sezaryan sonrası?

Ben 40 im ciktiktab sonra doktoruma sorup gittim ama kaplica suyuna hani su kuvette olanlara grdim havuza girmemi istwmedi doktorum
Deniz icinde cok kalabalik ve pis olmayan denizlere girebilirsin demisti
Kaplica suyu kanama yapti orasi ayri ama bi sorunum olmadi
Sezeryan icin nasil olur bilmiyorum dikisleriniz iyilesmis olur mu acaba doktora sormak da fayda var :)

Bence belirli bir plan yapmayın
Zira dogumu biri benım gozumden anlatsaydı bişey düsünemezdim
Gerckten vok agır gectı benıö lohusalığım
Ama siz belki cok guzel olur
Gaz sut uyku bu ucunu uc haftada asabilirseniz harika bir tatil olablr

Ha bide gögüs ucu sıkıntıları yara acı catlak patlak
Öfffd aanam basa döndüm ben yine :işsiz:

Lohusa depresyonuna girdiğim için hiçbir şekilde yataktan kalkmak bile istemiyordum. sezeryan olunca 6 ay kadar denize girmek yasak ağır şeyler yapmak yasak benim bildiğim böyle. Enfeksiyon kapma riski var. 2,5 ay oldu dikişlerim daha kapanmadı.
Hanımefendi henüz gireceği operasyonun ciddiyetinin farkında değil sezeryan bir tür ameliyattır enfeksiyon kapmamak gerek çok duyduk dikişleri açılıp iltihabın aktığı ve yeniden dikişe maruz kalanları üstelik 3 hafta gibi kisa bir sürede sizi doğumdan sonra yine burada tatilimi yaptım bebeğim uyudu çok fazla ağlamadı gazdı oydu buydu bizim tatilimize engel olmadı çok güzel yüzdüm mikrop da kapmadım evime geri döndüm iyiki tatil yapmışım diye yazılarınızı okumayı diliyorum

Bugün sezeryan sonrası 25. Günüm ve hala sızılar var karnımın iç kısmında. 3 haftada hayatta toparlamazsın. Ve sezeryan akıl karı değil kesinlikle tavsiye etmiyorum. Ilk doğumum normal doğum oldu onda da zorluk yaşadım çok zor doğum yaptım fakat bu doğumum son ana kadar normal doğum olarak görülürken bebeğin boynuna iki kordon dolanması ve bebeğin kanala yanlış pozisyonda giriyor olması nedeniyle sezeryan oldu. O kadar ağladımki nisan geldi suyum azaldı mecburen bir an önce sezeryana gittim. Hâlâ icim sızlıyor derin bir üzüntü var içimde. Keşke normal olsaydı vücudumda deforme oldu ilk zamanlar çok zor geçti sezeryan sonrası ilk yürüyüş çok zordu Allahım ölüyorum dedim.

Ayrıca 25.gunum sezeryanda ve hala kanamam ara sıra geliyor.

Bugün sezeryan sonrası 25. Günüm ve hala sızılar var karnımın iç kısmında. 3 haftada hayatta toparlamazsın. Ve sezeryan akıl karı değil kesinlikle tavsiye etmiyorum. Ilk doğumum normal doğum oldu onda da zorluk yaşadım çok zor doğum yaptım fakat bu doğumum son ana kadar normal doğum olarak görülürken bebeğin boynuna iki kordon dolanması ve bebeğin kanala yanlış pozisyonda giriyor olması nedeniyle sezeryan oldu. O kadar ağladımki nisan geldi suyum azaldı mecburen bir an önce sezeryana gittim. Hâlâ icim sızlıyor derin bir üzüntü var içimde. Keşke normal olsaydı vücudumda deforme oldu ilk zamanlar çok zor geçti sezeryan sonrası ilk yürüyüş çok zordu Allahım ölüyorum dedim.
Sizinle aynı durumdayım ilki normal doğumdu ikinciyide öyle yapacaktım bekledim ama bebek kilolu ve tersti normal doğum olmaz dediler mecburen sezeryan oldum ama normal doğumun rahatlığını yaşayan biri olarak sezeryan bana facia geldi toparlayamadım psikolojim bozuldu ağrılardan, ilk on gün desteksiz kalkamadım yatağımdan, birde dediginiz gibi göbek kısmım genelde düzdür benim ama sezeryandan sonra azda olsa sarktı deforme hissediyorum mecburen sezeryan oldum ama kimseye tavsiye etmiyorum 10 aylık oldu bebeğim, hala o ilk yürütmeleri aklımda unutamıyorum o acıları..

