Evet. Ok dogru yasayan bilir ancak
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Ben de düşünemiyorum kendimi
Her iş doğurmakla bitmiyor ki annelik yapamadıktan sonra... Geçmişte kendi aralarında yaşadıkları özel başka durumlar var annesinin özel hayatıyla ilgili başka şeylerle ilgili bu sebepten dolayı çocuk annesinden zaten soğumuş soguktu ben tuzu biberi oldum. Farklı bi durum işte... Yorumlarınız için teşekkür ederim ama benim açımdan benim gözümden bakmak gerekiyor olaya benim yaşadıklarımla annesi katlanılmaz bir kadın evet zamanı geldiinde evimize giricek tamam ama ben pire için yorgan yakamam ki bunu söyledim yine söylüyorum.
Ben annesinin utanmasını istiyorum ilerde bizi görüp beni görüp sevgilime bağlığımı grüp yaptıklarından utanmasını pişman olmasını istiyorum gün gelsin ki öyle bir şey göstersin ki Allah ona bana yaptığı sevgilime yaptığı herşey için bin pişman olsun istiyorum ben. onun için de sevdiğim adamdan ayrılmak istemiyorum severken gözüne baka baka ben annen yüzünden yapamıyorum katlanamıcam demek istemiyorum... Allah yardım etsin bana güç kuvvet versin herşeyn üstesinden kalkabilm.
Burada o kisinin annelik hakkini tartismiyoruz! Bunu bana degil bu yaziyi buraya koyan arkadasa soyleyin , kendisi bile tepki vermemis sizin gb , cnki davupun sesi disardan hos gelir . Insan ne yasadigini kendi bilir . Bende defalarca psikolojim bozulana kdr seyler yasaattilar sonunda olan bana oldu burada bu kadinin annenin kaynananin insanligi muim olan ve benim dusunceme gore yptiklari hic dogru degil vede bunu o sekilde ifade ettim . Hem herkes dusuncesini soylemekde hurdur .. Gelinine bile dokunmamis bu laf kimseyide rahatsiz etmesin hepimiz bir dusunmuyoruZ saygi biraz ltfn
Ben saygı duyarken böyle oldum senli benli bile konuşmadım hep siz siz diye konuştum. Arkadaş bence yerinde konuştu hak ediyorlar çünkü bazı insanlar vardır insan bile diyemessiniz aynen öyle birileri. Ayrıca psikolojik dediğimde hastane raporu falan yok benim düşüncem psikolojk sorunu herşeyi yanlış anlayan biri doktora gitmelisin dendiğinde o kişiye gıcık olan garip bi kadın ya anltamam size işte çok ciddiyim yaşanmadan bilinmiyor yemin ediyorum size en ufak bir şeyini yaşasaydınız daha ağır konuşurdunuz insan içinde olmalı inanın bana içinde olsaydın bu durumun beni çok iyi anlardınız.
dediğiniz gibi hepimiz bir düşünmüyoruz. ve herkes kendi yaşadığını bilir ancak. Bende yaptıklarını doğru bulmuyorum. Hatta yapıp edip hastalığın arkasına sığınıp bunu kullanıyor bile olabilir hoş bir durum değil aslında özünde aynı şeyi düşünüyoruz ama dile getiriş yolumuz farklı aynı olmak zorunda tabikide değil. İşte bende dile getiriş noktanızda size saygı biraz lütfen dedim. Yorumumdada size saygısızlık edicek birşey kullanmadım. Rahatsız etti beni yorumunuz evet üzerime düşmeyerek biraz karışmış oldum haklısınız. Neyse sizin görüşünüz sizin dile getirişiniz. İyi günler
sevgilim dediğine göre hala nişanlı bile değilsiniz. bence sen hatayı daha iş resmiyete binmeden bu kadar içli dışlı olmakla yapmışsın.erkek anneleri buna çok dikkat eder ve takarlar. evlendikten sonra daha çok sorun yaratacağına eminimSizlerde hergün kaynanasından şikayet eden gelin görmekten bıktınız belki amaadelircem ya delircem evlenmeden evlilikten soğudum ben nasıl bir illettir bu kaynana dedikleri şey... 3-4 yıllık bir ilişkim var bi önceki konularım da da kaynanamdan bahsetmiştim zaten ama artık haddini fazlasıyla aştı.
