• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sezaryan sonrası?

Ben temmuzun ortasında doğurdum ama gayet de evde oturdum valla.

Sen bebeğe o dünyaya alışmaya çalışırken, minimum uyku ile az enerji harcamaya çalışırken, cehennem sıcağında kuzuyu emzirmeye boğuşurken, sızlayan memelere üzülürken, bir kap çorba yapabilsen, bir bardak çay içebilsen şanslı sayarken, evde ekstradan seni bekleyen işleri, bebek görmeye gelecekleri düşünürken, en son istenecek şey tatildir zaanımca. :KK53:

Konu sahibine önce sinirlendim ama şimdi saflığına üzüldüm. Kendini nelerin beklediğini bilmiyor çünkü.. :halay:
Vuhuuu sabaha kadar eğlence diyosun :halay:

Tatil miiii hemde
merhaba kızlar:) 1 ay sonra hayırlısıyla doğumum var. kendi isteğimle sezeryan. ( bu konuda herhangi bir karşı yoruma kapalıyım) kırkım cıktıktan sonra tatil planımız vardı. fakat bazı nedenlerden dolayı doğumumdan 3 hafta sonra şehirdışına çıkmamız gerekti. hazır uzaklaşmışken tatili de yapalım dedik. bı daha yeni konusuldu aramızda o yüzden doktoruma soramadım. ancak haftaya sorabilirim.
sizce yapılabilir mi? tabiki herkesin bedeni farklı ama ben biraz rahatımdır aslında yaparım ama şuna şuna dikkat etmelisin dediğiniz konu var mı?
mesela bir arkadaşın konusunda bebiişi bırakabileceğimi yazmıştım ama cok güzel öneriler geldi neden bırakmamam konusuyla ilgili.
tabiki sart değil tatil ama gitmek istiyorum bu yüzden de engellerimi önceden bilip yolumu açmak istiyorum.
Uc hafta sonra tatil ve sezeryan sonrasi.sen iyi misin yoksa kafanmi guzel.ilk cocugun ve toyluk da var tabi ama cnm madem tatil yapmak istiyordun neden cocuk yaptin.birak sen tatili tuvalete zor gidiyordum ben.el kadar bebegi arabada bu sicakta tasiyacaksin nerde vicdan...sen tatil hayali kuracagina saglikla alayim kucagima diye dua et bence.hic mi heyecan korku yok vallahi benmi anormalim senmi anlamadim.
Bu oyuncak degil bakalim emecek mi sarilik oluyorlar bunun asisi topuk kani ateslenmesi var.daha su gibi olacak o sabi minicik meraketme dogurup kucagina alinca insallah oyle umuyorum degil tatile bakkala bile gidemem diyeceksin.kendine guleceksin be ne deliymisim diye.dikislerin enfeksiyn kaparsa perisan olursun ve yenidogan bebek biyere goturulmez cok tehlikeli her hastaliga acik.tek annesi ve memesi ona yeter.iki saatte bir emzirmek gerekiyor vegaz sancilari kabus gibi....neyse hayirlisiyla bir dogur sonra ben tatile gittim mis gibi de gecti diye konu ac lutfennnnnn bekliyorummm.....saglikla dogsun iyi tatillerrr

Burda kimse süper anneyim diye inletmiyor ortalığı hanımefendi.
herkes normal olması gerektiği gibi anne.
siz ise extra large bir anne baba olacaksınız o çok aşikar.
İşin özü şu; Bizler normal olan anneleriz. siz ise extra anormal.
hiç kusura bakmayın, ya da bakın. ama maalesef bu böyle.

Belkide normal olanı rahat olmaktır.

Bebegimden bir saniye ayrılmam diyen anneler kendine hiç zaman ayıramaz hale geliyor. Baba da buna alışıyor.
Zaman içerisinde sitem eden, sürekli bitkin , yorgun deşarj olamayan , sadece anne olan, kadın olduğunu unutan kişiler ortaya çıkıyor.

Bende bırakıp tatile gitmem. Ama Asla yapamazsın , bu ne sorumsuzluk diye düşünenlerden değilim.

