Doğuma Hazırlık Sezaryan ile doğum yapanlar lütfen bana yardımcı olun

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

1 ameliyattan 4 saat sonra biraz sanci hissettim, hemen agri kesiciler yapildi. Gecti.
2 hastanede 1 gece yattim, evde bir hafta yatarak dinlendim.
3 Herhangi bir agrim yok 35 gun oldu sezeryan olali.
4 spinal anestezi oldum. Cok memnunum.
5 bolca bol ic camasiri, onden dugmeli pijama takimi alin. Etrafinizda cok insan olmasin. Ilk ayaga kalkacaginiz anda sakin geri oturmayin, yurumekten vazgecmeyin. Yurudukce acildiginizi goreceksiniz. Ve ameliyattan sonra evde de yuruyun bolca. Bir hafta 10 gun icinde hic ameliyat olmamissiniz gibi olacak. Korkmayin.

genel de oldum spinal de .. tercih etmem gerekirse kesinlikle genel derim..
hiç gaz sancısı çekmedim..
her ikisinde de erken çıktım hastaneden pazar günü 13 de oldum p.tesi sabah çıktım..
genelden sonra eve gelip ütü yaptım evi süpürdüm gelenler olur diye..
spinalden sonra yatıp kalkmakta zorlandım biraz.

epidüral doğum oldu ve çooooookkkk rahattı.sancım geldi gittim doğum başlamıştı ancak çatım geriye basık ve dar olduğu için sezaryen dedi doktorum.sohbet ede ede hatta ben espriler yaparak dünyaya geldi bebeğim.ayık kafayla doğum yaptım bebeğimi kokladım doğum fotolarım çekildi hepsi de çok güzel çıkmıştı çünkü mutlu doğurdum çocuğumu(hayırlı evlat dışarıya şık bir yemeğe giderken geldi makyajlı saçlarım maşalı vs.).sadece bacaklarımı kütük gibi hissettim 4 saat sonradan da açıldıağrım falan da olmadı.bana hiç gaz çıkar vs demediler sadece ilk idrarına çıktın mı dediler o biraz zor oldu.ertesi gün yapabildim çünkü çişinin geldiğini hissetmiyorsun.2 gün kaldım hastanede evde hiiiiç yatmadım.hatta hrkes şaşırdı sen nasıl sezaryensin diye.bel ağrım sonradan başladı 3. ayda falan 6. ayda geçecek dediler şuan oğlum 5 aylık bakalım bekliyoruz.tüp falan bağlatmadım orasını bilemiycem.ama şunu öğrendim 10 kere de doğursam assslaaaa genel anestezi istemem o anı yaşamanın keyfi bambaşka bi şey...

Ben de epidural sezeryan oldum doğum ağrısı sancısı falan hiç çekmedim,doktorumla konuşarak hiç anlamadan çok rahat bi doğum oldu.bizde de fotoğrafçı vardı kuzumla ilk anlarımızı çekti.hastanede 1 gece kaldım ordaki süre içersinde ilaçlardan ağrım sızım olmadı ama eve gelince ağrı kesiciler hafif geldi ilk bikaç gün ağrım bayağı oldu.üzerinde şeffaf bi bant vardı kesiğin çok rahat duşumu falan alabildim.dikiş aldrma gibi bi durumda olmadı tavsiye ederim bel ve baş ağrısı gibi bi durumda olmadı ayrıca

Spinal anestezi oldum.ayaga kalmam zordu.uyusuklugumun geçmesi gecikti.bir de ben afedersiniz ama ilk cisimi yaparken çok zorlandim.sonda takmamislardi.karnim şişti de şişti. Dikislerimi acitti .Allahım tuvaletim var yapamıyorum.hemsire ayaga kalkmadam yapamazsınız yer çekimi lazım dedi.bacaklarim uyuşuk kalkamadim. Lütfen sonda taktirin.oyle yapan arkadaşlarıma hep sonda takmislar.

Bunu dışında hersey cok iyiydi. Bende bir hafta ağrı kesici ve antibiyotik kullandım. Kullanmak istemedim ama doktorum dikişleri iltihaplanir dedi.pazartesi doğum yaptım.persembe günü doktor kontrolüne giderken gayet eskisi gibiydim.yalniz başağrısı ve biraz sersemligim vardı. O spinalden oluyom us genelde.zaten ağrı kesiciler halloluyor o da.tadini çıkar canım.