Konu sahibi bence zamana bırakın bunun kararını yaşayarak verin derim..Hayırlı doğumlar.

Aa ne kadar ilginc. Peki siz önceden oglunuz ile konustunuzmu? Hani olacaklari iyicene anlattinizmi?
Olumsuz etkilenmesine üzüldüm. Anneniz ne diyor? Acaba orda sikildimi cocuk?

Umarim oglunuz tez zamanda atlatir. Tabi bence siz yine iyi bir konusma yapin "ben senin annenim, sana yalan söylemem, korkmana gerek yok" tarzi seyler. Umarim teselli olur. Cocuklarimiz hep saglik ile sihhat ile büyüsünler.
Amin!!! zaten bizimde tek isteğimiz sağlıklı huzurlu mutlu olmaları

günaydın herkese:) dün akşam giremedim şimdide hızlıca yazacağım tek tek alıntılıyamıyorum şuan. gün içinde daha detaylı yazarım.
ilk olarak hepinize teşekkür ederim. 3 haftalıkken gitmeyeceğiz zaten eşimin bi işi dolayısıyla onun gitmesi gerekti bizde onunla gidip ordan devam edecektik bundan vazgeçtim.

insallah herşey yolunda giderse ekim başı ortası gibi gideriz 2 aylık olmuş olur. evet gitmem şart değil. ama biz bebeğin hayatımızı değiştirmesini istemiyoruz o bizim yaşantımıza dahil olsun. belki de olmayacak önceden konuşması kolaydır ama belki de yapabiliriz. yani istenmeyen bir bebek falan değil.

cok hızlı okuduğum için aklımda kalanlara cevap vereceğim. hiç bir şey araştırmıyor değilim tabiki. ama bebeğin kaç kere kaka yapacağını da araştırmadım. denk geldi sordum bir arkadaşa. eğer konu açılmasaydı yine sormaz ve araştırmazdım. nasılsa yaşarken görüceğim. ama bu demek değil ki hiç bir şey araştırmıyorum. uyku düzeni için neler neler okudum bilemezsiniz. yada gögüs ucu için şimdiden krem kullanmam gerektiğini biliyorum ama kanamamım uzun sürebileceğini bilmiyordum.

yüzeysel şeyleri biliyormuşum burdan detaylar öğrendim.
rahatlığıma laf edilmiş ama bu güne kadar bunun bir zararını görmedim eminim cocuk yetiştirirken de görmeyeceğim.

benim tek hatam cevremdeki 6aylık 1 yaşındaki beneklerle bir tutmam oldu yenşdoğanı ama bundan da zaten daha önce gelen güzel öneriler sayesinde vazgeçtim.

bırakacak olsam zaten yazmaz bırakır giderdim. ben sadece neler olabileceğini önceden bilmek istedim. ve doğum olmadan plan yapmamaya karar verdim.
hepinize teşekkür ederşm.

günaydın herkese:) dün akşam giremedim şimdide hızlıca yazacağım tek tek alıntılıyamıyorum şuan. gün içinde daha detaylı yazarım.
ilk olarak hepinize teşekkür ederim. 3 haftalıkken gitmeyeceğiz zaten eşimin bi işi dolayısıyla onun gitmesi gerekti bizde onunla gidip ordan devam edecektik bundan vazgeçtim.

insallah herşey yolunda giderse ekim başı ortası gibi gideriz 2 aylık olmuş olur. evet gitmem şart değil. ama biz bebeğin hayatımızı değiştirmesini istemiyoruz o bizim yaşantımıza dahil olsun. belki de olmayacak önceden konuşması kolaydır ama belki de yapabiliriz. yani istenmeyen bir bebek falan değil.

cok hızlı okuduğum için aklımda kalanlara cevap vereceğim. hiç bir şey araştırmıyor değilim tabiki. ama bebeğin kaç kere kaka yapacağını da araştırmadım. denk geldi sordum bir arkadaşa. eğer konu açılmasaydı yine sormaz ve araştırmazdım. nasılsa yaşarken görüceğim. ama bu demek değil ki hiç bir şey araştırmıyorum. uyku düzeni için neler neler okudum bilemezsiniz. yada gögüs ucu için şimdiden krem kullanmam gerektiğini biliyorum ama kanamamım uzun sürebileceğini bilmiyordum.

yüzeysel şeyleri biliyormuşum burdan detaylar öğrendim.
rahatlığıma laf edilmiş ama bu güne kadar bunun bir zararını görmedim eminim cocuk yetiştirirken de görmeyeceğim.