Tatilede gittim 40 im çıkmadan. Bana da bebeğime de çok iyi geldi orman havası , deniz havası. Sakin bir yer seçtim.

Evde gazını çıkarmak için ugrasacagima , deniz manzarasında uğraşırım :)

Sorun sezeryandan toparlanmak degil. Ben 1 haftada gayet toparlanmiştim.

Sorun bu sürecin belli olmamasi. Kim bilir süt yetmeyecek, biberona ihtiyacin olacak, onun yikamasi, sterilize etmesi,...

Bebek her iki saatte beslenmeli zaten. Yorgunluktan deli olacaksin. Eğer bebeğin bide çok gazi var ise, o 2 saati bile uyuyamazsin.

Bunun üstüne bide hormonlarin çildirmiş vaziyette olur. Üstüne bide en az 2 hafta kanama var.

Yani demem o ki 3.hafta pek tatil dönemi değil. Ha şansin yaver gitti ve bebek iyi uyuyor, sütün yetti felan, elbette yakinda olan bir plaja git. Ancak bir tatil için bence en az 2-3 ay beklemen lazim.

Belkide normal olanı rahat olmaktır.

Bebegimden bir saniye ayrılmam diyen anneler kendine hiç zaman ayıramaz hale geliyor. Baba da buna alışıyor.
Zaman içerisinde sitem eden, sürekli bitkin , yorgun deşarj olamayan , sadece anne olan, kadın olduğunu unutan kişiler ortaya çıkıyor.

Bende bırakıp tatile gitmem. Ama Asla yapamazsın , bu ne sorumsuzluk diye düşünenlerden değilim.

Tatilede gittim 40 im çıkmadan. Bana da bebeğime de çok iyi geldi orman havası , deniz havası. Sakin bir yer seçtim.

Evde gazını çıkarmak için ugrasacagima , deniz manzarasında uğraşırım :)

bebekle tatile gidilmez demedim.
yenidoğan bırakılmaz dedim.
nesini anlamadınız ?

Ben sizin dusuncenizi anladigimi saniyorum. Hayatinizi bebege gore degil, bebegi sizin hayatiniza alistirarak buyutmek istiyorsunuz. Eger boyleyse sonuna kadar fikrinize katiliyorum ve boylesinin anne baba cocuk uclusu icin en saglikli yol oldugunu dusunuyorum. Mutlu anne mutlu bebek demektir...

Benim hikayemi de az bucuk anlatmak istiyorum izin verirseniz...

Sezaryen dogum oldu. Bebek saglikliydi, ama ben ameliyatliydim. Aksamina ayaga kalktim ama yataktan dogrulmam icin birilerinin yardimina ihtiyacim vardi. Tuvalete oturup kalkmak da cok zordu. Bu yaklasik 10 gun surdu...dogumdan sonra vucudumda olusan odemi saymiyorum bile. Odem de haftalarca surdu. Kanama derseniz 2 ay surdu ve sonra adet oldum. Arada yine odem, agrilar vs....sonra lohusa depresyonu. Surekli istemsizce aglama...

Sutum gec geldi. Cok ugrastim, sagdim emzirdim su ictim, sut artiran cay ictim. Bebek uyaniksa gogsumde turtum, uyuyunca pompayla cekmeye calistim. Hep damla damla geldi. Olsun dedim, her gun iki damla fazla olsun. 2 bucuk ay da boyle gecti ve sutum tamamen kesildi.

Sut yoksa mama hazirlamak gerekir degil mi? 2 saatte bir biberon hazirlanir. Bunun icin onceden kaynatilmis sular olmasi gerekir. Biberonlarin her yikamadan sonra sterilize edilmesi gerekir. Kolay is degil mi?

2 haftalikken bebegimin kolik aglamalari basladi. Ne oldugunu bilmiyorsaniz bir arastirin. Saaatlerce susmazdi ama saatlerce...