Epidural sezeryan oldum. Cok rahatti. 2 gun hastanede kaldim. Ilk yuruyus biraz zordu ama ayaga kalktiktan sonra hic problemim olmadi. 5. gun bebegin topuktan kan alimi icin hastaneye gittigimde herkes sasirmisti. Cok cabuk toparlamistim. Uc dort gun dikis yerlerinde problemim oldu ama o da cok cok kotu degildi. Bir daha cocugum olsaydi sanirim yine epidural sezeryan isterdim. Cunku tumden bayilmada sen kendin ayilamadigin icin bebegi emziremiyorsun. Ayildiktan sonra cok susuyorsun ve su vermiyorlar. Oysa benim belden asagim tutmuyordu sadece odama geldigimde ve bebegi verdiklerinde hemen emzirdim ve en guzeli de oglum dogduktan hemen sinra girme sansim oldu. O ani girdum. Muhtesemdi. Aglamistim hatta. Duygulanmistim. . Bir iki saat sonra da yuruttuler zaten. yurudukten sonra oyle cok problemim yoktu.
Hayirli olsun. Bebeginizi saglikla kucaginiza almanizi dilerim.

Ben epidural sezeryan oldum hiçbir agrim sancim olmadı çok şükür bir gece hastanede kaldım eve gelince hemen ayaklandim gerçekten çok rahatti benim bel ağrısı vs yasamadim 20 aylık kızım sizde saglicakla rahat bir doğumla kavusursunuz inşallah bebeginize

benim, sancım oldu fakat ikiz gebelikti karnım çok şişti tabi inincede ağrı oldu, etrafımdaki sezeryanlı hatunlar fink atıyordu :) dayanılmayacak bi acı değil rahat olun.
bebeklerim küvezde oldukları için hastanede 3 gün kaldım ama emzirme odasına git-gel tam manasıyla yatamadım, evde hiç yatmadım
kalıcı herhangi bir ağrım olmadı, çevremde baş ağrısı yada aşırı üşüme yaşayanlar olmuş hiç yaşamadım öyle şeyler
tamamen uyutuldum ben, sezeryan yarım saat sürmüş, ameliyathanedeyken daha ayıldım, çıkışımı falan gördüm.
Tavsiyem, kendini ve bebeğini ve varsa diğer aile üyelerini Allah a emanet et gerisini düşünme, korkulacak kadar kötü değilmiş. ben ab, pa ve okb hastasıyım ben ki böyle diyorsam asla korkma derim :)
Tüp bağlatmadımda şahsen bağlatılması taraftarı değilim.

Rabbim hayırlı sağlıklı doğum nasip etsin

Msjlari tek tek okudum yaşadıklarınızı paylaştığınız için hepinize çooook teşekkür ederim

Çoğunluk sorunsuz geçirmiş bu süreci umarım benimde öyle olur
Rabbim zor durumda olanların doğum yapacak olanların yardımcısı olsun

Bu gece biraz daha rahat uyuyacağım sanırım

rabbim hayirli dogumlar nasip eylesin..bende 1,5 yil once spinal anesteziyle sezeryan oldum,cok abartilacak bir agri olmuyor agri kesici yapiyorla zaten,bayanlarin da dedigi gibi ilkkalkis zor oluyor ama sonrasinda sık sıkyurursen kisa zamanada toparlarsin,ben ilkayaga kalkana kadar yattim dahasonra yatmadim bol bol yurudum yurudukce rahatladim birde tavsiyem sezeryandan birgun once bir avuc findik ye bana birisi tavsiye etmisti uyguladim ve ameliyattan sonra ilk ayaga kalkip biraz yuruyunce hemen gazim cikti ve lavaboya gittim cok rahatladim,bir gece kaldimhastahanede ertesi sabah ciktim eve gider gitmez dus aldim,bas agrim olmadi doktor tavsiyesiylekahve ictim cok hafif bel agrisi yasadim oda kisa surede gecti...insaallah sorunsuz rahat bir dogum yasarsin...

1..Eğer genel anestezi ise uyanınca ağrı hissediliyor. Ama ağrı kesici iğne işe yarıyor. Hap degil igne yarıyor ama. İlk ayağa kalkış zor. Onun haricinde ilk ayağa kalkış ta pes etmeyip nekadar çok yururseniz okadar çabuk iyileşir siniz. Yurudukce gaz cıkartıp iyilesiyor insan. Ameliyatın kuralı bu. Epidural olursaniz saat acı hissetmez siniz.

2..Hastane de 3 gün yatmam istendi ben2. Gün imza verip eve geçtim. Evde yürüyebilecek durumdayım. 4. Gün corba vs yapmaya başladım. Tek sorun oturup kalkarken oluyordu. Onun dışında sorun yoktu. 1 hafta sonra gayet iyiydim. Bir sorunum kalmadı.

