sevmeden evlenmek

Ben öyle evlendim. Yaş geçiyor karşıma kimse çıkmıyordu. Mantık olarak yaklaştım. Nişan zamanında çoğu şey gözüme batıyordu. Geri adım da atamıyordum. Evlenip o evin içine girince yavaş yavaş ısınmaya başladım. 2.yıla gireceğiz evlilikte. Şimdi benim sevgim onun sevgisini geçti.içim gidiyor ona bakınca. Şükür namazı kıldım, rabbim eşimi bana verdi diye. Fakat eşim mükemmel bir insan, herkes de öyle der.bekledin ama değdi der.tersi de olabilir di. Şans işi. Çok severek evlenip senesi dolmadan boşanan kadınlar da var burada konu açan. Rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın
çok sevindim sizin adınıza darısı başıma

konu sahibi,sizinki birine karşı sevgi-aşk hissetmeden evlenmek değil,aksine aklında-kalbinde bir başkası varken bambaşka biriyle evlenmek!

bu iki durum çok farklı ama.

eğer kalbiniz boş olsaydı zamanla tanıdıkça zaman geçiridkçe belki ısınıp sevebilirdiniz ama,bir başkasını severken, bu adama yazık edeceksiniz. hoş,kendinize de yazık etmiş olacaksanız ..

yapmayın,kimse sizin yara bandınız olmak zorunda değil.

acele etmeyin, daha yaşınız çok küçük,nasipse önünüzde uzun bir hayat var. kimler kimler çıkacak karşınıza, şu anda sevdiğiniz adamı hatırlamayacaksınız bile.
zamanla aklımdaki kişiyi de unuturm sonuçta bunun için de bir adım atmam gerekiyor

Kimin evliliği nasıl gider biraz şans bence
Çok severek evleniyorlar 1 sene olmadan boşanıyorlar
Görücü usulü evlenip çok sevip anlaşan var
Ben hem sevdiğim hem de mantığıma biraz uyan biriyle evlenmek isterim
Hiç sevmediğim biriyle de olmaz benim için mesela çok duygusalım sevmiyorsan yanlızlığı tercih ederim
Herkesin başka türlü işte

sevmeden evlenmek hakkında ne düşünüyorsunuz ileride sevilebilir mi ya da alışılır mı ? o şekilde evlenip mutlu olan var mı ? birine karşı duygum olmadan evlensem bile ileride çocuğum olur bir şekilde alışırım diyorum yanlış mı düşünüyorum
Ben dusundum ama inanilmaz bir bosluk zerre birsey hissedemeden kesinlikle olmaz bende olmadi evlenmedim cunku dusun ozel anlariniz olacak kendini tecavuze ugramis gibi hissedeceksin cunku sevmiyorsun ve yaklassin istemezsin ...yapma

Çok ilginc birsey, mesela gözünüze batan noktalar büyük muydu yoksa küçük ayrintilar miydi, bunlari detaylandirmaniz mümkün mü? Yani içinize sinmeden mi bir evlilik yaptınız? Ne mutlu ki size ki sonu hayırlı çıkmış, Allah daim eylesin inşallah :)

23 yaşında bunlari dusunmek sacma, ileride olursa diye simdiden dusunmek de. Olmayan bir konu hakkinda varsayimla hareket edilmez
Aska inanmiyorum dediginize bakarak bir ask acısı ya da hayal kırıklığı yasadiniz diye düşündüm.
Önyargılarla yaşamak sizi hep hayal kırıklığına uğratır. Şu an aday var ve siz hoşlanmıyorsaniz, kendinizi zorlamayın illa bir sey olmak zorunda degil aranızda. Zamanı geldiginde hem hosunuza giden hem de evlenmeyi isteyeceğiniz kisi illa karsiniza çıkacaktır acele etmeyin.

23 yaşında bunlari dusunmek sacma, ileride olursa diye simdiden dusunmek de. Olmayan bir konu hakkinda varsayimla hareket edilmez
Aska inanmiyorum dediginize bakarak bir ask acısı ya da hayal kırıklığı yasadiniz diye düşündüm.
Önyargılarla yaşamak sizi hep hayal kırıklığına uğratır. Şu an aday var ve siz hoşlanmıyorsaniz, kendinizi zorlamayın illa bir sey olmak zorunda degil aranızda. Zamanı geldiginde hem hosunuza giden hem de evlenmeyi isteyeceğiniz kisi illa karsiniza çıkacaktır acele etmeyin.
umarım yaşım geçmeden çıkar

Nefret ilk görüşmede hissedilebilecek bir duygu değildir bence. Bir insandan nefret etmek için yaşanmışlık lazım. Ondan zarar görmek, maddi/manevi canının yanması lazım.
Bir psikolog nefret duygusu için anılar birikmesi gerektiğini bilir diye düşünüyorum.
Bence orada kastettiği şey nefret değil, iticilik, içinin almaması. Kelime olarak nefreti kullanmamıştır diye düşünüyorum ben de

