Sevgilimin Hala Kızı Sorunsalı

Ben de diyorum ki, kimden neyi sakiniyor? Adami kafese mi kapatacak? Yapacaği olan yapar zaten. Ayrica anlattiklarina göre ben bir tehlike goremiyorum dedim. Kendime gore yorumladim yani. Yani beni bir seye ikna etmenize gerek yok?
Benim kimseyi hiçbir şeye ikna etmeye niyetim yok sadece konuya ve yaptığım yoruma ve konuyla alakası olmayan konulara yorum yapıyorum yani kısaca beni çokta ilgilendirmeyen konuya oturmuş vakit harcıyorum

Hayır bizim kurumda staj yapmıyor öğrenci öğretmenlik stajını bir okulda yapıyor bizim bulunduğumuz ilde ailesi başka bir yerde
oyle yada boyle kizin sehirdeki en yakin tanidigi kisi kuzeniniz anladigim kadariyla bu kadar on yargili olmayin bence.

Bende zaten kuzenine yardimindan bahsediyorum konuya hakimim ben.. Konu sahibine cevap yazdim size degil demek istedim siz hakim olamadiniz sanirim.. Bunun disinda yine soyluyorum gecmisi bilmem durumun ciddiyetini bilemem.. Kuzen onlar akrabalar.. Varsa aralarinda ciddi bi aşk yada iliski sevgilisi konu sahibine aciklar.. Siz konu sahibini taniyomusunuz bukadar icini disini nasil biliyosunuz olayin..? Sahsen ben bilmiyorum ilk yazdigi yoruma dayanarak yaziyorum.. Varsa bilmedigim birsey guzelce aydinlat ozaman..!

Arkadaşlar bırakın başka kimseyi tanımıyor demeyi bu kız 3-5-10 değil en az 20 yaşında belki daha fazla ve öğretmenlik stajı yapıyor Üniversite mezunu birinden bahsediyorsunuz yapmayın ya üniversiteyi o zaman birilerinin üzerinden bitirdi sorun çözme potansiyeline sahip değil birilerinden yardım beklediğine göre haa yardım demişken
Sevgilinizden nasıl bir yardım talep ediyor acaba orasıda ayrı bir soru işareti

Sizin bir önceki yorumdan tam tersini anlattığınızı anladım öyle düşündüm daha doğrusu

Uyumuşum şarjım bitmiş deyip o kızla buluşması size yalan konuşması işi daha da kompleks hale sokmuş. Sevgiliniz o kız için size yalan söleyip gizli gizli buluşmuş yani. Aralarında hiçbirşey olmasa bile mide bulandırıcı ve sizi gayet haklı çıkaracak bir durum. Bizim ailemizde de asla kuzenle akrabayla evlilik yoktur. Bu yüzden Ben de başta boşa paranoya yaptığınızı düşünüyordum taa ki akraba evliliğinin ailede normal karşılandığını ve bu yalan söyleme meselesini okuyana kadar. Alır götürürsün sevgilini,güzelce kuzenle tanıştırırsın. Sonrada bi yardım edilcekse ikiniz birlikte edersiniz. Makbulü budur.

Benim kimseyi hiçbir şeye ikna etmeye niyetim yok sadece konuya ve yaptığım yoruma ve konuyla alakası olmayan konulara yorum yapıyorum yani kısaca beni çokta ilgilendirmeyen konuya oturmuş vakit harcıyorum

Ben aklimdan konu mu uydurup yorum yaptim? Konu sahibine diyeceğimi dedim, siz yorumuma ucundan dahil oldunuz..

Ayrica üniversite ogrencisi, neyine yardim istiyor gibi bi mantik mi var? Hiçbir seye ihtiyaci olmasa, kuzeniyle samimilerdir sirf muhabbet icin arar. Birlikte film izlerler, birlikte kafalari cekerler. Biz eşimle senelerce sevgiliydik, o kiz arkadaslariyla ben erkek arkadašlarimla sabahladim. Üstelik burda kuzenden bahsediyoruz!

Kadin kafasinda bu kadar sey kurarsa, ben erkek milletinden her seyi beklerim zaten. En iyisi hiçbir dişi varlikla gorusturmeyin; sonuçta ördege, damacanaya bile hâllenenler ülkesi burasi. Mazallah! Kapayin kafese gitsin!

Soylendigi gibi zihniyetle alakali. Ben konu sahibi yerinde olsam rahatsiz olurdum art niyet arardim. Cunku anladigim kadariyla kendisiyle bir ilesim yok ( butun yorumlari okuyamadim ). Ama tanisilsa oturulsa konusulsa belki konu sahibi de dert etmez bu kadar.

