sevgiliyle beraber yaşarken ekonomik düzen nasıl olmalıdır?

Birde evliliğe hazır hissetmiyorum demiş sevgiliniz, eh tâbi o durumda cebinden para çıkma ihtimali var. Bu şekilde ekmek elden su gölden yaşayıp gidiyor, neden evlensin?

Araba borcu ödüyor, ailesine yardım ediyor, para biriktiriyor, sevgilisi üzerinden de geçiniyor, siz hala iyi niyet besliyorsunuz kendisine, bu konu çok sinirimi bozdu benim.

Yardım edecek, arabayi itecek poşetleri dolduracak arabaya taşıyacak eve çıkaracak... Yavaş yavaş ortak hayatınız için çaba sarfetmeye başlaması lazım o yapmıyorsa siz yaptıracaksınız mecbur.
Bu bi örnek tabi o ev ve hayatınızla ilgili her işin bir ucundan tutması gerekir.

böyle her şeyi anlatayım derken kendim de görmüş oldum
benim de canım çok sıkıldı

hepsi benim hatam
çünkü ona hiçbir sorumluluk vermedim
o da almayınca hepsi bana kaldı
ben onun üstüne titredim durdum elde var sıfır

Zararın neresinden dönülse kardır. Ya düzelir ya da gider para ile sevgi ve şefkat satın alıyormuş gibi hissetmeye başlamanızdan iyidir. Ne olursa olsun üzülmeyin ama bu da yaşamanız gereken bir tecrübe demekki...

Ben deliriyorum su an. Aksam esyalarini toplar sabah kapiya koyardim. Bu nasil is aklim almiyor.

evet bu zamana kadar tek beklentim şefkati ve sevgisi oldu
heralde onlarda eksilme oldu ki bu durum beni rahatsız etmeye başladı
bu da çeki düzenin zamanı geldi demektir

Ay bunu da gördüm şok oldum ailesi bu kadar beslememiştir kendisini. Ailesine yardım edecek ama evinde yaşadığı sevgilim dediği insana beş kuruş harcamayacak. Allahım kadınlar nasıl bu kadar kullandırıyor kendini yaa hayatında şöyle bir adam olacağına kimse olmasın konu sahibi gözünü seveyim anacımın deyimiyle mezet kalsın onun sevgisi ne sevgisi ya H hildabroom

Yahu sabahtan beri girip yazdıklarınızı okuyup okuyup sinir oluyorum.nasil goremiyorsunuz anlayamıyorum.ya herşeyi geçin siz kendinizden pay biçin seven insan böyle mi yapar.durumun tam tersini düşünün.sevgiliniz evin tüm masrafini yüklenmiş adam sıkıştım diyor.siz ne yapardınız.erkekler sevdiğini sahiplenir.sevdigi zaman daha çok kol kanat germek daha çok kadının yükünü sirtlanmak ister.cunku böylece kendilerini daha çok erkek hissederler.ne kadar modernize olsada genelde durum bu.lutfen bı siyrilin kendinizden sevginizden.bi de dışardan bakın.ananiz babanız sizi bu arsizi bakın besleyin diye mi okuttu.niyetim sizi üzmek değil.kendi kızım da olsa bunları söylerdim.yazik degilmi sizin emeklerinize.para kolay mı kazanılıyor.

Evliliğe hazır değilim dediği kısmı görmemişim.
Bakın şuan beraber yaşamanızın evlilikten hiç bir farkı yok.
Evlilikte tek fark ailelerin dahil olması olacak.
Evli insanlar bile şuan sizin kadar fedakar değil.
Adamın sizinle evlenme niyeti yok. Olsa ailesine söyler ve evlenirdi. Zaten her yük sizde. Param yok deme hakkı bile yok yani...
Üzgünüm ama kendinize gelmeniz lazım.

kesinlikle sömürülüyorsunuz. aynı evde yaşamayı bilip sorumluluk almayan insanın sevgisinden, onunla eğlenceli zaman geçirmekten ne çıkar ?
ben erkek arkadaşımın evinde temelli yaşamıyorum. ancak gittiğim için ve bazen birkaç gün aralıksız kaldığım için yemektir, ev işidir yardım ederim. bazen ufak tefek market alışverişi de yaparım. çünkü orada beraber yemek yiyoruz, vs vs.
yani ben bu kadarını yaparken siz beraber yaşıyorsunuz, mutfak masrafına evin giderlerine ortak olmalı.

Ailesiyle yasarken sorumluluk almamis sizin evde de almiyor bu adam zoru gorunce zaten gider, bu kadar sorumluluk almaktan uzak olan bir insan size ne katiyor? Sevgi ask tamam da, giderler ortak olmali
Bir de sizin yalniz yasadiginiz ev oldugu icin o da basta misafir modundayken simdi yerlesmis ama düzen degismemis
Buna dur demek ve duruma gore hareket etmek sizin elinizde
Ileride hadi evlendiniz diyelim, evi de siz gecindirirsiniz eee o ne ise yarayacak! Ne bileyim hayat dengeden ibaret ve cok verici olarak karsi tarafin daha alici olmasina sebep oluyorsunuz. Ileride azicik ver deseniz kötü olursunuz. Acikca konusun, sizi tuketen bir iliskiye katlanmayin derim.

o kadar kolay değil
ne olursa olsun onu seviyorum ve para için incitmek istemiyorum
üstelik konuşmadan dinlemeden reaksiyon gösterirsem sonra pişman olma olasılıgım cok yüksek
Sevgiliniz üste çıkıp sizi dediğinize pişman edecek zaten yada bunu fırsat bilip kendi gidecek.
Laftan anlayacak "adam" ailesine para gönderip sevgilisinin evinde bedavadan yaşamazdi.

ben böyle yapmazdım
karşılıksız şekilde elimden geldiği kadar omuzlamaya çalışırdım
çok seviyorum onu azıcık da katkım olan bir sıkıntı çekmesini istemezdim

size kızmıyorum ayrıca haklısınız ne diyebilirim ki

o kadar kolay değil
ne olursa olsun onu seviyorum ve para için incitmek istemiyorum
üstelik konuşmadan dinlemeden reaksiyon gösterirsem sonra pişman olma olasılıgım cok yüksek
Bu yorumla birlikte konu kapanmıştır bence bayanlar daha da bir şey demenize gerek yok!

Siz çok seviyorsunuz da karşınızda sizi pek seven bir adam yok. Bunu farkettiğinizde çok üzüleceksiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…