakkı yok. Ki insanın kendi çocuğu üzerinde hakkı olduğu halde ona bile eziyet etmeye hakkı olmadığını düşünürken insanın kendi emek vermediği gelinine başkasının kızına canına iftira edip mutsuz etmeye hiç hakkı yok diye düşünüyorum bende. Burada zaten çoğu insan konu sahibi ileride mutsuz olmasın diye görüşünü dile getirdi. Sizin getiriliş şekliniz belki yaşadıklarınızdan dolayı böyledir ama üstüme vazife olmasada beni çok rahatsız etti çünkü ne olursa olsun bir anne diye bakıyorum olaya. herkes aynı bakmak zorunda değil sizi sinirlendirmek amacıylada yazmadım belki biraz empati yaparsınız diye düşündüm ki bunu düşünmemde üstüme vazife değildi siz zaten yaşayıp görüp getirdiğiniz için zaten bunları düşünmüşsünüzdür o an düşünemedim.Kötü insanlarla uğraşmak çok zor hele de o kötü insan anneyse dahada zor. Neyse uzatmıyayım sinirlendirdiğim için özürdilerim. İyi akşamlar

Kızlar ya ben konu açmak istiyorum. Telefondan uygulamadan giriyorum. Açamıyrum konu. Yarsmcı olur musunz

Kızlar ya ben konu açmak istiyorum. Telefondan uygulamadan giriyorum. Açamıyrum konu. Yarsmcı olur musunz

Bende acamiyorum ya bisiy olursa benide bilgilendirirseniz sevinirim bnde telden giriyorum :)

Bu arkadasa katiliyorum ...

Yanlış yere mi yazıyorum bilmiyorum. Ama çok skntıdayım. 3 yıldır devam eden bir birlikteliğim var. Ve ben çok kıskancım. Obsesif komplisif bozukluk ya takıntı hastasıyım. Herşeyi çok takıyorum. Sevgilimi çok kıskanıyorum. Nefes aldırmıyorm. Farkındayım ve canım cok yanıyo. Bu yüzden az önce tartıstık daha. O 5. Sınıf ünide. Ben 2. Erasmusla yurtdısına gidicek. Okuldan kız arkadasıda gidicek. Onu takıyorum. Benim için ya da yüzümden gidiceği okulu değiştirmeyi düşünüyo. Sevmediğim bi kız arkadası vardı. Bir yanlıs anlasılma yüzünden onunla konusmasını istemedm. Ona da tamam dedi. Konusmuyo. Ve o kızın da gelme ihtimali var. Ben de taktım ya. Takarım artık. Gitmiyo. Kafamdan. Nerdeyse iki yıl geçti olay üzerinden Bu yüzden deiştirmek istiyo gideceği okulu. Öğle yemeklernde sırf ben istemiyorum diye karısık grup arkadaslarıyla yemek yemio. Kaçıyorum diyo. Ben artık değişmek istiyorum. Güveniyorum ama inanmıyo güvendiğime. Davranıslarımdan görmüyo çünkü. O iyi biri kaybetmek istemiyorum. Ayrıl benden diyorum. Ayrılamıyorm diyo. Çok seviyo. Ben de çoook seviyorum. Ama zarar da veriyorum ona. Napcam bilmiyorum.

Erken tanışmışsın diyenlere toplu cevap veriyorum kesinlikle çok haklısınız herşeyden önce buraya bir konu açmıştm kaynanam ile tanşmalımym diye kimi tanış kimi tanşma demişti ben mallık edip tanıştım o kadar pişmanım kii keşke ama keşke yüzyüze konuşmasaydk görüşmeseydk bilmeseydi beni ama nerden bilebilirdim ki aptal kafam işte.. herkes hemen hemen aynı şeyleri yazmış tekrar tekrar yazmak yerine böyle yazayım beni kendi yerinize koyun sadece kolayca bitebilir mi sizce nasıl bırakaym ben dediğinz gibi tamam kimse vazgeçilmez değil ama kolay değil kiii iler de çok sorun olucak yine o kadın ama ben evliliğime onu karştrmak onu sokmak istemiyorum.

Ya yediğimize içtimizğimize karşmayan bi kadın birlikte yemeğe de gittik bana hediyeler de aldı herşey yolundaydı işte taki memlekete gelene kadar sevgilimle beni kıskandı dediklerimi yanlış anladı saçma sapan upuzun hikayeler. size diyeceğim şu hepinizin yazdıklarına saygı duyuyorum herkes haklı olabilir ama ben gönlüme laf geçiremem kii yapamam. Zaman ne gsterir bilmiyorum ama ben sevgilime güveniyorum o bu zamana kadar bana hiç yanlılş yapmadı hep arkamdaydı... içinde olmayan yaşamayan anlayamıyor işte çok garip bi durumdayım ama ayrılığı düşünmek bile istememem delilik olur annesi için ondan ayrılmak..

Herkese çoook teşekkür ederim yorumlarınız için okuyan yorumlayan gözlerinize sağlık. Umarım çok daha iyi konularla gelirim.

size biraz çok karışmış gibi oldum konu sahibi ama belki farklı açılardan bakıp ilişkinizi şimdiden sonlandırmadanda annesiyle ilgili birşeyleri aşmanıza bakış açısı olur diye yazmak istedim.

