Şeytan Diyor ki

Farkında mı değiller acaba?
Siz içinizde yaşayıp dışa yansıtmıyorsunuz birazda, bana öyle geldi bu kadar sıkıntı çektiğinizi bilmiyor olabilirler mi ?
Sanırım haklısınız .... Benim evet eyvallahım yoktur yansıtmam da kimseye ilk defa bu sitede açık açık anlatıyorum yaşadıklarımı ama gören göz de klavuz istemez zaten... Aldığım para ortada , giderlerimiz ortada , kirayı kreşi faturaları çıkınca çocukla bana aylık mutfak masrafı dahil 300-tl bile kalmadığının hesabını yapabilmek için matematik profösörü olmaya gerek yok sanırım :) Ya bir de ne var biliyor musunuz kuzenlerim var , iyi işleri var , eşleri var , kendi evleri ona rağmen teyzelerim torunlarının her şeylerini düşünürler , kızlarının evlerine alış veriş yaparlar , yerlerinin yarısını satabildi henüz onlar daha , hepsi çocuklarına ihtiyaçları olmayanlara bile o paradan bir miktar vermişler.... Ya ben gerçekten parasında da değilim sadece yer mevzu olunca Allah biliyor 3-5 çıkarır annem bir şey verirse kenarda dursun hasta oluyor çocuk bir şey oluyor kalmayalım diyordum. Bir de yazın tatile götürmek istiyordum oğlumu , anne ne zaman denize gideceğiz deyip duruyor. Hani o düşünmese de isteyecektim yüzümü karartıp sırf evladımı düşünerek ama şu saaten sonra istemem kesinlikle.... Belki ben hatalıyım ben hayatım boyunca hep ince düşündüm aynı inceliği beklemem hata sanırım. Ama gerçekten yalandan da olsa bir ihtiyacınız var mı diye sorulmasını bekliyor.

haha çözüm gayet iyi olmuş. siz öyle düşünmeyin. Allah size uzun hayırlı ömürler versin. ağlamayın da. evladınıza gayet mutlu gidin.

Üzülmeyin Allah kimseye kaldıramayacağı yükü yüklemezmiş. Evet artık 1-TL bile bırakmıyorum her şeyi alıp bırakıyorum çok elzem bir şey lazımsa onlar için ya kendileri alırlar ya da evdeki ile idare ederler çünkü çocuğun kumbarasında ki bozukları alıp harcayacak kadar hadsizler :)) Söylemek lazım belki de ama yapamıyorum , boğazımda düğümleniyor kelimeler...

Bu aralar benim de içimden geçen bu. Sırf eşimin en yakınları diye yapamıyorum. Ama zerre kadar umurumda olmasınlar istiyorum. Ölene kadar bağımı koparmak "sevmiyorum lan işte sizi defolun hayatımdan!" diye yüzlerine haykırmak istiyorum. Kv ve kp değil bu arada, gereksiz keşke olmasa insanlar.. Millet kv den çeker ben kuyruklarından..
Ama biliyorum ki yapınca da rahatlanmıyor. Keşke söyledim ve uzaklaştılar olsa ama olamıyor..

Ailen para mevzusundan çok sanki umursamayıp söylememiş gibiler. Seni neden bu derece sildiler? Boşanmanı istemiyorlar mıydı?

Rahatlatır sanırım ama toz duman kalmaz ortada :)

Sonra ne olur biliyor musun?
"Aaa ne oldu ki şimdi? Neyi dert ettin bu kadar. Bir derdin varsa direk o kişiye söyle (en sevdiğim yer bu)"
"Canım bak biz her zaman yanındayız. Sen söylemezsen biz nereden bilelim dimi ama. İyi düşün güzel düşün (yazar burada senin kötü ve fesat olduğuna inanmana uğraşıyor)"

İçimden neler demek geçiyor bilseler o anda ama neyse.. Sonuç olarak hiç bir şey olmuyor. Onlar yine ot gibi dibinde oluveriyorlar..

Yo sorsan silen eden yok hatta en çok beni severler ve oğlumu çok çok çok severler.... Sadece benden saklamıyorlar ki garibim abimin dün ben arayana kadar hiçbir şeyden haberi yoktu :)

Ağzınıza kaleminize sağlık :)

Allah yardımcınız olsun.

Ben gururun beş para etmediğini, üstelik salak yerine konulduğunu düşünüyorum bazen.

Bence hakkınız olan parayı isteyin. Sizden başka kardeş varmı bilmiyorum o bankaya yatırdıkları paradan verirlerse hiç birşeyleri eksilmez.
Vermezlerse kendi ayıpları..

Yo sorsan silen eden yok hatta en çok beni severler ve oğlumu çok çok çok severler.... Sadece benden saklamıyorlar ki garibim abimin dün ben arayana kadar hiçbir şeyden haberi yoktu :)

Çok gururlu olmak da kötü bu dünyada. Sisteme aykırı bir defa..
Hakkını iste. Çok ciddiyim. Çocuğun için yap bunu..
"Gerekirse dava açarım ve alırım siz de biliyorsunuz" de.. Abinle tekrar konuş. O yapmasa da sen iste..