Oğlunu bu kadar da kıskanmasına pes yani ya bıktırdı artık neymiş efendim ben de şeytani büyü varmış kardeşinin oğlunun okulu bırakma sebebi benmişim şeytani büyüm bıraktırmış delircem Allah aşkına bu nasıl bir iftiradır nasıl bişeydir bundan önce erkek arkadaşımı aldattığımı söylüyordu başkası varmış benim hayatım da bilmem ne sevgilim hayatıma girdiğimden beri başka bir erkeğe bakmadım bakmamda asla...kendi bacılarına onlara gidip geliyorduk onlardan uzaklaştırmak için saçma sapan konuşuyor şizofren bir kadın ben ne yapıcam sevgilimle çok mutluyuz Allaha şükür annesi ve babası ayrı annesini aramıyorum 1 kaç aydır çocuk soğudu iyice annesinden bana yaptıklarından dolayı.
Teyzelerinden de nefret ediyorum o kadar iğrenç insanlar ki benim yüzüme başka konuşup ablalarına başka konuşuyorlar birde sürekli sevgilimi kullanmaya çalışıyorlar işleri düşünce bir gel arabayla alışverişe götür bi bi gel çocuklar hastalandı acile gidelim ilk başlarda gidiyordu ediyordu aman araba aldıda havalandı demesinler diye baktı olacak gibi değil artık teyzelerine de gitmiyor eskisi gibi işim var diyor ama onlar yüzsüzlük yapıyor. O bana bir adım gelse ben 10 adım giderim ya ama bu yaşımda evlenmeden bana çektirdiklerinden bıktım.!! ve çok korkuyorum düğünümüz de bir pislik çıkarmasından ara bozmasından erkek arkadaşımla arama bişey sokmasından çok korkuyorumnolur akıl verin ben ne yapıcam teyzeleri yada annesi aradığında çocukla aram bozuluyor elim de olmadan surat yapıyorum ve bir bakmışsınız kavga ediyoruz onlar aramadığı zaman o kadar huzurluyuz ki...
Allah sonumuzu hayır etsin.. Ben iler de bu kadına anne diyemem içimden gelmiyor. Boşandığı kocası yani kayınbabam melek gibi bir adam zamanında bana da yaptı aynılarını takma diyor bana da komşumuzu kırık tuttu diyor ama manyak kadın hep benim dediğim olsun hep benim dediklerim diyor.. Takma diyorlar ama kolay değil içime atıyorum ve birikiyor sevgilim için susuyorum... Daha yazacak onun yaptığı öyle çok şey varki ben üzülmeyim diye sevgilimin bana söylemediği susuyorum bakalım gittiği yere kadar..
Rahatsiz olusunu u aanlarim ama sonucta ben kendimden eminsem bir dusuncem vrsa bunu belirtirim sert veya yumusak deddigim gb yasanmisliklar var ve bu yasanmisliklardan dolayi ve bu kisinin yasamis oldugu durum benim bu sekilde yazmama nedn oldu . Olaya bir anne olarak bakarsak iyi annelerimizin hakki odenmez ama duruma kayinvalide olarak bakarsak . Zaten toplumda kayinvalide gelin tartismalari bilinir e bu kadari fzla dedirtecek cinsten bu kisinin yazdiklari e tabi bnmde yasadiklarim oyle . Kimsenin basina ne gelir bilinmez evet hepimiz kayinvalide olucaz hasta da olabiliri ama bu demek degilki gelinine iskence et kotule iftira at mutsuz et cocuklarini , onlar olaya yani kayinvalidper olaya el kizi diye bakiyorsa bend o zaman elin annesi diye dusunur ve sert tarafimi gosteririm . Vebu sekilde tepki gelecegini bilseydim yinede yazardim cnki bu bnm dusuncem yani anlatabiliyormuy sizin birseyler soyleyip BENIM annemin ve BENIm ustumdn bu. Tur ornek vermeniz beni bir tlk bile etkilemez sadece aksine ustumden ornek verdiginiz icin sinirlerndirir. Ben kotu niyetliliklede soylemedim daha da kin duysun diye ama bu sekilde giderse o da bunu yasayan herkadin gb mutsuz olacak ! Aksine uyardim neyse iyi aksamlar size
çok haklısınız kimse kimseye kötü davranıp eziyet etmeye hakkı yok. Ki insanın kendi çocuğu üzerinde hakkı olduğu halde ona bile eziyet etmeye hakkı olmadığını düşünürken insanın kendi emek vermediği gelinine başkasının kızına canına iftira edip mutsuz etmeye hiç hakkı yok diye düşünüyorum bende. Burada zaten çoğu insan konu sahibi ileride mutsuz olmasın diye görüşünü dile getirdi. Sizin getiriliş şekliniz belki yaşadıklarınızdan dolayı böyledir ama üstüme vazife olmasada beni çok rahatsız etti çünkü ne olursa olsun bir anne diye bakıyorum olaya. herkes aynı bakmak zorunda değil sizi sinirlendirmek amacıylada yazmadım belki biraz empati yaparsınız diye düşündüm ki bunu düşünmemde üstüme vazife değildi siz zaten yaşayıp görüp getirdiğiniz için zaten bunları düşünmüşsünüzdür o an düşünemedim.Kötü insanlarla uğraşmak çok zor hele de o kötü insan anneyse dahada zor. Neyse uzatmıyayım sinirlendirdiğim için özürdilerim. İyi akşamlar
Soyledikleriniz dogru ama iste herkes ayni gozle bakamiyor ki olaya herkes bayatta farkli seviyede bu tur olaylarda kimisi hic bisiy yasamamis kmisi az sey yasamis kimiside bizim gb cok sey yasamis ozurun icin tsk ederim ve bunundahabfzla tartisma durumuna cevrilmesine engel oldugun icin iyi aksamlar sizede
Kızlar ya ben konu açmak istiyorum. Telefondan uygulamadan giriyorum. Açamıyrum konu. Yarsmcı olur musunz
Bende acamiyorum ya bisiy olursa benide bilgilendirirseniz sevinirim bnde telden giriyorum :)
Daha sevgiliyken cok icli disli olmaktanda kaynaklanabilir , ama her insan bir degil tabii...