Yine de 3 aylikken iki gunluk tatile gittik, 3 saat mesafede. Yola gece ciktik ki sicaktan cok etkilenmesin. Yanimiza park yatagimizi ( oteldekilerin hijyenine guvenemedim bebegim cok kuucktu), 5 lt icme suyu( mama hazirlama ve banyo yaptirmak icin- otelde cesmeden akan suya guvenemezdim), 4-5 biberon, sterilize makinesi, banyo suyunu ilistirdigim kova :) ve masrapasini, bebek arabasini ve tonlarca bez, islak mendil ve kiyafet aldik...kettlea da ihtiyacimiz vardi, onu da otelden hallettik...degdi mi, evet degdi cunku o iki gune cok ihtiyacimiz vardi ve surekli aglayan bebegimiz deniz sesini duyarak saatlerce misil misil uyudu...

Bu benim hikayem. Her hikaye farklidir fakat bir gercek varsa o da 3 -4 haftalik bebekle 8 saatlik yola mecbur degilseniz cikmamaniz gerektigidir.

Bebeginiz asilari tamamlnmadigi icin etraftan gelecek tum mikroplara aciktir. O henuz dunyaya adapte olamamis ve uyku duzeni, beslenme duzeni ve bebegin konforu her seyden once gelmelidir. Yattigi odanin isisi, nemi bile cok onemliyken ona bu eziyeti yapmayin. Evinizin konforunda bebeginizin tadini cikarin. Her gece banyosunu yapsin sutunu icip misil misil uyusun. Siz de kocaniza sarilip, cayinizi icip bir film izleyin. Daha once hissetmediginiz bir aile olma, butun olma duygusu yasayacaksiniz. Bunun keyfini cikarin. Cunku bebeginiz buyudukce uykulari azalacaktir....

Tatil planinizi da bebek 3 aylik olduktan sonraya erteleyin.

Bebegimin koligi 6 ay surdu. Sonra her yere onunla gittim. Ama uyku duzenini hic bozmadim. Gece onu uyutup ciktim annem geldi bakti ya da annemde biraktim ciktim. O uyurken alip gec saat de olsa evine yatagina getirdim. Ama gidebilecegi uygun saatli konserlere, yemeklere, sergi acilislarina, tum yurt ici yurt disi tatillerimize.....akliniza gelebilecek her yere goturdum. Ama dedigim gibi, oncelik cocugun rahatidir. Cocuk hayatimiza ayak uyduracak diye perisan edilmez. Ortak yol bulunur. 3 yasindan sonra da ara sira 1 gece annemde kalmasina izin verdim. Ama inanin icime hic sinmedi. Yine de biraktim cunku kari koca olarak yalniz da zaman gecirmemiz gerektigine inaniyorum...

Cok uzun oldu cunku aklima gelen her seyi atlamadan yazmak istedim. Cocuklar cok onemli. Kimse dogurmadan neyle karsilasacagini bilemiyor. Gonul isterdi ki hepimiz instagram anneleri gibi pembe bulutlarda yasayalim ama iste oyle olmuyor.

Siz de her deneyimi dinleyin ama sonucta bebeginizi buyuturken kendi yolunuzu duse kalka, el yordamiyla kendiniz bulacaksiniz.

Bebeginiz saglikla dogsun insallah. Size ve bebeginize simdiden bir omur boyu mutluluklar dilerim.

Şu konudaki yorumlar Türk kadının annelikten sonra neden kendinden vazgeçmek zorunda kaldığının yanıtı gibi. Anasın sen ana!! diyeceğiniz yerde kadıncağıza fikir verseniz daha faydalı bir iş yapmış olursunuz. Anne iyi olsun ki bebeğine de iyi bir şekilden bakabilsin. Bunu anlamak gerek önce.

Yoo bence gayet düzgün bir şekilde yazdım.
Siz sanıyor musunuz ki size "o kadar küçük bebek bırakılmaz" "o kadar erken tatile gidilmez" diyenler üçer beşer çocuk büyüttü.
Aralarında bekar veya çocuksuzlar bile var.
Ben de henüz tek çocuk büyütüyorum ama hamileyken bile hiç böyle şey aklımın ucuna gelmez..
Bu tecrübesizlik değil başka bir şey..
Sizin ve bebeğin iyiliği için yazıyorum zaten. Ama anlayana..

Herkes hamileliğinde yeşilçama bağlamiyor. Anayim da anayim demiyor. Gerekmiyor zaten.

