Sevgilimin babası evlenmesini istemiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şu “ille benim dediğimle evleneceksin” olayı sadece bizim millete has bir durum ya ben eminim bundan! Nasıl bir bencillik bu ya? Oldu paşam sen istemiyorsun diye oğlun hiç sevmediği biriyle evlensin hem kendi hayatını hem sevdiğinin hayatını hem o sevemeyeceği kişinin hayatını mahvetsin! Ben sevgilinizin ilişkinize sahip çıkmasını çok beğendim, bazı pısırık herifler gibi “ama o anam ama o babam” diye sevdiğini yarı yolda bırakmamış. Adamın huyuna gitmeye çalışın yine de çatışmayın. Sevgiliniz bu kararlı duruşundan sizde saygılı davranmaktan vazgeçmeyin. Öyle veya böyle ikna olacaktır. Hakkınızda hayırlısı olsun.

farklı düşünüyoruz :)
anne babaları sadece misafir mertebesinde görmüyorum ben.
bu demek değil ki eşim ve çocuklarım 2. sırada. ancak anne va babalar onca sene emek veriyorsa elbette benim için 4. yada 5. sırada da olmayacaklar. veya istedikleri zaman gelip kalamazlar gibi sert kurallarım olamaz..

uyarı ve önerilerini dinler, aklıma yatmazsa gene kendi bildiğimi yaparım ama sene de 1 kez yada bayramdan bayramam görüşmem.
çünkü kendi ana babamı bayramdan bayrama görmek istemem.
herkesin kendi seçimi. sizinki yanlış yada kötü demiyorum sadece bana ve hayata bakışıma uzak.

Zaten dikkatli okursaniz sonunda esiniz onemli dedim.
Es aileci olmaz, onlarin her sozune kulak asmassa bi sorun cikmaz o evlilikde.

Gelemez...! Oğluyla dışarıda buluşsun
Eğer böyle düşünüyorsanız bunları şimdiden nişanınızla konuşun. Çünkü ailesiyle arası ne kadar kötü olursa olsun evlendikten sonra çok kıymetli oluyorlar. Bunun örneklerini çok görüyoruz. Adam senede 1 ailesini görüyor evlendikten sonra ailem de ailem diyor. Karşı tarafta ogluşunu özlüyor. Gelip aylarca evinde kalıyorlar.

Benim de babam istemedi. Ama sevgilim beni terk etmedi. Bekledi. İsteseydi de istemeseydi de evlenecektik zaten. Güzellikle olsun istedik. Çok şükür uzun süredir evliyim, hiç pişman değilim. Uzun süredir de babamla görüşmüyorum (Eşimle alakasız bir konudan)

Dalga mı geçiyor tabi ki babasını ikna edecek gerekirse babasıyla küsecek? Babasına ne? O mu alıyor kızı sanki?!!!

Ay ağlayacagına babasına lafını geçirsin kazık kadar adam. İstisnalar kaideyi bozmaz ama karadeniz erkeği deyince bi kere değil iki kere düşünmenizi tavsiye ederim ayrıca. Ailesini ve sevgilisini idare edemeyen arada derede bırakan tipler geneli.

Ben bitirmezdim bitirmedim de esimde bitirmedi benimde istemem de babamin ruhu bizimle degildi. Evet aileler bu piyasada cok önemli ama kendimizi onlara gore evriltemeyiz. O dedigini yaptirtmaya calisiyor su an siz eger dogru insan oldugunu biliyorsaniz yolunuzdan vazgecmeyin. Bu durumu sadece siz yasamiyorsunuz bir tanidigimizin babasi da gitmedi istemeye simdi 10 aylik gibi bebekleri var 5 yildirda evliler. Herkes kendine yakisani yapar bu hayatta.

Evlilikte anne baba rızası önemli.Kimse evladının kötülüğünü istemez.İstenmeyen bir evlilik ilerde erkek için de kadın için de sıkıntı yaratır.Olaya tek taraflı bakmamak lazım.Sizin aileniz izin vermeseydi ne yapardınız diye düşünün ve ona göre davranın.

Babasıyla görüşmüyor deseniz ailenize. Dayısı amcası gelsin ya da bir aile büyüğü.

Ben sevgilimin babası ile tanısmadım. O da tanıstırmadı annesi de müsaade etmedi zaten yeten yetiyor. Takmamak gerekiyor ve cok düsünmemek gerekiyor. Fakat bu yasta babasının aklıyla hareket edecekse zor.

Bence bitirin ,Evlilik sadece bir kişiyle olmuyor aileyde evleniyorsun.sürekli sorun olacak ,huzur vermezler.zamanla arada kalacak size yansıyacak.

Aptal adammis babasi. Sevgiliniz o kizi istese zaten evlenirdi simdiye kadar demekki istemiyor. Sizinle evlenirse, sizin ona dusman olacaginizi bilmiyor mu bu adam? Tabiki siz de onu sevmeyeceksiniz.Sevginiz kuvvetli ise evlenin ama aileleri hic karistirmadan Tabi sizin aileniz ne der bu ise? Aileniz arkanızda ise ve gercekten birbirinizi seviyorsaniz evlenin bence.Ama ailenizin yerinde olsam, ben de evlenmenize sicak bakmazdim.Bu kusluk ve sorunlar hayat boyu pesinizi bırakmayacak çünkü..Evlilik cocuk oyuncagi degil o yuzden aileniz ile oturun konusun ve mantıklı bir karar alin..

Çok seviyorsan ve ciddi derecede güveniyorsan bu yol çok ızdıraplı ama başarabilirsiniz.
Fakat aileler ile denge tutturamazsanız vay halinize.
Kendim yaşadım tecrübe ettim.
Hayatınıza öylesine girmiş birisi için asla değmez. Zira güçlü bir ilişkiniz yoksa olayların boşanma ile sonuçlanması kaçınılmaz.
Öte yandan benim tecrübem kayınvalideyleydi.
Kayınpeder belki bu konularda daha uzak ve küs kalarak tepki koyar. O zaman sorun olmaz.
Fakat evlenince böyle ailelerin çocukları kıymetleniyor onu bilesiniz.

Çok okuduk bu tarz konuları,evlilik oldumu maalesef çok erkek karşı koyamıyor bu yasaklara.

kendisi ile ilgili negatif düşünceleri olan, kendisini istemeyen bir aile için yasak koymaktansa; ilişkiyi bitirmek daha mantıklı değil mi ?
siz fikirlerini çok mantıklı bulduğum ve değer verdiğim bir üye olduğunuz için özellikle size sormak istedim..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…