Daha bu asamada bukadar sorun cikartan bir kaynanayla ilerde kesinlikle bas edemezsin.
Ki bazen Aile onemli degil diyoruz ama COK YANLIS , ne kadsr seversen sev , ne kadar sevilirsen sevil. Malesef aile cok önemli.
Ilerde sana cok sorun cikartabilirler , Kaldiki eger sevgilin sirtini tutmasa. Daha simdiden araniz bozuluyorsa , onlarin yuzunden malesef evlenince bosanmaya kadar gider durum.
Onun icin iliskini gozden gecirmelisin , acaba ilerde esin olacak adam daima senin sirtini tutarmi sana laf getirirmi .. bi dusun .
Suan sevgilisiniz , evlenince hersey baska oluyo!!
İşte hatanı bulduk
Arada resmi bişeyler yokken senin onun bütün ailesini benimsemen, iyice içli dışlı olman çok yanlış.
Madem sevgilini seviyosun, ayrılamıyosun o zaman aşkınızı yaşayın bırakın anayı danayıSen kimseyle görüşmek zorunda değilsin şu aşamada Nişanlı falan olsan hadi neyse görüş de sevgiliyken bu kadar sıkı fıkı olunmaz. Olunursa böyle olur
Bundan sonra görüşme bence
Arada mesafe olsun ya, atıvermeyin kendinizi hemen yem olarak erkek ailesinin önüne. Yanlış anlama madem akıl danışıyosun herkesin söylediğinden bişey kapmaya bak
Annelik yapmıştır yapamamıştır belki onunda kendine göre haklı sebepleri vardır. Boşanmış bir bayan ve psikolojisi çok iyi biri değil belkide elinde olmadan yaptı tüm yaptıklarını. İnsana bilerek yapmış gibi gelsede hastaysa ona bağlı olarak olmuş olabilir hiç belli olmuyor. Ve annelik yapmamış ama dünyaya gelmesine bir vesile olmuş bu açıdanda bakın. O kötü kadın olmasaymış o iyi kalpli sevgiliniz olmazmış. Gerçekten annesinin yaptıkları çok kötü birşey ama yapılacak fazla birşey yok.
Onu utandırmak istiyorsanız siz mutlu olduğunuzda o utanmayacaktır. Aksine hastalığından kıskançliktan krizlere girip üzerinize saldırıcaktır.Hele de onu ailenin mutluluğunuz dışında tutarken mutlu olmanız onu delirtir. Kıskançlıkta bir hastalıktır unutmamak lazım. Bence onu utandırmanızın tek yolu ona iyi davanarak onu ailenizin mutluluğunuzun çok dışında tutmamanız evet mutluluğunuzu bozmak için uğraşır ama siz ona iyi niyetle yaklaşıp mutluluğunuzuda bozmazsanız (ki bunu yapabilmek çok zor sorunlu bir insan insanı çileden çıkarır) ilerleyen zamanlarda bak ben neler yaptım ama mutlular banada sırtını dönmediler demekki bu kız iyi biri diye size alışıp kıskanmayabilir.