Konu sahibi; yaşım 34, ben bile sevmeden evlenirim demeye cesaret edemiyorum. Yaşınız daha küçük, böyle düşünmek için gerçekten çok erken. Ayrıca hayatımdaki en güçlü aşkı 30 dan sonra hissettim bunu da söylemeden geçmeyeyim.
Ben bununla evlenirim dediğim iki adam oldu, ikincisiyle 29 yaşımda tanışmıştım, nasip olmadı orası ayrı. Ama karşınıza çıkar, çıkmaz diye kendinizi kapatmayın

sevmeden evlenmek hakkında ne düşünüyorsunuz ileride sevilebilir mi ya da alışılır mı ? o şekilde evlenip mutlu olan var mı ? birine karşı duygum olmadan evlensem bile ileride çocuğum olur bir şekilde alışırım diyorum yanlış mı düşünüyorum
Burda defalarca konu açildi. Yillarca sevdik eşimden boşaniyorum şimdi diye. O yuzden asla ilerisini bizler bilemeyiz. Yinede öngorude buluna biliriz. Mesela bazi insanlar var bakiyorum o bana dunyanin en deyerlisiymişim gibi davransa da , gözumun içine baksa da saygim olur ama sevgim oluşmaz diye. Herkesin gonlune hitap eden insan tipleri farklidir. Ben yakişiklilikdan bahsetmiyorum. Benim eşim gobekli biz tanisirken 100 kilodan fazlaydi. Gonulsuz gitmişdim. Ama benim için gülüsdeki , bakişdaki sicaklik çok onemli. Ilk goruşde ben de aşik oldum. O da bana ilk gorusde aşik olmuşdu. Ben dikkat etmemişdim o zaman ama. Şimdi gece gunduz dua ediyorum Allaha beni onsuz dunyada yaşatma diye. Onun hiçbir şeyi bana kusur olarak gelmiyor. Kilo verdi. Gobeyini seviyorum hergun. Belki en çok sevdiyim yeri 🤣 yani bakişlariniz değdiğinde ruhun isiniyorsa, onu seve bilirim diye biliyorsan deneye bilirsin. Ama evlilik için acele etme

Yasinizin gecmesi icin (cocuk icin diyorsaniz) menapoza girmeniz lazim ki en az önünüzde 20 sene var :) 23 yasinda sa bu kaygılara girmeniz abes geldi zaten nickiniz bile depresif (kadersiz sanssiz ne kardesim?)
işte o aklımda olan kişi hayatına bakıyor evlenicek belki de ben böyle yalnız kalacağım korkusu var

Tamamen kumar oynamak gibi bişey olur. Ufak bi etkileşim olursa biraz şans yükselebilir. Şöyle bi durum da var kocası dört dörtlük olur ne yapsa kadın sevemez. Kocası rezil bi karaktere sahip olur kadın hala sevmeye devam eder düzelsin diye dua eder. İnsan psikolojisi çok garip gerçekten. Bence insanın önce aklı sonra kalbi sevmesi lazım. Bu da işe yarar mı derseniz bilemiyorum gerçekten.

zamanla aklımdaki kişiyi de unuturm sonuçta bunun için de bir adım atmam gerekiyor
birini unutmaya yönelik atacağınız adım bir başkasıyla birlikte olmak mıdır?

yani hayatınızda başka hiç mi hedefiniz,hobiniz,planınız vb yok? bunu sizi incitmek için sormuyorum,gerçekten merak ediyorum...

yani yorumlarınıza baktım da çözüm önerileriniz hep bir başkasıyla birlikte olmak,yani hep BAŞKA BİR İNSAN üzerine kurulu...

neden kendi kendinize aşamayasınız ki bu durumu? birilerine bağımlı olarak yaşamanın sonu yok ki,siz bu zihniyette olursanız biri gidecek biri gelecek ama hep aynı çıkmaza gireceksiniz.

bu sadece aşk hayatında değil, normal arkadaşlık ilişkilerinizde de aynı yolu izleyeceksiniz -veya zaten izliyorsunuzdur- gibi gözüküyor.

kendi kendinize yaşamayı,hayatınızı idame ettirmeyi öğrenin. bir başkası üzerine kurulu olmasın hayalleriniz-hedefleriniz.

sizin üzerinize gelmek amacıyla söylemiyorum bunu,siz de bir çözüm önerisi istiyorsunuz ki buraya konu açmışsınız.

benden önce başka üyeler de söylemiş,size ablalarınız olarak tavsiye vermeye çalışıyoruz.

hayatınızın ipleri sizin elinizde olsun,başka insanlar üzerinden dönmesin yaşamınız.

işte o aklımda olan kişi hayatına bakıyor evlenicek belki de ben böyle yalnız kalacağım korkusu var
Senin yaşlarında bir sevgilim benden ayrılır ayrılmaz evlenmişti. Senin gibi gidip bende evlensem eşimi tanıyamazdım. 26-27 gibi tanıştık ve en güzel aşkı o yaşattı bana. En uyumlu olduğum insandır. Şükrederim hep iyi ki bekledim diye.
O kadar gençsin ki, sevmeden evlenip yaşayacağın aşkı kaçırabilirsin.

Back
X