İleride sevgilinin annem hep böyleydi tanıştığındada bu şekildeydi şikayet etme yada kabul etmeseydin madem deme seçeneği var mı? Sonuçta kimse sizi zorla evlendirmiyor ve annesiyle mesafeli olsanız bile acaba dışarda teyze vs dolduruşuna gelir mi? İleride bu tarz şeylerle karşılaşmamk için şuan alableceğim bir önlem var mı bunlarıda bir değerlendir. Birini sevip emek verip sonradanda ailesi huzurunuzu bozduğu için ayrılmak çok kötü bir durum umarım o duruma gelmeden çözersiniz. Kayınvalide adayınıza sevgiliniz yada siz hiç neden böyle yapıyorsun diye sordunuz mu? ne cevap veriyor kendince bir açıklaması var mı? Sizde istemediği bir özellik var falan mı acaba kıskançlığı artıyor belki sebebini bulabilirseniz düzeltebilir yada önlem alabilirsiniz ama sebepsizde sırf hasla olduğunda yapıyorsa yada hasta değilde bile bile kötü niyetle yapıyorsa çok kötü. Ne sevgilinizi tedirgin edecek, annem annem dedirtecek kadar uzak neden annesinin size zarar vermesine sebep olacak kadar yakın olmak gerekiyor sanırım. Nasıl olur bilmiyorum.

Teşekkür ederim annesine çok düşkün değil doğrusu hani bana 4 4 lük annesini hiç bi zaman savunmadı. bilmiyorum ya zaman ne gösterir hiç bilmiyorum ama umarım hiç yanılmam.

ben en yakından kendi babamı gözlemlediğim için böyle düşünüyorum. sevgilini de en iyi sen tanıyorsun. Birşeyleri sana zaman gösterecek. Senin şimdilik tek yapman gereken ailesinden biraz uzak durman, mesafeli yaklaşman. Şimdi gidipte "senin annen çok kötü onu sevmiyorum, bu yüzden senden ayrılıyorum" demen çok ta mantıklı değil.
Sevgiliyken onlarla samimi olmakla biraz hata etmişsin. Bunun sen şuan farkına vardın, ama yazını okuyan bekarların da kulağına küpe olsun. Aileler ne kadar iyi olursa olsun arada bir mesafenin olması gerektiğine inanırım.
sana da hayat boyu mutluluklar diliyorum şimdiden, umarım herşey hayal ettiğin gibi olur.

yanlıs anlamıssınız, ayrılın demedim, en azından ben onu secmemiştim.
aileyle madem tanıstınız onların soylediklerine aldırıs etmeden mesafeli durun,
erkek arkadasınız da ailesi ile ilgili sorunları kendi cozmeye calıssın, siz sadece destek olun,
şahsınıza yapılan bir yanlıs varsa konusun, rahatsızlıklarını dile getirin, bırakın onu da kendi halletsin.

bugun siz ne deseniz fitilliyor diyecekler. ya da simdi savunurken ilerde ailesini savunabilir. senin yuzunden aram bozuldu diyebilir.
boyle durumlara izin vermeden mesafenizi koruyun...

şu an icin erkek arkadasınızın büyücü vs dedikodusuna inanacagını dusunup kaygılanıyorsanız da bırakın, inandıgı ile kalsın, boylece onun nasıl bir dusunceye sahip oldugunu da bu bahaneyle gormus olursunuz, kesin kararınızı buna gore verirsiniz.

Katılıyorum.Şimdiden görmüşsün durumlarını.Evlenince daha içinde hissedeceksin bunları..Boğulacaksın.Eşinle aran bozulacak.Eşin olduğunda büyük ihtimal ailesi daha önemli konumda olacaktır..Ailesi tarafından da daha kıymete binecektir..Bunları göze alıp takmam ,mümkün oludğunca kendimi uzak tuatarım ama onlarla iyi geçiniirm diyeceksen evlen..Yok bunlar beni boğar,eşimle aram bozulur diyorsan evlenmeden zarardan dönemk evladır.Yaşın kaç.Bir tek erkek o yok..Boşanıp ayrılmaktan iyidir..Ben de aile sebeiyle aram bozulup ayrıldım.Sen bırakmasan o terkedebilir belli olmaz..Biraz da erkek arkadaşının kişiliğine bağlı...Ailesini çok takıyorsa bu sorunlar yoğunlaşır...He he deyip bildiğini yapan bir tipse ,bulunduğunuz şehir de farklı olacaksa bir nebze sorunlar azalar.Oxzaman evlenilebilir....Bu sorunda kişiliği bir de farklı şehirde olmanız önem arzediyor.Aynı şehirde olup gitmezseniz,eşiniz de buna takarsa,aile de bunu hertaraf yayarsa aranız bozulur..Aam evlenirseniz ilişkinilerinizi iyi tutmanız lazım aileyle..Hem de mümkün olduğunca uzak ..Uzak olsun tatlı olsun gibi..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…