Hele etrafta bebek olmayinca doğum sonrasi nasil birşey kestirmek zor. Konu sahibi sanki çocuğunu dövmek istemiş gibi tepki veriyorsunuz. Bende sizin konuşma tarzinizi yalniş buldum açikçasi. Daha ilimli bir şekilde görüşünüzü bilderebilirsiniz. Yani cidden bebeği düşünseydiniz. Ama siz ego tasliyorsunuz, üstüne konu sahibine kötü anne muamelisini yapiyorsunuz.

Şu konudaki yorumlar Türk kadının annelikten sonra neden kendinden vazgeçmek zorunda kaldığının yanıtı gibi. Anasın sen ana!! diyeceğiniz yerde kadıncağıza fikir verseniz daha faydalı bir iş yapmış olursunuz. Anne iyi olsun ki bebeğine de iyi bir şekilden bakabilsin. Bunu anlamak gerek önce.

Aslinda herkes fikir vermis de kimisi cok kaba olmus. Ozet olarak, konu sahibi tatil planini ertelesin bizce :anne:

Olayı sizin açınızdan değil de bebek açısından değerlendirmek istiyorum zira bu konuda sizi değil bebeği öncelikli düşünüyorum. Yeni doğmuş dünyaya alışmaya çalışan bir bebek düzen, rutin ister, ( emme, uyku, alt değişimi masaj gibi) yani alışılmışlığın dışında gerçekleşen şeyler bebekte huzursuzluk yaratır. Bağışıklığı tam gelişmemiş olacağından (aslında gelişmiş fakat ) hijyeninden emin olmadığınız bir yere bebeğinizi götürmeyin. Ben 3.5 yaşında oğlumu mecburi bir sebeple 2 gece anneme bıraktım (1 ay kadar oldu) oğlum hala beni görmeyince tedirgin oluyor "annem nerde anneeee" diye ağlıyor keşke mecbur kalmasaydım da bırakmasaydım diyorum sizin çevreniz 1 yaş ve daha küçük çocukları bırakıp tatile gidiyor !!!! Çevrenizde yapılan her şey doğru değildir örnek almayın !!!

Birşey söylemek istemiyorum fakat 3.5 yaşindaki bir çocugun bu kadar size bağli olmasi iyi birşey değil. Sizin otoriteniz olmadanda durabilmeli. Yani mesela anneannesinde yada teyzesinde.

Hatta bu şekilde daha özgüvenli olurdu. Elbette herkes kendi istediği şekilde büyütür çocuklarini ama size nacizane tavsiyem arada çocugu anneannelerde birakmak olsun ve bunu kendiniz gerilmeden yapin. Hem siz, hem oğlunuz için iyi gelecektir.

hayır düğün değil. düğün hiç sevmem zaten. bunu böyle yazacağınıza daha düzgün bir şekilde söyleseydiniz keşke. 3 tane çocuk büyütmedim sonuçta. ve ayrıca taril benim için önemli. cocuğumdan önemli değil ama hayatım değişmeden onu da yaşamımıza dahil etmeye çalışıyorum.
3 tane çocuk buyutseniz böyle konuşamazdiniz zaten..
Planlı yaşamak elbet güzel ama sizinki fazla değil mi daha sağlıklı bi şekilde doğuma gidip sağlıklı bi şekilde çıkacaksiniz da bebek süper sağlıklı olacak sarılık enfeksiyon pisik gaz hiç problem olmayacak da sizin dikişler hemen toparlayip kanama bitip tatile gideceksiniz inşallah her şey yine yolunda giderse Yenidoğan (28 gün doldurmamış bebek) la yola cikmamanizi tavsiye ederim bizler 20 günlük bebeği aile dışında kimse görmediği halde enfeksiyon kaptı cigerlerinden 15 gün kuvezde yattı siz onca kalabalık ortam yol hayalleri kuruyorsunuz.. daha dogurmadan tatile gitmek için bırakma isteğiniz hakkında yorum yapmak istemiyorum çünkü siz onun size her muhtaç olduğunu doğumdan sonra anlayacaksınız inşallah ilk aylar insan anne olmanın farkında bile olmuyor pek anlamıyor ama cesaretinize maşallah..
Her bünye tabiki bir olmaz ama 20 günlük bebeğin hayata alışıp tatile çıkması da ayrı bir uçukluk..
Hayatın değişmeden onu hayatına dahil etmen pek mümkün değil ama yine de erken.

