sevgiliyle beraber yaşarken ekonomik düzen nasıl olmalıdır?

evet bunu söyleyebilirim
çünkü birden çok kez bunu dedi bana
neden paran bitiyor da bana söylemiyorsun diye sitem ediyor
Tamam bu şekil size uygunsa söyleyin bu akşam ama bakın kritik nokta şu giderler ikiye bölündüğünde vay kredim var diyip ağlarsa vicdan yapmayın sonuçta kaç aydır sizden geçiniyor kendine birikim yapmış adam o krediye size güvenerek girmedi eğer yarı yarıya bölecek durumu yoksa gitsin annesiyle yaşasın

ayın 15 inde harcamaları tamamladıktan sonra hesabımda para kalmadığında söyleyeceğim.

Sevgili konu sahibi,

Aslında böyle ilişkiler ülkemizde çok var. Genelde eski nesilde kadın çalışmaz, evin her masrafı adama yıkılırmış. Kadın da ev işleriyle ilgilenirmiş.

Sizde hem roller değişmiş hem de eş, ev işi yapan eş değil de premses gibi eş olmuş :)

Bu konuda rahat değilsiniz ki yazmışsınız. Haklısınız. Ben de böyle çok salaklık yaptım eskiden. Hatta benim eski erkek arkadaşımla mı çıkıyorsunuz acaba diye düşündüm o kadar :)). O işsizdi, ben çalışır evin her şeyini karşılardım. Bir de parası yok diye cebine de para koyardım ama en azından sizde o yok :) ev işlerini yapardı o da falan. Aynı eski evlilikler gibi

Bu yaşa gelmiş düşünmemiş mi deniyor, bazı erkekler öyle ana kuzusu yetişiyor ki düşünemeye bilir. İlla kötü düşünmeyin.

Ben o olmasa da bu kadar masraf yapacaktım demişsiniz. Bu doğru değil. Daha az su kullanılacaktı, daha az elektrik kullanılacaktı. Kesinlikle daha az mutfak masrafı olacaktı. Bence onu da kırmadan etmeden eskiden eve harcadığınız masrafların 2 kişi olunca ne kadar arttığını anlatın. Para istemeyin. Sadece şu anki maaşınızın 2 kişiyi geçindirebilmek işin uygun olmadığını bu nedenle ekonomi düzelene kadar ayrı yaşamak istediğinizi söyleyin. Hatta belli ev arkadaşı bile alabileceğinizi belirtin. Bakalım ne diyecek.

Kaybedecek hiçbir şeyiniz yok. Sert bir konuşma yapmanıza da gerek yok.. Talep edeceksiniz, bu kadar basit. Sevgiliniz, en yakın olduğunuz insan sonuçta. Eh, madem sitem de ediyor. Hayatım sıkışığım, eksiye düştüm, şu şu ödemeleri sen halletsen, şunu şunu alsan, benim bu ay aileme para göndermem gerek ihtiyaçları var kirayı sen ödesen demek çok da zor olmamalı. En azından düşüncesiz mi yoksa art niyetli mi anlarsınız. Zaten art niyetli ise içiniz çok rahat eder, vicdan azabı duymazsınız. Yok gerçekten düşünemiyor ise düşünmeye başlar o zaman.

Bir de ihtiyacın olduğunda iste kadar saöma bir laf yok. Niye borç istiyorsunuz onun da masrafları için?? Borç ne demek yahu sevgililer arasında? Siz onun yerinde olsanız, onun evinde kalsanız, zorlansa para verseniz borç olarak mı verirdiniz?

Erkek arkadaşınızın ne kadar asalak olduğunu, yaşadığınız durumun hiç hoş olmadığını pek çok arkadaş yazmış zaten. Bir yorumda ailesine arkadaşında kaldığını söylediğini okudum. Merak ettim sizi ailesinden ya da arkadaşlarından biriyle tanıştırdı mı? Cevap hayırsa bence hiç konuşmayı düşünmeyin direkt ayrılın. Hiç hiç iyi niyetli bir insan değil. Yeterince beslemişsiniz evcil hayvan alın bu insandan daha iyi dost olur size.

Market alışverişlerini neden beraber yapmıyorsunuz? En azndan ne aldığınızı ne harcadığınızı görsün adam bukadar uzak tutmayın siz de çekin birqz içine

pekçok arkadaşı ile tanıştım
ailesi ile tanışmadım sadece

Bence çok ağır kendinizi kandırıyorsunuz, hediye almaya niyeti olan adam ben alatım demez, alır getirir hediye eder. Siz bu adamın hayatının hiçbir yerinde de değilsiniz sadece adamın kendi özel ve iş hayatından geride kalan kısımlarda beraber vakit geçiriyorsunuz ve ihtiyaçlarını karşılıyorsunuz o kadar. Umarım bir an önce gözünüzdeki perde kalkar.

O olmasa en basiti mutfak masrafi yari yariya azalacak.
Elektrik, su yari yariya olmasa da yine azalir. Hem belki o olmasa ev arkadasi alip giderlerinizi yari yariya dusureceksiniz.

Bence artik alim gucunun cok dustugunden, ay sonunu getiremediginizden, bunaldiginizdan bahsedin. Bitince benden iste der yine muhtemelen.
Oyle sey mi olur, kac yasinda kadinim, cocuk gibi senden para isteyemem ama birlikte yasiyoruz giderlerin yarisina ortak olursan makbule gecer. Diyebilirsiniz.

Bu konu acilinca buyuk olasilikla sizden ayrilacak. Ya da bir iki ay oder sonra yine eskisi gibi takilir.

bu konular dışında şefkatli ve sevgi dolu geliyor
inanamıyorum yalan olduguna

Ama ne alaka pandemide dahi eşimle gidiyordum birimizin işi oldğnda diğeri gidiyor tabi evet ama siz hiç beraber alışverişe gitmediniz mi pandemi bahanesiyle bu kimin bahanesi bir de?
gidilebilir elbette ama bu tarza alışmış olduk pandemi nedeniyle daha güvenli vs gerekçesi ile

eksiklerin belirlenmesi ve market tümüyle bende haliyle benim kararım ama dediğim gibi zaten markete gitsek de ben ödüyorum yorulmuş oluyorum bir de

önerinizi dikkate alacağım

talep eden olmayı deneyeceğim
enerji emek sarfedesi varsa görürüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…