Sevgilimin annesi türbanlı mı değil mi anlayamıyorum

Konu sahibinin üslubu yanlış ama bir konuda şöyle bir şey var: İnsanlar kendilerine uygun bir ailenin çocuğuyla evlenmek isteyebilirler bence. Yani mesela ben açık giyiniyorum, türbanlı bir kayınvalide beni istemez gelini olarak. Ya da ben türbanlı bir kayınvalidem olsun istemem. Çünkü sorunlar çıkar bence. Düşüncelerin aynı olması önemli. Ben böyle düşünüyorum. Haa ama eğer sana uyumsuzsa ve bundan rahatsızsan ilişkini bitirirsin. İnsanların giyimine en ufak bir laf bile söylemek kimsenin haddine değil.

Hayata bakışın giyinis ile olculmeyecegini düşünüyorum. Isyerinde bir arkadaşım var başörtülü bir kız. Kafa yapısı, hayat tarzı, yetistirilisi tamamen batılı, yani hiç geleneksel bir kız değil. Geçen kafasına uygun birini bulamamaktan yakiniyordu. Kendisini beğenen erkekler son derece gelenekçi, muhafazakar. Ama kız tam tersi kendi kafasında, daha batılı yaşam tarzını benimsemiş erkekleri beğeniyor. Ama o erkekler de baş örtüsü sebebiyle kızın daha geleneksel daha muhafazakar olduğunu varsayıp ona adım atmıyorlar veya çekiniyorlar. Kız mesela Rock dinleyecek en son çıkan indie fimleri izleyecek Queer teori tartışacak birini ararken giyinisi sebebiyle çok daha farklı profilde bir erkek grubundan ilgi görüyor. Başörtülü birçok kadın kanımca kalıp yargilarla karşılaşıyor başörtülü isen şunu şunu yaparsın şunu şunu yapmazsın gibi. Bazen Müslümanlıkla bile ilgisi olmayan konularda bu genelleme ve tahminler. Her insan kendine hastır başkadır yıl 2021 insanları kalıplara sokamayiz.

Ne alaka yaaa ister tesettürlü olur ister olmaz.. İnsanı başındaki örtüyle yargılayacak ya da örtüsü yok diye vıkvık edecek inanlar kaldı mı Artık?? Bunları aşalı çok oldu diye düşünüyorum ben..

Ayrıca kadın kapalıdır oğluyla ev hali bir foto çekilmiştir hepsi bundan ibarettir ama bazen açık bazen kapalı da takılabilir onun tercihi..

Bir de tesettür ile batı memleket doğu memleket arasında hiçbir ilişki yok.. Doğu da tesettürlü olmayan var batı da tesettürlü olanlar var.. Sizin niyetiniz bu değil farkındayım ama yine de bırakalım artık bu doğu memleket, batı memleket, tesettürlü, tesettürsüz muhabbetlerini.. İnsanlar sadece 2 çeşittir iyi insanlar ve kötü insanlar..

Kardeşim küçükken İstanbulun çok muhafazakar bi semtinde oturuyorduk. Annemin başı açık olduğu için çocuklara anneleri o çocukla konuşma diyordu, bisikletinin lastiğini patlatıp oyunlarına almıyorlardı kardeşimi. Eminim aynısı başka semtlerde başörtülü kadınların çocuklarının da başına gelmiştir. Annelerin başını bi salsak

İyi de konu sahibinin ailesi de yanar dönerli
Başka bir kadının görünen koluna karışacak kadar muhafazakarlarsa kendi kızları neden açık?
Kendi kızlarının açık olması problem değilse kaç yaşındaki kadının kolunun gözükmesi niye problem?

Kafamda deli sorular

Bence konu sahibi kapanıp müstakbel kvsine örnek olabilir

Ben açığım ama annem türbanlı. Muhafazakar bir ailem var bunu gördüklerinde kafalarina takılacak eminim.

Kendisi acik. Isin ironik tarafi o zaten. Sadece o konuda yinede ailenin usakligini veya uzantiligini yapiyor simdiden. Kendine hak, digerine haram

Son düzenleme:
Ben müslümanım kocamın ailesi hristiyan olsa evet zor olabilir bir ihtimal
Ama ailelerin hiç uyumlu olmadığı evliliklerde pekala sorunsuz olabilir
Kimse kimsenin inancına inancının gereklerini yapıp yapmamasına göre değerlendirilemezki
Mesela ben tesettürlü değilim ama kayınvalidem tesettürlü, her konuda sorun yaşamış bir gelin kaynana olarak bir bu konuda problemimiz olmadı, olamazda

Ben de bir kere eşimle sevgiliyken hastanede kayinvalidemi açık görmüştüm ve etrafındakiler bunu hiç onemsememis, başına bir örtü veren olmamıştı benim için gerçekten şaşırtıcı bir andı. Saskinliginizi anlayabiliyorum.

Ben de sizin tam olarak anlasilmadiginizi düşünüyorum. Hele ki kendiniz tesettürlü değilken kayinvalidenin koluna,basina laf etmeniz diğer üyeleri haklı olarak biraz kızdırmış.
Mesela ben helal haram konusunda hassasiyeti olan kişilerin karşı tarafa başka davranmasını en hafif tabirle uygunsuz buluyorum.
Örneğin içki haram diyen ben hiç bir arkadaşımın alkol resmini "like" etmem. Bu çelişkidir. Benim kapalı olduğumu bilen ve tesettürün özünü doğru anlamış eşim bizim özel fotolarımızi kimseye gösteremez bile.
Gelelim sizin olaya. Tesettürü doğru anladığını düşündüğünüz sevgiliniz annesinin fotolarını paylaşmış ve siz hayal kırıklığına uğramaşsınız çünkü siz olsanız asla bunu yapmazdiniz. Ama aileniz de bu çelişkinin bir parçası, çünkü muhafazakar yaşamı benimsemiş bir aile ve kendi kızları buna uygun değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…