sezaryan sonrası?

tatile de gitmeyiver kaçmıyo...
hem daha dur bakalım sezeryamdam sonra hemen toparlanabilceni mi zannesiyosun..
lohusalık vs..
hadi kendini dusunmuyosun bebegini dusun
bebege yazik daha bebek yeni geldigi dunyaya ayak uyduramiyoken sen alip tatile mi gitcen..
otur oturdugun yerde demiyomu annen esin falan
3 hafta ne demek sakamisin sen
bebeginle gecircegin gunlerin hayalini kur tatil plani yapcana
bi de birakcakmis bebegi vazgecmis lütfetmis hanfendi..

Son düzenleme:
günaydın herkese:) dün akşam giremedim şimdide hızlıca yazacağım tek tek alıntılıyamıyorum şuan. gün içinde daha detaylı yazarım.
ilk olarak hepinize teşekkür ederim. 3 haftalıkken gitmeyeceğiz zaten eşimin bi işi dolayısıyla onun gitmesi gerekti bizde onunla gidip ordan devam edecektik bundan vazgeçtim.

insallah herşey yolunda giderse ekim başı ortası gibi gideriz 2 aylık olmuş olur. evet gitmem şart değil. ama biz bebeğin hayatımızı değiştirmesini istemiyoruz o bizim yaşantımıza dahil olsun. belki de olmayacak önceden konuşması kolaydır ama belki de yapabiliriz. yani istenmeyen bir bebek falan değil.

cok hızlı okuduğum için aklımda kalanlara cevap vereceğim. hiç bir şey araştırmıyor değilim tabiki. ama bebeğin kaç kere kaka yapacağını da araştırmadım. denk geldi sordum bir arkadaşa. eğer konu açılmasaydı yine sormaz ve araştırmazdım. nasılsa yaşarken görüceğim. ama bu demek değil ki hiç bir şey araştırmıyorum. uyku düzeni için neler neler okudum bilemezsiniz. yada gögüs ucu için şimdiden krem kullanmam gerektiğini biliyorum ama kanamamım uzun sürebileceğini bilmiyordum.

yüzeysel şeyleri biliyormuşum burdan detaylar öğrendim.
rahatlığıma laf edilmiş ama bu güne kadar bunun bir zararını görmedim eminim cocuk yetiştirirken de görmeyeceğim.

benim tek hatam cevremdeki 6aylık 1 yaşındaki beneklerle bir tutmam oldu yenşdoğanı ama bundan da zaten daha önce gelen güzel öneriler sayesinde vazgeçtim.

bırakacak olsam zaten yazmaz bırakır giderdim. ben sadece neler olabileceğini önceden bilmek istedim. ve doğum olmadan plan yapmamaya karar verdim.
hepinize teşekkür ederşm.
Göğüs ucunuz çok kararmışsa yara olmaz, krem kullanmayın

Herkesin tabi dusuncesi farklidir. Dogumunuza 1 ay kalmis. Suan tatil yerine cok daha baska heyecanlar icinde olmaniz gerekirdi sanki Dogumum nasil olacak,bebegime nasil bakacagim , hersey yetisecek mi gibi. Ama rahatliginizida takdir etmedim degil. Hayirlisi olsin ne diyeyim.

günaydın herkese:) dün akşam giremedim şimdide hızlıca yazacağım tek tek alıntılıyamıyorum şuan. gün içinde daha detaylı yazarım.
ilk olarak hepinize teşekkür ederim. 3 haftalıkken gitmeyeceğiz zaten eşimin bi işi dolayısıyla onun gitmesi gerekti bizde onunla gidip ordan devam edecektik bundan vazgeçtim.

insallah herşey yolunda giderse ekim başı ortası gibi gideriz 2 aylık olmuş olur. evet gitmem şart değil. ama biz bebeğin hayatımızı değiştirmesini istemiyoruz o bizim yaşantımıza dahil olsun. belki de olmayacak önceden konuşması kolaydır ama belki de yapabiliriz. yani istenmeyen bir bebek falan değil.

cok hızlı okuduğum için aklımda kalanlara cevap vereceğim. hiç bir şey araştırmıyor değilim tabiki. ama bebeğin kaç kere kaka yapacağını da araştırmadım. denk geldi sordum bir arkadaşa. eğer konu açılmasaydı yine sormaz ve araştırmazdım. nasılsa yaşarken görüceğim. ama bu demek değil ki hiç bir şey araştırmıyorum. uyku düzeni için neler neler okudum bilemezsiniz. yada gögüs ucu için şimdiden krem kullanmam gerektiğini biliyorum ama kanamamım uzun sürebileceğini bilmiyordum.

