sevgiliyle beraber yaşarken ekonomik düzen nasıl olmalıdır?

Geliri olduğu için harcamalara ortak olması gerekir, teklif etmesine bile gerek yok kendini bilen kişi parayı çıkarır koyar ortaya.
evin sahibi siz, ödemelerin sahibi siz, yapılan işler üzerinizde, oldu olacak velisi gibi cebine harçlık da koyun bari. Siz beraber yaşamıyorsunuz o sizin tepenize binmiş.

açılınnn sevgilisiyle 2 yıl yaşamıs ve gözü sonradan açılmışş biri geliyoo
biz evi sıfırdan beraber tuttuk eşyaları aldık depozito şu bu ödeyerek. ilk başta hepsini ben ödedim hem beyaz esya hem ufak tefek ne varsa nevresim falan ben aldım. aradan 3 hafta geçti hesap yap dedi yarısını verdi. buraya kadar tamam. sonra fatura ve kira hep ikiye bölündü. skıntı yok. gelirimz eşit gibiydi. amaa mutfak konusuna gelince benim mesaim hep daha erken bittiği için ben alışverişi yapıyodm pazarı falan hep ödüyodm. dışarıdan söyleyince de. kendi arada yemek de yapıyodu ama asla aslışverişe para ödemiyodu. gel zaman git zaman benim gelirim onunkini geçti zordaydı benden para aldı, ödicem dedi yatrımmıs, hiç ödemedi, dışarıda da ben ödemeye başlamıştm. kestim hepsini, o üstlenmeye başladı. uzun süre devam etti öyle. sonra bir kavgamzıda param olmadığını görüyosn insan teklif eder vs dedi aramız açıldı. ben biriktirmk istiyodm cunku hep bana yaslanıyodu. bi tatile gittik hepsini o ödedi ben geri ödicektim. bir hafta geçmeden dönmemizden büüyük kavga edip ayrıldık evdeki her şeyı bırakıp cıktım. ama o tatil parası ancak borcu kapatıyodu. demem o ki ödemeyin alışıyorlar. set çekin sonu yok çünkü.

yani kastettigim ben onu gelip benimle masraflarımı paylaşsın diye hayatıma almadım. isterse katkıda bulunur isterse bulunmaz gibi düşünüyorum. ama ekonomik olarak alım gücü düştükçe sıkıntı çekmeye başlayınca ben olsaydım böyle yapmazdım destek olmamı istemese de ben zorlardım fırsat kollardım gibi düşündüğümü farkettim. öyle olunca da sorgulamaya başladım.

temizlik işi için yardımcı abla geliyor zaten ama mutfagın günlük temizlik ve yemek işine de evet sonucta misafir olarak başladı bu düzen simdi de öyle gidiyor. canım yemek yapmak istemiyor dediğimde dışarıdan söyleyelim diyor. yemek yapmayı sevmiyorum diyor.

sevgilimin bu kadar kötü niyetli oldugunu düşünmüyorum

Bu kadar vicdanlı olmayın kredi borcunu size güvenerek mi çekmiş siz olmasanız nasıl ödeyecekse öyle öder direk ortak olmayı teklif edin çok geçmeden

haklısınız oturup konuşmadığım için gelip burdan medet umdugum için hatalıyım
belki de kendisi hiç farkında bile değil

Şimdi biz hanımlara nasıl küçük yaştan itibaren temizlik vb işler bir anlamda empoze ediliyorsa erkeklere de para kazanmaları ve evi geçindirmeleri gerektiği anlatılıyor.

Bu nedenle özellikle işsiz erkekler ağır bunalım yaşıyorlar, bir amaçları kalmadığını düşünüyorlar.

Bu nedenle erkekler özellikle ödeme yaparak nüfuz kazanmaya çalışır, gururlarına yediremezler. Buradaki anormallik hiç “nüfuz” kazanmaya çalışmaması, bu sizi yeteri kadar sahiplenmediğini gösteriyor aslında. Bu nedenle kullanıyor olma ihtimalini gözden kaçırmayın.

