- 30 Temmuz 2013
- 7.263
- 1.746
- 398
Yazmiim yazmiim dedim ama yok ...ben olaya biraz daha manevi.ve uzun vadede bakiyorum. sonra o cociklar buyuyor hayirsiz olinca aa cocuk hayirsiz ner de hata yaptik deniyor..e cocum sen anne karnina dustugunde malesef.annen daha evlenmemisti...kizmayin gucenmeyinde her seyin bir bedeli var...
Ha dini nikahimizi kiydik biz derseniz dediklerime bakmayin...
Resmi nikah kismiyla alakali bir sey yazmadim.Fark ettiyseniz dugun gunu ayrilan ciftlere herkes deginmis diyerek resmi nikahin.onemine de bir gonderme yaptim.
Okumama gerek yokmu, dogru tahmin etmisim, adami elden kacirmamak icin hamile kalmi....yazik o bebege...allah islah etsin ne diyim...Diger konuyu okusaydin, konu sahibi iki ayda nisanlanip evlenmek istiyormus. Yani yangindan mal kaçirir gibi evlenmek istiyormus. Nisanlisinin ailesi üstelik zenginmis. Zaten o davranis ile bile kv'desi bu kizin sirf malvarligi için evlendigini düsünmüstür. Ki zengin olsun, olmasinlar, 2 ayda nisanlanip evlenmek nedir alasen? Bende o kadinin yerinde olsam, bende oglumun bu sekilde evlenmesini istemezdim.
Simdi konu sahibi hamile ve o "para için evlenen kiz" imaji ancak daha çok büyüyor. Ve isin iliginç tarafi, konu sahibi kv'desinden nefret etmesine ragmen, kayinpederin sirketinde çalisçakmis, müstakbel esi ile beraber. Yani hem nefret ediyor, hem resmen ekmek parasi için ellerine bakiyor.
Yani bu kv'de simdi ne düsünecek bu kiz hamile kaldigini ögrenince? Artik sirkettende atar. Bakalim oglu parasizliga gelirmi? Ondan sonra konu sahibin nisanlisin tepkisini göreriz. Bide parasizlikla, yeni ev paylastigin biri ile çoçuk yetistirek nasilmis bir görsün...
Ben evlilikten önce cinsellige hatta çoçuga bile karsi degilim. Dedigin gibi bunlar bilinçli sekilde olursa, fakat bilinçsiz bir sekilde, sirf bir erkegi sana baglamak için, hiç beraber onun ile ayni evi, hayati paylasmadigin halde bebek yapmak,.. Yani bunlarin sonu hüsran olacagi ne yazikki çok belli
eski konunuzu okudum da cesaretinizi tebridüğünyorum.. sizi zerre kadar sevmeyen ve her defasında aşağılayan bir aile, kendi düğün tarihini bile istediği güne alacak kadar ailesine laf geçiremeyen bir nişanlı ve hamile siz.. ya düğün ertelenirse,
şimdiden kolay gelsin diyelim..
Kesinlikle konu sahibine birsey soylemiyorum..evlilik oncesi cinsellik normal ama hamile kalmak mantikli degil.dogru bir ornek degil.nasil örnek olur dersiniz ki.ya adam birakip kacsa dugun iptal olsa bu konu icin demiyorum genel anlamda nikahsiz cocuk yapilmamali yapildiysa da kadinin ekonomik durumu bebege bakmaya yeterli olmali..erkeklere guven olmaz...
gelinimi almam derken pazardan patates mi aliyorsunuz
siz beni yanlış mı anladınız..yoksa bana mı öyle geliyor..bn sadece onaylamıyorum demek istedim..bence evlenmeden önce ne cinsellik..hamilelik desen çok kötü demek istedim..diğer kızlara kötü örnek demek istedim..ben asla ve asla böyle şeylere karşıyım..benim gelinimde yapsa böyle şey..almam asla o gelini..bununla yapan herkeslede aynıdır...oğlumu dahi red ederim..
neeeee şu an şok oldum iyi rahatmış o da ya 9 aylık bebeğini saklamak için korse mi taktı insan önce çocuğuun sağlığını düşünür düğün yapmak bebekten daha önemli değil sonuçtaHayırli olsun allah saglikla kucagina almayi nasip etsin öncelikle..
Sorunlari da okudum umarim evlendikten sonra düzelir.. Bende de var öyle kenafir bir görümce nasipse bende 20gün sonra nisanlanicam.. Ailelere suan açıcak mısınız peki cocuk olayini ? Bizim bir tanidikta oyle 9ay saklamisti korseyle dugunden sonraki gunde dogurdu..kimse anlamamisti o gune kadar hamile oldugunu senin zamanin azmis ama sakin korse falan kullanma derim cunku bebege zarari olur.. Umarim hersey gönlunce olur ayni yerde oturup caliscakmissin bide zor olabilir.kaynana gorumceyle hele bide duyarlarsa aayy ikidebir basina kakmasinlar
yalniz benim bi arkadas vardı 3 aylık hamileyken evlendi. bebek dogdunda erken dogum diyecekti6- 7 aylik dogdu diyecekti. bebek gerçekten de oyle dogdu tabi herkes anladi evlendi 3 bucuk ay sonra doğum yapti:) tabi sizin cevreniz aileniz nasil karsilar bilemem :)
gelinimi almam derken pazardan patates mi aliyorsunuz
elbette takdir etmedim ama boyle buyuk konusursaniz size de gulerler aynen boyleevet aynen..daha birşeyler söyliceğim ama bana kalsın..kızın böyle bir yapsa..düğüne 2-3 ay kala hamileyim diye..tac takarsın herhalde..
ben destek çıkıyorum falan demiyorum. ama her konuda benim başima gelse yok asarim yok keserim demek bana cok dogru gelmiyor. yahu hepimiz insanız hepimizin doğrulari, yanlişlari var .evet aynen..daha birşeyler söyliceğim ama bana kalsın..kızın böyle bir yapsa..düğüne 2-3 ay kala hamileyim diye..tac takarsın herhalde..
tabiki herkesin kendine göre fikirleri vardır.. ancak bu kadar kesin konuşmayın. bu kadar aşırı kesin şekilde asla deyince insanın genelde başına geliyor. inşallah bunu yaşamazsınız ama ben asla demekten korkarım başıma gelir diye
siz beni yanlış mı anladınız..yoksa bana mı öyle geliyor..bn sadece onaylamıyorum demek istedim..bence evlenmeden önce ne cinsellik..hamilelik desen çok kötü demek istedim..diğer kızlara kötü örnek demek istedim..ben asla ve asla böyle şeylere karşıyım..benim gelinimde yapsa böyle şey..almam asla o gelini..bununla yapan herkeslede aynıdır...oğlumu dahi red ederim..
asla asla deme diye bir şey varya buda o hesap çok korkarım buyuk laftan.tabiki herkesin kendine göre fikirleri vardır.. ancak bu kadar kesin konuşmayın. bu kadar aşırı kesin şekilde asla deyince insanın genelde başına geliyor. inşallah bunu yaşamazsınız ama ben asla demekten korkarım başıma gelir diye
çokhoş kafalar bunlar.Yazmiim yazmiim dedim ama yok ...ben olaya biraz daha manevi.ve uzun vadede bakiyorum. sonra o cociklar buyuyor hayirsiz olinca aa cocuk hayirsiz ner de hata yaptik deniyor..e cocum sen anne karnina dustugunde malesef.annen daha evlenmemisti...kizmayin gucenmeyinde her seyin bir bedeli var...
Ha dini nikahimizi kiydik biz derseniz dediklerime bakmayin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?