yüzeysel şeyleri biliyormuşum burdan detaylar öğrendim.
rahatlığıma laf edilmiş ama bu güne kadar bunun bir zararını görmedim eminim cocuk yetiştirirken de görmeyeceğim.

benim tek hatam cevremdeki 6aylık 1 yaşındaki beneklerle bir tutmam oldu yenşdoğanı ama bundan da zaten daha önce gelen güzel öneriler sayesinde vazgeçtim.

bırakacak olsam zaten yazmaz bırakır giderdim. ben sadece neler olabileceğini önceden bilmek istedim. ve doğum olmadan plan yapmamaya karar verdim.
hepinize teşekkür ederşm.
Biz de sizin gibi diyorduk bebeğimiz bize ayak uydurucak biz ona değil şuan o bizi yönlendiriyor yapacak bişey yok çünkü o daha çok küçük çocuk büyütmek kolay değil elbette biraz lükslerimizden vazgećecegiz

merhaba kızlar:) 1 ay sonra hayırlısıyla doğumum var. kendi isteğimle sezeryan. ( bu konuda herhangi bir karşı yoruma kapalıyım) kırkım cıktıktan sonra tatil planımız vardı. fakat bazı nedenlerden dolayı doğumumdan 3 hafta sonra şehirdışına çıkmamız gerekti. hazır uzaklaşmışken tatili de yapalım dedik. bı daha yeni konusuldu aramızda o yüzden doktoruma soramadım. ancak haftaya sorabilirim.
sizce yapılabilir mi? tabiki herkesin bedeni farklı ama ben biraz rahatımdır aslında yaparım ama şuna şuna dikkat etmelisin dediğiniz konu var mı?
mesela bir arkadaşın konusunda bebiişi bırakabileceğimi yazmıştım ama cok güzel öneriler geldi neden bırakmamam konusuyla ilgili.
tabiki sart değil tatil ama gitmek istiyorum bu yüzden de engellerimi önceden bilip yolumu açmak istiyorum.
Bir Anne için 3 haftada eski halinize dönmeniz çok zor. Hem kanamanız olacak hemde eğilip oturup kalkmanız hareketleri kolay olmayacak bir de beni çok sıcak basıyordu kışın ortasında olmama rağmen çorapsız tişört geziyordum sizde sıcak bir yere gidersiniz zor olabilir . Tatil yorucu bebek yorucu. Sanırım ilk bebeğiniz nelerle karşılacağını bilmediniz için bu kadar cesursunuz doğumdan sonra evde bile yanında biri olması lazım tatil gidiyorsan en az iki kişi götür bence .

bırakmayı düşündüm ama buradan yapılan güzel açıklamalar sonrasında vazgeçtim. ve evet benim için tatil önemli. sizin için olmayabilir ama benim için önemli.
Verdiğiniz cevap çok itici tatil önemli diyorsunuz bebekten daha mı önemli
Bebeği bırakmayı düşünmeniz bile akıl kari değil!
Bebeği bırakacak kadar önemli olmamalı. Neden çünkü bir anne olarak o çocuğu dünyaya getirmek, beslenmesini, bakımını üstlenmektir. Neyse ki zararın neresinden dönülse kardır, vazgeçmişsiniz. 3 hafta ise çok erken.
Yok yok arkadaş bilmiyor herhalde yenidogan bebeğin anneye ihtiyacı var böyle biseyi düşünmesi bile mantıksız size verdiği cevap aşırı mantıksız tatil önemli çocuğundan daha önemli ...