Sonunda biri çıkıp olması gerekeni söyledi ya bian düşünmeye başlamıştım artık ben mi yanlış anladım acaba diye

Aslında kız beni biliyor hatta sevgilim ondan memleketinden gelirken benim sevdiğim bir hamurişi var onu halasına yani kızın annesine yaptırmasını ve benim istediğimi söylediği bir face mesajı vardı karışık oldu ama içim biraz o bakımdan rahat

Hamur işi isterken sevgilime dediği için mi içiniz rahat

Ayy bizde akraba evliliği denen bir şey hiç yok o yüzden böyle düşünceler bana alınma ama hastalıklı geldi.
Bizim ailede direkt cinayet sebebi bir kuzeninin diğeri için böyle şeyler hissetmesi.
Ailede akraba evliliğinin çok olması herkesin birbirine yavşadığı anlamına gelmez.
İşte bu yüzden akraba evliliğini hiç onaylamıyorum.

Bu arada sizde ciddi bir güvensizlik var bana kalırsa.
Hala kızından kıskanılmaz durduk yere.
Kadın erkek ilişkilerinde bu kadar fesat düşünmek de ahlaksızlığı getiriyor işte.
Sen hala kızını bile yabancı kız gibi gösterirsen, ondan dahi kıskanırsan kuzenler de birbirleriyle yasak aşk yaşar tabi.
Eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürtüyorlar böyle sapkın düşüncelerle.

Bunu sapkın düşünce haline getirmeye gerek yok biraz dini bilgiye sahipseniz erkeğe ailede haram olan kişileri ve nikahı altına alabileceği kişileri düşünerek yorum yapardınız tabi sizin ailede böyle şeyler yok belki o yüzden öğrenme gereksinimi duymadınız bunu bilmek için gereksinime ihtiyaç yoktur ama neyse
Olay sevgisine güvensizlik değil olay sevgilisinin bu şekilde gizliden gizliye kuzeni ile yaptığı görüşmeler
Bu bir başkası da olabilir direk kuzeni diye yorumlamayın komşusunun kızı uzaktan bir akrabası da olabilir
Hayır güvensizlik değilde Üniversitesi mezunu bir kız öğretmen olma sorun çözme ye yetki alacak bir kız nasıl olurda ilk okul çocuğu gibi birilerinden yardım bekliyor onu anlamıyorum
Onu anlamadığım gibi staj yapmak için gittiği bir ilde neye ihtiyacı olabilir onu da anlamıyorum sorun kalacak yer mi yurtların hepsinde misafir hane var olmadı öğretmen evleri var olmadı oteller var
Anlamıyorum ya düşünüyorum düşünüyorum aklım almıyor yani belirli bir Yaşa gelmiş belirli bir otoriteye sahip biri ne için yardım isteye bilir
Ya bu konu sahibi bana özelden mesaj atabilir mi benim canım sıkıldı ya

Elbette normal kuzeninden yardım istemesi sonuçta yabancı bir şehirde ve tek tanıdığ kişi olan kuzeninden yardım istiyor.

Sizin kuzeniniz sizin Yaşadığınız şehire gelse ve tek tanıdığı siz olsanız yardım etmez misiniz?

Olayın dini boyutunu biliyorum. Zaten fark ettiyseniz dedim ki: Ailede akraba evliliği var diye herkes birbirine mi yavşayacak? Bu düşünceler sağlıklı değil. İşte bu yüzden akraba evliliklerine sıcak bakmıyorum. Aile içinde sürekli bir fesatlık, sürekli bir ''Ay acaba bana mı kur yapıyor? Gönlü ben de mi?'' şeklinde düşünmek hoş değil. Fesatlığı beraberinde getiriyor.
Yardım meselesine gelince, üniversiteyi bitireli seneler oldu, koca kadınım kuzenlerimin birçoğu çoluk çocuğa karıştı hala daha birbirimizden sık sık yardım isteriz. Bir şehre gittim mi direkt o şehirde yaşayan kuzenimi ararım. Aile olmak böyle bir şey. Onlar benim kardeşlerim. Bana çok garip geldi bunu acayip bulmanız.

İşte bu düşünce şekliniz bile dediğimi kanıtlar nitelikte. Ailede kuzenle nikah olunca ailede böyle fesatlık giriyor işin içine. Neyse kendi şahsi fikrim, kimseye dikte etmek gibi bir niyetim yok. Herkesin aile yaşantısına saygım var, benimki yalnızca bir gözlem.

Son düzenleme:
Bu arada sapkınlık dediğim sevgiliyi durduk yere hala kızından kıskanmaktı ve evet bu kadarı bana fesatlık geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…