Genellikle bu tip erkekler biraz çekingen hanımlara yaklaşmaya çalışır. Sizde kabahatiniz olmamasına rağmen hep bir kendini suçlama (benim hatam vs) görüyorum aman diyim çok dikkatli olun.
Bu olayda hiçbir kabahatiniz yok, unutmayın.

Sorumlu kişi parasını zorla verir, vermezse uyuyamaz çünkü. Bizim evde bu tip olaylarda kıyamet kopuyor, bildiğin para verme yarışı yaşanıyor.

Konuşun elbette, hikayesini bir dinleyin. Asıl o zaman karar verirsiniz.

bizde de aynisi olmustu sevgilim once bende kalmaya basladi sonra yerlesti birlikte yasamaya baslamistik turkiyedeyken. bizde kira yok. onun disinda sevgilim hic boyle yapmadi yani eve cokmeye calismadi.

ben alma desem de surekli mutfak alisverisi yapardi, faturalari kendi hesabindan otomatik oduyordu vs. ev benim babamin oldugu icin hatta neredeyse her masrafi o karsiladi yani. ama bizde asla lafi olmadi, ikimiz de birbirimizi biliriz. eger para vermese de sorun etmezdim cunku parasini esirgeyen, oyle uyanik biri degildir. ama sizin durumunuzda kira varsa en azindan kiraya yardimci olabilir bence dusunmeli yani bunu.

ev islerini de bizde genelde sevgilim yapiyor ben yemek yapiyorum. benim 1 saatte yapacagim isi o 20 dakikada yapabiliyor yani o yuzden vakitten kazaniyoruz. ama denk gelse ben de yaparim.

emin olun kac yillik esim, hayat arkadasimdan talep etmesem ve her seyi ustlensem o da yapmaz,
zira neden yapsin,
duzen oyle kurulmus oluyor.

burada evlenen kisilerin konularinda da oyle, evliligin ilk yilinin heyecani ile her seyi ustleniyor kadin, sonra onun ustune kaliyor dogal olarak.

sizin durumunuzda bir su fark var, ev sizin eviniz,
eger ki birlikte yasayalim birlikte bir duzen kuralim konusmasini da yapmadi iseniz islerin biraz havada kalmasi normal.

Biraz saçma olmuş sizin durum. Birlikte yaşıyorsa giderlere ortak olmak zorunda. Yemek yapıyorsanız oma da yapıyorsunuz mutfak masrafına ortak olmal zorunda. Çamaşırı yıkanıyorsa faturaya ortak olmak zorunda. Evde işlere de yardım etmesi gerekir. Her şeyi sizin yapmanız da tuhaf bana göre. Bu kişiyle evlenmeyi düşünüyorsanız şimdiden böyle alıştırmayın

Kusura bakmayın ama siz sevgili değilsiniz ki siz adamı resmen metres tutmuşsunuz. Metresliğin en önemli şartı olan gizlilik bile var maşallah. Yarın metresiniz pardon sevgiliniz siz onun bütün ihtiyaçlarını karşılamanız sayesinde biriktirdiği parayı sizden sonraki gerçek sevgilisine harcadığında elinizde dağ gibi faturalarla kalınca aklınız başınıza gelir nasıl olsa.
Biran önce kendinize gelin kocaman insanların beraber yaşadığını gizlemesi ne demek, kendinize bu saygısızlığı neden yapıyorsunuz, madem ailesi hoş karşılamıyor, defolsun gitsin evinizden o zaman, neden sizle yaşayıp, ailesinin gözünde sizi zora sokuyor.
Siz adamın sizi maddi manevi ve cinsel olarak sömürmesine izin veriyorsunuz ve adam tarafından sanki ayıp gibi bir de üstüne bu durumu gizlemeye çalışıyorsunuz. Sevgi aşk elindekini paylaşmaktır, güvenmektir, arkasınsa durmaktır, sahiplenilmektir, sizin ilişkinizde bunların hiç biri yok ki.

bölmek kötü bir şey değil
giderleri bölmek istemiyorum derken kastım böyle ev arkadaşı gibi her şeyi hesaplayıp ikiye bölmek
yoksa herkes bir ucundan tutsa kim cok ödemiş kim az ödemiş vs ucu ucuna hesap kimse etmez sanırım
ama hep verici taraf olunca demek bir gün gelince rahatsızlık veriyormus

beni çok iyi anladığınızı düşünüyorum. teşekkürler.
hesap etmek huyum değil ama artık üstesinden gelemiyorum. örneğin mutfak alışverişini azaltayım diye düşünüyorum ama kendi kendimden kısmak kolay ama ona bunu nasıl açıklarım diye hesabımda eksiye düşmek pahasına ne lazımsa alıyorum.

