sevmeden evlenmek

Sizin daha cooook yuruyeceginiz yollar, taniyacaginiz insanlar var ve inanin bir gun birine asik olacaksiniz ve ben bu kisiyle evlenecegim diye hissedeceksiniz. Siz once kendinizi severek baslayin ama dedigim gibi

Evlilik kendi içinde zor bir kurum. Sevmeden olacak iş değil. Hele ki çocuk. Ben aşk evliliği yaptım çocukla sarsıldı, ilk iki yıl can çekişti arada aşk olmasa mümkün değildi devam etmemiz bence.

Sevmedigin birisiyle her gece ayni yatakta yatmak zulum gelir insana. Her hareketi batar zamanla. Boyle bir riske giremezdim ben. Karsindaki kisiye de yazik, kendine de. Sevmedigin biriyle omur gecer mi?
Arkadasin olsa gorusmezsin olur biter de, ayni evi paylastigin biriyle nasil olacak? Akil var mantik var. Ihtimallerle, belki bir ihtimal severimle evlenilir mi? Nikahta keramet var belki severimle olmuyor iste. Sonra sonu ayrilikla biter. Bosanmak da oyle kolay degil. Mahkemeler, avukatlar... yillarca ugrasir durursun sonra. Bir de cocuk olunca cocuklar babasiz kalmasin dersin bir de.

Son düzenleme:
evet aşka inanmıyorum aşk ve sevgi farklı şeyler bana göre ben eski sevgilime de aşık değildim
Varlığına inanmadığın bir şeyi sevgiyle nasıl kıyaslıyorsun? Halbuki aynı anlama gelen biri farsça biri Türkçe sözcükler sadece. 😁 adına ne dersen de, karşı cinse karşı hissedilen yoğun bir duygu var ve bu herkesle olmuyor maalesef. Sevgi de bitiyor bir gün demişsin. Bunlar çok karamsar düşünceler. Neden akışına bırakmıyorsun? Dediğim gibi evlenmen şart mı?

sevmeden evlenmek hakkında ne düşünüyorsunuz ileride sevilebilir mi ya da alışılır mı ? o şekilde evlenip mutlu olan var mı ? birine karşı duygum olmadan evlensem bile ileride çocuğum olur bir şekilde alışırım diyorum yanlış mı düşünüyorum

Iyi günde idare edilir de sevmediğim adami ben kotu gunde cekemem.
Hastalik var, issizlik var, cagimizda depresyon yaygin... ne bileyim sevmedigim adamin tasasiyla ugrasamam ben.

Sevismek de sanki vazife gibi olur sadece.

sevmeden evlenmek hakkında ne düşünüyorsunuz ileride sevilebilir mi ya da alışılır mı ? o şekilde evlenip mutlu olan var mı ? birine karşı duygum olmadan evlensem bile ileride çocuğum olur bir şekilde alışırım diyorum yanlış mı düşünüyorum
Aşık olmak önemli değilmiş onu anladım nişan attığımda, ben de karşıma anlaşabileceğim biri çıksa evlenirim çok fazla sevmeme gerek yok böyle düşünüyorum

İnsan yeri geliyor sevdiğini çekemiyor. Sevmediğini nasıl çekeceksin. Hadi zamanla severim desen, sevene kadar nasıl sevişeceksin. Ya sevemezsen peki? Bence hiç gerek yok. Mutsuzluk riski çok yüksek.

biri var evet ama pek etkilenmedim konuşuyorum alışmaya çalışıyorum hayatıma bakabilmek için
zorla evlendirilmiyorum ama aklımda başkası var onunla da olmayacağı için mecbur başkası olacak sevmesem de zamanla sever miyim onu düşünüyorum şuan konuştuğum biri var da
yapacak bir şeyim yok benim sevdiğim beni sevmiyor

konu sahibi,sizinki birine karşı sevgi-aşk hissetmeden evlenmek değil,aksine aklında-kalbinde bir başkası varken bambaşka biriyle evlenmek!

bu iki durum çok farklı ama.