İşte bu çok büyük bir fedakarlık ve özveri gerektiriyo. Sevginizle bunları aşabileceğinizi düşünüyorsanız ki olabilir olmaz diye birşey yok ne sizi ne sevgilinizi tanıyoruz hem bu dünyada hemde müslümanların inancına göre ( inancınızı bilmediğim için bu şekilde yazdım kusurabakmayın) ahiret hayatınızda mutlu olabilirsiniz. Çünkü cennet annelerin ayakları altındadır dinimizde annenin yeri çok büyüktür sizin dediğiniz gibi bakmamış olsa bile annesini kimse atamaz dinende bu böyledir. Dediğiniz gibi sırf annesi yüzünden ayrılmakta kolay birşey değil. Dediğiniz gibi Allah size güç versin çok zorlu bir süreç. Burada her ihtimali düşünün değerlendirin ileride pişman olmayın diye yazıyoruz kırılmayın lütfen dediklerimize.
maalsef bazı anneler boyle oluyor...bir benzeri de bende var. ne namusum kaldı ne de oglunun karakteri.
aldırıs etmeyin, siz kendinizden eminseniz arkanızdan istedigi kadar konussun, erkek arkadasınız sizin buyu yapacagınıza inanıyorsa da yol yakınken bu bahaneyle ayrılmanız daha iyi, ilerde başınız cok agrımaz.
fakat onlar her kosulda ailesi, alısşverise de cagırırlar, istedikleri kadar da naz ederler... kusura bakmayın ama burda size pek laf dusmez bence.
erkek arkadasınız bu durumdan memnun degil ve size dert yanıyorsa size dinlemek dusuyor, sikayete ortak olmak degil.
cok rahatsız ise onlara desin, şöfürünüz muyum ben diye... bakalım ne yanıt alacak.
boylece istemedigi (ozellikle ucu ona dokunan durumlarda) ailesine kendi dusuncelerini soylemeyi ogrenir... yoksa ilerde sizin sikayetlerinizi de surekli gecistirmeye calısan biri olabilir...
Daha sevgiliyken cok icli disli olmaktanda kaynaklanabilir , ama her insan bir degil tabii...
Daha bu asamada bukadar sorun cikartan bir kaynanayla ilerde kesinlikle bas edemezsin.
Ki bazen Aile onemli degil diyoruz ama COK YANLIS , ne kadsr seversen sev , ne kadar sevilirsen sevil. Malesef aile cok önemli.
Ilerde sana cok sorun cikartabilirler , Kaldiki eger sevgilin sirtini tutmasa. Daha simdiden araniz bozuluyorsa , onlarin yuzunden malesef evlenince bosanmaya kadar gider durum.
Onun icin iliskini gozden gecirmelisin , acaba ilerde esin olacak adam daima senin sirtini tutarmi sana laf getirirmi .. bi dusun .
Suan sevgilisiniz , evlenince hersey baska oluyo!!
haklısınız herkes yaşadığını bilir ve kayınvalide adayınızın bence raporu olmasına gerek yok davranışlarıyla belli etmiş ve aşırı kıskançlık zaten başlı başına bir hastalıktır kıskançlık dışında kafasından düşünüp uydurma yapıyor gibi bir anlam çıkıyor yazdıklarınızdan. Zaten hasta olan insanlar hiç doktora gitmek istemezler ama yaptıkları kötü şeylerden sorumluluk almamak için hastalığın arkasına sığınabilirler. Hepimiz çok kendine göre çok kötü şeyler yaşıyoruz ama insanların verdikleri tepkiler onların kişiliklerini gösterir. Kayınvalide adayınızın sizi olmadığınız bir insan haline sokmasına izin vermeyin yaptıklarıyla sizi çok üzmüş ve yıpratmış ama kabaca siz onun seviyesine inmeyin.
Sevgilinizin gerçekten uzak tutabileceğine inancınız varsa sonuna kadar ilişkinizin arkasında olun diğer türlü çok yıpranıcaksınız. Ne iyilikten ne kötülükten anlıyabileceğini sanmıyorum annesinin.
sevgilim dediğine göre hala nişanlı bile değilsiniz. bence sen hatayı daha iş resmiyete binmeden bu kadar içli dışlı olmakla yapmışsın.erkek anneleri buna çok dikkat eder ve takarlar. evlendikten sonra daha çok sorun yaratacağına eminim
Teşekkür ederim annesine çok düşkün değil doğrusu hani bana 4 4 lük annesini hiç bi zaman savunmadı. bilmiyorum ya zaman ne gösterir hiç bilmiyorum ama umarım hiç yanılmam.
çok zor bi ilişki...eğer evlenmeyi düşünüyorsan, bunları göz ardı etme...
çünkü eskiler hep "sadece eşle değil ailesiyle de evleniyorsun" der...
çok doğru gerçekten...Bunlar çok zor şeyler..ilerde katlanabilecek misin?
Ne kadar mesafe de koysan sevgilinin annesi sonuçta...bile bile mutsuzluğa adım atma derim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?