benim tek hatam cevremdeki 6aylık 1 yaşındaki beneklerle bir tutmam oldu yenşdoğanı ama bundan da zaten daha önce gelen güzel öneriler sayesinde vazgeçtim.

bırakacak olsam zaten yazmaz bırakır giderdim. ben sadece neler olabileceğini önceden bilmek istedim. ve doğum olmadan plan yapmamaya karar verdim.
hepinize teşekkür ederşm.
En guzeli bu olur dogumunu yap bazi seylere sonra karar verirsin ama sunu da bilmeni isterim bebek tabiki hayatinizi degistirecek evinizde minik bir bebek var ona gore sekillenecek soguyan caylar yemekler yiyeceksiniz vs.vs.ornekler cok onun size uyum saglamasi biraz zor siz ona gore yol alacaksiniz.herseyden onemlisi sagliginiz onemli gerisi olur insallah.

Pediatri hemşiresi ve çocuk büyütmüş biri olarak şunu söyleyeyim herkes farklidir sorun yasamanistir çoğu ama ..bebeği kucukken hasta ederseniz bagisikligi düşüyor ve ömür boyu artık en ufak şeyde hasta oluyorlar kendi bebeğim Allah'ıma şükür çok dikkat ettim 3 yaşına kadar aşıları hariç doktora götürmedim gerek kalmadı evde kendim mesela başlangıç bir şeyler olmuşsa küçük dokunuşlar yaptım..burnuna sf sıkmak gibi vs.. bakım seyleri...ama yeğenlerim kucukken hasta oldu ve habire hasta oluyorlar ..yine arkadaşım 40 günü çıkmadan memlekete gitti bebeği yoğun bakıma aldılar bir gün ve su an habire hasta oluyor bence biraz sabredin ..yol vs bebeği yorup hasta yapabilir...birde bebeği bırakıp kendiniz gitmeye gonlunuz elveriyor mu bilemiyorum ama bence vermesin bir şey olursa vicdan azabı cekersiniz daha çok savunmasız etraftaki mikroplara acik. Her gün taze taze sizin sutunuzu icsin ki mikroplarla savaşabilsin ..mesela bir mikrop kaptiysa vücudumuz ona göre sut üretiyor diye biliyorum böylece bebekte mikroplarla savasiyor taze süt bu yüzden önemli ve bebekten ayrı kalırsanız sutunuz kesilebilir büyük ihtimal

Pediatri hemşiresi ve çocuk büyütmüş biri olarak şunu söyleyeyim herkes farklidir sorun yasamanistir çoğu ama ..bebeği kucukken hasta ederseniz bagisikligi düşüyor ve ömür boyu artık en ufak şeyde hasta oluyorlar kendi bebeğim Allah'ıma şükür çok dikkat ettim 3 yaşına kadar aşıları hariç doktora götürmedim gerek kalmadı evde kendim mesela başlangıç bir şeyler olmuşsa küçük dokunuşlar yaptım..burnuna sf sıkmak gibi vs.. bakım seyleri...ama yeğenlerim kucukken hasta oldu ve habire hasta oluyorlar ..yine arkadaşım 40 günü çıkmadan memlekete gitti bebeği yoğun bakıma aldılar bir gün ve su an habire hasta oluyor bence biraz sabredin ..yol vs bebeği yorup hasta yapabilir...birde bebeği bırakıp kendiniz gitmeye gonlunuz elveriyor mu bilemiyorum ama bence vermesin bir şey olursa vicdan azabı cekersiniz daha çok savunmasız etraftaki mikroplara acik. Her gün taze taze sizin sutunuzu icsin ki mikroplarla savaşabilsin ..mesela bir mikrop kaptiysa vücudumuz ona göre sut üretiyor diye biliyorum böylece bebekte mikroplarla savasiyor taze süt bu yüzden önemli ve bebekten ayrı kalırsanız sutunuz kesilebilir büyük ihtimal
En guzel bilgilendirme bu oldu.sagolun varolun.

