- 18 Mart 2013
- 580
- 415
- 333
- Konu Sahibi kalb-i mecruh
-
Mrhb kk hatunları
Sezaryan ile doğum yapcam fakat bazı tereddütlerim var
1. Amileyat sonrasi sancı çok oluyor mu
Kaç gün sürüyor
2. Kaç gün yattiniz ( hastane + evde )
3. Kalıcı bel baş ağrısı yada başka bir rahatsızlığınız oldu mu
4. Hangi anestezi şekli uygulandı
5. Tavsiyeleriniz neler
6. Tüplerini bağlatip hamile kalan var mı
Cevaplandırır beni aydınlatırsaniz sevinirim
panık atack olabılırBilmiyorum ama birden bulanik gormeye basladim etrafi sonra nefesim kesildi. Oksijen verdiler ama sonrasinda asiri ögürdüm o zamanda nefesim yorgunluktan gitti resmen
Bilmiyorum ama birden bulanik gormeye basladim etrafi sonra nefesim kesildi. Oksijen verdiler ama sonrasinda asiri ögürdüm o zamanda nefesim yorgunluktan gitti resmen
Hayir degil eminim. Nefesim gercekten kesilmisti ve tatli bi uyku geldi o kadar ögürüp yorgun dustukten sonra. Uyumamam gerektigini soylediler tokat attilar. Sezeryan zor. Sezeryanda yasadigim nefes kesilmesini normal hayatimda yasamadim asla panik atak olamazpanık atack olabılır
benim, sancım oldu fakat ikiz gebelikti karnım çok şişti tabi inincede ağrı oldu, etrafımdaki sezeryanlı hatunlar fink atıyordu :) dayanılmayacak bi acı değil rahat olun.Mrhb kk hatunları
Kaç gün sürüyor
5. Tavsiyeleriniz neler
6. Tüplerini bağlatip hamile kalan var mı
Mrhb kk hatunları
Kaç gün sürüyor
5. Tavsiyeleriniz neler
6. Tüplerini bağlatip hamile kalan varmı
masaallah nasil okadar kilo verebildiniz ben 10 kilo aldim hamilelikte sadece 6 kilo verebildim1..Eğer genel anestezi ise uyanınca ağrı hissediliyor. Ama ağrı kesici iğne işe yarıyor. Hap degil igne yarıyor ama. İlk ayağa kalkış zor. Onun haricinde ilk ayağa kalkış ta pes etmeyip nekadar çok yururseniz okadar çabuk iyileşir siniz. Yurudukce gaz cıkartıp iyilesiyor insan. Ameliyatın kuralı bu. Epidural olursaniz saat acı hissetmez siniz.
2..Hastane de 3 gün yatmam istendi ben2. Gün imza verip eve geçtim. Evde yürüyebilecek durumdayım. 4. Gün corba vs yapmaya başladım. Tek sorun oturup kalkarken oluyordu. Onun dışında sorun yoktu. 1 hafta sonra gayet iyiydim. Bir sorunum kalmadı.
3..Epidural de ağrı sorunu yasamamak için ameliyat sonrası bol sivive kafein tuketmek gerek. Bunu ihmal etmeyin çünkü genelde anestezi uzmanları bunu söylemeyi unutuyor. Ben başka vur operasyon için belden igne için uyusturuldum. Anestezi uzmanı ameliyat sonra sı gelip söyledi ve uyguladim hiç bir agri yasmadim.
4..Sezeryan genel anestezi oldum. Ama baskA bir operasyon için epidural yöntemi ile ameliyat oldum. Bebeği ilk görebilmek. Bebek kucaguniza ilk geldiğinde ağrı sızı hissetmek yerine bebege %100 konsantrasyon sağlar epidural.
5..Çabuk iyilesmek için bol bol yürü. Ve bol bol emzir. Bebeğine hiç saat koyma. Ozellikle hastanede ildugun2süre boyunca göğüsünden ayirma. Sezeryan olunca süt geç gelur2masalını unut. Nekadar emzirirsen okadar cok sutun olur. Ben dogumdan sonra yine o 3 dk da bir olan doğum sancısını çektim. Doktora sordum. Oda emzirdigim için rahimin hizlica geri toplandığını ve bunun yine aynı sancıyı yaşayacağını ama hızlı iyileşme ve sarkan göbek sorununu kaldıracağını soyledi ki hiç gobegim kalmadı. 100 kg doğuma girdim su an 55 kg ım
74 ile hamile kaldım. 100ile doğuma girdim15gun sonunda86 kiloydum. 2 yıl sonunda diyet yapmadan sadece emzirerek 59 oldum. Sutten kesince yine kilo aldım68 kilo ile Diyetisyen e gittim. Simdi 54.800 kg oldummasaallah nasil okadar kilo verebildiniz ben 10 kilo aldim hamilelikte sadece 6 kilo verebildim
Sonda acıtan bişey değil hiç korkmayın. Zaten uyuşukluk 8 saate geçiyor ve sonda çıkartılıyor. Ben tekrar olursam epidural olurum. Doğar doğmaz bebegi görmek ayrıca ilk emzirme vs de ağrı sızı hissetmemek için çok konforluBende hepsini tek tek okudum artı olarak benim korkum sonda takılması ve uyutulmadan takılacak. Bende anestezi yi tercih edeceğim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?