merhaba kızlar:) 1 ay sonra hayırlısıyla doğumum var. kendi isteğimle sezeryan. ( bu konuda herhangi bir karşı yoruma kapalıyım) kırkım cıktıktan sonra tatil planımız vardı. fakat bazı nedenlerden dolayı doğumumdan 3 hafta sonra şehirdışına çıkmamız gerekti. hazır uzaklaşmışken tatili de yapalım dedik. bı daha yeni konusuldu aramızda o yüzden doktoruma soramadım. ancak haftaya sorabilirim.
sizce yapılabilir mi? tabiki herkesin bedeni farklı ama ben biraz rahatımdır aslında yaparım ama şuna şuna dikkat etmelisin dediğiniz konu var mı?
mesela bir arkadaşın konusunda bebiişi bırakabileceğimi yazmıştım ama cok güzel öneriler geldi neden bırakmamam konusuyla ilgili.
tabiki sart değil tatil ama gitmek istiyorum bu yüzden de engellerimi önceden bilip yolumu açmak istiyorum.
benim 40 gün boyunca kanamam devam etmişti herkeste başkadır tabi sezeryandı benimde. 3 hafta çok erken geldi bana. Fakat anlayamadığım emzirmeyi düşünmüyor musunuz? 3 haftalık bebeği tatile gitmek için nasıl bırakmayı düşündünüz ki? Hem de uzun bir süre 3 hafta çok uzun. En güzel dönemleri emin olun hiç ayırılmak istemeyeceksin gerçi Doğuncaonu görünce Şuan daha doğmadı. Sağlık sorunlarım nedeniyle 5 gün ayrı kaldım 22 aylık oğlumda ölüm gibiydi benim için hatta düşündüm nasıl bırakıp tatile gidiyorlar diye ben taşıkardi oldum hastanede oğlumdan ayrı kaldığım için bir gece daha kalabilirdim ki doktorum halimi acıyıp hadi çık dedi.

Herkesin tabi dusuncesi farklidir. Dogumunuza 1 ay kalmis. Suan tatil yerine cok daha baska heyecanlar icinde olmaniz gerekirdi sanki Dogumum nasil olacak,bebegime nasil bakacagim , hersey yetisecek mi gibi. Ama rahatliginizida takdir etmedim degil. Hayirlisi olsin ne diyeyim.
Arkadaş sezonu kaçırmamak uğruna bebeğini sütten kesmeyi bile göze almış baksanıza.
Anne sütü falan ne ki telafisi var ama tatil öyle mi son şansı mübarek gitti gitti yoksa ölene dek yok bir daha

Burda kimse süper anneyim diye inletmiyor ortalığı hanımefendi.
herkes normal olması gerektiği gibi anne.
siz ise extra large bir anne baba olacaksınız o çok aşikar.
İşin özü şu; Bizler normal olan anneleriz. siz ise extra anormal.
hiç kusura bakmayın, ya da bakın. ama maalesef bu böyle.

Haklısınız. Ben anne değilim, hamile de değilim. Bu düşüncenin ne kadar bencilce olduğunu görebiliyorum. Ben tatile gideceğim diye kendi isteğim ve sorumluluğunu kabul ederek dünyaya getirdiğim bebeği niye bırakayım? O bebeğin suçu ne ki anne sütü, kokusu almasın? Oral dönemde yaşadığı bu eksikliği hayatı boyunca hissedecek. Oyuncak mi bu canım istedi bırak canım istedi terk et.. Millet köpeğini bırakmıyor evde üzülür beni arar diye. Bir de üyelerle süper anneler diye dalga geçiyorlar. Hayret bir şey. O bebek dünyaya getirildiyse anne-babalar ona uyum sağlayacak. Bebek, anne-babaya değil. Hayatı değişsin istemeyen ve rahatımı bozamam diyen çocuk sahibi olmasın.

Tatile beraber gidilse bile yol, sıcaklık var. Otel odasında evdeki konfor olacak mı acaba? Bebek nerede uyuyacak? Nasıl yıkanacak? Yakında çocuk hastanesi var mı ya da ne kadar uzaklıkta derdi var bir de acil durum için. Eşlerden biri sürekli bebekle olacaksa beraber tatile girmenin ne anlamı olacak? Kocamla girmek isterim denize vs. Ne biliyim ağladı mi etti mi diye aklım hep onda olur. İnşallah bir fenalık gelmez bebeğin başına bu rahatlıkla..

bırakmayı düşünmüştüm ama vazgeçtim oda bizimle gelicek insallah gidersek

Yaşamadan anlamayanlardansınız. 3 haftalık bebeği bırakıp tatile giderim hayalini hayatta yapamam. Sağlıkla hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin rabbim. Doktoruna muhakkak danış bu durumu. Şimdi öneriler verilir ama herkesin bünye ve yapısı farklıdır. Bence doğumdan sonra yapın planı.

Verdiğiniz cevap çok itici tatil önemli diyorsunuz bebekten daha mı önemli
Bebeği bırakmayı düşünmeniz bile akıl kari değil!