3..Epidural de ağrı sorunu yasamamak için ameliyat sonrası bol sivive kafein tuketmek gerek. Bunu ihmal etmeyin çünkü genelde anestezi uzmanları bunu söylemeyi unutuyor. Ben başka vur operasyon için belden igne için uyusturuldum. Anestezi uzmanı ameliyat sonra sı gelip söyledi ve uyguladim hiç bir agri yasmadim.

4..Sezeryan genel anestezi oldum. Ama baskA bir operasyon için epidural yöntemi ile ameliyat oldum. Bebeği ilk görebilmek. Bebek kucaguniza ilk geldiğinde ağrı sızı hissetmek yerine bebege %100 konsantrasyon sağlar epidural.

5..Çabuk iyilesmek için bol bol yürü. Ve bol bol emzir. Bebeğine hiç saat koyma. Ozellikle hastanede ildugun2süre boyunca göğüsünden ayirma. Sezeryan olunca süt geç gelur2masalını unut. Nekadar emzirirsen okadar cok sutun olur. Ben dogumdan sonra yine o 3 dk da bir olan doğum sancısını çektim. Doktora sordum. Oda emzirdigim için rahimin hizlica geri toplandığını ve bunun yine aynı sancıyı yaşayacağını ama hızlı iyileşme ve sarkan göbek sorununu kaldıracağını soyledi ki hiç gobegim kalmadı. 100 kg doğuma girdim su an 55 kg ım

Son düzenleme:
masaallah nasil okadar kilo verebildiniz ben 10 kilo aldim hamilelikte sadece 6 kilo verebildim

Bende hepsini tek tek okudum artı olarak benim korkum sonda takılması ve uyutulmadan takılacak. Bende anestezi yi tercih edeceğim.

masaallah nasil okadar kilo verebildiniz ben 10 kilo aldim hamilelikte sadece 6 kilo verebildim
74 ile hamile kaldım. 100ile doğuma girdim15gun sonunda86 kiloydum. 2 yıl sonunda diyet yapmadan sadece emzirerek 59 oldum. Sutten kesince yine kilo aldım68 kilo ile Diyetisyen e gittim. Simdi 54.800 kg oldum

Bende hepsini tek tek okudum artı olarak benim korkum sonda takılması ve uyutulmadan takılacak. Bende anestezi yi tercih edeceğim.
Sonda acıtan bişey değil hiç korkmayın. Zaten uyuşukluk 8 saate geçiyor ve sonda çıkartılıyor. Ben tekrar olursam epidural olurum. Doğar doğmaz bebegi görmek ayrıca ilk emzirme vs de ağrı sızı hissetmemek için çok konforlu

ilk bebeğimi epidural normal doğumla, ikinciyi spinal sezeryanla doğurdum.
eğer imkaın varsa kesinlikle epidural normal doğum tavsiye ediyorum.
sezeryan sonrası dikişli bölgedeki kesi acısı tam 2 ayda geçti. 2 ay sonra da yorulunca , üşüyünce falan sızlıyor.
ağır kaldıramıyorsun, ağır iş yapmaya korkuyorum dikişler yüzünden.
ameliyat sonrası ağrılı valla zor.
ama normal doğum çok harikaydı.
epidural olduğu için doğumda ağrı çekmedim. doktor ıkın dedi ben ıkındım. okadar çaba olacak artık.
doğum sonrası zaten süper. 20 gün sonra herşey tamamen geçmişti, doğumdan eser kalmadı.
sezeryanı kordon dolanması yüzünden mecburi oldum.
gerçekten normal doğum gibisi yok.

Ben belden asagi uyustuuro yaotirdim her ana sahit oldum hic acisiz ve ameliyat sonrasi aci basliyo acikcasi agri oluyo kotu baya ama agri kesicilerle ignelerle hemen gecio 2 gece kaldim ben ilk yatatan kalkmak cok zor gercekten ama bikere kalkinca sanki gerisi geliyo valla hic acimadi diye bir durum yok bence sonucta buyuk bir aneliyat karnin acilip icinden bebek cikariyorlar ama o tatli heyecanla inanki acilarini fazla hisetmiyosun bel agrisi falan kalmadi ama eve geldikten sonra omuz agrisi oldu bende sicak su torbasi yla hemen geciyor bu da epidural anestezi sonucu bolgesel agri oluyo benim.ablaminfa boynu cok fena olmustu ama hepsi gecici seyler hic pisman degilim sezeryan olduma cok gizeldi yaaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…