Sevgiliniz, borç ödesin kalaniyla yatırım yapsın sizde iki kişilik evi geçindirmeye çalışin. Ne kadar güzel

34 yaşında ailem hoş karşılamıyor diye sizinle gizli saklı yaşaması bile, sorumluluk almayacak bir insan olduğunu gösteriyor zaten.

O biriktiği paralarla sizden ayrı bir gelecek kurduğunda çok pişman olursunuz bugün yaptıklarınıza.

Gelip size yerleştiyese misafir gibi yaşamaz, adam olan. Giderleri yani elektrik su internet, kira, mutfak masrafları... her şeyi ortak yaparsınız. Sen çekiniyosun o da hiç ses etmiyo. Evine almışsın adama bakıyosun. Olacak iş değil. Aşk sevgi önmli madem, sevdiceğiniz de atsın elini cebine. Adam sizi kullanıyo. Uyanın.

Her insan ekonomik konularda aynı hassasiyette değil sanırım. Yani siz onun kendi düşünerek isteyerek teklif ederek bir şeylere katkı sağlamasını istiyorsunuz ama o siz ondan isteyin istiyor. Siz de bir erkekten paranız olduğu halde para almayı kendinize konduramıyorsunuz. Kendi ayakları üzerinde durmaya alışmış kadınlarda var bu durum. Üstelik ev işleri falan da size kalmış. Peki ne bileyim elektirik faturasını ödeyim yok alışveriş yapayım et kıyma sebze meyve alayım falan bunlar da mı yok?

markete gitmeyi çok sevmiyoruz ikimiz de
birkaç kez beraber gittik ben ödedim
ödemeyi teklif etmedi ya da istersen ben ödeyeyim dedi
simdilerde sanal alışveriş yapıyorum kendi kartımdan...
O zaman madem açıkça söyleemiyorsunuz düşüncelerinizi, akşam gelirken şunları al diye liste gönderin. Gelince de kaç lira tuttu diye sormayın. Tutun kendinizi ,ayıp olur diye düşünmeyin. Markete manava gitsin iş çıkışı. Kirayı bölmeyi teklif etmeyi ben de yapamam, fatura ödeyebilir ama düşünmüyor. O zaman en mantıklısı alışverişe göndermek

haklısınız
bu düzenimizin bir başlangıç anı olmadı
zamanla yavas yavas ilerledi
misafir o diye düşünürken her şeyi üstümde buluverdim

Sevgiliniz olmasa ekonomik sikinti yasamayacaktiniz. Sevgilinizin olmasi size ekstradan masraf yukluyor. Neden kendi parasini kazanan bir insan icin kendinizi sikintiya sokuyorsunuz ki aslinda? Ben de misafirlerime bir sey odetmem ama bu artik birlikte yasamak ve bir insanin yasam masraflarini ustlenmek yani. Buna dur demekte utanacak bir sey yok bence. Sevgiliniz benden neden istemedin diyip borc vermis. O da kendi yasam masraflarini ustlenmenizi sanki sizin gorevinizmis gibi lanse etmis bu tavriyla. O yuzde iyi niyetinden suphe ettik kendine sponsor aradiginu dusunduk. Cunku boyle erkekler asiri derecede artti sizin sucunuz diil. Benim de basima geldi. Bu yuzden kotu niyetli biri olabilir dedi herkes. Sizin kendinize ayip mi ederim paragoz mu olurum diye sormaniz bile belli oranda manipule edildiginizi dusundurdu bana... Umarim oyle diildir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…