senin tatil işi yaş konu sahibi.. bunu sezeryandan eve dönerken market alışverişi yapmış bir anne olarak söylüyorum.. bir kere adımını normal atman bile bir kaç hafta sıkıntılı, tadını alamazsın.. yok emdi, emmedi, gazı, uykusu derken boşa para harcama.. ha ben 10 aylık oğlumu anneme bırakıp yurt dışı tatiline gittim, ikinci oğlum da 10 aylık olunca ikisini de anneme bırakıp tatile gittim.. kendi kendilerine yetmeyi çözene kadar bırakıp mis gibi kafa dinleyip yılın yorgunluğunu attım.. sana da o ayları öneririm..

yanii.. neyse dünkü bandan yırttım bu konudan gidemem yoksa çok şey var yazacak ama.. :)

Her vücuda göre değişir bence bu. Mesela bir akrabamız sezeryan doğum yaptı 3 haftaya kadar toparlamıştı kendini , teyzem sezeryan ile doğum yapti 3 aya yakın sürdü toparlanması. Ayrıca bebeği yanınızda goturmeniz en iyisi olacak, o bebeğin tek ihtiyacı olan şey sizsiniz.

merhaba kızlar:) 1 ay sonra hayırlısıyla doğumum var. kendi isteğimle sezeryan. ( bu konuda herhangi bir karşı yoruma kapalıyım) kırkım cıktıktan sonra tatil planımız vardı. fakat bazı nedenlerden dolayı doğumumdan 3 hafta sonra şehirdışına çıkmamız gerekti. hazır uzaklaşmışken tatili de yapalım dedik. bı daha yeni konusuldu aramızda o yüzden doktoruma soramadım. ancak haftaya sorabilirim.
sizce yapılabilir mi? tabiki herkesin bedeni farklı ama ben biraz rahatımdır aslında yaparım ama şuna şuna dikkat etmelisin dediğiniz konu var mı?
mesela bir arkadaşın konusunda bebiişi bırakabileceğimi yazmıştım ama cok güzel öneriler geldi neden bırakmamam konusuyla ilgili.
tabiki sart değil tatil ama gitmek istiyorum bu yüzden de engellerimi önceden bilip yolumu açmak istiyorum.
Sezeryan sonrası sanırım iki ay havuza ve denize girmek yasak oluyor, bende yazın doğum yapmıştım sezeryanla doktorum söylemişti ordan biliyorum. Onun haricinde bebek yenidoğan döneminde olduğu için hava değişimi ve sıcaklardan etkilenebilir diye de düşünüyorum. Ben olsam doğumdan üç hafta sonra tatil planı yapmaz, bebeğimin iki üç aylık olmasını beklerdim sanırım.

Doktorunuzla görüşün burada size kim net bilgi verebilir ki?

Neticede tatile gideceksiniz denize girecekmisiniz nasıl bir yere gideceksiniz bilmiyorum ama 20 günlük ameliyat yerleri tuzlu suya ve havuza girdiğinde enfeksiyon oluşabilir bu da senin için hiç iyi olmaz.

İyi düşünmek gerek.

Ya 3 hafta çok erken bence de, ilk 2 ay bebek kendine gelemiyor siz belki 1 haftaya toparlanırsınız da.

Şahsen ben gece kalkıp emzirmekten sabah sarhoş gibi oluyodum, tatilden falan bişi anlamam öyle olursa, sabreder 2-3 aylık olunca eylül sonu ekim gibi giderim daha iyi.

Yine de seçim sizin tabi.

Sezeryan beni hiç zorlamadı ama doğumdan sonra sanıldığı kadar rahat olunmuyor. Yani bebek zorlar hem uykusuzuk hem yorgunluk hem psikolojik olarak o kadar rahat olabileceğinizi hiç sanmıyorum. Bedenen toparlanırsınız onda bişey yok

Back
X