Yok yok arkadaş bilmiyor herhalde yenidogan bebeğin anneye ihtiyacı var böyle biseyi düşünmesi bile mantıksız size verdiği cevap aşırı mantıksız tatil önemli çocuğundan daha önemli ...
Aynen. Sonradan vazgeçmiş konu sahibi bırakmaktan. Bence daha anneliğin farkında değil bırakamaz doğunca :-) ama bazı anneler var adlarını bile anmak istemem neler duyuyoruz. ALLAH tan vazgeçmiş konu sahibi. Ama bu planlar doğumdan sonra zor. Belki kucağına alınca istese de yapamaz umarım öyle olur. Ben şimdiden kıyamıyorum, çok takıntılıyım sanırım :-)

3 haftalik bebekle tatilden hicbirsey anlamazsiniz.

Cok kucukkkkk..

Ben de gittim ama kizim 1.5 aylikti.

Ben sizi biraz cesaretli gordum

3 haftalik bebekle tatile gitmenizi dogru bulmuyorum.

Ayrica sizin de kanamaniz vs olacak illa ki.
Lohusalik bitmis olmuyor
Nasil rahat edeceksiniz?

Aynen. Sonradan vazgeçmiş konu sahibi bırakmaktan. Bence daha anneliğin farkında değil bırakamaz doğunca :-) ama bazı anneler var adlarını bile anmak istemem neler duyuyoruz. ALLAH tan vazgeçmiş konu sahibi. Ama bu planlar doğumdan sonra zor. Belki kucağına alınca istese de yapamaz umarım öyle olur. Ben şimdiden kıyamıyorum, çok takıntılıyım sanırım :-)
Şuan kucağına almadığı için anlamıyor bence de size katılıyorum zaten Doğunca asla bırakmak istemeyecektir. Kokusunu duyunca bir saat bile ayrı kalmak zor gelir.. bazıları yaşamadan anlamıyor.

Yani 3 haftalık bebekle avm ye parka hatta markete bile gitmek çok zor oluyor. Tabi doğumun etkileri,dikiş yaraları,kanama vs de henüz tam toparlamamış oluyor,haliyle zor olur diye düşünüyorum.
Ha yanınızda size yardımcı olabilecek,yükünüzü hafifletecek birileri olacaksa bilemem ama ulaşım konusu da sıkıntı olabilir gibi.
Henüz düzeni oturmamiş bebekle zorlanırsınız diye düşünüyorum ben her anlamda.

hayır düğün değil. düğün hiç sevmem zaten. bunu böyle yazacağınıza daha düzgün bir şekilde söyleseydiniz keşke. 3 tane çocuk büyütmedim sonuçta. ve ayrıca taril benim için önemli. cocuğumdan önemli değil ama hayatım değişmeden onu da yaşamımıza dahil etmeye çalışıyorum.
Çocuk sahibi olunca hayatınızın büyük ölçüde değişeceğini şimdiden kabul ederseniz süreçte daha az hayal kırıklığı yaşar ve daha az zorlanırsınız.
Sanki bir bebek nasıl büyür? Hiç fikriniz yok gibi. Yakın çevrenizde hiç bebeği olan yok mu?
Üç haftalık üstelik sezaryen ile doğmuş bir bebekle tatile gitme düşüncesine şaştım kaldım doğrusu. Hazır doğumunuza vakit varken biraz araştırıp okumanızda fayda var.
Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim.

teşekkür ederim. ama diğer mesajlarımda da yazdım benim etrafımda giden cok kişi var 6 aylık bebeğini 1 hafta bırakan var ayda bir bırakıp bi yerlere giden var. o yzüden bende bu şekilde rahat düşünebiliyorum. bırakmayacağım için konu açtım neler yapabilirim diye. bırakacak olsam konu açmazdım.
Çevrenizdeki anneleri örnek almamanızı tavsiye ederim.
Çocuk psikolojisinden ve anne-bebek arasındaki bağlanma duygusunun öneminden bihaber görünüyorlar çünkü.
Bobwly adlı bilim adamının bağlanma teorisini bir okuyun isterseniz.