Ya sadece ekmek alabilmek, çocuğuna bir çikolata alamamak ne demek?
Kenarda paran olmalı. Şimdi iyisin de Allah korusun bir hastalık falan olsa paran olmasa yine onlardan istemeyecek misin?

Çocuğun şimdi küçük ileride daha da artacak masrafları. Yatırırsın bankaya işletirsin. İleride eğitimine harcanır en güzel ihtimalle. İnancını bilmiyorum ama müslüman hakkını savunmalı..

Tabiri mazur gör argo olacak sen tek başına yaşayan bir annesin biraz yırtık ol..

Abim var dünyadan haberi olmayan :) Eksilir mi bilemem ama oğullarını kaybettiklerinde timsah gözyaşları dökecek olurlarsa benim gazabımdan korkmaları lazım... Henüz 3 kadar evvel annemle konuştum abimin durumunu işitme cihazı lazımdı , oralı bile olmadı...

Haklısınız... Ben hak olarak bile görmüyorum aslında babasından kalma para ne yapmak isterse yapar eyvallah ama bir anne baba da evladını azıcık düşünmeli... Yok ben dersimi aldım kenara para atacağım şu an henüz sağlıklı iken... Bugüne kadar en büyük hatam hiç kendimi düşünmemem oldu. Hala da öyle şimdi de sadece oğlumu düşünüyorum. Yok ben akıllanmam :)

Allah Allah bu nasıl bi vicdan ya, çocukları at kendi hayatına bak tamamen :/
Çocuğu için yaşamıyorsa ona üzülmüyorsa ne için yaptılar çocuğu.
Tamam kimse kimseye bakmak zorunda değil de bu bambaşka birşey. Çok şaşırdım açıkçası şaşırdım kaldım :/

Bence söyleyin abinize de.

Ben de çok şaşkınım. Yok ya ablam var 46 yıllık ömründe bir gün çalışmamış ablam tek çocukları sanırım :) Güçsüz olana kol kanat germek lazım sanırım. Abime söyledim canları cehenneme deyip kapattı telefonu.

Ya ileride pişman olacağını düşünüyorum.
Şimdi "iyi ki o gün param yok diye istemedim" diyorsun ya ileride "keşke isteseydim hakkımı" demen de olası..
Sen de akıllanırsın da geç olmaz inşallah..
Biraz gaz verebilsek sana şurada aslında :)

Gazı bilmiyorum ama Allah hepinizden razı olsun oldukça moral verdiniz. Bu siteyi keşfetmeden evvel yalnızlıktan öleceğimi düşünüyordum :) akşam evde 4 yaşında bir çocukla olmak çok güzel ama insan yetişkin bir insanla konuşup dertleşebilmek istiyor... Gerçi bu da benim için büyük ilerleme ben asla dertleşemezdim de sadece dert dinlerdim :) Belki yüzyüze olmamanın rahatlığı belki de artık aşırı dolu olduğum için burada sizlerle dertleşmek iyi geldi bana... Çok teşekkür ederim.

Onun için daha zor, işitme cihazı çok önemli birşey ve anne babanız size yardım etmemek için para kaçırıyor tabiri caizse.

Deseler ki kendi başınızın çaresine bakın biz yıllardır çok çektik şu yaştan sonra rahat edicez o bile daha mazur görülebilir.

Siz bence anne babanıza söyleyin gerekirse borç diyin Birgün para biriktirirsem ödicem diyin, zorluk çektiğinizi anlatın. Hala umursamazlarsa sizde ona göre davranırsınız..

Ben kendim için değil abim için konuştum. Kulağının birinde %100 diğerin de %60 duyu kaybı varmış , işitme cihazı alamıyor , SGK sı yok şu an biliyorsun doğru düzgün işi yok ve bu cihazı ben de kendime yazdıramam raporla yazılıyor dedim. Daha ne diyeyim 2 ay olmuş yeri yurdu satalı , insan oğluna cihaz almaz mı ya... Almayı bırak söylemez mi... Ya kendileri rahat etseler Eyvallah kendileri babamın emekli maaşı ile köye gidip kirada oturacaklarmış , kafayı yemiş onlar başka da bir şey söyleyemiyorum.

Çok üzüldüm ya abiniz için. Bence de , kafayı yemişler demek bana düşmez ama iyi değiller.

Madem öyle ne için almışlar evi?
Madem sefasını sürmüyorsun para bankada yatacağına şu durumda olan evladına yardım et

Allah akıl fikir versin, sizi ve abinizi de darlıktan kurtarsın inşallah

Bizim bir de 46 yaşında hiç çalışmamış evlenmemiş bir ablamız var onlarla yaşayan , o eve onu oturtacaklarmış , paranın faizi ile de yaşamını sürdürecek :) Abla da görseniz bir sosyal her gün sazda cazda barda sinema da ... Odasından bile çıkmayan insan annemlerle memlekete gitmeyi red etmiş olayın özü bu aslında :) Amin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…