Pardon gormemisim mesajinizi kopya cekmis gibi oldumGelin ata binmis ya nasip demis. Bu ozel duyguyu evlendikten sonraya saklasaydiniz daha farkli bir heyecan olurdu.
Olan olmus, bunu yazmamdaki amac burayi okuyan diger genckizlar. Dikkatli olun, kendinizi koruyun. Evlendikten sonra bile binbir belayla ugrasiyor insan. Sevgiliyken "aaa askim, helalim, bebegimin annesi" der erkek evlendikten sonra siz bebekle bogusurken o aldigi sorumlulugu! Kaldiramaz uzaklasir. Ha birde aile etkenleri, evliligin sikintilari eklendiginde kaldirilmaz olur.
Evlilik disi iliski yasayipta mutlu olan kac kisi var ki bu hayatta ? Hep sonu sizlanma oluyor. Hele evlilik disi cocuk..
Tepkiler v.s umrumda degil diyemem umrumda olur, cunku boylelikle vahim durum ortaya cikar.
Ha sevgilisin ha evlenmek uzeresin. Ikisindedeevlenme vaadiyle birlikte olunuyor. Tarih alindi diye net birsey yok.
Pardon gormemisim mesajinizi kopya cekmis gibi oldum
Bir bebek sorumluluğuna bu kadar açık olmak sağlam cesaret gerçekten. Evliliğin sorumluluğunu henüz almamışken hem de...
Eşimle uzun yıllar flört ettik fakat evliliğe de oturması için zaman verilmesi kanaatindeyim ben. Aynı yaşam alanını saygıyla-sevgiyle paylaşmak ve bunları temelin sağlam birer parçası haline getirmek biraz süreç gerektiriyor diye düşünüyorum.
Fazla ince düşünüyorum bu konuda belki de.
İstem dışı hamile kalacağım diye zaman zaman tedirgin oluyorum, yepyeni bir bireyin sorumluluğu bambaşka geliyor bana çünkü. Bir bebek agucuktan ibaret değil sadece. Mühim olan karakterli, sağlam bireyler yetiştirmek topluma.
Ebeveyn olmak var, ebeveny olmak var.
Bunun bilincindeyseniz ne mutlu.
bile isteye olup olmaması muamma bana göreKonu sahibi bile isteye yapmamış muhtemelen. Yanlışlıkla hamile kalmış. (Bu yanlışlıkla kısmına çok kızıyorum, bir gün başıma gelecek). Evliliğin oturması, bilinçli ebeveyn olma gibi konular üzerinde düşündüğünü sanmıyorum. Allah verdi, kısmeti buymuş, nasıl olsa evlencez, doğuralım bari diye düşünüyor bence.
Şimdi burda kınayanlar olacak ama evlenmeden önce hamile kalsaydım nişanlı dahi olsam aldırırdım muhtemelen. Hazır olmadığım bir evlilik, hazır olmadığım bir bebek sahibi olmak istemezdim. Hem bana hem evleneceğim adama hem de doğacak bebeğe yazık edeceğimi bilirdim. Konu sahibi umarım bu konuda duygularıyla değil mantığıyla hareket ediyordur.
Valla 30uma merdiven dayadım, hala çocuk konusu çok düşğndürüyor beni.bile isteye olup olmaması muamma bana göre,düşünsene evleneceksin kocanla hevesini almadan,istediğin gibi hareket edemeden hamilelik sıkıntıları yaşayacaksın,belki hamilelikten eşine bile yaklaşamayacaksın,ne olduğunu anlamadan doğum yapıp üstüne de lohusa depresyonu yaşarsan mükemmel evlilik olur.
Konu sahibi bile isteye yapmamış muhtemelen. Yanlışlıkla hamile kalmış. (Bu yanlışlıkla kısmına çok kızıyorum, bir gün başıma gelecek). Evliliğin oturması, bilinçli ebeveyn olma gibi konular üzerinde düşündüğünü sanmıyorum. Allah verdi, kısmeti buymuş, nasıl olsa evlencez, doğuralım bari diye düşünüyor bence.
Şimdi burda kınayanlar olacak ama evlenmeden önce hamile kalsaydım nişanlı dahi olsam aldırırdım muhtemelen. Hazır olmadığım bir evlilik, hazır olmadığım bir bebek sahibi olmak istemezdim. Hem bana hem evleneceğim adama hem de doğacak bebeğe yazık edeceğimi bilirdim. Konu sahibi umarım bu konuda duygularıyla değil mantığıyla hareket ediyordur.
bile isteye olup olmaması muamma bana göre,düşünsene evleneceksin kocanla hevesini almadan,istediğin gibi hareket edemeden hamilelik sıkıntıları yaşayacaksın,belki hamilelikten eşine bile yaklaşamayacaksın,ne olduğunu anlamadan doğum yapıp üstüne de lohusa depresyonu yaşarsan mükemmel evlilik olur.
Bana tepki gosteren arkadaslarima karsilik yaziyorum.
ben sadece ornek verdim.ha biraz uc noktadan vermisim okuyinca anladim.dini nikah olmadan bazi seyler yasamak bana dogru gelmiyor.kldiki bir de cocuk var ortada.ben bu tip olaylarin evlendikten sonra yasanmasi taraftariyim. dugun gunu dugnden cayan sevgi pitircigiyken kanli bicakli olan aileler var etrafimizda olayin bir de bu kismi var.herkes bu.kisma zaten deginmis.ben de dini kisma deginmek istedim..
Ben 7 aydır uğraşıyorum resmen şebek oldum hamile kalayım diye olmadı nasip işte Allah analı babalı sağlıklı huzurlu büyütsün.hamile kalmak bu kadar kolay mı yahu,ulen ben neden hala korkuyorum ki bak millet evlenmeden yapıyo
Resmi nikah olmadan dini nikah olmaz. Bir yolunu bulup resmi nikahsız dini nikah kıydıran da her istediğini yaşasın yani öyle mi ? Bakış açınıza kocaman bir PES...
Bilincsizce cocuk sahibi oluyorsunuz, sizin gibi insanlara cok kiziyorum...ne eski konunuzu okudum nede diger yorumlari, belliki sorunlu bi nisanlilik dönemi var, erkek tarafi sizi istemiyor, kaynana söylemeden ben söyleyim, adami elden kacirmamak icin hooooppp birlikte olmussunuz, dörtyüzdört gibi yapismak icinde hamile kalmissiniz....yazik o cocuga... Gelin ata binmis ya nasip demisler... Eger bilincli sekilde evli bekar fark etmez birliktelik yasayip cocuk sahibi olanlara helal derim ama siz herseyden bi haber laylaylom yasiyorsunuz... Cocuk bu oyuncak degil.... Hepsini gectim daha evlenmemissiniz insan biraz tadini cikartir, cocuk evliligi zorlar hatta yipratir, ne kadar basite aliyorsunuz.... Allah o günahsiz yavrunun yaninda olsun, insallah sizin akilsizliginizin cezasini o yavru cekmez...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?