eğer kalbiniz boş olsaydı zamanla tanıdıkça zaman geçiridkçe belki ısınıp sevebilirdiniz ama,bir başkasını severken, bu adama yazık edeceksiniz. hoş,kendinize de yazık etmiş olacaksanız ..

yapmayın,kimse sizin yara bandınız olmak zorunda değil.

acele etmeyin, daha yaşınız çok küçük,nasipse önünüzde uzun bir hayat var. kimler kimler çıkacak karşınıza, şu anda sevdiğiniz adamı hatırlamayacaksınız bile.

konu sahibi,sizinki birine karşı sevgi-aşk hissetmeden evlenmek değil,aksine aklında-kalbinde bir başkası varken bambaşka biriyle evlenmek!

bu iki durum çok farklı ama.

eğer kalbiniz boş olsaydı zamanla tanıdıkça zaman geçiridkçe belki ısınıp sevebilirdiniz ama,bir başkasını severken, bu adama yazık edeceksiniz. hoş,kendinize de yazık etmiş olacaksanız ..

yapmayın,kimse sizin yara bandınız olmak zorunda değil.

acele etmeyin, daha yaşınız çok küçük,nasipse önünüzde uzun bir hayat var. kimler kimler çıkacak karşınıza, şu anda sevdiğiniz adamı hatırlamayacaksınız bile.

+ 1

Nefret ilk görüşmede hissedilebilecek bir duygu değildir bence. Bir insandan nefret etmek için yaşanmışlık lazım. Ondan zarar görmek, maddi/manevi canının yanması lazım.
Bir psikolog nefret duygusu için anılar birikmesi gerektiğini bilir diye düşünüyorum.
Hayır canım yasanmisliga gerek yok ben ilk kez gördüğüm birisiyle görüştüğümde görücü usulü yani inan adami gördüğümde kaçıp gitmek istedim o odadan nefret derken yani aşırı şekilde istememek negatif olmak babında bunun içinde yasanmisliga gerek yok

Evlilik ev arkadaşlığı değil.
Hayat arkadaşlığı, yatak arkadaşlığı..

Sevmedigin insanın teri, çapağı, kokusu batabilir.
Özveride bulunmak istemezsin.
Anası, bacısı fena ise hele hiç hoş göremezsin.
Oysa evlilik özveri ister.

Sevgi tahammül eşiğini yükseltir.

Yok ben zaten çok sabırlı bir insanımdır.
Dayanırım.
Sevmeye de alışırım derseniz.
Imkansız değil.

Severek evlenen herkes de mutluluktan uçmuyor..

Ne zorunuz var? Gördüğünüz kişiye en azından bir kanınızın ısınması lazım bence.

Çok yanlış düşünüyorsun sakın

Ben öyle evlendim. Yaş geçiyor karşıma kimse çıkmıyordu. Mantık olarak yaklaştım. Nişan zamanında çoğu şey gözüme batıyordu. Geri adım da atamıyordum. Evlenip o evin içine girince yavaş yavaş ısınmaya başladım. 2.yıla gireceğiz evlilikte. Şimdi benim sevgim onun sevgisini geçti.içim gidiyor ona bakınca. Şükür namazı kıldım, rabbim eşimi bana verdi diye. Fakat eşim mükemmel bir insan, herkes de öyle der.bekledin ama değdi der.tersi de olabilir di. Şans işi. Çok severek evlenip senesi dolmadan boşanan kadınlar da var burada konu açan. Rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın

Hayır canım yasanmisliga gerek yok ben ilk kez gördüğüm birisiyle görüştüğümde görücü usulü yani inan adami gördüğümde kaçıp gitmek istedim o odadan nefret derken yani aşırı şekilde istememek negatif olmak babında bunun içinde yasanmisliga gerek yok
İlk görüşte hissettiğiniz "elektrik alamamak, içinin ısınmaması, gözünün tutmaması" gibi gibi adlandırılabilir. Ama nefret duygusu başka bir şeydir. Nefret veya sevgi gibi duygulaı hissetmek için zaman geçirmek, karakteri hakkında fikir sahibi olmak gerekir.

Back
X