İlk kırk gün hem bebek hem de anne için uyum süreci oluyor. Bebek dünyaya anne bebeğe ve bebekli hayata alışmaya çalışıyor. Bu ilk bebeğiniz olduğu için şehir dışına gidecek enerjiyi bulacağınızı sanıyorsunuz ama bence sizin de fikriniz değişecek. Tatilde bir çok insanla karşılacaşaksınız evinizdeki hijyeni otelde bulamayabilirsiniz. Bebek çok küçük bağışıklık sistemi gelişmemiş mikroplara açık olacak. Benim kızım evde olduğu halde 2.5 aylıkken grip mikrobu almıştı. 6 aya kadar gece nöbetleşe uyuduk nefessiz kalıyordu çünkü. Bence bebeğinizin sağlığını riske atmayın. Tatile çıkmak bir ihtiyaç ama konu çocuklarımız olunca kendi ihtiyaçlarımızı ertelemek zorunda kalıyoruz.Hayırlı doğumlar dilerim sağlıkla alın kucağınıza.

bırakmayı düşündüm ama buradan yapılan güzel açıklamalar sonrasında vazgeçtim. ve evet benim için tatil önemli. sizin için olmayabilir ama benim için önemli.
Sen bir doğur al kucağına o çocuğu. Gör anyayı konyayı sonra dersin tatil önemli. Acaba gözün tatil görecek mi . Çok güldüm sana. Feleğin şaşıyor feleğin. Aklın çıkıyor 1 sn gözünü kırpmak istemiyorsun aman bir şey olur yavruma diye. Neyse. Bende Doğum öncesi senin gibiydim şimdi oğlum 3 yaşına girecek daha yeni yeni tatil planı yapıyorum.

bırakmayı düşündüm ama vazgeçtim bizimle birlikte o da gelicek. gitmem demek istemiyorum gitmek için yollar atıyorum.
Bırakmayı dusunduyseniz demekki çocuğu emzirmeyi dusunmuyosunuz. Benim bebegim 3 ay emdi ve bagisikligi tam gelişmiş sayılmaz sık hastalaniyo. Garip geldi bana bi anne için yeni doğan bir bebeği bırakıp da kendi keyfi için olanlar yapmak. Ki birakmasaniz bile ilk 3 ay bebegin dünyaya alışma dönemi ve siz bebeginizle daha fazla ilgilenmek yerine tatil dusunuyosunuz. Gitseniz de zevk alacağınızı düşünmüyorum çünkü bebek sürekli ağlayacak. Yargiladim birax ama bana sonrasında hak vereceğimizi biliyorum şimdi değil de

bırakmayı düşündüm ama buradan yapılan güzel açıklamalar sonrasında vazgeçtim. ve evet benim için tatil önemli. sizin için olmayabilir ama benim için önemli.
Dediğine gire çocuğunun sağlığından da önemli önemli bilirsin. Sen zaten kararını vermissin bize neden soruyosunki

merhaba kızlar:) 1 ay sonra hayırlısıyla doğumum var. kendi isteğimle sezeryan. ( bu konuda herhangi bir karşı yoruma kapalıyım) kırkım cıktıktan sonra tatil planımız vardı. fakat bazı nedenlerden dolayı doğumumdan 3 hafta sonra şehirdışına çıkmamız gerekti. hazır uzaklaşmışken tatili de yapalım dedik. bı daha yeni konusuldu aramızda o yüzden doktoruma soramadım. ancak haftaya sorabilirim.
sizce yapılabilir mi? tabiki herkesin bedeni farklı ama ben biraz rahatımdır aslında yaparım ama şuna şuna dikkat etmelisin dediğiniz konu var mı?
mesela bir arkadaşın konusunda bebiişi bırakabileceğimi yazmıştım ama cok güzel öneriler geldi neden bırakmamam konusuyla ilgili.
tabiki sart değil tatil ama gitmek istiyorum bu yüzden de engellerimi önceden bilip yolumu açmak istiyorum.
3 hafta sonra hiçbişeyin kalmaz ağrı sızı ama emzirme sürecinde olucan için hep emmek ve hep uyumak istiycek odadan pek çikamayabilirsin

Fiziksel olarak iyi hissedebilirsiniz 3 haftada Ama dikisleriniz ve kanamaniz havuza ve denize girmenize engel olacaktir diye düşünüyorum

Iki sezeryanimdan sonra da 40 gun kanamam surdu. E denize havuza da girilmez ki oyle. Bosa cile yani bir de yenidoganla. Bir kac ay sonra gidin.

benim bir arkadaşım 1 yaşına girmemiş bebeğini bir hafta bırakıp parise gitmişti. bunun gibi cok kişi var çevremde o yüzden bende bu düşünce oluştu
1 yaş nerde 3 hafta nerde.
siz önce bir hayırlısı ile doğurun da :) tatili bırakın 1 saat uyumak için vakit bulursanız şükredeceksiniz :)

Back
X