Her anne kendine özgüdür . Bebeği bırakma düşüncesi o anneyi sorumsuz yapmaz.
Belki emzirmeyecek. Bunu bilemeyiz ki. Bu kadar tepki abartı bence ki defalarca yazmış bırakmaktan vazgeçtim , tatilde ne yapabilirim diye.
Bence sorumsuz yapar.
Anne, okul öncesi öğretmeni ve PDR olarak bu konuda çok hassas ve netim.
Bebekle kurulan bağda evet emzirme çok önemli ama çeşitli sebeplerle anne emziremiyorsa bile bebeğin annesinin kucağında, güven duygusunu hissetmesi o kadar önemli ki.
Anne hastadır, zorunlu sebeplerle bebeğini bırakmak zorunda kalmıştır ona bir şey diyemem.
Ama gezme, tatil vb keyfi sebeplerle çocuğunu 24 saatten uzun süre bırakan anneye de en hafif ifadeyle 'sorumsuz' derim. Bebeklikte tesis edilemeyen güven ve bağlanma duygusu tüm yaşamı olumsuz etkiliyor bu bilimsel bir gerçek.
Uzun lafın kısası:Bir çocuğun sorumluğunu alamayacak kadınlar doğurmasın efendim. Mecbur değil kimse anne olmaya.
Not: Serzenişim sizin şahsınıza değil , konuyu okuyan sorumsuz annelere.

Kanama falan olur bence 20 günde. Yanı siz isteseniz bile tatil nasıl yapacaksınız ki? Havuza denize yeni dikişle girmek pek akıl karı değil.. bebek bırakma konusuna değinmiyorum bile.. kötü bir fikir.
Tabi son karar sizin
Kanama bitmeyebilir 20.gunde? Denize nasil giriceksin.. paran da bosa gidicej ve havuza bence hic hic girmemelisin o taze dikislerle..

Bence sorumsuz yapar.
Anne, okul öncesi öğretmeni ve PDR olarak bu konuda çok hassas ve netim.
Bebekle kurulan bağda evet emzirme çok önemli ama çeşitli sebeplerle anne emziremiyorsa bile bebeğin annesinin kucağında, güven duygusunu hissetmesi o kadar önemli ki.
Anne hastadır, zorunlu sebeplerle bebeğini bırakmak zorunda kalmıştır ona bir şey diyemem.
Ama gezme, tatil vb keyfi sebeplerle çocuğunu 24 saatten uzun süre bırakan anneye de en hafif ifadeyle 'sorumsuz' derim. Bebeklikte tesis edilemeyen güven ve bağlanma duygusu tüm yaşamı olumsuz etkiliyor bu bilimsel bir gerçek.
Uzun lafın kısası:Bir çocuğun sorumluğunu alamayacak kadınlar doğurmasın efendim. Mecbur değil kimse anne olmaya.
Not: Serzenişim sizin şahsınıza değil , konuyu okuyan sorumsuz annelere.

Teşekkür ederim düşüncelerinizi paylaştığınız için.
3 günlük bir tatilin bebekte çoktan travma olusturacagini düşünmüyorum.

4 yavrum var , hiç bırakıp gitmedim işe gitmem dışında. Her programımı onlara göre yaparım.

Ama anneler " ayrılmam etmem " derler ve psikolojileri kaldırmaz , yanindan bir saniye ayirmadigi evladına verimli olamaz. Çünkü kendi iyi değil.
Herkesin bünyesi aynı değildir.
Kimisi psikolojik olarak zayıftır.

Ne ben ne siz ne buradakiler başka bir anneyi anlayamayiz. Insanlar, yaşam biçimi,fizyolojik , psikolojik olarak onlarca bölüme ayrılır.

Bende yeni doğum yapmış bir anne olarak sana şunları söyleyebilirim: Yenidoğan süreci bebek için 28 gün tabi enfeksiyonlara karşı korunması için aşılarının tamam olması gerek bu da 6 ay, tabi bu gezmene engel değil. Ancak kırkı çıkma olayı anne adayı senin için.Yani sen sezeryan yapmış bir anne olarak henüz toparlanamamışken rahat alanından çıkıp bebeğinle başka bir ortamda olmak senin için çok zor. Bebeğine Allah’ın izniyle hiç bir şey olmaz ancak senin için zor olur, bebek sürekli emmek istiycek zaten yanında bebeğine yarım saat bir saat oyalıycak biri olcakki sen o arada denize girebilesin ya da tatilin türü neyse onu yapabilesin. Sözün özü Bence dinleneceğin yerde yıpranırsın 3 hafta sonrası tatil için çok erken..

Back
X