sevinc ve endise

Resmi nikah kismiyla alakali bir sey yazmadim.Fark ettiyseniz dugun gunu ayrilan ciftlere herkes deginmis diyerek resmi nikahin.onemine de bir gonderme yaptim.

Bakın yukarıdaki ilk mesajınız. Önce evlilik dışı birliktelik diye verip veriştirmişsiniz. Hatta ulaştığınız son nokta daha doğmamış çocuğun evlilik dışı diye hayırsız olması olmuş Sonra da tüm düşüncenizin göz ardı edilebileceği bir not iliştirmişsiniz aşağıya. Kırmızıyla işaretledim hatta. Bu ne demek ? SADECE dini nikahı var diye hiç kimseye hiç bir şey serbest değildir. 10 kere yazdım belki de yine yazıyorum RESMİ NİKAH şarttır.

Okumama gerek yokmu, dogru tahmin etmisim, adami elden kacirmamak icin hamile kalmi....yazik o bebege...allah islah etsin ne diyim...

Valla birebir icimden gecenler ancak bu kadar olur.. ayrica konu sahibi su an gebe ise dugun zamanina kadar ortalama 15 haftalik falan olur ki, eger erken dogum oldu demeyi dusunuyorsa cevresine, epey farkedilir bir fark olur.

Neyse velhasili kelam evlenmeden yani "RESMİ VE DİNİ NİKAH" yapilmadan birliktelik yasamak bana yanlis geliyor.İlk yorumu mu yazarkende fikrm boyleydi simdi de..:) sadece dusundugumu yaziya dokmemisim o kadar.

siz beni yanlış mı anladınız..yoksa bana mı öyle geliyor..bn sadece onaylamıyorum demek istedim..bence evlenmeden önce ne cinsellik..hamilelik desen çok kötü demek istedim..diğer kızlara kötü örnek demek istedim..ben asla ve asla böyle şeylere karşıyım..benim gelinimde yapsa böyle şey..almam asla o gelini..bununla yapan herkeslede aynıdır...oğlumu dahi red ederim..

gelinimi almam derken pazardan patates mi aliyorsunuz

neeeee şu an şok oldum iyi rahatmış o da ya 9 aylık bebeğini saklamak için korse mi taktı insan önce çocuğuun sağlığını düşünür düğün yapmak bebekten daha önemli değil sonuçta

bu da komikmiş işte insan plan yapar kader gülermiş. planımıza göre yaşayaacağımızın garantisi yok. konu sahibi de çocuk sahibi olmanın sorumluluğu hakkında düşüneceğine, onu nasıl sağlıklı ve düzgün bir birey olarak yetiştirmeyi düşüneceğine düğünde bleli olur mu onun derdinde. bebek kaçıyor muydu?

evet aynen..daha birşeyler söyliceğim ama bana kalsın..kızın böyle bir yapsa..düğüne 2-3 ay kala hamileyim diye..tac takarsın herhalde..
ben destek çıkıyorum falan demiyorum. ama her konuda benim başima gelse yok asarim yok keserim demek bana cok dogru gelmiyor. yahu hepimiz insanız hepimizin doğrulari, yanlişlari var .

tabiki herkesin kendine göre fikirleri vardır.. ancak bu kadar kesin konuşmayın. bu kadar aşırı kesin şekilde asla deyince insanın genelde başına geliyor. inşallah bunu yaşamazsınız ama ben asla demekten korkarım başıma gelir diye

asla asla deme diye bir şey varya buda o hesap çok korkarım buyuk laftan.

Benim anlamadigim sey de, catir catir iliskiye girip hamile kalirken bunlar akliniza gelmiyor da hamilelik tescillenince mi dusunmeye basliyorsunuz? Siz herseyi yasamissiniz, hamile de kalmissiniz, daha millete neyin ispatinin derdine giriyorsunuz ki? Kendinizi mi kandiriyorsunuz, cevrenizi mi? Bunlari cok dusunen adam zaten hamile kalmaz. Birakin allasen. Belli olsun ya da olmasin. Yasadiklarinizin arkasinda duramayacaksaniz yasamayin.

Sizin konularinizi bilmem ama cevaplardan anladigim kadariyla cok sorunlu bir iliskiniz varmis zaten. O dugun olursa opun de basiniza koyun o zaman. Ayrica, tam da adami kacirmamak icin kosa kosa hamile kalmis gibi duruyorsunuz. Kayinvalide ve gorumcenin diline dusersiniz iyice.

Bir de su, bilmemkac aylik hamileyken evlenip, cocuk dogunca millete erken dogdu yalani soylemeye cok guluyorum. Neymis, cocuk 6-7 aylik dogdu diyeceklermis. 9 aylik topac gibi cocukla, 6-7 aylik premature ayniydi tabii. Koca cocugu gorup de onun 6-7 aylik dogduguna inanan kerizi bulursaniz heykelini dikin. Siz ancak kendinizi kandiriyorsunuz, elalem sandiginiz kadar aptal degil. Yaptiginizin arkasinda durma cesareti gosterip, evlenmeden once hamileydim deyin de gorelim.

Hahaha benim bi arkadasta dügünden önce hamile kalmisti, dügünden 5-6 ay sonra nur topu gibi bi oglu oldu, herkese erken dogum dedi ama yiyen olmadi tabii dört kiloya yakin erken dogan bebegi... Ama onunki zengin adami elde tutmak icin degildi, nefsine yenik düsmüstü diyelim, simdi oglu boyunca, mutlu mesut yasiyor, haaa esinin ailesi hicbir zaman dislamamistilar, "erken" dogan torunuda el üstünde tuttular, ama iste isin icinde entrika yoktu, gercekten ask vardi...

oyy hayırlı ugurlu olsunnn :)
kime ne yahu, söylemeyin kimseye, zaten anlar millet de.. neyse.. önemli olan ikinizsiniz... ya da üçünüz :)
nişanlın da artık ablasının çenesini kapatacak rest çekecek ... ancak böyle sürer mutlulugunuz.

Kuzenimin esi ortada birşey yokken kacti bir anda.
Aradilar ki Amca size geliyoruz.
Ailem biriyle evlendirecekti dedi .
Sonra duyuldu ki hamileymis.
5 ay sonra doğdu, o çocuğun o gün dogacagi varmis bunda bir anormallik yok .
Ne ben ne ailem dedikodusunu yapmadik ki hakkimiz yok zaten.
Sunu bilir sunu konusurum su hayatta neye kizsan neyi kinasan aynisini yasiyorsun..
Allah beni büyük konuşanlardan etmesin.

çokhoş kafalar bunlar.

tamam, bebeğin sorumluluğu falan da 2 imzadan 2 ay önce hamile kalınsa nolur, kalınmasa ne olur... at gözlüklerinizi çıkarın haydi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…